Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שיפוץ משאבות בלם וקלאץ'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7381 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צחריים טובים לכולם.

אחרי קרב שנמשך יום וחצי ביני לבין שני פינים פצילים ותיבת דוושות אחת, אני שמח להודיע על ניצחון.

משאבת הקלאץ' ומשאבת הבלם של הלוטוס בחוץ.

עכשיו צריך לשפץ. המליצו לי על הבלם בת"א.

יש התנסויות עם המקום הספציפי או המלצה על מקומות טובים אחרים?

אני מעדיף מקומות בצפון או בת"א.

המשאבות הן מתוצרת Girling ונראות במצב לא רע, אבל אחרי עמידה של 6.5 שנים, ולאור כמות הג'יפה בפנים, עדיף כבר לשפץ.

תודה,

ליעד

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

צר לי, אך אחותי שכחה את המצלמה שלי בדירה שלה במרכז, אז לא יהיו תמונות לפחות עד מחר.

תמונה מהאינטרנט של משאבת בלם. שלי קצת יותר מלוכלכת.

MASTER%20CYLINDER.jpg

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בשירשור הזה תמצא עוד אינפורמציה שימושית: https://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=81646&highlight=%F9%E5%EC%EE%EF.

מנסיון שלי, לפעמים יותר זול להביא מחו"ל משאבה חדשה מאשר לשפץ בארץ. בנוסף, המשאבה שלך מזכירה לי משאבה של סוסיתא (לא פלא - ה"שורשים" זהים). יתכן שתשיג משאבה חדשה כזו בארץ.

טיפ אחרון: אם הקדח במצב טוב, צריך בסה"כ להחליף גומיות ואולי להעביר "ויש" עם נייר מים. זו בהחלט עבודה שאפשר לעשות לבד. צריך רק להשיג סט גומית מתאים, וזו לא בעיה גדולה.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

תודה קובי, גרמת לי לחשוב שנית על הנושא.

באופן כללי אני משתדל לא להתעסק עם מערכות בטיחותיות, ולהשאיר את זה למקצוענים, אבל הצצתי בספרות שלי, וזה אכן לא מדע טילים.

בדקתי עכשיו את משאבת הבלם, היא עובדת ומזרימה נוזל, אבל המשאבה של הקלאץ' לא עושה את העבודה.

אני אכניס את שתיהן לאמבטיה אולטרסונית עם בנזין לבן בתור התחלה בשביל להיפטר מהג'יפה, ומשם נתקדם.

בתי העסק שמשפצים בלמים מוכרים גם את קיט השיפוץ או שעלי לחפש במקומות אחרים?

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

לבתי העסק שמשפצים בלמים יש את הקיטים, אבל הם לא כל-כך אוהבים למכור אותם, ומסיבות מובנות - עיקר פרנסתם על העבודה.

קיטים כאלו יש בהרבה חנויות לחלקי-חילוף. אני לא מכיר את הצפון, אבל באזור תל-אביב הייתי מתחיל בג'נרל ברקס, ברחוב המסגר מול בי"ס שבח.

אגב - לפעמים הבעיה היחידה היא ג'יפה, ואפילו אפשר להסתדר בלי להחליף כלום. בפעם האחרונה שמשאבת הקלאץ' התחתונה שלי שבקה, פרקתי את כל העסק ושטפתי הכל במים צלולים. ראיתי שהגומיה במצב טוב וממילא לא היתה לי במקום אחת אחרת. "סיבוב" עדין עם נייר מים מורטב בשמן ברקס, הרכבה של הכל, ניקוז אויר, והעסק עובד כבר כמה חודשים בלי בעיה.

שני דגשים:

1. לו זו היתה משאבת ברקס, הייתי "מתעקש" על גומיות חדשות. עם הקלאץ' אני מוכן להתפשר.

2. גם אחרי הטיפול, החלטתי שאשן יותר טוב בלילה אם תהיה משאבה חדשה בכוננות. אחרי שבוע ו-20.5 ליש"ט (כולל משלוח), יש לי אחת בבגאז', על כל צרה שלא תבוא. היה עולה לי יותר ביוקר לשפץ ב"בלם"...

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

אכן, הבלם א. שולמן יודע את העבודה וגם אני ממליץ עליו. אני עובד איתו שנים רבות עם 100 אחוזי הצלחה. גם כאשר הוא אומר לי שישנה בעיה זו או אחרת והמשאבה אינה ברת שיפוץ, או תהיה מסוגלת לתפקד רק זמן קצר אחרי שיפוץ, הוא מראה היכן הבעיה ותמיד צודק. למרות שאני יכול לתקן משאבות שונות במכוניות סאאב, וגם יש לי את הסטים הדרושים של האטמים, אני ממשיך להעביר אליו את העבודה.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אני ממליץ בחום רב לא לשפץ משאבות.

זה מנהג בארצנו לשפץ, יש שיפוצים יותר טובים ופחות טובים, גם השיפוצים הטובים לא יחזיקו מעמד כמו משאבה חדשה. כמה נקודות למחשבה:

1. ברכב יש להחליף את הנוזלים ההידראולים לפחות אחת לשנתיים, ובתנאים קשים אחת לשנה.

בלי להקיש על חברי הפורום היקרים, אני לא מכיר הרבה אנשים שעושים זאת.

2. שמן הידראולי הוא נוזל היגרוסקופי, כלומר חומר שסופח מים. מים במערכת הידראוליות גורמות לחלודה בשרוולים ובצינורות.

3. שרוול חלוד בד"כ מלוטש בזמן השיפוץ. אם הוא מלוטש, הקוטר שלו גדל, ואז הגומיות ושאר האטמים מאבדים את היכולת האופטימלית לאטום ולדחוף את הנוזל כראוי.

4. במקרים אחרים, חורטים את המשאבה ושמים שרוול חדש. בעוד שיש לפעולה יתרונות ובתנאי שהעבודה מבוצעת כראוי: המשאבה ייתכן שתעבוד כחדשה, אך הזמן, הטורח וההשקעה יאפילו בעלות הכספית וגם מבחינה הגיונית קנית משאבה חדשה שתותקן ברכב ללא התעסקויות מיותרות ותיתן את אותן הוצאות.

5. אני יודע שאנחנו ישראלים. אני יודע שאנחנו מאוד חכמים ויודעים יותר טוב מכולם. אני יודע שאנחנו תמיד מחפשים את הקומבינה ואת החיסכון, ואת הפיתרון "שלנו" לכל דבר. במקרה הזה אני מבטיח לך שאנחנו טועים בגדול.

הנה דוגמא קצרה של עלויות + זמן לסוג רכב מסויים, ומתוך ניסיון רב פעמים, שנבע בעיקר מחוסר ניסיון ומדבקות בלתי מתפשרת בסעיף 5.

פירוק והרכבת משאבה: 200 שקל. שיפוץ משאבה: 200 שקל.

יומיים במוסך. ריצות. סט גומיות לשיפוץ: 100 שקל.

טרחה ועצבים: הרבה.

לגלות שהמשאבה נכשלת אחרי חצי שנה, ולחזור על אותה הפעולה שוב: מעצבן ברמות.

עלות משאבה חדשה מקורית לאותו רכב: 250 שקלים.

עלות משאבה חדשה חליפית לאותו רכב: 150 שקלים.

התקנה: שעת עבודה

ניקוז אוויר: עוד חצי שעה במוסך או בעזרת חברים.

תקופה ארוכה של שקט נפשי וכלכלי: PRICELESS

מישהו קנה משאבה חדשה? לא. מישהו חשב על זה: לא.

למה?: אין לי מושג.

ותחשבו על זה.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

הערות בכחול:

מישהו קנה משאבה חדשה? לא. דווקא כן - אני. מישהו חשב על זה: לא. כנ"ל.

למה?: אין לי מושג. גם לי אין מושג למה אתה מכליל.

ותחשבו על זה.

חשבנו, ולפני שאתה כל-כך בטוח שאף אחד לא חשב על הפתרון הגאוני שלך, תרשום בבקשה את העובדות הבאות: יש לי באוטו משאבת ברקס ומשאבת קלאץ' עליונות חדשות-דנדשות, ומשאבה תחתונה משופצת, עם גיבוי של חדשה בבגאז'. חוץ מזה, לפני ארבע הודעות זו היתה בדיוק ההמלצה שלי לליעד.

אבל - לפעמים לוקח זמן להשיג משאבה חדשה, ויש קיט שיפוץ זמין, אז למה לא לשפץ בינתיים? מנסיון אישי, אם משפצים כמו שצריך, משאבה משופצת יכולה להחזיק זמן רב. אם שיפוץ החזיק מעמד חצי שנה, מישהו עשה עבודה מחורבנת.

MGC Roadster 1969

Jaguar 420 1967

פורסם

לא מכליל.

פשוט קצת VENTING על התופעה הזו של השיפוץ.

אני לא שולל לחלוטין שיפוץ בידיים טובות, וגם קורה שדגמים מסוימים אין להשיג משאבה, או שמשאבה עולה בחו"ל משהו כמו 800-1000 שקל. ואז באמת אין ברירה. וטוב מאוד ששמת חדש.

לא לקחת את זה אישית...

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
צר לי, אך אחותי שכחה את המצלמה שלי בדירה שלה במרכז, אז לא יהיו תמונות לפחות עד מחר.

תמונה מהאינטרנט של משאבת בלם. שלי קצת יותר מלוכלכת.

שלום לך

יש לי משאבות חדשות מדגם גירלינג בקטרים שונים,

וגם גומיות לשיפוץ משאבות, ברקס + קלץ + גלגל.

אמיר 0522422672

פורסם

שלום.

המשאבות אמורות להיות זהות לרכבים הבאים: סוסיתא, פורדים ישנים, טריומפים.

תבוא אלי עם המשאבות. אמורים להיות לי עוד קיטים לשיפוץ ונשפץ אותם.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

• תוכן חדש...