Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה בין החוק לבטיחות? כלום. מה בין "סמוך" ו"האסון הבא" ו"לי זה לא יקרה" ובין מה שאני כותב? כלום.

מעולם לא הטפתי לעבודה לא בטיחותית. להיפך. אני מעודד עבודה ע"פ כל כללי הבטיחות, עם ספר צמוד, ועם כלים נכונים. עבודה כזו, גם כשתיעשה בצורה עצמאית, תהיה בטוחה, איכותית וזולה לעין ערוך מתוצאות אותה עבודה שתיעשה במוסך אופייני. מבחינתי לשים את הרכב במוסך, זה להסתכן, כלכלית, וגופנית, כמו שלמדתי על בשרי לאחר שמוסך טיפל בהיגוי של רכב שהיה ברשותי, או כמו שלמד אבי, שהמוסכניק האהוב עליו, מורשה פיג'ו - סיטרואן, גרם לו ( "זה בסדר, הברקסים בסדר גמור, סע לשלום, תרגיע את הבן שלך" ) לנסוע ארבעה חודשים ללא בלמים אחוריים, בניגוד למחאותיי החוזרות ונשנות ( "אבא, אין לך ברקסים אחוריים, טפל בזה כבר" ) . הסיפור נגמר, למזלנו, בבוחן כועס מאוד, ובצדק, במכון הרישוי בבדיקה השנתית שגילה 0 בלימה בגלגלים האחוריים. ויש עוד הרבה דוגמאות להפקרות ששוררת במוסכים. מי כמוך יודע.

בקיצור, אתה רואה בעייה בטיחותית בפרויקט המצולם? תן פידבק. ציון הוראת החוק, שאולי היא גם לא נכונה, רק גורמת לרתיעה מהתגובה שלך. עובדה שפותח השרשור לא הגיב באותה צורה לדוד בתגובה 5 , שלמעשה העיר את אותה הערה כמוך, למעט עניין החוק.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מחזק את דבריו של צביקה . וחוזר על נקודות עקרוניות . אין לאדם את הסמכות לגעת במערכת הבטחות של הרכב ללא הסמכה ואישור משרד התחבורה. חיי אדם הם לא הפקר. אז חסכתה כמה שקלים יופי אבל באיזה סכון ? . בעלי מקצוע עוברים הכשרה של שנים כידי לקבל הסמכה לגעת ברכב, ואל תקלו ראש על הסיכון שנילקח במקרא הנ''ל . מערכת הבטיחות של הרכב מחוץ לתכום של החובבנים.

צביקה חזק ואמץ והמשך לעביר בקורת בכול תכום של הבטיחות.

יצחק. :evil:

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

חנן מכובדי שוב שלום רב!

לצערי אינני יכול להתעלם כמוך מההיבט הבטיחותי, החוקי,והכלכלי.

הרכב היה מאובטח בעזרת בוקים לא תקנים, עבודת בית.

העבודה היא ברכיב בטיחותי הגוי, שתקינותו והטיפול בו חובה ורצוי שיתבצע על ידי בעל מקצוע מוסמך חוקית בלבד.

מהיבט הכלכלי, לדעתי הוא שילם הרבה יותר מהנדרש באם החלפת שני תפוחים היעו מבוצעים במכון פרונט, ולדעתי כוון הפרונט, לא היה נדרש אך נבדק, ובעלות קטנה יותר, אז מהועיל הבחור לאחותו??

מלבד לסכן את עצמו ואת אחותו!

קראתי בעיון רב שוב את כל המגיבים, ומלבד תגובות עיניניות של דוד וארנון, ומעט של עמית, לא מצאתי תגובות עיניניות, אלא רק חיזוקים לעבודה לא חוקית, לא מקצועית, ומסוכנת.

תם ולא נשלם, המשך בוודאי יבוא..

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

יש לי את הביקורת שלי על הפרויקט המצולם. זה שלא נכנסתי לזה , זה לא כי אני מתעלם מזה, אלא כי אתה ( "לך למוסך" ) ובני ל. ( "טיפש זה לא קללה" ) , לא ממש מעודדים השתתפות פעילה של מי שאינו מוסכניק, ולכן אני די נמנע מלהגיב בפורום הטכני. אין לי בדרך כלל כוח לויכוחים הבלתי נגמרים האלה על טיפול עצמי/במוסך. מוסכניקים שונים בפורום, במקרים נפרדים, קיבלו ממני הוכחות לכך שהשחצנות והזלזול במי שאינו מוסכניק, עלולים לשמש כבומרנג נגדם, ועדיין גולשים שמפגינים ידע טכני עלולים למצוא את עצמם עם נבוט על הראש, כדי שילמדו מי כאן שולט.

אגב, פותח השרשור תיאר מצב של קמבר לא תקין, ואין לקמבר כל קשר לעבודה שהוא ביצע (מה שהוא ביצע משפיע על הTOE ) . על תיקון הקמבר הוא שילם הרבה כסף, וכנראה בצדק, והוא היה משלם את זה בכל מקרה.

בכל מקרה, שלא יובן לא נכון, אני עדיין מעריך אותך ומוסכניקים אחרים כאן על אותן פעמים שבהן אתם כן נותנים עצות טכניות טובות.

פורסם

אגב, פותח השרשור תיאר מצב של קמבר לא תקין, ואין לקמבר כל קשר לעבודה שהוא ביצע (מה שהוא ביצע משפיע על הTOE ) . על תיקון הקמבר הוא שילם הרבה כסף, וכנראה בצדק, והוא היה משלם את זה בכל מקרה.

תודה רבה חנן שהסברת את זה במונחים נכונים!

וכפי שאמרתי לא עשיתי את הזווית השלילית הזאת בטיפול שעשיתי.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

לא אכנס לכל נושא הבטיחות, למרות שיש לי מה לומר, אני רק רוצה להוסיף משהו שלדעתי הוא יותר נכון:

בעת החלפת תפוח, יש למדוד מרחק (הפס הכחול) בין מרכז התפוח (ב) לבין נקודה כלשהיא על הזרוע (א), וזאת משום שתפוחים ובעיקר תחליפיים אינם בעלי אורך זהה, וגם אם מוחלף תפוח מקורי בתפוח מקורי אי אפשר לסמוך במאה אחוז על כך שהתבריג בתפוח אכן מתחיל באותו מקום.

לכן יש למדוד בעזרת מטר את המרחק ממרכז התפוח לנקודה מסומנת כלשהיא על הזרוע לפני הפירוק, ובעת הרכבת התפוח החדש, יש לחזור לאותו מרחק.

ומנסיוני, ניתן לסמן אפילו אם איזולירבנד.

abc.JPG

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:

• תוכן חדש...