Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

כרגע יש לי סאב של JBL, אבל אני לא בטוח כמה זמן הוא יחיה כי יש לו חיכוך בסליל (אל שאלו מה קרה לו כי קיבלתי אותו מתנה) הוא עושה רעשים מפחידים כשהבגאג' פתוח.

התמונה הפוכה כשיושבים באוטו, הוא דופק כמו שצריך! ונשמע איכותי מאוד.

האם אני ירגיש בהבדל אם אני יקנה את הCVR? למה כולם מחזיקים ממנו? כי הוא עוצמתי? (כל חובבי הSPL) או שהוא נותן צליל שסאבים אחרים (קנווד ופיוניר) לא נותנים?

אני יותר בכיוון של SQ ואני לא אוהב לשמוע חזק מידי..

האם שווה לי להחליף?

האם אני ירגיש בהבדל משמעותי? סה"כ אני לא ממש מבין הבדלים בין סאב שעולה 350 וסאב שעולה 1700 (בום בום בום מרטיט תביצים אותו דבר)

ועוד פעם, אני לא מחפש עוצמה ואני לא מתכוון להשתתף בתחרויות SPL

E46 330CI

פורסם

שלום

אני יותר בכיוון של SQ ואני לא אוהב לשמוע חזק מידי..

אז רד מהסאב הזה,הוא לא עבורך.

לך יותר בכיוון של V MAX/P2/INFINITY KAPPA בתיבות אטומות.

יתאימו לך יותר .[כמובן שלדעתי בנתיים אם אתה מרוצה מהJBL שלך,תמשיך לעבוד איתו עד שיתפגר ואז בצע את השידרוג.]

לCVR בתיבה אטומה בנויה היטב יש אופי באס ,הדוק,פאנצי,עוצמתי מאד וצריך הגברה חזקה מאד כדי להביאו לתפוקה .

אגב איזו הגברה יש לך [מאד מאד חשוב]?

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

תראה הCVR הוא עוצמתי מאד

אבל מאחר וכנראה תחבר אותו בגישור אחד על המגבר .. לא תנצל אותו בכלל

לכן אם אתה מתכוון להשאר עם המגבר הנוכחי שלך הייתי ממליץ לך בחום על הרוקפורד P2

אני עברתי אליו לאחר שהיה לי CVR ( כי ההגברה לא ניצלה אותו ולא נהנתי בכלל) לP2 ואני מבסוט מאד

דבר שני כל עוד הסאב שלך עובד בסדר אין סיבה להחליף אלא אם כן ברצונך להתחדש :)

פורסם

אתם אומרים שהאינפיניטי לא יזיז לקיקר? 111 RMS ליציאה זה יחסית מכובד לא?

רציתי לברר אם אני ירגיש בהבדל בין המגבר הנוחכי לחדש.

מה ההבדל בין P1 לP2 של רוקפורד?

תודה רבה :-D וכן יגאל, בא לי להתחדש חח P:

E46 330CI

פורסם

דבר ראשון הג'יביאל ירים מעולה את ה-CVR

אין שום בעיה עם זה...

דבר שני...מבחינת SQ בהחלט עדיף לפנות לכיוון אחר של סאב..

כמו שציינו מקודם...האינפיניטי והסרוין וגה.

דולפינים יש בנשיונל ג'יאוגרפיק - לי יש אלפיין (RST)

היה לי סיוט היום בלילה - חלמתי שהמגברים שלי נכנסים למצב הגנה!!

פורסם

למה האינפינטי לא יזיז את הסאב ...

אז ככה רוב הקיקרים שנמצאים בארצנו הם 4dvc מה שאומר התנגדות סופית של 2 או 8 אוהם

האינפינטי הוא 278 rms ב4 אוהם ...

מה שאומר לחבר CVR כזה ב8 אוהם זה ממש עוול לסאב תאורתית תעשו לבד חישוב ותראו כמה הוא יקבל

זה יהייה פשוט חבל

פורסם

הוא יקבל במצב שיגאל תיאר כ139 RMS[על הנייר] כמו כן יש CVR DVC 2OHM PER COIL ככה שבחיבור טורי ההתנגדות תהיה 4אוהם .

אבל שוב ,מניסיון וכעיצה ידידותית-פחות מ350RMS הזנה,אין לכם מה לחפש בסאב הזה.[או שמנצלים אותו על הצד הטוב ביותר או שלא קונים אותו עד שמחליטים לדאוג להגברה הולמת].

פורסם

אני יודע שיש גם 2DVC

אבל פה בארץ זה פשוט גועל נפש

כשאני רציתי לקנות כזה

אמרו לי

ש2DVC זה 1000 שקל ואני לא אומר סתם

ו4DVC זה 700

ואז מתחילים כל השטויות של כן הולך לא הולך אם יודעים

מצדיק את הדעה של אסף

בקשר לסאב פחות מ300 -350 RMS הוא לא זז כמו שהוא צריך

פורסם

אני מוכרח להסכים איתכם,

הVCR בהחלט יהיה כבד עליי גם כי אין לי הגברה וגם כי פשוט חזק מידי.

אז נכון לעכשיו אני בוחר בפאנץ P2 כי הבנתי שזה מה שאני מחפש, כמו כן עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי הרבה תגובות חיוביות עליו אז אני וחושב שאני יקנה אותו.

יש לכם משהו להוסיף? המגבר שלי ירים אותו בצורה טובה והוא יסופק במלואו?

תודה :)

E46 330CI

פורסם

יש לכם משהו להוסיף? המגבר שלי ירים אותו בצורה טובה והוא יסופק במלואו?

תודה :)המגבר שלך ירים אותו ב4 אוהם גישור.

יש לנו מה להוסיף?

-כן,תישמע את הסאב הנ"ל לפני שאתה קונה אותו [לא צריך לחזור על עניין הטעם וריח...בלה בלה ..].

בהצלחה.

פורסם

אין הבדל בצליל או באיכות אלא בחוזק ובעוצמה

אפשרויות חיבור

שתי צורות של חיבור הקיימות הם חיבור טורי וחיבור מקבילי. כאשר מחברים במקביל שני סלילים של אותו רמקול או שני רמקולים זהים, ההתנגדות הסופית קטנה פי 2. כלומר אם נקח 2 סלילים של 8 אוהם כ"א ונחבר אותם במקביל, נקבל בסופו של דבר התנגדות של 4 אוהם. בחיבור טורי לעומת זאת ההתנגדות הסופית עולה פי 2 (בהנחה שמדובר בשני סלילים\רמקולים בעלי התנגדות זהה). נקח למשל 2 רמקולים של 4 אוהם ונחבר אותם בטור. ההתנגדות שנקבל תהיה 8 אוהם.

התנהגות מגבר

אז איך משפיעה התנגדות הרמקול על עוצמת המגבר? כדי לענות על שאלה זו נקח לדוגמה מגבר בעל 2 ערוצים של 50 וואט כ"א. נציין שברוב המוחלט של המקרים עוצמת המגבר המסופקת ע"י היצרן ניתנת בהנחה, שההתנגדות המחוברת אל המגבר היא 4 אוהם. לכן אם נחבר לכל ערוץ רמקול של 4 אוהם, עוצמת היציאה של כל אחד מהם תהיה 50 וואט. כעת, אם נקטין את ההתנגדות פי 2 (ל-2 אוהם), העוצמה של כל ערוץ תעלה גם כן פי 2, ל-100 וואט (לעתים עוצמה זו תהיה מעט נמוכה יותר, למשל בגלל ספק כוח חלש). אם נוריד שוב את ההתנגדות לאוהם אחד (פי 4 מההתנגדות המקורית של 4 אוהם), העוצמה אמורה לעלות ל-200 וואט. מצד שני, אם נעלה את ההתנגדות פי 2 (ל-8 אוהם), העוצמה תרד פי 2 ותהיה 25 וואט לכל ערוץ.

נלקח מהאתר אוטוסאונד

• תוכן חדש...