Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7391 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכב מסוג מיציבושי סופר לנסר מודל 96 אוטו' 80K,נהגתי על הרכב אתמול [שייך לחמתי]ובעת האטה ההילוך יורד עם מכה קלה,[אצלי סובארו 88 וההילוכים יורדים הרבה יותר חלק].

רציתי לדעת מה אמורים ושאפשר לבדוק לבד?,מכיוון שישנה שמועה על הגירים של הסופר לנסר.

בתודה מראש וערב טוב רן

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

את הורדת ההילוך בגיר אוטומט בקושי ומרגישים.

כנראה שהגיר נמצא במצב בלאי מתקדם, מומלץ לבדוק במוסך.

אורן

VOLVO 740 2.0 1988 since 2002

CITROEN C-3 PICASO-2011 since 2011

CHEVROLET CAVALIER 2.2 1996 SINCE 2013

SKODA FABIA SPORT 2011 SINCE 2013

פורסם

ברכב מסוג מיציבושי סופר לנסר מודל 96 אוטו' 80K,נהגתי על הרכב אתמול [שייך לחמתי]ובעת האטה ההילוך יורד עם מכה קלה,[אצלי סובארו 88 וההילוכים יורדים הרבה יותר חלק].

רציתי לדעת מה אמורים ושאפשר לבדוק לבד?,מכיוון שישנה שמועה על הגירים של הסופר לנסר.

בתודה מראש וערב טוב רןהקולר שבמצנן מים של הגיר לא מספיק למזג האויר הישראלית, ומשפצי הגיר לאחר שיפוץ מוסיפים מצנן חיצוני לשמן גיר . אולי כידאי להוסיף מצנן וזה ישכך את המכה כיון שהשמן שהוא קר יותר יועל לעבודת הגיר.

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם

גם אני לא מצליח למחוק,כשזה קורה מעצמו.

איך מוחקים?

(יצחקי בסוד, שאלתי לא מופנת אליך):roll:

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

יצחקי אחרי שקראתי את ההודעה שלך 3 פעמים :-P ,שאלתי היא האם מוסיפים עזרה לקולר גיר רק בשיפוץ? ובכל מקרה מה העלויות הממוצעות? ואם יש [בטח לרפי] משפץ גירים או מוסך מומלץ באזור רמלה?

תוה ויום טוב רן

פורסם

כנרא בשביך אכתוב עוד פעם :evil: (אני לא יכו למחוק התוכנה לא מאפשת, אפילו שיש לחצן עבור זה).

ולשאלתך : אם המשפצים מוסיפים כנרא שזה עוזר לכן הצעתי היא להוסיף לפני השיפוץ אול זה יפתור את הבעיה, המחיר הוא כ 650-800 שח כולל התקנה, אני לעצמי היתי קודם מתקין קולר כי אם הוא ישפץ גיר בין כה וכה הוא יתקין . אז לך מהקל לכבד.:lol:

:evil:סייג לחוכמה שתיקה :brickwall:
פורסם
כנרא בשביך אכתוב עוד פעם :evil: (אני לא יכו למחוק התוכנה לא מאפשת, אפילו שיש לחצן עבור זה).

צריך גם לסמן נקודה וגם ללחוץ על הלחצן.

מכיוון שישנה שמועה על הגירים של הסופר לנסר.

סופר לנסר, ספייסוואגון, גאלאנט וקולט כולם עם אותו גיר 4 הילוכים (עם פיקודים שונים לפעמים) שמהווה את נקודת התורפה העיקרית של מיצובישי.
פורסם

לא נכון שלאחר שיפוץ גיר מוסיפים מצנן.אלא במודלים ישנים מבטלים את הקולר המקורי

ומתקינים אחר במקומו,משום שהוא רקוב ולא ניתן לשיפוץ.הקולר המקורי כשהוא תקין מספיק לקרר

את שמן הגיר.

יצחקי,מדבריך אפשר להבין,שהגיר מתחלף במכה, צריך לרוץ ולהוסיף קולר,זה לא נכון.

לפני כשבועיים מסרתי רנו קליאו 92 לשיפוץ גיר במכון, ולא הוסף קולר,כי לא היה צריך.

אז שלא יעבדו עליכם.

רן, בוא לבדיקה חינם במכון גירים ברחובות, יש מצב שתגמור עם כיוון קטן.

צור קשר בה"פ.

פורסם
ולשאלתך : אם המשפצים מוסיפים כנרא שזה עוזר לכן הצעתי היא להוסיף לפני השיפוץ אול זה יפתור את הבעיה, המחיר הוא כ 650-800 שח כולל התקנה, אני לעצמי היתי קודם מתקין קולר כי אם הוא ישפץ גיר בין כה וכה הוא יתקין . אז לך מהקל לכבד.

יש בי כעס על מה שאתה עלולו לגרום לרן,הוא כבר מחפש המלצה למכון גירים כדי "להוסיף"

קולר.אתה חייב לסייג את הצעתך,ולכתוב שאינך מומחה בגירים אוטומטיים.אני בספק אם יש לך נסיון(מעשי) למרות החתימה שלך בגדול(לפחות תקטין את גודל הכתב).:roll:

"אול זה יפתור את הבעיה" נראה לך שכך מתקנים מכוניות?.

הקולר שמתקינים הוא אונברסלי,יש להתאים הברגות ע'י הוספת מעברים לכל סוג של מכונית.

"אני לעצמי היתי קודם מתקין קולר" גם לעצמך לא כדאי לך להתקין טרם שיפוץ הגיר,ולמה?

את הקולר החדש מתקינים לאחר ניקוי הגיר והצנרת מכל הג'פה,אם תתקין, כי ממלא אתה לפני

שיפוץ הוא יתמלא ג'יפה ועלול להיסתם.זה כמו להחליף שמן במנוע,ולאחר שבוע את פ.השמן.

מחיר הקולר כולל התקנה הוא כ- 400 ש"ח.

במקרה הנ"ל לא צריך ללכת מהקל לכבד,על אף המלצתך.

יצחקי, שיהיה לך שבת שלום.

דוד

פורסם

דוד תודה על ההזמנה :-P ,ועל העצות הטובות,אני יבדוק מתי אני והרכב פנויים[אחרי הכל רכב של חמתי]ואז אני יטרידך ב ה"פ בקשר לבדיקה,

שבת שלום רן

פורסם

אולי ה TPS שלך מכוון גבוה.

תוריד אותט טיפ-טיפה ותעשה סיבוב ותראה אם זה הסתדר.

לא צריך לרוץ לשפץ גיר, אבל להתקין קולר חיצוני בסופר לנסר (אחרי שיפוץ או לפני שיפוץ) מומלץ בחום רב, שומר על הגיר ומאריך את חייו.

פורסם

בגלל מכה קטנה להחליף גיר?! אז מה אם יש מכה קטנה כשיורד הילוך? זו לא סיבה לשיפוץ גיר.

אם אתה רוצה לשמור על הרכב - תתקין קולר לגיר אבל בלי שום קשר, לא משפצים גיר בגלל "בעיה" כזאת.

פורסם

לא דובר על החלפת גיר,פשוט מנהיגה ברכב לא שלי,ויותר חדש משלי,ההילוכים לפי דעתי אמורים לרדת יותר חלק,חוץ מהעניין השמועה של גיר ס.לנסר. כנראה לא הסברתי את עצמי נכון.ובכל מקרה יש מצב שמסבירים לי מה זה כיוון TPS?והאם אפשרי לבד?

שבוע טוב רן

פורסם

"להתקין קולר חיצוני בסופר לנסר (אחרי שיפוץ או לפני שיפוץ) מומלץ בחום רב, שומר על הגיר ומאריך את חייו."

חיפשתי, וחיפשתי ולא מצאתי בשום מקום שהיצרן,או מישהוא אחר, ממליץ על כך "בחום רב".

גם ציצלתי לחבר בעל מכון גירים,הוא אמר שזכותו של כל אדם להמליץ כרצונו.ואין לנגוע בקולר

כשאין תקלה.

ספי אל תכעס עלי,זה מה שהוא אמר לאחר 45 שנות נסיון בגירים אוטומטיים.:-P

רן שים לב למה שכתבתי לך, גם ספי כתב את זה. "אולי תגמור בכיוון קטן".

בברכה

דוד

• תוכן חדש...