Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7351 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לגשר את הקומפוננט על כל 4 הערוצים? אין סכנה שזה יהיה חזק מידי ? (כן כן , אני יודע שהמגבר לא עוצמתי או משהו אבל בכל זאת.. :smile: )

פורסם

אני מניח (מבלי לפרק ולבדוק זה קשה...) שהספק של מגבר כזה לכל גישור הוא

30 *13.8 = 414

הנחת נצילות 45% 186 -> 93W לגישור

הנחת נצילות 65% 270 -> 135W לגישור

הגברה כזו בין 90-135 תהיה הגברה טובה למדי עבור הפולס.

"המבקר צריך שיהיה כאבן משחזת: משחיז ואינו חותך" (ר' משה אבן עזרא)

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

Never underestimate the power of human stupidity - Robert A. Heinlein

פורסם

אם ככה אני בהחלט אשקול לרכוש את הCOMP VR במקום הC12.

מה שכן , במידה ואני אחליט אני צריך טל' של מוסך טוב שמטפל ביונדאי, כי נראה לי שיחסית לגודל של האוטו סאב כזה תוך שבוע מפרק לי ת'שאסי... :wink:

פורסם

תכין תקציב לאטימה...

תרכוש מראש פסי גומי דביקים לאטימת דלטות. את הפסים הללו הדביק בין חיבורי הפלסטיק ככה תמנע רשרושי פלסטיק וכל מיני זמזומים מיותרים. העצה הזו מתוך ניסיון של מי שעבר על כמה מכונית ליסינג/השכרה מסוג גטס, סיריון, אוואו אקסנט...

"אם אתה משבח את מה שאינך מבין בו - זה מעשה רע. אם דיברת בגנותו - מעשה רע יותר" (ליאונרדו דה וינצ'י)

פורסם

אני מציע לו שלא לגשר את המגבר הישן של 4 יציאות ל 2 יציאות בגישור לקומפוננט.

העיוות שיהיה כתוצאה מכך, ויהיה כזה , יגרום לו (לקומפוננט) נזק, זה רק עניין של זמן עד שהטוויטרים או אחד לפחות ישרפו.

אם הוא ישמע בווליום נמוך אז אולי הם יחזיקו מעמד, לא נראה לי שהוא יתאפק לאורך זמן..

גישור כזה ,טוב לסאבוופרים בלבד.

בברכה

דני

.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

דני, אין שום בעיה לחבר מגבר חזק בכמה עשרות אחוזים מעל העוצמה המוצהרת של הרמקולים. לצערי ולצער רוב אלו שפונים למתקנים בארץ המתקינים הללו רשלנים וחסרי ידע (שוב לא כולם ואני מתנצל מראש מיחידי הסגולה שעדיין לא נתקלתי בהם).

מגבר לא שורף רמקולים. הבנאדם שמכוון את המגבר הוא זה שגורם למגבר להזיק לרמקולים.

מוזיקה היא תרכיב אותות מאוד דינמי. הדינמיות הזאת פועלת לטובתנו כאשר משתמשים במגבר חזק ומגבר חזק עוזל למוזיקה להישמע דינמית וחזקה. מאחר ונדיר לראות שיאים דינמיים של 0DB ורוב המוזיקה מוקלטת באופן בו לעיתים רחוקות מאוד נמצא את עצמנו ב(2-) DB או (1-) DB אין כל מניעה להשתמש במגבר שחזק ב50% ולעיתים אף ב 100% מהעוצמה הנקובה של הרמקול.

אם המגבר מכוון באופן נכון כאשר ישמע אות ב 0DB המגבר יפיק את מירב עוצמתו ללא CLIPPING. למרות שהמגבר אינו הגיע לסף ה- CLIPPING הוא עדיין מפיק עיוותים (דיסטורשין) שמתגברים ככל שמתקרבים לקצה היכולת שלו. בדיוק בנקודה הזו העובדה שהמוזיקה דינמית מונעת מהמגבר להיכנס לאיזור הבעייתי שלו. כאשר נשלח אות שהוא (3-) DB המגבר יפיק מחצית מעוצמתו. כל עוד לא מדובר במגבר דפוק אז בעוצמה כזו הוא יפיק אות נקי מאוד אפילו אם לא מדובר במגבר "היי אנד".

שימוש ב"עוצמה עודפת" הינו ה-DYNAMIC HEADROOM שלנו שרק מוסיף ומועיל לתוצאה הסופית שתופק מהרמקולים.

כוח זה דבר טוב אבל בכוח צריך להשתמש בתבונה. אם משהו דביל ורשלן יכוון את המגבר כדי שיעשה כמה שיותר רעש בשביל לעשות כמה שיותר רושם בהמתנה לרמזור אז חיי הרמקולים יהיו קצרים.

בקצרה, לשלול באופן גורף שימוש בכוח הגברה עודף נשמע לי לא נכון, לא חכם ומעבר לכך אינו מבוסס על עקרונות בסיסים שאינם ניתנים לערעור.

פורסם
דני, אין שום בעיה לחבר מגבר חזק בכמה עשרות אחוזים מעל העוצמה המוצהרת של הרמקולים. לצערי ולצער רוב אלו שפונים למתקנים בארץ המתקינים הללו רשלנים וחסרי ידע (שוב לא כולם ואני מתנצל מראש מיחידי הסגולה שעדיין לא נתקלתי בהם).

מגבר לא שורף רמקולים. הבנאדם שמכוון את המגבר הוא זה שגורם למגבר להזיק לרמקולים.

מוזיקה היא תרכיב אותות מאוד דינמי. הדינמיות הזאת פועלת לטובתנו כאשר משתמשים במגבר חזק ומגבר חזק עוזל למוזיקה להישמע דינמית וחזקה. מאחר ונדיר לראות שיאים דינמיים של 0DB ורוב המוזיקה מוקלטת באופן בו לעיתים רחוקות מאוד נמצא את עצמנו ב(2-) DB או (1-) DB אין כל מניעה להשתמש במגבר שחזק ב50% ולעיתים אף ב 100% מהעוצמה הנקובה של הרמקול.

אם המגבר מכוון באופן נכון כאשר ישמע אות ב 0DB המגבר יפיק את מירב עוצמתו ללא CLIPPING. למרות שהמגבר אינו הגיע לסף ה- CLIPPING הוא עדיין מפיק עיוותים (דיסטורשין) שמתגברים ככל שמתקרבים לקצה היכולת שלו. בדיוק בנקודה הזו העובדה שהמוזיקה דינמית מונעת מהמגבר להיכנס לאיזור הבעייתי שלו. כאשר נשלח אות שהוא (3-) DB המגבר יפיק מחצית מעוצמתו. כל עוד לא מדובר במגבר דפוק אז בעוצמה כזו הוא יפיק אות נקי מאוד אפילו אם לא מדובר במגבר "היי אנד".

שימוש ב"עוצמה עודפת" הינו ה-DYNAMIC HEADROOM שלנו שרק מוסיף ומועיל לתוצאה הסופית שתופק מהרמקולים.

כוח זה דבר טוב אבל בכוח צריך להשתמש בתבונה. אם משהו דביל ורשלן יכוון את המגבר כדי שיעשה כמה שיותר רעש בשביל לעשות כמה שיותר רושם בהמתנה לרמזור אז חיי הרמקולים יהיו קצרים.

בקצרה, לשלול באופן גורף שימוש בכוח הגברה עודף נשמע לי לא נכון, לא חכם ומעבר לכך אינו מבוסס על עקרונות בסיסים שאינם ניתנים לערעור.

כל מילה בסלע . אבל איך מכוונים מגבר כך שהטיפש שרוצה להראות כמה חזק שומעים במערכת לא ישרוף ? זו השאלה האמיתית .

האמת היא שבסאבים זה היה צריך להיות ברור שקונים מגבר שגדול בלפחות חצי מעוצמת הסאב ועדיף יותר . כי שם יכולת השליטה של המגבר על הסאונד קשורה קשר ישיר יותר לעוצמה שלו . הבעיה היא שאם תמליץ על זה למישהו שאתה לא יודע מיהו ואיך הוא ישתמש בסאב , אתה שולח אותו לשריפת סאבים סיטונאית .

ובמקרה הספציפי של פותח התרד המגבר שלו נראה לי, בלי לדעת עליו כלום , אבל עדיין נראה לי כמגבר מעפן שרק תתן לו טיפה עוצמה וכבר יכנס לעיוותים

אשמח להסברים ועזרה

בברכה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

אפשר ללכת לפי בשיטה ה"מדעית" ולהשתמש בסקופ וסיגנל ג'נרטור. אפשר גם להשתמש באוזן.

אני יכול לספר לך שברכב של אח שלי יש סט של מאגנט קלאסיק שעובד על שני גישורים של ה-JBL 75.4, זה עובד סבבה כבר חצי שנה ובאיכות מפתיעה. כאשר דיברתי על מתקינים דפוקים אז כאשר המגבר הזה הותקן אצל מתקין "מקצוען" הוא חיבר אותו עם כבל + של 10גיג' ואליו חיבר פיוז 60A.... טירוף. הטירוף הזה עלה 300 שקל.

כאשר הבנתי שיש לו שני ערוצים "מובטלים" הם מיד הפסיקו להיות מובטלים. הגיינים במגבר כמעט סגורים לגמרי, כאשר ה-H/U מוציא 2V והרגישות היא עד 5.8V המגבר אני מעריך שבכיוון המגבר הנוכחי ההספק המקסימלי יהיה באיזור ה40%-45% כך שאנחנו מדברים על איזור ה 100 וואט לסט של 70 (אם אני זוכר נכון).

הסיבה שאנשים שורפים רמקולים עם המגברים זה שהם חושבים שהגיין היא מתג ווליום כאשר זה בכלל לא תפקידו. כיוון אגרסיבי לא יביא לשינוי ממשי בעוצמה הסופית כי שינוי של כמה וואטים אינו מורגש והצעקנות של הטוויטרים שמאופיינת כאשר המגברים הם "OVERDRIVEN" גורמים לחשוב שהנה יש יותר עוצמה.

בקשר למגבר ה"מעפן". ההמלצה שלי להשתמש בו נובעת מכך שככל הנראה בגישור הוא יפיק מעל 100 RMS וככל הנראה ההספק יהיה יותר לכיוון ה120RMS. כיוון שמרני של הגיינים יאפשר לו להיות עמוק בתוך הטווח ה"לינארי" של ההגברה. התוצאה הסופית של סאב מוגבר כראוי תמנע ממנו לחפש את העוצמה דרך הקומפוננטים שכן הוא ירגיש באס עצבני (לא לשכוח שמדובר בגטס - מכונית קטנה) ולא יתעלל בקומפוננטים.

אם משהו מחפש קצת חומר קריאה בנושא אז חיפוש בגוגל של "DYNAMIC HEADROOM" יוביל להרבה חומר קריאה.

למי שלא יודע מה ההגדרה המדוייקת של DYNAMIC HEADROOM אז ככה (מתוך answers.com):

"The capacity of an amplifier to reproduce unusually strong signals without distortion."

היכולת של המגבר לשחזר אותות חזקים במיוחד ללא עיוות.

זה בדיוק מה שאנחנו צריכים כדי שמוזיקה תשמע טבעית ודינמית.

מאמר מומלץ (בקצב הנוכחי אני בטוח שתוך כמה ימים הוא יתורגם:wink: ) שנכתב ע"י חברה שמייצרת רמקולים, טובים, בנוגע לחשבות של DYNAMIC HEADROOM.

http://www.axiomaudio.com/dynamicheadroom.html

פורסם

ממש תודה רבה על הכל העזרה.

בנוגע לפוזות ברמזורים - לא הסגנון שלי, אמנם אוהב מוזיקה בווליום גבוה, אבל ל"שימוש אישי" בלבד. :smile:

אז אם הבנתי נכון כדאי לעשות את הגישור הזה אבל לשמור על GAIN רגוע... אם זכרוני אינו מטעה אותי הPULSE צריך לקבל 120RMS, אז אני מניח שאם אני מכוון את הGAIN לחצי או קצת פחות לא אמור להיות שום נזק לרמקולים, נכון?

פורסם

גיין על רבע, חצי, שליש... זו לא השיטה לכוון גיין. אתה יכול למצוע עשרות אם לא מאות כתבות/מאמרים על איך לכוון גיין.

אפשר גם להשתמש במגבר של 1,000 וואט על רמקולים של 100 וואט ללא נזק. אין שום סיבה שתגרום נזק לרמקולים שלך אם תכוון את הגיין כמו שצריך. גיין על חצי, רבע, חמש שמיניות וכדומה לא יהיה מה שיקבע אם יגרם לך נזק לרמקולים. כיוון הגיין צריך להיות תואם לעוצמת הסיגנל של המקור שלך.

פורסם

לא הבנתי משהו אחד פה, אם הבנאדם מתכוון לקנות JBL רק בשביל ה CVR

לא כדאי כבר לקנות MONOBLOCK? ב 1100 שקל אני מאמין שאפשר למצוא משהו טוב שירד ל 2 אוהם.

[size=3][color=navy][b][i]אתה לא קוסם ואין לך שפן בכובע.[/i][/b][/color][/size] [size=3]אסף.[/size]

פורסם

אנשים משדרגים...

הJBL יכול להיות המגבר הבא לקומפוננטים בעתיד ירכש מונו. נכון לעכשיו יש לבנאדם מגבר מיותר שניתן לשלבו לתוך הסטאפ.

מונובלוקים זולים יהיו זמניים מאוד כי כל שיפור בסאבים יאלץ לשדרגם למונו יציבים ב 1 אום ושיהיו CLASS D. רכישת מונו פשוט כרגע לא נראית לי החלטה טובה במיוחד לטווח הארוך יותר.

פורסם

רק רציתי לבשר כי בשעה טובה המערכת הותקנה , התוצאה לטעמי פשוט מדהימה!

אלף תודות לתומר (ולשי) מTOMCAR על התקנה מקצועית, נקייה והכי חשוב לשביעות רצוני.

לאחר שמיעה של האלמנטים בחרתי להשאר עם קיקר C12 - ואני חייב לציין שהוא פשוט פורם את הריפודים של היונדאי. :shock:

שיהיה לכולם שבוע טוב!

שוב תודה כל מי שהמליץ וכיוון אותי.

• תוכן חדש...