Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

לאחרונה הנעילה המרכזית ברכב (אוודי a4) התחילה לעשות בעיות עד שהפסיקה לעבוד בכלל

לאחר בירור מקיף הבנתי שאף מתקין לא מתעסק עם המערכת הזאת ויש צורך לפנות למוסך המרכזי.:bigcry:

אז נכנסתי למוסך ולאחר בדיקה בע"פ של הרכב "יש אור פנימי? האא אין, אז זה המשאבה" הוחלט כמו שהבנתם להחליף את המשאבה הסוררת, אלא מה? שהמשאבה עולה 10.000 ש"ח. כמובן שברחתי כל עוד נפשי בי.

כשהגעתי הביתה החלטתי לפרק את המשאבה ולנסות לתקן לבד, מה כבר יכול להיות אמרתי לעצמי מקסימום נהרוס אותה יותר.

פתחתי את מכסה המשאבה ופשוט נדהמתי, חשבתי למצוא שם משאבה מיוחדת שתצדיק את המחיר האסטרונומי שדורשים עבורה, אבל לא, המערכת מורכבת מכרטיס אלקטרוני וממנוע קטן (זה של הרכבים על שלט) שדוחף את האוויר.

בסופו של דבר הצלחתי בעזרת מלחם ומעט בדיל לחדש את ההלחמות והמשאבה שוב עובדת, אבל זה לא העיניין פה.

אני רוצה להבין מדוע משאבה פשוטה כל כך שאני מאמין שעלות ייצורה היא אולי 100 ש"ח צריכה לעלות 10.000 ש"ח? מאיפה החוצפה של צ'מפיון לקחת סכום כזה על מערכת כה פשוטה וזולה?

האם אין פיקוח על המחירים שהמוסכים דורשים על חלקים?

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

מחיר AUDI A4 חדשה מהחברה מודל 2006 מתחיל ב240 אלף שקל.

כנראה שהם מניחים שאם היה לך כזה סכום לרכוש רכב אז מה זה בשבילך 10K בשביל משאבה.

פורסם

ראשית, כדאי שתבדוק כמה עולה משאבה כזו בחו"ל. אתה תתפלא להיווכח שגם שם היא לא זולה. עלות החלפים בישראל מורכבת מהעלות בחו"ל בתוספת מיסים, הובלה ורווח ליבואן ולמוסך. צ'מפיון מוטורס לא עושה עליך קופה של 9,900 ש"ח!

יש חלפים משומשים ממגרשי פירוק, יש טכנאים שיודעים לתקן (הנה אתה הצלחת) ובעלות לא יקרה במיוחד, ניתן להסב את כל המערכת לאלקטרומיכנית כמו במרבית המכוניות. אני קיבלתי פעם הצעת מחיר של 1500 ש"ח ל- 4 הדלתות.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

כל מה שאתם אומרים נכון

אבל למה שאני אצתרך לעשות את כל? זה למה אני צריך לרכוש משומש או מחו"ל או לתקן?

האם אין דרך לגרום להם להוריד מחירים? האם לא קיים גוף שמטפל במקרים כאלה?

אני לא מאמין שיש למוסך את היכולת לקבוע כל מחיר שהוא רוצה.

ולכן אני שואל האם יש גוף מפקח שאפשר לפנות אליו ולהראות לו את החלק ושהוא יחליט אם המחיר מוצדק?

נ.ב כמובן שאניפועל בדרכים שהצעתם ואני רוכש חלפים תחליפיים, אבל לפעמים המצב דורש חלק מקורי ואז אתה נתקע.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

פורסם

אין דבר כזה מחיר מוצדק ומחיריהם של מוצרים שלא מוגדרים כמוצרי יסוד (ולא - משאבה לA4 היא לא מוצר יסוד :wink:) לא נמצאים תחת פיקוח של אף אחד.

זכותם לדרוש 1,000,000 ש"ח על בורג שעלה להם שקל.

זכותך לא לקנות.

תתפלא - אבל המשאבה הזו כנראה מתומחרת גבוה מראש ע"י אודי בגרמניה.

פורסם

זאת בדיוק הבעייה בארץ והסיבה שבגינה יש כלכך הרבה מוסכים חאפרים וחלפיים לא מקוריים ולא תקניים.

אם מוסכים מורשים היו מורידים את מחיריהם - בטוחני כי היה להם הרבה יותר פרנסה ואנשים רבים היו מכניסים את מכוניותיהם לטיפולים אצלהם מאשר במוסכי רחוב.

אבל לך תסביר את זה לראש היהודי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

זכותם לדרוש 1,000,000 ש"ח על בורג שעלה להם שקל.

זכותך לא לקנות..

ברור שזכותי לא לקנות, אבל מה אני יעשה שאני חייב לקנות ואת זה הם מנצלים כי הם היבואנים הבילעדיים ולפי דעתי זה מונופול אבל גם למונופול יש הגבלה.

תתפלא - אבל המשאבה הזו כנראה מתומחרת גבוה מראש ע"י אודי בגרמניה.
אני לא חושב, ישנם דברים יותר מורכבים ברכב הזה שעולים פחות, ואתה יודע למה? כי ניתן להשיג תחליפי אבל כשאתה מגיע לחלק יחודי הם דופקים אותך עד הסוף. אין שום הצדקה שמשאבה כזאת תעלה סכום כזה(אני יעלה תמונות שלה שתבינו) זה פשוט שוד! ואם אנחנו לא נקום ונעשה משהו המצב ילך ויחמיר.

פורסם

לפני חודש שמעתי שהם ביקשו 30,000 ש"ח על תיקון מערכת האלדקס (4X4) בסיאט לאון

במחיר הזה קונים סיאט לאון קופרה לחלקים באי-ביי, כולל הובלה לארץ ועוד נשאר המון עודף להרכבה ולביזבוזים !!!

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

פורסם

יש חוק בארץ האוסר רווח בלתי סביר, לכל מוצר כלשהוא, רק שאין הגדרה לרווח בלתי סביר.

בכל מקרה פנה בתלונה אל משרד התחבורה ואם תוכל לברר ולצרף מס' קטלוגי של המשאבה אז זה יהיה מצוין.

אתר משרד התחבורה הנו www.mot.gov.il וכשתראה כמה הוא "ידידותי" תבין מהיא דרך החתחתים לפעול דרכם, אך הם הכתובת לתלונתך.

בברכה ובהצלחה - רפי לין :-)

פורסם

כול מה שאמרתם זה נכון פה !! אני אחד שעובד בחברה של צימפיון לפעמיים חושב על המחירים האלה

אבל מה גם ראיתי משהו מוזר על חלקים נומר צופר של רכב פאסאט וצופר של הוקטביה פאסאט עולה 150 ש'ח ושל הוקטביה עולה 70ש'ח למה כי זה פאסאט גם השם זה חשוב. רק בגלל שזה האודי או פאסאט המחיר עולה פי 2 וזה אותו חלק למה ???!?!? לא יודע

פורסם

רוצה החלפות?

קח קצת ,,, וגם ... ואפילו ;;;;

בתמורה תן לי כמה !!

יום טוב.

לגבי הנושא המקורי, מאחר והחברה היא יבואן בלעדי מכורח חוק במדינת ישראל, נראה לי שאמורה להיות איזושהי מגבלה עליהם.

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

רפי - נשמע לי מוזר, הרבה אנשים התעשרו מרווח בלתי סביר. אני לא חושב שבמדינה חופשית ופסודו-קפיטליסטית אפשר להגדיר "רווח בלתי סביר".

יקר? אל תקנה.

...

לגבי הנושא המקורי, מאחר והחברה היא יבואן בלעדי מכורח חוק במדינת ישראל, נראה לי שאמורה להיות איזושהי מגבלה עליהם.

אכן הגיוני, אם כבר אז לתקוף את העניין דרך החוק הטפשי על ייבוא בלעדי...

פורסם

מי אמר שהיבואן הוא היחידי שמביא את החלקים האלה?

בפיג'ו למשל יש חלקים של בוש כמו חלק מהחיישנים, משאבת דלק וכ"ו שאותם אפשר לקנות בחנויות השונות ולא רק במוסכים המורשים של היבואן. תסתכל על החלק מי החברה שמייצרת את אותו ותבדוק אם יש להם יבואן בארץ ואם כן תברר מולו עלות של החלק, תתפלא כמה ההפרשים יכולים להיות גדולים.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
מי אמר שהיבואן הוא היחידי שמביא את החלקים האלה?

.

ברור שחלקים כמו חיישני חום, ממיר קטליתי (שהוחלף לא מזמן), פילטרים וכאלה אני קונה במקומות אחרים, אבל החלק המדובר לא שייך לבוש אלא לחברת סימנס (VDO) וברור שאי אפשר לקנות בנפרד.

לרפי: אין לי בעיה להשיג את המספר הקטלוגי משום שהוא רשום בבירור על החלק

ואני כמובן מתחיל את תהליך התלונה.

נ.ב תמונות של החלק יעלו בקרוב.

• תוכן חדש...