Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב,

אנא אל תעבירו את ההודעה לפורום "יעוץ לפני רכישה" כי היתי שם ,וקבלתי המלצות לגבי דגמים (הרשומים בהמשך)

אני נמצא לפני רכישת רכב(משומש) ומתלבט בין מס' דגמים

הלבטים שיש לי הם בעיקר "מבחינה מכנית" זאת אומרת

א.עד כמה דגם מסוים נוטה להתקלקל?(אמינות)

ב.עד כמה קלה הנגישות למנוע וחלקיו השונים(מנסיון אני יודע שחוסר נגישות

מגדיל משמעותית את עלות הטיפולים)

לגבי סעיף ב',

לפני כ 13 שנים היה במשפחה רכב מסוג פיג'ו אני אני לא טועה שנת 79 (אל תתפסו אותי במילה כי אני לא בטוח לגבי השנתון ) הרכב היה נוח ומהנה מאוד (לפחות לאבי ) השילדה של הרכב היתה במצב מעולה

(למרות שעברו באותה תקופה כ 14 שנה ,או אפילו יותר)

אבל הבעיה הגדולה היתה כאשר הרכב היה נכנס למוסך,הנגישות היתה מאוד נמוכה וכל פעם דרשו סכומים גבוהים לא על החלקים או התיקון עצמו אלא בגלל שקשה לגשת לחלק מסוים.

לא יודע אם המצב כיום בדגמים החדשים של הפיג'ו(או כל רכב צרפתי אחר) השתנה ,אבל הניסיון המר אם הדגם שציינתי די מרתיע ומפריע לבדוק את דגמי הפיג'ו החדשים (המתאימים לתקציב).

אני ממש לא רוצה שהבעיה של חוסר הנגישות הגורמת כאמור לעליה בעלות הטיפולים ,תחזור ברכב שארכוש!!!!

הדגמים שלגביהם אני מתלבט:

1.סקודה פאביה ,1.4 ,אוטומט(כי יש לי הגבלה ברישיון הנהיגה),75 כ"ס שנת 2002

2.פיג'ו 206

3.פיאט פונטו

תודה מראש

ויום טוב

הכל יחסי בעולם...

פורסם

א.עד כמה דגם מסוים נוטה להתקלקל?(אמינות)

ב.עד כמה קלה הנגישות למנוע וחלקיו השונים(מנסיון אני יודעשחוסר נגישות

מגדיל משמעותית את עלות הטיפולים)

א. אין על כך ממצאים. יש שמועות.

ב. תגיד איזה חלק יתקלקל לך - ונגיד לך כמה נגישה העבודה עליו.

הנגישות לא קושרה לעלות הטיפול. עלות הטיפול נובעת ממחירי החלפים, והחיוב על העבודה הוא לפי שעתון במוסך.

השיקולים שלך לבחירת רכב מסתמכים על נבואות וניחושים של איזה חלק יתקלקל, וכמה נוח במוסך להחליף אותו ?

אם יש לך שאלות עניניות לגבי רכב - שאל בפורום ייעוץ לפני קניה.

אם יש לך שאלות לגבי איזה חלק נוטה להתקלקל מתי - שאל בפורום נביאים.

אם תקנה סקודה, מה יעזור לך לדעת שקל להחליף אלטרנטור ב-206 ? או שקשה להחליף כבל קלאצ' בפונטו ? מי אמר לך שדווקא הם יתקלקלו ?

בכל רכב, במיוחד ברכב משומש ישנם בלאי ותקלות. תהיה מוכן לזה נפשית, ותהנה מהרכב.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

בנוסף לאמרי השפר של ידידנו הרזמל:

אין שום קשר בין מכוניות מסוף שנות ה-70' למכוניות משנות ה-90', מלבד העובדה שלשתיהן יש ארבעה גלגלים , הגה ומנוע.

לא הבנתי מה זאת אומרת "שילדה במצב מעולה".

רוצה גישה נוחה למנוע ? קנה D-500. אפשר לשבת בתא המנוע תוך כדי טיפול.

ספציפית לגבי הפז'ו ההיא (מתבסס על ההנחה שזו הייתה פז'ו 104) - אכן המנוע ה"שוכב" היה מעט פחות לא נוח לטיפולים , אבל לא באופן שיוסיף עלויות בצורה היסטרית. בכל מקרה -לא רלוונטי.

בין האפשרויות שציינת , אישית הייתי הולך לפי הסדר הבא :

206 - 1.4 אוט'. רכב מעט עגלתי , אבל נוח מאוד, התנהגות נהדרת (לא שזה ממש משנה עם אוטו חלשלוש כזה) , אמין כל עוד טופל בזמן. חפש עם קילומטראז' נמוך ככל האפשר כדי לחיות בשלום עם התיבה האוטומטית (AL4).

פאביה - המוצלחת מבין משפחת הקטנות של קונצרן פולקסווגן , פחות נוחה מה-206. עדיין קנייה מצויינת.

פיאט פונטו - לטעמי פחות מוצלחת מהשתיים האחרות , אבל יותר זולה לרכישה - מה שמאפשר להתקדם לשנתון חדש יותר.

תחזית קלקולים ? לא בבית ספרנו.

• תוכן חדש...