Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם כידוע ברשותי סובארו 87 1800 GL . ובחום של החודשים האחרונים שמתי לב שהמד חום מנוע עולה ,הכוונה המנוע מתחמם מהר תוך כמה דקות נסיעה. אני חושב שזה נורמלי כי המנוע צריך להגיע לטמפ' עבודה מסויימת.

היום נסעתי למוסך פירוקים כדי לקנות חתיכת ברזל שתופסת את הפנס הצדדי משהו לא רציני 20 ש:ח וגם הרכיב לי .

תוך כדי עבודה שאני כמובן לידו ורואה מה הוא עושה ראיתי שלולית מים ירוקים ענקית מיתחת לרדיאטור ישר הסבתי את תשומת ליבו וראיתי שהמים זורמים ממש כמו ברז והמד חום מנוע עולה ומתקרב לאזור האדום. ישר דוממתי מנוע וחיכיתי מס' דקות ,המנוע התקרר קצת ואז נסעתי למוסך ליד .

ולאחר בדיקה ומסתבר ש...

איכשהו אני לא יודע כיצד כנראה כוח עליון (ואני ממש רציני ) הפלאג חשמל שמחובר למאוורר שזורק רוח לרדיאטור לא היה כלל וכלל מחובר. המוסכניק חיבר וישר המאוורר התחיל לעבוד. הוא אמר לי שצריך לבדוק את הרדיאטור ושאני אשאיר את הרכב אצלו לא יכלתי להשאיר כי לא היה לי איך לחזור הביתה אז אני מחר אכניס את הרכב למוסך .יש למישהו רעיון מה פתאום קרה שהתחמם המנוע והמים נשפכו?

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

כתבת לבד. לא הייתה אספקת חשמל למאוורר, ולכן הוא לא עבד.

הרכב עמד, לכן לא היה אוויר שיקרר את הרדיאטור, ומכיוון שהמאוורר הפסיק לעבוד, המים ברדיאטור רתחו והשפריצו החוצה.

פורסם

קודם כל אל תשאיר לו את הרכב בלי נוכחות שלך.

שנית, מאיפה יצאו המים?

שלישית: האם עכשיו יש לך נזילה או שלא?

רביעית: האם בדקת מפלס מים ברדיאטור\מיכל עיבוי ....?

חמישית: אם אין לך נזילה, תוסיף מים כמה שחסר, וסע לשלום.

פורסם

השאלה שצריכה להשאל היא , איך, ומדוע השתחרר הקונקטור המחובר ליוניט הפעלת מאורר, ממתי, והאם

זה לא נעשה על ידי אדם ,ולא כוח עליון....

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

גם אני חשבתי על זה.

צביקה אתה צריך לעשות הסבה לבלש רכב.

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם
קודם כל אל תשאיר לו את הרכב בלי נוכחות שלך.למה?

שנית, מאיפה יצאו המים?סביר להניח ממיכל עיבוי שגלש בגלל התחממות יתר, או מצינור עודפים.

שלישית: האם עכשיו יש לך נזילה או שלא? כנראה שלא.

רביעית: האם בדקת מפלס מים ברדיאטור\מיכל עיבוי ....?יש לבדוק זאת רק אחרי התקררות הרכב.

חמישית: אם אין לך נזילה, תוסיף מים כמה שחסר, וסע לשלום.

אם אין נזילה, סביר להניח שהרכב התחממם לאחרונה בגלל קונקטור שלא היה מחובר, מה שאומר שפתיחת מכסה מנוע לפחות פעם בשבוע, ומבט חזותי על סביבת המנוע , יכולה לגלות הרבה דברים, ולהציל אותך מהוצאות גדולות.

בברכה

צביקה

פורסם
אם אין נזילה, סביר להניח שהרכב התחממם לאחרונה בגלל קונקטור שלא היה מחובר, מה שאומר שפתיחת מכסה מנוע לפחות פעם בשבוע, ומבט חזותי על סביבת המנוע , יכולה לגלות הרבה דברים, ולהציל אותך מהוצאות גדולות.

בברכה

צביקה

הבעייה היא שמדובר בסובארו, ולכן אנשים חושבים שהרכב הזה בגלל אמינותו הנדירה, אפשר לא לטפל, לחסוך,לא לבדוק כלום,פשוט לנסוע,כי הרכב הזה ייסע בכל מצב = סוס עבודה.

אני אישית מכיר כמה אנשים, למשל,אתן דוגמא לאחד, הרכב שלו עשה 350 אלף, אוכל שמן כבר כמה שנים, הוא נוסע ונוסע ולא בודק, אחרי איזה חודשיים של נסיעות, במקרה הוא בודק מפלס שמן והופ.....חסר 3 ליטר, אני לא צוחק, אז הוא מצא פיתרון, הוא קונה שמן הכי זול ב 25 שקל, ושופך כבר את כל ה 4 ליטר כל חודשיים בלי לבדוק בכלל...והרכב נוסע ונוסע ככה כבר למעלה משנה ואין איתו בעיות.

מה אני בא לומר, תעשה לך מנהג, כל שבוע ככה בסוף שבוע תקדיש 15 דקות, פתח מכסה מנוע, תבדוק מפלס נוזלים, תשמן צירי דלתות,בדוק תקינות צינורות,חיבורים,נזילות ועוד...זה המינימום שצריך לעשות.

יום טוב.

פורסם

GL 10 אם אנשים יפעלו לפי עצתך הנכונה, מוסכים יגיעו לפשיטת רגל ויסגרו, ראה הוזהרת.

בברכה

צביקה

פורסם

אתם חושבים שנגרם נזק למנוע?

והאם ניקוי של הרדיאטור בצורה יסודית יכול להועיל באופן כללי?

ודבר מוזר נוסף שלא קשור לבעיה הנ"ל :משום מה אין לי וינקר לאחד הצדדים (אני לא זוכר איזה ) .

פשוט אין מנורה בצד איפה שההבהוב.

זה דבר שסתם עליתי עליו כשסידרתי את הפנס שהתפרק.

פרטים בה"פ .

פורסם

היי

אצלי קימת כרגע בדיוק אותה בעיה:

הרכב מתחמם אחרי זמן קצר

הנוזלים נשפכים דרך מיכל העיבוי ודרך צינור העודפים

עושה רושם שהמאוורר עובד כמו שצריך

הרכב הוא טויוטה סליקה

הבעיה התחילה לראשונה לפני שנתיים

שלחתי בזמנו את הרדיאטור לניקוי והוא אכן היה סתום ומאז הכל הסתדר

עד לפני יומים..

מה שרציתי לשאול הוא:

1) האם סביר להניח ששוב אחרי שנתיים רדיאטור ישן יזדקק לניקוי ?

2) האם כדאי להחליף לרדיאטור חדש? (הוא מקורי ובן 13)

תודה

פורסם

כמה זמן הרכב אצלך?!

כי ניראה לי מוזר העיניין שאתה מגלה חוסרים ללא הפסקה.

ניקוי אף פעם לא מזיק.

אבל קודם תבדוק את כל הקונקטורים וכד', כי המראה של מים ירוקים נוזלים ממיכל העיבוי, לא נעים בכלל.

פורסם

הרכב אצלי 6 שנים

הבעיה התחילה לפני שנתיים שלוש- הרדיאטור (המקורי) נוקה והכל הסתדר

...עכשיו אחרי שנתיים שלוש של נסיעה ללא בעיות אותה בעיה בדיוק חזרה

לגבי המאוורר- נכנס לפעולה ולא נראה לי ששם הבעיה

פורסם

יכולות להיות לך כל מיני בעיות שם: סתימה בצינור/משאבה/רדיאטור, תרמוסטט מקולקל, נזילה מחיבור, צינור מפוצץ ועוד. נסה לבדוק אם הרכב משאיר שלולית מי קירור כשאתה חונה.

בייחוד ברכב עם ראש מנוע אלומיניום (טויוטה סליקה, תקנו אותי אם טעיתי) צריך מאוד להזהר ולא לתת לרכב לפעול בטמפ' גבוהות כי אתה עלול לגמור את הראש ועוד מיני מטעמים.

כמו כן יש לבדוק (רק ליתר בטחון) נוכחות שמן במים או מים בשמן בצורה הבאה:

(רק אבל רק כשהרכב כבוי וקר! אלא אם אתה רוצה טיול למיון על כוויות בפנים)

1. פתח פקק מיכל מי עודפים ונסה לראות אם אתה רואה שמן צף ע"פ המים (אולי תראה אפקט קשת משבירת האור ע"י השמן).

2. הוצא את מדיד השמן ובדוק אם יש עליו משקע סמיך (נראה קצת כמו מיונז).

אם אחד מהמצבים האלה מתקיים- ייתכן והלך פקונג ראש. במקרה זה מהר מהר לתקן במוסך (רצוי לא לנסוע ברכב למוסך אלא לגרור אותו כדי למנוע נזקים נוספים).

אולי חזרה לך התקלה הקודמת (רק רדיאטור סתום) ואולי לא, חבל להמר ולגמור ראש/לסדוק בלוק.

בכל אופן, אם הרדיאטור שלך נסתם כל הזמן- אולי רצוי לבדוק למה זה קורה. במקביל, לעבור להשתמש במי קירור אמיתיים (כמו פרסטון למשל) ולא השתן שמוכרים בתחנות דלק שרק יוצר חלודה וסתימות אבנית.

:loco:...Judge Not, Lest Ye Be Judged

פורסם

טוב חברה אעלתי אותה

הלך ראדיאטור טרמוסטט ועוד משהו שאני לא זוכר

עלה לי בסביבות האלף ש"ח (אני לא זוכר כל כך, ואני לא מוצא את הקבלה).

ברוך השם שהמנוע בסדר והראש מנוע לא נפרץ ולא יצא שמן .הוא אמר שהראדיאטור היה אכול מלמטה .

פרטים בה"פ .

• תוכן חדש...