Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו 5 1.7 טורבו ???

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה אתם אומרים על רנו 5 1.7 טורבו, שנת 88-89 ? יש לו איזה בעיות מיוחדות ? האם זה קשה להשיג חלקים בשבילו ?

פורסם

מאוד קשה להשיג לו חלקים, פשוט כי אין אוטו כזה.

כנראה מדובר ברנו 5 טורבו (1400) שעברה החלפת מנוע למנוע 1700, או המנוע הקיים עבר הגדלה.

כמעט בטוח שלא שינו את זה ברשיונות, אלא אם מדובר ברנו 1700 (GTX) מקורית שהשטילו עליה טורבו, ואז לא יהיה מצויין הטורבו ברשיונות.

לעניין, די קשה לתחזק מכוניות משופרות שלא אתה (או מישהוא מטעמך) עשה את השיפורים, מהסיבה היחידה שאתה לא יודע מה שמו שם.

איזה בוכנות? מה גודל שסטומים? איזה רינגים? איזה מע' ניהול מנוע?

מנסיוני, עם רכבים כאלה, בשעת תקלה, כל נסיון לפיתרון הוא פרויקט בפני עצמו.

חבר טוב שלי נוהג בלנציה ביתא (סאלון!) ששופרה בעבר במכלולים של כל מיני מכוניות (מנוע וגיר של ווליומקס) סרן אחורי של אינטגרלה(עד כמה שזכור לי),ג'אנטים של HF טורבו ועוד כל מיני חלקים שונים ומשונים ממכוניות שונות.

נסיון היום להחליף או לתקן כל מכלול ומכלול נתקל בסיעור מוחות אצל מיטב המבינים בתוצרת איטליה כדי בכלל להבין מאיפה החלק הזה נלקח. רק ככה אתה יודע איזה חלק להזמין.

לא שאני שולל על הסף את הרנו, אני בכלל לא מכיר אותה, רק מנסה לספר לך לאן אתה נכנס כשאתה קונה מכונית משופרת.

בברכה,יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אהלן,הסבת רנו 5 GT טורבו ממנוע 1.4T ל1.7T,הינו נפוץ ומקובל בכל העולם.

הסיבה היא שמנוע ה1721 מאוד אמין ויותר מודרני ממנוע ה1.4 טורבו,ההסבה יחסית לא מסובכת,דרושה התאמה לסעפת היניקה,התקנת סעפת פליטה של רנו מגאן טורבו דיזל,שינוי יחס דחיסה וזהו פחות או יותר.

קח בחשבון שאם המנוע לא ברשיונות,תשכח מזה שכל שנה תיכנס לטסט כמו אזרח מן השורה.

ברשותי רנו 5 GT מודל 87 עם מנוע 1.4 טורבו מקורי,רכשתי אותה ללא מנוע,שמתי הכל לבד,עכשיו אני יודע בבטחון שהכל אצלי מקורי,בוכנות,ראש,קרבוטור,הכל.

שים לב אתה לא רוכש רכב משפחה נוח,זה רכב רועש,בולט ובועט!

עוד דבר,אם הרכב נועל ג'אנט גדול מ13 (כנראה שהוא כן),תבדוק אם זה מאושר ברשיונות,כי יעשו לך חיים קשים לאשר אותם.

אם בסוף תרכוש את הרכב,אתה מוזמן להתייעץ אותי בכל נושא,יש לי ספר היינס,חרשתי פורומים בחו"ל וכל מסמך טכני שקשור לרכב.

ד"א הרכב הזה,הוא עם הכי הרבה צינורות ואקום שראיתי בחיים שלי,היום למשל ניתקתי אחד מהם והרכב מאיץ חזק יותר,עם רנו 5 GT אי אפשר לדעת,כל יום הוא פרוייקט חדש.

פורסם

לא,אין מצב.

ל 1.7 לא היתה גירסת טורבו במכוניות רנו.

גירסת טורבו למנוע הזה הופיע בוולבו 480 ו 460.

המנוע הזה נופיע בדגמי ה 5 GTX ובבקארה,שהיתה הגירסה המהודרת.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

שמע מוטי, לא ראיתי מעולם תא מנוע של rx7 ,אז טכנית זה הרכב עם הכי הרבה צינורות ואקום שאני ראיתי.

כל מיני צינורות עם שסתומים ופילטרים,נקודות T,אין לי מושג מה הם חשבו לעצמם,הוספתי תמונה שמראה חלק מהצינורות ממבט למעלה,יש עוד המון צנרת מתחבאת באיזור סעפת היניקה מאחורי הקרבוטור.

21212.jpg

פורסם

זה רק נראה בלאגן כי זאת תמונה שהצינורות שחורים על רקע מנוע שחור, חפש תמונה שהסבו את הצינורות לצינורות סיליקון כחולים (כמו של סאמקו) ורק אז תבין עד כמה זה באמת גיהנום

יניב

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

יש הבדל "קטן" בין רנו 5 מנוע רגיל 1250, לבין רנו 5 טורבו 1700 סמ"ק.

חוץ מה"רנו 5" אין הרבה במשותף :wink:.

וחוץ מזה שעם הטורבו החלקים יהיו הרבה יותר יקרים, ובכלל קשים להשגה.

תשאל את איציק מהפורום, כמה זמן לקח לו למצוא מנוע מקורי של רנו 5 טורבו, והוא בכלל מזליסט לא נורמלי אז מצא, לך תנסה למצוא היום אחד, לא תמצא!

מנוע 1700 יותר קל להשגה אבל גם כן לא חתיכת עוגה (peace of cake) :wink:.

כמו כן שאר חלקי הרכב, צמיגים, מידה בעייתית, לך תמצא.

וברנו 5 טורבו אין כמעט מי שיטפל באוטו, חוץ מהמוסכניק של איציק לא ידוע על אחד שעובד עם הרנו 5 טורבו, כמו שראית, איציק שם תמונה של המנוע, יותר מידי צינורות!

כפי שאתה רואה, האחזקה של האוטו קשה, אם אתה קונה כדאי שתדע למה אתה נכנס!

חכה שאיציק יכנס יסביר לך עוד קצת על האחזקה הקשה של האוטו.

בהצלחה.

עריכונת: כמה לשלם על האוטו?...תלוי בתקציב שלך, אוטו מושקע ומטופל יכול להגיע ל-20

אבל אם אתה משוגע על האוטו, השמיים הם הגבול, הכל תלוי בך.

ולא נראה לי האוטו תפור עליך אם אתה שואל על עלויות אחזקה, היא ממש לא זולה לאחזקה (זה בקשר לעלויות).

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.
  • תוכן חדש...