Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתעניין ב opel commodore

Guest RAFIZ
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7275 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פניה לאנשי האופל וליודעים בכלל.

צריך מידע על הרכב. OPEL COMODORE שנת ה70 ומשהו. דגם GS נפח מנוע 2.8 קופה גג סקאי שחור.

נראה כמו בתמונה

אשמח לפרטים :זמינות חלקים, ערך אספני, שכיחות...

Rgse03a.jpg

פורסם

האופל קומודור לא היתה אלא רקורד בעלת מנוע 6 בוכנות, והיא היתה לרקורד מה שה 164 של וולבו היתה ל 144.

אירופה היתה אז בשיאה של צמיחה כלכלית, והיצרנים החלו לפזול לפלחי שוק ריווחיים יותר. השתלת מנוע 6 בוכנות היה פיתרון זול יחסית ולא מסובך מבחינה הנדסית.

הקומודור הוצגה בשנת 69 על מרכב הרקורד C שהוצגה שנתיים לפני כן.

המנוע היה 6 בוכנות טורי בעל נפח של 2.5 סמ"ק בתחילה, שעלה ל 2.8 סמ"ק מאוחר יותר, עם הצגתה של הרקורד D בשנת 73'.

הקומודור נימכרה בגירסאות סדאן וקופה (ללא סטיישן), ובנוסף היתה מהודרת ומאובזרת יותר מהרקורד.

מנועה פותח מהיסוד, בין היתר על מנת לעשות בו שימוש באדמירל ובדיפלומט שהוצגו באותה העת.

בגרמנייה היא התחרתה בהצלחה לא מבוטלת במרצדס סידרה E של אותם ימים (W115) ובב.מ.וו 2500(E3).

לכל הדגמים היו ביצועים טובים, בייחוד לדגמים המוזרקים, אך התנהגות הכביש היתה כשל הרקורד, כלומר רכה ומתנדנדת למדי, כך שספורטיבית היא לא היתה.

בשנת 77', עת הוצגה הרקורד החדשה, הפכה הקומודור לגירסה המפוארת והמאובזרת של הרקורד ללא גירסה ספורטיבית.

המותג נעלם כליל בשנת 82', בעת מתיחת הפנים שעברה הרקורד.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

הי,

לי ידוע על אקסמפלר אחד בארץ, שמסופר עליו כי בזמנו היה שייך לאיש שגרירות גרמניה.

למיטב זכרוני הבעלים שלו, לפני משהו כמו שנה זה היה בחור עם מבטא דרום אמריקאי, אם לא התחלפו בינתיים, שהתלונן על זמינות חלפים קוסמטיים (פנים חוץ) בעייתית בכלל ובארץ בפרט.

לגבי חלפים מכניים אני אשאיר את הבמה למומחי האופל שוודאי יודעים אילו מכלולים משותפים לדגם הנ"ל ולדגמים ששוקו בארץ, אם בכלל.

לא יודע מה ערכו האספנותי אולם מה זה באמת משנה אם הוא "עושה לך את זה"? אם הטיעון הזה לא שיכנע אותך סיבוב באי ביי גרמניה אולי יוכל לתת לך אומדן.

לטעמי אומר כי מדובר ברכב מעניין מאוד.

בהצלחה.

עופר

פורסם

כרגיל, אצל חן אין פחות ממושלם, אבל תיקון קטן: גירסה ספורטיבית היתה גם היתה - אופל מונזה...

מנוע 3.0 ליטר מוזרק, 180 כ"ס ו-215 קמ"ש. המכונית לא היוותה אלטרנטיבה ראוייה מבחינה דינמית לב.מ.וו 630CSI או לSL, אבל גם לא עלתה כמותן, והתמודדה על קהל היעד שהתלבט בינה לבין לנצ'יה גמה קופה, אלפא GTV6 וכו'.

• אחראי פורום
פורסם

יש אחת כזו בקריית ביאליק, כחולה מטאלית ושמורה מאוד.

פעם פירסמתי אותה בשרשור ענתיקות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בטיול שלי בצ'כיה הגעתי לעיירה בשם צ'סקי קרומלוב, יש שם טירה של איזה מלך ומלא סייט-סיאינג ופאבים צ'כיים טובים עם בירה משובחה

אבל בין שאר הדברים שצילמתי שם היתה אופל כזו, ענקית, כחולה, מרשימה, במצב מדהים, אבל - היה מצויין על כל חור אפשרי בה שיושב בה מנוע V8.

אם תהיה דרישה אסרוק את התמונות ואעלה..

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אני לא מכיר אישית רקורד C קופה בארץ, זה לא אומר שאין, כמובן.

אם תציץ בחתימה שלי, תגלה שיש לי אופל רקורד D קופה.

אוטו חמוד מאוד, עם קוים משגעים, לצערי, הוא במצב רע מאוד וממתין לשיפוץ (שלא תחשבו שסתם הזנחתי אותו, קיבלתי אותו כולה לפני חודש, במתנה).

בקשר לקומודור V8, עד כמה שזכור לי לא מדובר ברכבי קופה אלא 4 דלתות.

ידוע לי בודאות על 2 V8 בארץ ואם אני מוצא אחת, היא שלי מיד ולאלתר!

יניב

עריכה: צרפתי תמונה של רקורד D קופה שתראה במה מדובר.

record c.jpg

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

נעשה קצת סדר..הרקורד שבתמונה היא רקורד C ולא D.

קומודור מעולם לא יוצרה עם מנוע 8 צילינדר אלא 6 צילינדר טורי בלבד.

האופל היחידה שיוצרה עם מנוע V8 היתה הדיפלומט,והיה לה מנוע 5.7 וגיר 350.

הדיפלומט פותחה על מנת להוות תחרות לסידרה S של מרצדס(W108) שנהנתה בסוף שנות ה 60' מבלעדיות בשוק הגרמני,והתשובה של אופל היתה שימוש במיכללים אמריקאיים ובפיתוח מיתלה אחורי חדש וניפרד,לראשונה(מיתלה דה-דיון)באופל,שעד אז עשתה שימוש בסרנים חיים בלבד.

גם לדיפלומט היתה גירסת קופה,אגב.

הדיפלומט,שהיתה הגירסה המהודרת של האדמירל,יוצרה עד תחילת 77' ונעלמה ללא יורשת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני שמח שישנן תגובות ... ושמח על הידע הנשפך..

אולם... האם אפשר להתמקד בדגם המבוקש... בכל זאת היפיוף עומד מולי ואני רוצה לדעת קצת עליו...

אז אני מתחיל מהתחלה...

הנדון : OPEL COMMODORE B קופה שנת 70 ומשהו... גג סקאי שחור. מנוע 2800 סמק .

זמינות חלקים ...? ערך אספני...? שחיכות...?

Bgse01.jpg

Rgse01.jpg

פורסם

שלום.

קצת שיפורים ותוספות ותיקונים.

קודם כול האופל מנוע V8 היה מורכב באופל אדמירל [מכונית הדגל של אופל] ולא בקומודור.

לגבי האופל שהבחור מתעניין אז כך יש מיספר דגמים ש-המלך הוא קומודור GSI יוצר משנת 74

והיה תותח של רכב היה עם מערכת הזרקה והיו לא מעט מכוניות כאלה.

המנוע לא היה חדש אלא אותו מנוע משנות ה-70 גל זיזים עילי.

תתפלא, אבל ברומניה יש לא מעט מכוניות כאלה במצב מדהים.

http://www.retromobil.ro/bursa-hobby/vanzari/vanzari.html

צרפתי קישור.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...