Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

טוב, כנראה שלדגם שלנו יש 21ממ מוטות פיתול אחוריים.

בפיז'ו ספורט יש 23.5ממ.

ההבדל ב SR יהיה 25% יותר קשיחות (אם מכפילים את השינוי באחוזים בחזקת 2, למרות שאני בכלל לא בטוח שזו הנוסחה המתאימה).

340 פאונד.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
340 פאונד.

תזמין לי 2.

אם מדובר רק בהקשחה של החלק האחורי, בולם קשיח יותר יכול לעזור.

אפשרות נוספת שלא חושבים עליה היא הוספת ספייסרים לג'אנטים הקדמיים וברגע שהקדימה יהיה רחב יותר מהאחורה, אני מאמין שהתחת יהיה "נזיל" יותר (כך לפחות זה בקארטינג).

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם
אם מדובר רק בהקשחה של החלק האחורי, בולם קשיח יותר יכול לעזור.

ממש לא, תפקיד הבולם - לרסן את פעולת הקפיץ, בולם קשיח יותר עם הקפיץ המקורי רק יפגום יותר באיזון בין הקפיץ לבולם

פורסם
אפשרות נוספת שלא חושבים עליה היא הוספת ספייסרים לג'אנטים הקדמיים וברגע שהקדימה יהיה רחב יותר מהאחורה, אני מאמין שהתחת יהיה "נזיל" יותר (כך לפחות זה בקארטינג).
אני בספק אם תוספת של Scrub radius שיגרור יחד איתו גם את חברו הטוב Bump steer תוביל לאיזושהי תוצאה חיובית במקרה של טובי בחורינו הנוהגים על 306.

לדעתי זה לשים פלסטר על בעיה אחרת ולא הדרך לפתרון.

מוטי

פורסם

ע"י הקשחת הבולם יהיה ביטול של זווית הגילגול מאחור כך שבהפנייה חדה של ההגה, האפקט הצינטריפוגלי לא "יתבזבז" במתלה אלא ידחף יותר את החלק האחורי. בעיקר בסוג אספלט כמו שיש בארץ.

הכל כמובן בגדר תיאוריה.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

זוית הגלגול תלויה הרבה פחות בבולם והרבה יותר בקפיץ ובמוט המייצב (גלעד, דיר באלאק להתבלבל עם הסטראט ברייס).

הבולם, כמו שכבר ציין אופיר, מרסן את תנועת הקפיץ שעליו נתמך המרכב.

מוטי

פורסם

מוטי,

לגבי שינוי זוויות ההיגוי, אני בקשר עם חברה בריטית שמייצרת כל מיני דברים מעניינים מאלומיניום.

יש להם תושבת בולם מתכווננת ל- 106 לשינוי הזוויות.

אני אשלח להם מייל ונראה מה הם אומרים על 306.

http://www.motorsportengineering.co.uk/top%20mounts.htm

בכל מקרה, פלסטר טוב לטיפול נקודתי ואם למשל נחבר שירשור זה לשירשור הג'ימיקנה, אם מדובר בפיתרון שיהיה טוב לתחרות עצמה וניתן לפירוק מיידי לאחר מכן, הרי שהפלסטר עושה את העבודה.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם
זוית הגלגול תלויה הרבה פחות בבולם והרבה יותר בקפיץ ובמוט המייצב (גלעד, דיר באלאק להתבלבל עם הסטראט ברייס).

הבולם, כמו שכבר ציין אופיר, מרסן את תנועת הקפיץ שעליו נתמך המרכב.

מוטי

והוספת קפיץ נוסף כך שיהיו 2 קפיצים בסגנון הזה:

http://www.mad-tooling.com/wm.cgi?lng=EN&main=3

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

התייחסתי לשינוי בזווית הגלגול, לא זוויות הגלגלים (נושא בפני עצמו).

הבעיה של גלעד היא ב-SR ואת הפתרון לה הוא גם יודע, רק שקשה לשלוף 340 פאונד בשבילו.

יש סיבה טובה שחטיבת המוטורספורט של היצרן מציעה את החלק הנ"ל.

מוטי

פורסם

המישלוח עצמו ייעלה גם כן לא מעט ולכן אנחנו מנסים (כיאה לעם בישראל) לנסות ולמצוא פתרונות יצירתיים ולאו דווקא בגלל היותנו ישראלים כתכונה אלא בגלל חוסר בחלקים מסוג זה.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

לא אמרתי את זה בזלזול, הסיטואציה של הפתרון הקיים שעולה המון כסף מוכרת לי היטב, בהשראתה בניתי לאוטו שלי משהו כמו מיליון דברים שמבצעים לא פחות טוב מחלקים קנויים שעולים פי חמישים וגם הרבה דברים שפשוט לא קיימים בשוק.

מציאה ובניה של פתרונות יצירתיים הם הדבר הכי כיפי בבניה של רכב למירוצים.

מוטי

פורסם

הבעיה היא לא הכסף אלא סדרי העדיפויות.

כל החלקים לפרויקט המרכזי הגיעו והשאלה היא האם לעכב אותו ולהתעסק (שוב) עם שיפורי מיתלים או לעשות זאת אחר כך.

פורסם
הבעיה היא לא הכסף אלא סדרי העדיפויות.

כל החלקים לפרויקט המרכזי הגיעו והשאלה היא האם לעכב אותו ולהתעסק (שוב) עם שיפורי מיתלים או לעשות זאת אחר כך.

הרכב שלך מבחינה דינמית ובטיחותית מתוחזק ברמה גבוהה ולכן הייתי ממליץ ללכת על הפרוייקט המרכזי ולאחר סיומו ללמוד את הרכב מחדש.

רק לאחר מכן להתפנות להתעסק עם דברים אחרים.

אם היה מדובר ברכב שניקנה רק עכשיו הייתי ממליץ להתעסק קודם כל עם המתילם/בלמים/יישור קו וכו' ורק אח"כ ללכת על הפרוייקט המרכזי.

ירון אדרי - 050-6565666

מדריך ומאמן ספורט מוטורי

מנהל מקצועי ספורט מוטורי

פורסם

טוב חברים, תודה על התשובות. :)

• תוכן חדש...