Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אליפות הארץ בקארטינג

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הרשימה הנ"ל אינה מעודכנת בכלל.

לדעתי היא הודפסה לאחר המקצה הראשון או השני.

בסוף היום היו למעלה מ - 15 מקצים.

איל בן-ארי

הרשימה היא של מיקצה מס' 5 אתה בטוח שהיו מעל 15? כשאני סיימתי את המיקצה היה כבר דיי קרוב ל-12 והארוע התקיים בין 10 ל-12 לפחות ככה רשמו

http://www.benko.co.il

בנקו - יבוא תאורת לד

• תגובות 95
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
הרשימה היא של מיקצה מס' 5 אתה בטוח שהיו מעל 15? כשאני סיימתי את המיקצה היה כבר דיי קרוב ל-12 והארוע התקיים בין 10 ל-12 לפחות ככה רשמו

אני הוזמנתי באותו היום לשעות 16:00-18:00 ואני הייתי מקצה מספר 15.

והיו כאלו שהוזמנו ל-12:00-14:00.

כך שאי אפשר לדעת מה התוצאות של כולם.

אז עדיין (למרות שכל אחד על שני קארטים שונים) ישנה השפעה לטיב הקארטים על התוצאה הסופית. שיט!

נכון.

במקצה השני שלי קיבלתי קארט דפוק.

זה שהיה בקארט הראשון שאני קיבלתי אמר שהקארט היה דפוק, כנראה שמה שהוא קיבל לפני היה יותר טוב משני הקארטים שקיבלתי.

אין מה לעשות, הם משתדלים להביא את כל הקארטים לאותה רמה ומשתדלים שכולם יהיו תקינים אבל אין ברירה ויש הפתעות.

פורסם

התוצאות שצילמת אכן ישנות.

אני עליתי במקצה מספר 7 ועשיתי את 2 הזמנים המהירים ביותר באותו היום; 26.43 במקצה אחד ו 26.41 במקצה שני. :)

הקארטים לא היו דפוקים, הם פשוט העיפו את הקארטים הגרועים והטובים והשאירו את הבינוניים.

גלעד ק

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם
התוצאות שצילמת אכן ישנות.

אני עליתי במקצה מספר 7 ועשיתי את 2 הזמנים המהירים ביותר באותו היום; 26.43 במקצה אחד ו 26.41 במקצה שני. :)

הקארטים לא היו דפוקים, הם פשוט העיפו את הקארטים הגרועים והטובים והשאירו את הבינוניים.

גלעד ק

מאיפה אתה יודע שהקארטים לא דפוקים? אולי אלו שאתה נהגת עליהם הם הטובים ביותר? אולי הם אפילו גרועים יותר ואז אתה בכלל אלוף הארץ...

כל עוד שתי הקארטים הם לא זהים לחלוטין (אותו הקארט הספציפי) תמיד יהיו הבדלים, ויהי מה. וזה מבאס.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

הקארטים לא דפוקים מכיון שאון בדק אותם בעצמו וראה שהם בסדר. כמו שאמרתי, את הקארטים הגרועים ואת הטובים הם העיפו. עובדה שהפרשי הזמנים שלי היו 2 מאיות בלבד ב-2 קארטים שונים.

ואני אגיד לך עוד משהו; גם באותו הקארט יהיו לך הבדלים מכיון שהמסלול מתחמם והצמיגים גם הם מתחממים.

ואני אגיד לך אפילו עוד משהו; לא רק אני נהגתי על הקארטים האלה. היו שם בערך 120 נהגים, אז עשה את החישובים הסטטיסטים וראה כמה מהם נהגו על אחד מהקארטים שאני נהגתי עליהם.

ואני אגיד לך עוד משהו, אבל הפעם זה באמת האחרון; כדי להיות אלוף לא מספיק להיות מהיר.

פורסם

צריך להבין דבר אחד,

אין מה לעשות ותמיד יהיו הבדלים בין קארטים.

כל המסלולים משתדלים לעשות את המקסימום בכדי שהקארטים יהיו שווים. יש כאלה שמצליחים יותר ויש כאלה שמצליחים פחות.

אני, כמנהל מרוץ, מנסה כל הזמן להשאיר את הקארטים היותר שווים בכוחם במהלך התחרות (הכוונה כאן על יום מרוצים מלא ולא מקצה יחיד) ובכך לנסות וליצור שיוויון. אני מוציא כלים אפילו באמצע המרוץ.

כל מי שעוסק בקארטינג כספורט או תחביב (בעיקר החדשים בתחום) צריך לקחת את נושא ההבדלים בחשבון.

בסופו של יום אנו רואים תמיד את אותה קבוצת נהגים בראש. מה אנו מסיקים מכך?

ודבר נוסף, לחזק את דבריו של גלעד, יש הרבה נהגים מצויינים מבחינת זמני הקפה אבל גרועים במרוץ עצמו. להיות נהג מרוץ טוב כרוך בהרבה פרמטרים.

ירון אדרי

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם
צריך להבין דבר אחד,

אין מה לעשות ותמיד יהיו הבדלים בין קארטים.

כל המסלולים משתדלים לעשות את המקסימום בכדי שהקארטים יהיו שווים. יש כאלה שמצליחים יותר ויש כאלה שמצליחים פחות.

אני, כמנהל מרוץ, מנסה כל הזמן להשאיר את הקארטים היותר שווים בכוחם במהלך התחרות (הכוונה כאן על יום מרוצים מלא ולא מקצה יחיד) ובכך לנסות וליצור שיוויון. אני מוציא כלים אפילו באמצע המרוץ.

כל מי שעוסק בקארטינג כספורט או תחביב (בעיקר החדשים בתחום) צריך לקחת את נושא ההבדלים בחשבון.

בסופו של יום אנו רואים תמיד את אותה קבוצת נהגים בראש. מה אנו מסיקים מכך?

ודבר נוסף, לחזק את דבריו של גלעד, יש הרבה נהגים מצויינים מבחינת זמני הקפה אבל גרועים במרוץ עצמו. להיות נהג מרוץ טוב כרוך בהרבה פרמטרים.

ירון אדרי

מסכים עם כל מילה, זו בדיוק הייתה הכוונה שלי.

מנגד, כשמדובר על זמני הקפה המהירים ביותר- אז ההבדל מהווה בעיה רצינית.

לאורך מירוץ, הבדל זעום בין קארט למשנהו לא מהווה תירוץ למיקום רע. אבל לזמני הקפה - כן. זה ההבדל.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

ירון,

אתה יודע שאני עומד מאחורי כל מילה שכתבת. בנוסף לכך אני רוצה לציין (ולהודות) שברור לי שכל אנשי המקצוע שעסקו בהכנת הקארטים ובדירוג עצמו, קרעו את התחת והתאמצו לתת את הטוב ביותר מבחינתם.

יחד עם זאת, באירוע כזה שבו כל מאית שניה קובעת כ"כ הרבה, חשבתי לתומי ששיטת השוואת הקארטים הנהוגה במסלולים בימי מרוץ אינה מתאימה. המסלול אינו בנוי באופן שווה כך שהשפעת הפניות הימניות שווה להשפעת הפניות השמאליות שווה להשפעת המהירות בישורת ושווה להשפעת יכולת הבלימה שלא הקארט. במילים פשוטות קארט בעל מנוע חזק והיגוי-יתר מטורף (כמו שיצא לי לנהוג לאחר ההחלפה) לא איפשר תוך 8 הקפות ברוטו להתרגל אליו ולשלוט עליו. כנ"ל לגבי קארט עם המון אחיזה ומנוע חלש כשמדובר בנהג שסגנון הנהיגה הטבעי שלו אינו כולל בלימה לתוך הפניה וזריקת הקארט בסיבוב באופן מוגזם תוך הסתמכות אל אחיזתו הטובה (במקרה של מישהו שאני מכיר).

לדעתי הדבר הנכון שהמסלולים היו צריכים לעשות היה להקצות נאמר 6 קארטים שלהם היו מבצעים : אוברול למנוע, החלפת הצמיגים לחדשים, החלפת המייסבים הקריטיים, החלפת הדיסק ורפידות הבלם, כוון מרכיבי ההיגוי מ-0, בדיקת תזמון ההצתה, ניקוי וכוון הקרבורטור, שימון כל המרכיבים החיוניים, וכו'. זאת כמובן לאחר שאותם 6 קארטים נבחרו כטובים ביותר מהס"כ שבנמצא.

עוד הייתי מצפה שתבוצע בדיקת ל.א. ושימון היכן שצריך לפני כל מקצה !

עבודה כזו היתה מביאה לדעתי ל:

1. קארטים אחידים הרבה יותר.

2. קארטים "נהיגים" הרבה יותר.

3. לקוחות מרוצים הרבה יותר.

4. תחושת מקצועיות גבוהה יותר.

אגב, שיקול העלות של ביצוע הנ"ל לא נראה לי בעייתי לאור כמות המקצים שבוצעו עבור הדירוג עצמו בתוספת האימונים שלא מעט נהגים ביצעו בימים שלפניכן.

יכול להיות שאני טועה, יכול להיות שאני לא מציאותי, יכול להיות שאני מגזים. ועדיין זה מה שהייתי מגדיר כמקצועיות לשמה.

דני G.

פורסם

אהלן דני,

תראה, השיטה הכי מדוייקת (שלעצמה לא כל כך מדוייקת אבל אין משהו אחר) היא לקחת כל קארט בניפרד לפני תחילת המרוץ/דירוג ורק אחרי שכל קארט ביצע משהו כמו שניים, שלושה מקצים להחליט מי עולה למרוץ.

נכון שזה בעייתי ולא מדוייק אבל לצערנו זה מה יש.

לגבי הכנת הקארטים מבעוד מועד, אני מאמין שאף מסלול לא יסכים לכך עקב עלויות גבוהות מידיי (שעות עבודה, חלקי חילוף, קארט שנמצא במוסך לא מכניס כסף וכו').

אנשים צריכים להבין שמסלול קארטינג לא יכול להתקיים מספורט מוטורי להיפך, הוא אפילו מפסיד כסף מקיום ליגות למיניהן. קיומן של הליגות זה בונוס שהמסלול יכול לתת לחובבי הספורט. בסופו של דבר מדובר בעסק כלכלי.

אני, שהגעתי לענף דרך הספורט ולאחר שניהלתי במשך שלוש שנים 2 מסלולי קארטינג ומנהל ליגות כיום, יכול לומר בפה מלא שהספורט המוטורי מגביל את העסק מכל מיני בחינות אבל מתוך הבנה והכרה (מצד בעלי המסלולים) מקצים משאבים (שעות מסלול, כ"א, טלוויזיה ועוד) לקיום ליגות.

ירון אדרי

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

היום הייתי במוקדמות ברחובות.

הכל תיקתק והלך חלק, למרות עומס לא קטן שהיה במקום.. אירגון מעולה :mm_yeah:

מצער אותי שלמרות שיפור לא קטן בשיא האישי שלי (שעומד כרגע על 25.47), עדיין ממה שראיתי הייתי יחסית חלש לאחרים..

נו מילא. העיקר שנהניתי מהנהיגה ומה-5 רדבולים ששתיתי.. :smile:

עמוס

It's time to kick ass and chew bubble gum, and I'm all outta gum..

פורסם

הייי אני חדש בפורום

ואני רוצה להכנס לתחרות,אני רואה שהחמצתי..

אני רוצה לדעת בבקשה פרטים יותר על עולם מירוצי הקארטינג

אם מישהו מוכן בבקשה לתמוך ולעזור לי,שיפנה אלי לפרטי.

תודה מראש :]

נבו

פורסם

נבו,

יש לך נסיון בקארטינג? אם לא, לך למסלול בנתניה, התאמן קצת ואז עשה קורס.

פורסם

יש לי ניסיון די רב בנהיגה כללית,ועבר בקראטינגים אבל לא מקצועיים,הייתי בנחשונית וכו'..

לפי כ4 חודשים עליתי בפעם הראשונה שלי על קארט מקצועי בתחרות של כל השיכבה של ביה"ס

,ובה ניצחתי מקום ראשון

אני צריך קארטינג משלי בשביל להתחרות?

ועוד לא הספקתי להרשם אין מצב שיוכלו להכניס אותי איכשהו?

• תוכן חדש...