Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7280 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בזמן האחרון המנוע של הרכב, עושה בעיות בהילוך סרק.

האוטו הוא פולו שנת 95 מנוע 1600.

כאשר אני עומד למשל ברמזור, על הילוך סרק, אז יש רעידות קלות של המנוע,

אבל השעון טורים נשאר יציב.

היום הייתי במוסך, ובבדיקת מחשב לא נמצא שום ליקוי.

המכונאי אמר שברכב שלי אין מנוע צעדים, והציע לי לבצע ניקוי בית מצערת.

יש לי 2 שאלות.

1. אם אין לרכב מנוע צעדים, אז איך הוא פועל בהילוך סרק ?

2. כמה בערך עולה לעשות ניקוי בית מצערת ?

פורסם

בתור אחד שסבל וחקר כל אספקט אפשרי בתיקון המצערת שלי (פולו 96) ובסוף גם תיקנתי אותה! למרות שאין אף אחד שאני הצלחתי למצוא שמוכן לתקן אותה אני אסביר לך את הדברים הבאים:

1. בפולו שלנו אין אפשרות לכוון סל"ד בסרק. כאמור האלמנט שאחראי על ייצוב הסל"ד בסרק הוא המצערת.

2. לשאלתך איך היא שומרת על המהירות ללא מנוע צעדים- וולקסווגן עשו משהו עקום מאד ובמקום לקחת מנוע צעדים הם השתמשו במנוע DC עם מברשות. מאחר והוא לא מנוע צעדים כדי להחזיק אותו במקום הם הופכים בתדר גבוה את קוטביות הזרם שמסופק לו. התוצאה היא שהוא כל הזמן שורק כשהוא עומד במקום (אתה יכול לשמוע את הרעש כאשר אתה פותח את הסוויץ' ל-ON, תקשיב באיזור המצערת). מעבר לזה התוצאה היא שהשחיקה של המנוע גבוה. הבעיה היא שכדי להוציא אותו ולשפץ אותו צריך לחתוך חלקים בתוך המצערת.

3. המשמעות של ניקוי בית מצערת הוא חארטה. מעבר למה שקורה בתוך המצערת, היא בסה"כ צינור אוויר עם תריס בתוכו. לכן אם אתה רוצה תפרק את הפילטר אוויר, תפרק את בית המצערת (4 ברגי אלן) ותנקה אתת מעבר האוויר בעזרת סמרטוט ונפט.

4. מהיכרות שלי ומניקוי פנימי שעשיתי גם לחבר (שגם מוסך עשה לו פעם) אני יכול להגיד לך שהבעיה לא שם. כל אלו שמנקים חושבים שהבעיה בפוטנציומטר וזה לא נכון. הבעיה במנוע!

5. מאחר והסל"ד לא משחק לך הבעיה לא במצערת. קח את זה בחשבון ותחפש את הבעיה במקום אחר. יש מספיק מקומות לחפש (שוב בהנחה והטורים יציבים). בהתאם לרעידה ולרעשים תנסה לאתר את המקור או שתפנה לבעל מקצוע טוב.

בהצלחה

פורסם

הבעיה נפתרה אצלי ע"י ניקוי בית מצערת ולא חזרה כבר כ 7 חודשים (פולו 2000 1400)

למכירה - ספר היינס מקורי לפולקסווגן פולו

2000-2002 כחדש ! ! !

פורסם

לאור בקשות אפרט את מה שידוע לי בנוגע למצערת בפולו-

גם אצלי וגם אצל חבר ניקוי פנימי פתר את הבעיה לזמן של כמה חודשים-שנה. את הניקוי הפנימי לעצמי אני עשיתי ולחבר פעם אחת המוסך עשה ופעם שנייה אני. המשמעות של ניקוי פנימי היא ניקוי הפוטנציומטר והמברשות שלו בעזרת ספריי לניקוי מגעים, העפת השאריות וייבוש בעזרת לחץ אוויר. כל זה בעדינות שיא היות והמברשות עדינות מאד (כמובן שהמצערת הייתה מחוץ לרכב).

לאחר זמן ארוך יחסית צצה בעיה של נפילת טורים עד כדי מצב שללא לחיצה על הגאז האוטו נכבה. כאמור חקרתי את העניין וגיליתי שהפעם הבעיה אחרת- המנוע שאמור לייצב את הטורים (בתוך המצערת) שווק חיים לגמרי. למי שתהה איך- ע"י מדידות התנגדות, והפעלה חיצונית של המנוע (אלקטרונאי במקצועי). ואז התחלתי תהליך בירור לגבי חלופות ומה שגיליתי היה שיש 3 אופציות:

1. מצערת חדשה- בסביבות 1500 ש"ח (מקורית בלבד).

2. מצערת משומשת- בסביבות 900 ש"ח.

3. מצערת משופצת- נדמה לי שבסביבות 900 ש"ח.

אופציה 2 פסלתי בגלל שאם אקנה משומשת מי יודע אם היא לא תלך בקרוב (נותנים איזה 3 חודשי אחריות).

אופציה 3 פסלתי היות ואנשים שונים במהלך הבירור אמרו לי שמי שמשפץ את זה רק חושב שאפשר לשפץ את המצערת וזה לא מחזיק מעמד.

לכן עמדתי לקנות מצערת חדשה. טרם הקניה החלטתי שתמות נפשי עם פלשתים ואני אנסה לתקן את המנוע כי אין ממילא מה להפסיד...

פתחתי את המצערת ובתהליך ארוך ומייגע של פירוק, שבירה וחיתוך של אזורים בלתי חיוניים הצלחתי להוציא את המנוע וגם לפתוח אותו. הבעיה הייתה שהפחמים שחקו את המגעים בעוגן. הפתרון היה ללטש את המגעים ולהפעיל את המנוע באופן חיצוני למשך דקות ארוכות. לאחר מכן החזרתי את המנוע והרכבתי הכל (כולל הדבקות והלחמות איפה שצריך) והפלא ופלא המצערת חזרה לחיים ועובדת עד היום (שנה בערך). במקביל ניסיתי ואני עדיין מנסה להשיג כזה מנוע חדש (אין ממש נציגות לחברה בארץ).

לסיכום אמליץ למי שהטורים "משחקים" לו לנסות ניקוי (בזהירות הראויה).

לגבי שיפוץ המנוע חשוב לזכור שלא המצערת ולא המנוע נועדו שיפתחו אותם ולכן פתיחתם כרוכה בהרס מסויים. יש לקחת זאת כאפשרות אחרונה.

בהצלחה!

פורסם

הפולו אוטמטי או ידני ?

מדובר בשתי מערכות ניהול מנוע שונות. האוטומטי אכן רגיש לסל"ד סרק, והדרך הפשוטה ביותר היא לנקות היטב את בית המצערת, אז לנתק מצבר למספר ואחרי כן נסיעה קצרה על מנת שהמערכת תלמד. אם מדובר בידני, הרי שמדובר בתופעה נדירה מאוד (נתקלתי בה פעם אחת בלבד בשלוש שנות עבודתי במחלקה הטכנית של צ'מפיון), ואז יש לבצע דיאגנוזה מסודרת.

כמה קילומטרים יש למנוע ?

אולי הוא מתחיל להתעייף. אולי תושבות מנוע / גיר גמורות. אולי תקלה בממיר מומנט אם מדובר באוטומטי. יכולות להיות עוד סיבות.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

שתי הצעות שלא קשורות דווקא לפולו:

א. תושבות מנוע?

ב. קויל?

שני הדברים גורמים לרעידות דומות למה שתואר, אם כי שונות באופיין.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

צודק חלקית. תושבת מנוע כמעט בטוח שלא אבל אם אחד הקוילים (אינני יודע איך זה בדיוק בגולף) מזייף או לא עובד תקין זה גם יכול לגרום לבעייה. אצלי זה היה ובמחשב לא הופיע כתקלה אלא מעין הערה בלבד וגם זה התגלה רק בעזרתו של דני זומרשטיין.

Veni Vidi Vici

פורסם

אצלי כאמור הפולו ידנית והיתה בעיה שנפתרה ע"י ניקוי מצערת...

פעם אחרונה שילמתי כ 300 שקלים על ניקוי מצערת מה שלא נראה לי דבר מסובך במיוחד

מישהו יכול להסביר/להמליץ איך לעשות זאת לבד/באיזה חומרים להשתמש.....

למכירה - ספר היינס מקורי לפולקסווגן פולו

2000-2002 כחדש ! ! !

• תוכן חדש...