Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7418 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני רוצה להתקין ברכב שלי (אלמרה טקנה - למי שעדיין לא יודע... :) ) חישוקים קלים במקום הטאסות שבאו מהיצרן. כמו כן אני שוקל להחליף את קוטר החישוק מ-15" ל-16".

אלו המידות המופיעות ב - AUTODATA:

185/65R15 88H - גודל חישוק 6X15

195/60R15 88H - גודל חישוק 6X15

195/55R16 87V - גודל חישוק 6X16

אני מתלבט בין שתי אפשרויות. או בין ה- 185/65R15 (מה שמותקן כיום על הרכב) ורק להחליף את הטאסה לג'אנט או להחליף גם את הצמיג ולעבור ל- 195/55R16. מה אתם אומרים? איזו מידה מומלצת יותר לנוחות נסיעה (יש פגיעה משמעותית משינוי רוחב וחתך הצמיג?)? איזו מידה מומלצת יותר לביצועים? יהיה הבדל משמעותי בכלל?

ושאלה נוספת, האם ההבדל בין מחיר צמיג 185/65 או 195/55 מאותו דגם שונה משמעותית?

תודה מראש!

פורסם

לדעתי המידה הזו 195/60R15, היא זו שתתן לך את התוצאות הכי טובות.

אם בקצת פוזה חשקת, אז לך על ה-16".

ההבדלים די משמעותים, אבל חכה לתגובות.

אביחי

פורסם

אוטודטדה זה עדיין לא הוראות היצרן המקוריות.

בדוק את נושא הרישוי, במשרד הרישוי ונציג היבואן, לפני ביצוע שינוי במידה הצמיגים.

פורסם

לא נראה לי אפשרי לשנות את רוחב החישוק ל-6.5, ב-AUTODATA זה מאושר רק לרוחב של 6.

אבל מה אתם אומרים יהיו החסרונות והיתרונות של כל אחד מהגדלים הללו בפרמטרים של אחיזה, התנהגות, רעש ונוחות נסיעה (גם חשוב מאוד, בעיקר במכונית כמו האלמרה בה המתלים מאוד נוקשים)?

ומחיר הצמיגים גם מאוד חשוב עבורי. כמה יקר יותר יהיה צמיג של 195?

המון תודה על העזרה!

פורסם
לא נראה לי אפשרי לשנות את רוחב החישוק ל-6.5, ב-AUTODATA זה מאושר רק לרוחב של 6.

אבל מה אתם אומרים יהיו החסרונות והיתרונות של כל אחד מהגדלים הללו בפרמטרים של אחיזה, התנהגות, רעש ונוחות נסיעה (גם חשוב מאוד, בעיקר במכונית כמו האלמרה בה המתלים מאוד נוקשים)?

ומחיר הצמיגים גם מאוד חשוב עבורי. כמה יקר יותר יהיה צמיג של 195?

המון תודה על העזרה!

אף אחד בארץ לא בודק רוחב חישוק.

הפרשי המחירים בין צמיג 185 ל-195 זניחים עבור אותם דגמים של אותן חברות.

אגב, לא ברורה לי הנהירה אחר צמיגים רחבים יותר, אני לא חושב שאתה מגיע לגבולות האחיזה של האוטו כבר עכשיו ואת ההפרש תוכל להניח על צמיגים טובים יותר ברוחב המקורי.

דווקא רוחב החישוק, כפי שמוטי ציין, הוא הוא הדומיננטי וזה שיביא לשיפור ההתנהגותי הגדול יותר

רון.

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

אז יש למישהו המלצה מבחינת המידות שציינתי? בגלל המתלים הנוקשים באלמרה הייתי מעדיף גודל צמיג שמשפר נוחות יותר מאשר אחיזת כביש (שגם ככה לדעתי מצויינת במכונית).

פורסם
המידה שיש לך כרגע היא "הכי נוחה".

אבל גם אם תעבור להמלצה שלי ושל מוטי, הנוחות לא תרד בצורה מורגשת.

אביחי.

הרחבה של הצמיג לא תגרור גם רעש כביש מוגבר?
פורסם

רעש גרירה הוא יותר תוצר של תצורת סולית הצמיג, כמובן שרוחב הסוליה מוסיך לכך.

עבור על מבחנים/המלצות ברשת לגבי צמיגים, מתייחסים שם גם לרעשים, ובחר לך צמיג שיהיה הכי פחות רועש.

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

• תוכן חדש...