Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בסובארו שלי,[GL 88],נהרסה המשאבת מים,[לפי דעתי], באתי לאוטו וראיתי שמתחת לאוטו הכל רטוב,הצבע הסגיר שזה מי-קירור,והמיקום איפשהוא מעל המסנן שמן גורם לי לחשוב שזה משאבת מים,

שאלתי היא כדקלמן:האם לפי המיקום זה אכן משאבת מים?, במידה ולא מה זה יכול להיות?

במידה וזה משאבת מים כמה אמור לעלות התיקון? ועל הדרך אני רוצה להחליף רצועות,כמה העלות של החלפת רצועות ב GL? והאם ניתן לבצע את כל ההחלפות לבד? האם זה מסובך?

ושאלה שלא קשורה,איך אני יכול להרכיב סוויץ' סודי באוטו?

בתודה ושבת שלום רן

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

בדקתי זאת וכשמילאתי מים הם ירדו מאיפה שהוא מעל המסנן שמן ,מה המיקום של משאבת מים בסובארו?

יש רצועת טיימינג בסובארו? או שרשרת?

פורסם

אם מדובר במנוע 1600 - אין לך רצועת טיימינג אלא גלגלי שיניים.

אם מדובר במנוע 1800 - יש לך רצועות טיימינג, ובמקרה הספציפי זה - 2 רצועות.

התגובות השגויות שקיבלת בשירשור זה, קודם לכן, נמחקו. בדגמי סובארו משנת 90 ומעלה (מנוע EJ) יש רצועת טיימינג אחת, למרות שמדובר בבוקסר ולמרות שמדובר ב-2 קאמשאפטים במנועים הרגילים (SOHC) ו 4 קאמשאפטים במנועים החזקים (DOHC - למשל: אימפרזה טורבו \ לגאסי 2.5 ל'). כן, קראת נכון, רק רצועה אחת.

בדגם מנוע שלך (EA) היו רצועות תיזמון רק ב 1.8 ואילו כל דגמי ה EJ מונעים ברצועת אחת בלבד.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק תודה,הרכב הוא 1.6, [טעות שלי שלא כתבתי],אז אין טיימינג,האם אפשר לעשות את ההחלפה לבד? או שזה מסובך?

שבת שלום ותודה רן

פורסם
איציק תודה,הרכב הוא 1.6, [טעות שלי שלא כתבתי],אז אין טיימינג,האם אפשר לעשות את ההחלפה לבד? או שזה מסובך?

שבת שלום ותודה רן

אפשר לבד, כמדומני יש שם 5-6 ברגים וזהו - המשאבה בחוץ.

שים לב שאם הברגים "תפוסים" הם עלולים להשבר אם תפעיל עליהם כח, צריך לעבוד בעדינות. כמובן לא לשכוח לנקות את השטח היטב מהשאריות של האטם הישן ולהשתמש באטם חדש.

עד כמה שזכור לי, משאבה יפאנית חדשה (של GMB מצויינות) עם פולי כפול עולה באיזור ה 180-200 שח. תחליף גם את הרצועות באותה ההזדמנות (כ 20 שח לרצועה) ושים נוזל קירור איכותי (לא "נוזל ירוק" ב 20 שח ל-5 ליטר). מומלץ לקחת את הרצועות הישנות כדוגמא לחנות החלפים ע"מ שלא יהיה בעיות בהתאמת המידות בין הרצועות הישנות לחדשות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היי

לגבי מנוע 1800 תיקון קטן : יש שם שתי רצועות טיימינג, לא אחת.

לעניין משאבת המים, תלוי איזו עבודה אתה רוצה לבצע ואם אתה רוצה להשקיע.

לפי מה שאתה מתאר, מיקום הנזילה הוא בדיוק איפה שמשאבת המים , אך צריך לבדוק באור, עלות משאבה חדשה + רצועות איכותיות (לא הפשוטות,יש כמה חברות),תבדוק גם את הצינורות רדיאטור על הדרך,פלאנצ מים,טרמוסטט עכשיו בקיץ זה חשוב שיהיה תקין, בקיצור, תבדוק הכל ואם יש ספק אז פשוט תחליף, טרמוסטט אל תיקח סיכון, החלפת אותו פעם? אם לא אז תחליף, כמו כן בדוק שלמות פלנץ מים(איפה שהטרמוסטט יושב + צינורות שמתחברים למשאבת המים, צינור עליון\צינור תחתון של הרדיאטור, ניקוי של הרדיאטור על הדרך עם זרם מיים, כל החבקים של הצינורות,לפי דעתי אתה סוגר הכל ב 500- 600 שקל כולל החלפה של כל מה שכתבתי פה כולל מיים איכותיים.

ואם לא בא לך להשקיע ולעשות עבודה יסודית אז אתה יכול להחליף רק את המשאבה , לשים מים פשוטים, רצועות וזהו , נזק של 300-400 שקל.

אם אתה עושה לבד אז צריך לפרק גם את המאוורר שיושב על משאבת המים, תפרק אותו בעדינות שלא יברחו לך ברגים =אלו ברגים מיוחדים, ואח"כ כמובן צריך להחזיר הכל למקום כמו שהיה .

משאבת מים של סובארו מחזיקה שנים אם משתמשים במיים איכותיים, אני לא אתפלא אם משאבת המים שיש לך עדיין מקורית, תוכל לבדוק זאת מתיי שתוציא אותה, תסתכל , אם היא שונה ממשאבה חדשה שתקנה - אז המשאבה מקורית, אם היא זהה אז החליפו אותה כבר פעם, משאבה מקורית היא בעלת מניפות מחוברות בייחד , במשאבה תחליפית המניפות לא מחוברות.

פורסם

לפי המיקום זו אכן משאבת מים(יש למשאבה מלמטה חור קטן בדרך כלל הנזילה משם),תדעג להחליף אותה כמה שיותר מהר אחרת הנזילה נהיית יותר חזקה בכל יום! לגבי להחליף לבד,זה לא קשה לחליף אבל מאוד קשה להגיע אל ברגי המשאבה,בישביל זה צריך להוריד את המעברר,כיסוי המעברר,רצועות בקיצור כל מה שמפריע בדרך.לפי דעתי לא כדאי לעשות לבד אם אף פעם לא עשיתה או לפחות ראיתה איך עושים את זה.

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם
היי

לגבי מנוע 1800 תיקון קטן : יש שם שתי רצועות טיימינג, לא אחת.

קריאה זה לא הצד החזק שלך, הא ?

אם מדובר במנוע 1800 - יש לך רצועות טיימינג, ובמקרה הספציפי זה - 2 רצועות.

איציק

1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

טוב אז ככה הכול מפורק,מחר אני הולך לחבר להביא משאבת מים,וצינור רי"ש ,של המשאבה כי הוא אכול, על הדרך אני מחליף את הרצועות,ויעשה טיפול 10,[אם כבר מתלכלכים],אם תהיה מצלמה בהישג יד אני יצלם ויעלה ואולי אני יתרום משהו לפורום:-P ,

שב"ש ותודה רן

פורסם

טוב מצלמה אין לצערי ,אך החלפת המשאבת מים בוצעה,לפני כמה ימים שאלתי שאלה לגבי רעש שמן כאילו קופץ,כאילו הוא רותח,ואיציק כתב לי לבדוק שאולי זה ממקום אחר,אז איציק צדקת,אחרי נסיעת מבחן למשאבה,דוממתי מנוע ושמעתי שוב את הרעש,והתברר שזה הקליפר הימיני שזקוק לשיפוץ,במבט על מיכל שמן ברקס התגלה חוסר,מסתבר שזה הפרוייקט הבא שלי בעל כורחי :-P ,מה עלות השיפוץ?או החלפה לחלק חדש ? וכמה זה אמור לעלות במוסך?.

תוספת,האם זה מסוכן לנסוע כך? אני צריך לנסוע עם האוטו להביא חלקים ,

בתודה רן

פורסם

מישהו לגבי הברקסים? ורעיון לסוויץ' סודי בסובארו GL 88,ו לנסר 93?

פורסם

מישהו לגבי הברקסים? ורעיון לסוויץ' סודי בסובארו GL 88,ו לנסר 93?

• תוכן חדש...