Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

או לקנות במגרשי הליסינג או הטרייד אין של היבואנים - משלמים פרמיה ומקבלים רכב ממקור פחות מפוקפק מסוחרי רחוב או מגרשי יוסי, יוס׳ל ויוסקה רכב החלומות.

• רעיון טוב! 1
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 3 דקות, sperial כתב:

תראה, אני לא יודע מה מספר ג׳פטו, לפעמים יש לו הזיות ולפעמים הוא מקיא את מה שהוא קרא ממקורות קנדיים. וכידוע, כבישי קנדה שונים בתכלית מכבישי ישראל.

אז עם קצת ניסיון אני אומר לך שרכב קונים לפי שני קריטריונים עיקריים: צרכים ויכולת כלכלית*. אז כמי שמחזיק סיריון, ואני מבין שחוץ מקצת מקום בבגאז׳ הוא מספק את צרכיך, אתה כנראה לא זקוק לספינה בקטגוריה של רכב מנהלים. ספינה כזו לא תהיה נוחה לך. זה לא שאתה גר בקנדה וכל משבצת חניה היא 7X4 מ׳ - אתה חי בישראל הצפופה, ואם אתה נכנס לעיר כחלק משגרת יומך אתה פשוט תסבול מגודל הרכב.

*יש אנשים שמסוגלים, כלכלית, לעמוד בעלויות של רכישת והחזקת רכב כשהקריטריון של הנאה הוא מרכזי. פשוט, מישהו שרוצה להחליף רכב בן 20 ברכב בן 10 ותקציבו 60 אש״ח כנראה לא בקטגוריה. אני מאחל לך שבעוד עשור או שניים תהיה בעמדה אחרת.

בתשובה לשאלתך על רכב אמין - כן. חפש טויוטה, סוזוקי, דגמים קוריאניים מסויימים. חפש ושאל כאן כשיעלה משהו קונקרטי.

בתשובה לשאלתך על מצמדים ומוח גיר - ״מוח גיר״ הוא מערכת מחשבים והידראוליקה שמנהלת את החלפת ההילוכים. בתיבות דו מצמדיות - כמו אלה של משפחת פולקסוואגן - הוא עלול להתקלקל, והחלפתו עולה כמה אלפי שקלים. מצמדים הם כמו המצמד (קלאצ׳) ברכב ידני - מנגנון שמאפשר הפרדת המנוע מההילוכים בעת החלפת הילוך. טבעם שהם נשחקים (בדומה לבלמים), וגם החלפתם עולה כמה אלפי שקלים. אורך חייהם תלוי, בין השאר, באופי הנהיגה - אז תצטרך לקוות שאתה מקבל רכב שהמצמדים שלו לא שחוקים, וללמוד לנהוג נכון כדי למתן את שחיקתם. לא בעיה, אבל צריך להתרגל.

אני לא צריך יותר מהסריון האמת מצידי להישאר איתו לתקופה ארוכה מאוד החיסרון המשמעותי זה הנראות זה הדבר היחיד שמפריעה לי.. מצידי שהכל יהיה פשוט 
ותודה על התשובה

פורסם

מתוך ההודעות אני למד - ותקן אותי אם אני טועה - שאתה בחורבצעיר, והכסף לא צומח על העצים בגינה שלך. מצד שני, אנינלגמרי מבין למה אתה רותה רכב יותר צעיר מבן ה-20 שלך. התקציב שציינת (50-60 אש״ח) בהחלט מאפשר לך לרכוש סופרמיני או משפחתית בת 6-9 שנים שעם תחזווקה טובה וטיפת מזל תשרת אותך לא מעט שנים.

אגב, לפני בחירת רכב חשוב מה חשוב לך בו, ואם אתה מתייעץ כאן ציין את הפרטים. יש הבדל בין מי שגר במושב בדרום ונוסע 25,000 ק״מ בשנה בכבישים בין עירוניים לבין תל אביבי שנוסע שליש מזה וצריך להיאבק כל יום בחניה צפופה. וגם בין רווק בן 22 שנוסע לבד לבין בעל משפחה שצריך מקום למושבי בטיחות לילדים. אז חשוב מה הצרכים שלך בשנים הקרובות.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 44 דקות, BoazB11 כתב:

קיבלת כמה אפשרויות קודם:

אם אתה מכפיל את התקציב, אתה כבר עם רכבים חדשים יותר, כלומר בלויים פחות ותחזוקה בהתאם.

בגדול תכוון לרכבים מקטגוריית סופר-מיני, כפי שהציע בוקי,

או למשפחתיות קומפקטיות כמו יונדאי אקסנט/קיה ריו/סובארו אימפרזה וכדו',

בדגש על מנועים אטמוספריים (ללא טורבו) עם גיר פלנטרי (אוטומט רגיל), או רציף.

מכאן לדעתי יש לך שתי אופציות:

להיכנס לעובי הקורה, ללמוד את הדגמים הרלוונטיים, בעיות ותקלות נפוצות בכל דגם,

איזה רכבים נמכרים מעל המחירון ומאוד מבוקשים, והביטוח שלהם יקר בהתאם,

אילו דגמים נמצאים "מתחת לראדאר" ויתנו תמורה טובה במחיר סביר, וזו רק ההתחלה...

האופציה השנייה, והמומלצת לדעתי אם אתה לא מתמצא בשוק הזה ולא יכול או מעוניין ללמוד אותו,

זה לשכור בתשלום יועץ לרכישה שיעשה את ה"עבודה השחורה" עבורך,

שזה די מקביל ללשכור עו"ד או רו"ח לטפל בעניינים יקרים שאדם מהיישוב לא מתמצא בהם.

קח בחשבון ששוק המשומשות היום הוא שוק של סוחרים, עם לוח אחד ששולט ברוב הגדול של המודעות,

שמוטה לטובת הסוחרים שחוטפים כל רכב טוב ומעלה ומוכרים אותו הלאה ברווח גדול.

צריך באמת להבין טוב בתחום הזה, ולהיות קצת 'שועל' בזיהוי סוחרים ונבלות ובהתנהלות מולם.

או לקנות רכב חדש...

אם אני כבר ישקיע 50-60 אלף אני רוצה משהו קצת יותר גדול בעיקר בגאז' יותר גדול.
אם אתה אומר שגם פה העלויות הם יותר גדולות של התחזוקה אז זה בדיוק כמו הפולקסווגן....
חשבתי שהפולסווגן זה רכב שהוא ספציפי פחות עדיף מבחינת תחזוקה מרכבים באותו סביב מחיר...
אני פשוט  העלתי תקציב בשביל תחזוקה זולה יותר מהפולסווגן...
ולגביי שלכור בנאדם זה דיי מעניין אותי ללמוד בעצמי ולך למצא משהו אמין שיכול באמת לעזור לי בנושא...

לפני 1 דקה, sperial כתב:

מתוך ההודעות אני למד - ותקן אותי אם אני טועה - שאתה בחורבצעיר, והכסף לא צומח על העצים בגינה שלך. מצד שני, אנינלגמרי מבין למה אתה רותה רכב יותר צעיר מבן ה-20 שלך. התקציב שציינת (50-60 אש״ח) בהחלט מאפשר לך לרכוש סופרמיני או משפחתית בת 6-9 שנים שעם תחזווקה טובה וטיפת מזל תשרת אותך לא מעט שנים.

אגב, לפני בחירת רכב חשוב מה חשוב לך בו, ואם אתה מתייעץ כאן ציין את הפרטים. יש הבדל בין מי שגר במושב בדרום ונוסע 25,000 ק״מ בשנה בכבישים בין עירוניים לבין תל אביבי שנוסע שליש מזה וצריך להיאבק כל יום בחניה צפופה. וגם בין רווק בן 22 שנוסע לבד לבין בעל משפחה שצריך מקום למושבי בטיחות לילדים. אז חשוב מה הצרכים שלך בשנים הקרובות.

בגדול מה שמעניין אותי זה כמה שפחות להיות משעובד לרכב כספית אני כרגע סטודנט וגם אם יהיה לי כסף עדיין רוצה לצורך רכב בחוכמה.
מה שמעניין אותי בגדול זה לקנות רכב שאני יודע שמבחינה כלכלית ההוצאות הם סבירות שהרכב יהיה אמין ומראה טוב! ובגאז קצת יותר גדול מהסריון
לא מחפש דברים מפוצצים משהו פשוט יפה אמין זהוא

מה עם רכבים היברדים מבחינת חסיכון ?

פורסם

לא בהכרח. הפולקסוואגן הוא רכב נדיר, והתחזוקה של רכבי קבוצת פולקסוואגן לא זולה (יש להם דגמים נפוצים מאוד, בזכות יתרונות אחרים).

יש רכבים שנחשבים יותר אמינים, אבל גם לכך מחיר. למשל דגמי טויוטה שנחשבים אמינים, אבל הביטוח שלהם יחסית יקר.

אני מציע לך כמה דברים:

1. חשוב קצת על הצרכים שלך. למשל, אתה מדבר על גודל הבגאז׳. אבל כמה גדול הוא צרייך להיות? מה אתה מוביל? האם אתה מעדיף סדאן, שבה בדרך כלל הגישה לבגאז׳ פחות נוחה, או שמא האצ׳בק, ג׳יפון או אפילו סטיישן - כולן עם דלת אחורית שמאפשרת גישה יותר נוחה? 

2. בראש הפורום הזה יש שרשורים נעוצים מלאי עצות שלל בעלי ניסיון. קרא אותם ולמד.

3. קח לך כמה שעות פנויות ותסתובב קצת במגרשי הטרייד אין והליסינג. תתרשם מהמבחר, אולי תמצא דגמים שלא חשבת עליהם. אחד הבנים שלי מצא כך את הרכב שלו, דגם שלא הכיר ומתאים מאוד לצרכיו.

4. אם יש בן משפחה או חבר שמבין בתחום העזר בו. זה לא מבטיח הצלחה, אבל  זוג עיניים, זוג אוזניים ומוח אחד נוספים עשויים להועיל.

פורסם
לפני 6 דקות, sperial כתב:

לא בהכרח. הפולקסוואגן הוא רכב נדיר, והתחזוקה של רכבי קבוצת פולקסוואגן לא זולה (יש להם דגמים נפוצים מאוד, בזכות יתרונות אחרים).

יש רכבים שנחשבים יותר אמינים, אבל גם לכך מחיר. למשל דגמי טויוטה שנחשבים אמינים, אבל הביטוח שלהם יחסית יקר.

אני מציע לך כמה דברים:

1. חשוב קצת על הצרכים שלך. למשל, אתה מדבר על גודל הבגאז׳. אבל כמה גדול הוא צרייך להיות? מה אתה מוביל? האם אתה מעדיף סדאן, שבה בדרך כלל הגישה לבגאז׳ פחות נוחה, או שמא האצ׳בק, ג׳יפון או אפילו סטיישן - כולן עם דלת אחורית שמאפשרת גישה יותר נוחה? 

2. בראש הפורום הזה יש שרשורים נעוצים מלאי עצות שלל בעלי ניסיון. קרא אותם ולמד.

3. קח לך כמה שעות פנויות ותסתובב קצת במגרשי הטרייד אין והליסינג. תתרשם מהמבחר, אולי תמצא דגמים שלא חשבת עליהם. אחד הבנים שלי מצא כך את הרכב שלו, דגם שלא הכיר ומתאים מאוד לצרכיו.

4. אם יש בן משפחה או חבר שמבין בתחום העזר בו. זה לא מבטיח הצלחה, אבל  זוג עיניים, זוג אוזניים ומוח אחד נוספים עשויים להועיל.

תודה ! מה החיסרון של הפולקסוואגן שהוא נדיר? 

פורסם
לפני 30 דקות, shay76s כתב:

מה החיסרון של הפולקסוואגן שהוא נדיר? 

הכוונה לדגם הספציפי שכיוונת אליו בהודעה הראשונה. VW בפני עצמם לא נדירים בכלל.

כל דגם נדיר יכול להיתקע עם חלק מסוים שלא משותף עם דגמים אחרים, לא ניתן למצוא חלופי,

ואז אתה כבול למחיר היבואן (גבוה מאוד לרוב), והרבה פעמים גם צריך לחכות שיגיע כי לא נמצא במלאי.

"אפקט העדר" במקרה של רכב משחק לטובתך.

ככל שהרכב נפוץ יותר, יש יבוא של חלקים תחליפיים, יש הרבה מפירוק,

וגם לא חסרים מוסכים שצברו ניסיון איתו ויודעים כבר לסדר את התקלות הנפוצות במחיר סביר.

לא סתם רכבי יוקרה מאבדים עשרות אחוזים מהמחיר תוך שנים ספורות.

הם זולים ומפתים לרכישה כמשומשים, אבל לך תחייה עם עלויות התחזוקה שלהם.

שאלת על היברידי - 

שווה אם יש לך נסועה גבוהה, אבל להחליף סוללה בבוא היום זה סיפור יקר, אם לא ניתן לביטוח כבר.

כמו שאמרו לך לפני - תן נתוני שימוש כדי לקבל כיוון ממוקד יותר.

• אהבתי 1
  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

הCC רכב די גדול ורחב השאלה אם אתה צריך כזו ספינה גם זכור לי שיש לו גרסה עם מנוע 1.8 160 כ"ס בעייתית יכול להיות שאני טועה 

בתקציב שלך נכנסים הרבה רכבים מהעשור האחרון , 

אם אתה רוצה רכב גדול ואתה רוצה משהו שקשור לפולקסווגן יש לך גם אוקטביה במודלים יחסית חדשים 2018 ומעלה או אפילו הקוריאניות (I20-ריו)

עריכה אחרונה על ידי Shay Shd Dave

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...