Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יהודה דבר ראשון זה לא מגבר בייתי, ולכן זה כלל לא רלוונטי.

דבר שני, הוא מוצהר -3DB בתחום מלא (עד 250HZ), בוא בבקשה תגיד לי מתי אתה משתמש בתחום מלא על מגבר מונו? מעצם המושג דמפינג פקטור צריך להבין שהירידה בעוצמה שלו תהיה דווקה בתדרים הנמוכים . כלומר ה-3DB אתה תראה אותם ככול שהגרף ינוע כלפי התדרים הנמוכים ולכן זה כן משנה

דבר שני הוא מוצהר בנתוני עיוות של 0.1%THD, מול הקיקר, 1%(זה הבדל משמעותי).ממתי אתה שם לב לנתוני עיוות בסאב ? השמיעה של העיוות לא תהיה בתדרים האלו

דבר אחרון בקרוס שלו הוא 24DB סלופ, מול ה12 של הקיקר.

ודבר אחרון, הדמפינג פאקטור שלו הוא

אני אשמח אם תראה לי מגבר מונו לרכב עם דאמפינג פאקטור של 2000, אתה לא ריאלי, וכמוכן אני אשמח לראות את "רוב מגברי ה4 ערוצים מדברים על 500", רוב זה לא מגברי היי-אנד, המגברים הנפוצים לא ממש ניחנים בנתונים האלו. כאן אני מסכים אתך נסחפתי , אבל סאונדסטרים זאפקו ועוד כמה חברות טובות הדמפינג פאקטור שלהם ב4 ערוצים הוא מעל 500 בדוק

אני יעשה לך חיים קלים ויתן לך מס' דוגמאות כדי שתבין כמה אתה טועה.

1. JL AUDIO, סדרת SLASH 1000/1, בעל דאמפינג פאקטור של >500 ב4 אוהם, ו250 ב2 אוהם (הרי מדובר על חלוקת ההתנגדות מול התנגדות היציאה).

מגבר של 650 דולר בארה"ב, ו6500 ש"ח בארץ.

ואל תשכח שמדובר בסדרה הגבוהה של JL, ההיפוניקס שאנחנו מדברים עליו הוא סדרה נמוכה(ברוטוס).

2.JL AUDIO מסדרת הE, דגם E1800D- בעל דאמפינג פאקטור של 500 ב4 אוהם (מדוד ב50HZ) ו250 ב2 אוהם(מדוד גם ב50HZ).

או במילים אחרות,דמפינג פאקטור גדול מ- 250 ב1 אוהם בתחום מלא, בעיוות של 0.1% ,בהספק אדיר של 1500 וואט RMS זה נתונים מעולים.

במיוחד שמחירו הוא 75 אחוז ממחיר הקיקר...

ורק דבר אחד אני לא מבין איך זה שבמגברים ביתיים כן שמים לב לצורה שבה המגבר הע בין ההתנגדויות וכאן אתה אומר שזה לא משנה ? אני מבין שאנני יודע הרבה על התחום אבל זה פשוט לא מובן לי , אשמח מאוד אם תסביר לי שאבין פעם אחת ולתמיד למה במגברי הי אנד ביתיים שמים לב לאיך המגבר מתנהג בהתנגדות שונה וכאן זה פחות חשוב . מה עוד שלמגבר ביתי יש רזרבות כוח שאין למגבר ברכב שחייב לעבוד במתח של 12V ?!

בתודה יהודה

בברכה יהודה

פורסם

זה לא שאנו לא מתייחסים בשינוי ההספקים כנגד שינויים בעכבות.

פשוט אתה צריך לזכור שאנחנו מדברים פה על עכבות מאוד נמוכות וישנם מגברים שעובדים אפילו קרוב לקצר.(0.5 אוהם,0.75 אוהם וכו').

1 אוהם זוהיא התנגדות סופר נמוכה, גם 2 אוהם וגם 4 אוהם.

אם שמת לב בד"כ לבית משתמשים במגברים שיודעים לעבוד ב8-4 אוהם(רוב המגברים הסטנדרים ולא ההיי-אנד עובדים רק ב8-6).

וגם שם כמעט ברובם לא קיימת מכפלה של ההספק כנגד ירידה בעכבה.

וגם קשה למצוא מגברים שיודעים לעבוד ב4 אוהם ועוד לתת הספקים כאלו גבוהים ואנחנו אפילו לא מדברים על עכבות נמוכות מ4 אוהם(שלא נדבר על 1500 וואט RMS בעכבה של 1 אוהם!).

ברכב העכבה הסטנדרטית היא 4 אוהם(שזה כבר מאוד נמוך) ואנחנו משתמשים במגברי מונו לסאבים בעלי סליל כפול או יותר בעכבות שמגיעות ל0.75 אוהם-1 אוהם במקרה ה"גרוע", ובמקרה ה"טוב" בעכבות של 2-3 אוהם.

אני לא ממש הייתי מצפה למגבר שיודע לתת 1500 וואט RMS ב1 אוהם, לספק לי דמפינג פאקטור של 2000 וגם להכפיל עוצמתו בכל ירידה בעכבה.

ולכן זה נראה לי הגיוני,ריאלי והכי חשוב תמורה לכסף.

under construction..

פורסם

באמת תודה רבה לכל מי שעזר לי פה!

למדתי דברים חדשים.

אני אשמח לעדכן אותכם לאחר הרכישה

--------------------------------

בנושא השני הנוגע לאוטופרט

רציתי לבקש דבר אחד קטן. רק אם אפשר שיורידי טיפה את המחירים.

רבותי המחירים שאתם נותנים למוצרי רוקפורד הם פשוט חסרי כל פרופורציה!

אני אתן דוגמאות, מגברים מסדרת הפאוור מתחילים משבע וחצי אלף, קבלים של 1 פארד 1300 וכו'. אתם לא חיים בארץ המליונרים.

אני מבין שהמוצרים של רוקפורד מיוצרים בארה"ב ולא בסין וכי הם מאד איכותיים אבל בין זה לבין הבדלי המחיר שאתם נותנים יש פער עצום.

לא יכול להיות כי אותו המגבר של רוקפורד שעולה בחו"ל מחיר זהה למגבר של קיקר יעלה בארץ לפי התמחור שלכם כפול ואני לא צוחק זה באמת כפול!

לבסוף רק דבר אחד אתם מפסידים לקוחות והרבה, תחשבו על זה טוב טוב.

פורסם

לGREEN MONSTER תודה רבה על ההסבר , אני מקווה שאני אעבור שינוי פאזה מביתי לרכב מהר ולא אשאל שאלות כאלו .

ולאוטופארט אני מצטרף למה שMJ01 אמר , ומוסיף על כך שכרגע יש מעט דברים של רוקפורד שנהנים מההילה הישנה של רוקפורד . אז נראה לי שמנקודת ראות מסחרית ואם רוצים לשמר את המותג , עד זמנים יותר טובים , לא יתכן והוא יעלה מחירים כאלו .

לא שלי אישית אכפת כי לא התכוונתי לרכוש משהו שלהם עכשיו , אבל מותג שיהנה מתדמית של יקר מידי ועם ביצועים נחותים למחירו יותר מידי הרבה זמן , גם אם ישתפר יצטרך די הרבה זמן להוכיח את עצמו לפני שיחזור לרמתו הקודמת . וחבל

אני מקווה שתראו בזב ביקורת בונה ממישהו שכבר לא יקנה אבל רוצה שישאר המותג ובצורה טובה

בהצלחה ותודה לכולם יהודה

בברכה יהודה

• תוכן חדש...