Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7427 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השאלה בכותרת.

מבחינת צריכת דלק.

גולף גנריישן מנוע 2000. שנת 2001.

או טויוטה ראנקס. מנוע 1600 (אני חושב) שנת 2003. (מי יודע מה המחירון?)

מבחינת עלויות החזקה. צריכת דלק. אמינות. וכו.

תודה אלי.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

*אין צורך לצטט הודעה מעליך*

עלויות:יש מחירון לוי יצחק.

צריכת דלק:הטיוטה תהיה הרבה יותר חסכונית.

אמינות:הטויוטה לוקחת בגדול.

כוח:למרות שבגולף יש מנוע 2.0 ליטר הטויוטה עדיין יותר חזקה.

נוחות:הגולף.

מקדם עיצובי(פוזה):הגולף.

איבזור:הגולף.

למרות שאני לא חובב טויוטה,אבל היא לוקחת בגדול.גם מפני שהיא יותר חדשה מהגולף ב +- אותו המחיר.

מאור

GT-STI בשביל הפאן(נמכרה :( ).

ktm 690 smc ליום יום ולחסכון בדלק :)

פורסם

מאור במה הגולף יותר מאובזרת מהטויטה? אתה טועה.. האבזור דומה מאוד, לטויוטה יש את כל החשמול המקובל, בקרת אקלים, שליטה על המערכת מההגה (אין בגולף)..

למרות שהגולף 2.0 הביצועים די זהים..

טויטה אמינה מאוד, דבר שקשה להגיד על הגולף

הטויטה מרווחת יותר, חסכונית יותר ובסופו של דבר אני חושב שעלויות האחזקה שלה זולות יותר.

פורסם

בהשוואה ישירה בין שני המכוניות אני הייתי רוכש את הקורולה.

לזכותה מנוע מתקדם וחזק יותר. צריכת הדלק שלה עדיפה. היא מרווחת יותר, בעלת תדמית אמינות גבוהה יותר, היא רכה ונוחה יותר בהשוואה לגולף ולזכותה תוצאות מבחני ריסוק טובים יותר (גם עפ"י NCAP וגם על פי IIHS האמריקאי).

הגולף מאוד נוקשה ולא נוחה כאשר חסרונה העיקרי הוא מרחב אחורי לא מספק.

שניהן לא חורכות אספלט ולא מהנות לנהיגה.

לדעתי ישנה מכונית אחת עדיפה משמעותית וזו הפורד פוקוס שהיא הרבה יותר נוחה, מרווחת משניהן ובנוסף היא הרבה יותר יציבה ומהנה לנהיגה.

הדלתא חוזרת! (לא הרומנית, האמיתית)

פורסם

גם אני חושב שהראנקס עדיפה יותר.יותר זריזה זה בטוח(מניסיון).

אגב,המחירון של גולף 2001 הוא בסביבות ה-71 אלף. ראנקס 2003 עולה 78. אולי קצת פחות.

פורסם

לרועי ב. - פוקוס והנאה באותו משפט? - ממש לא. אולי הגרסה של ה-2.0 ליטרים שנדיר מאוד למצוא.

נהגתי על הפוקוס, גם הדור הראשון וגם הדור הנוכחי, נהיגה משעממת מאוד, רכב נטול אופי, נטול התנהגות, עצל מאוד, מרגיש כבד על הכביש. לעומתו הקורולה שהיתה לי (סדאן אמנם) במשך 3 שנים - רכב מפנק, מאובזר פי 20 מהפוקוס, נוח יותר, מרווח יותר, פרקטי, אמין הרבה יותר, ואם כבר בא לך להכניס את גורם ההנאה - אז כן - מהנה הרבה יותר. צר לי אך זו המציאות - שאל אנשים שנהגו גם על זו וגם על זו ותווכח.

ליאור

Twincharger Stratified Injection

פורסם

גם אני עמדתי מול אותה הבחירה ומהסיבה שיש לי טויוטה קורולה סדאן בבית החלטתי ללכת על הגולף

לצורך השוואה הטויטה והגולף מאוד דומות במיאוץ הקלאסי לאחר מכן הטויטה לוקחת בגדול

דלק ...הגולף לא קרובה ללהיות חסכונית הרי מדובר על מנוע מיושן עם 8 שסתומים והצריכה ממוצעת משולבת שלה עומדת על כ-8 ק"מ ליטר ,לעומתה בקורולה המשולבת עומדת על כ-12 ק"מ ליטר ..משמועתי

בכל כניסה למוסך הלב שלך מחסיר פעימה עם רכב כמו גולף, אין לדעת למה לצפות ..לעומתה טיפול סדיר בטויוטה עומד על כ-300-400 ש"ח חוץ מטיפולים אין סיבה לראות מוסך.

הגולף משדרת בנהיגה משהו אחר צעיר יותר היא יותר נוקשה ופחות נוחה על הכביש

לדעתי הבחירה היא ראנאיקס חד משמעית פשוט רכב מצויןן ..

טויוטה-היפנית מספר אחת בעולם..

172 סוסים כבר לא מספיקים אז קנינו הונדה מצוננת

פורסם

כנראה שאני שייך למיעוט נרדף. למעט העובדה שהטויוטה אכן חסכונית מהגולף בכ 10%, בכל הנוגע לצריכת דלק, כמעט בכל השאר הגולף עדיפה ואפרט:

א. לגולף אכן מנוע מיושן בן 2 שסתומים לצילינדר ולא 4, אך בזה יתרונו. קח טויוטה וקח גולף ונסה לעלות עם שתיהן לירושלים. מנוע הגולף גמיש מאוד ומפתח את מלוא המומנט בטורים נמוכים מאוד, מה שמקנה לו זמינות כוח שהקורולה רק יכולה לחלום עליו. הדבר בא לידי ביטוי מוחשי במיוחד בעליות, אך לא רק.

ב. מבחינת גימור, איכות חומרים ותחושה כללית הגולף עולה משמעותית על הטויוטה. בשביל זה אין צורך אפילו להתניע. שב בכל אחת ותתרשם לבד.

ג. נוחות נסיעה בגולף עדיפה על הטויוטה. סיבוב קצר בשתיהן ימחיש להערכתי את דברי. תחושת הנינוחות והאיכות הכללית פשוט מוקפדים יותר. זה כנראה ענין של תפיסה תכנונית שונה. כך גם ההיגוי ואחיזת הכביש למרות שבשתיהן המצב אינו מבריק. ההגה בטויוטה שהייתה לי, היה פשוט מעצבן בתחושת המירכוז המאוד מופרזת.

ד. באשר לאמינות ומחירי מוסכים אין ביכולתי לשפוט, שכן, מנסיוני בשתיהן לא נזקקתי אלא לטיפולים שוטפים והעלויות דומות.

ה. והכי חשוב המזגן בטויוטה בינוני למדי ואילו זה שבגולף פשוט מעולה. אבל בשביל זה צריך לחכות לקיץ.

ו. בברכה.

פורסם
כנראה שאני שייך למיעוט נרדף. למעט העובדה שהטויוטה אכן חסכונית מהגולף בכ 10%, בכל הנוגע לצריכת דלק, כמעט בכל השאר הגולף עדיפה ואפרט:

א. לגולף אכן מנוע מיושן בן 2 שסתומים לצילינדר ולא 4, אך בזה יתרונו. קח טויוטה וקח גולף ונסה לעלות עם שתיהן לירושלים. מנוע הגולף גמיש מאוד ומפתח את מלוא המומנט בטורים נמוכים מאוד, מה שמקנה לו זמינות כוח שהקורולה רק יכולה לחלום עליו. הדבר בא לידי ביטוי מוחשי במיוחד בעליות, אך לא רק. לא נהגתי בטויוטה אבל המנועים שלהם נמצאים יחסית בחזית הטכנולוגיה, המנועים של VW ישנים, וזה מורגש גם מבחינת סחיבה וגם מבחינת רעש ורעידות. כוח בסל"ד נמוך זה יפה ונוח בתנועה עירונית אבל בסופו המנועים הללו חלשים!

ב. מבחינת גימור, איכות חומרים ותחושה כללית הגולף עולה משמעותית על הטויוטה. בשביל זה אין צורך אפילו להתניע. שב בכל אחת ותתרשם לבד. כבר כמעט עשור פולקסווגן עושים לעצמם מוניטין בתור יצרן סמי-פרימיום בגלל שיש להם דש-בורדים יפים עם תאורה כחולה. זה לא מספיק, בטח לא מספיק לכפר על שלל החסרונות שיש לרכב.

ג. נוחות נסיעה בגולף עדיפה על הטויוטה. סיבוב קצר בשתיהן ימחיש להערכתי את דברי. תחושת הנינוחות והאיכות הכללית פשוט מוקפדים יותר. זה כנראה ענין של תפיסה תכנונית שונה. כך גם ההיגוי ואחיזת הכביש למרות שבשתיהן המצב אינו מבריק. ההגה בטויוטה שהייתה לי, היה פשוט מעצבן בתחושת המירכוז המאוד מופרזת. אין מה לעשות, לטיוטה הגה חשמלי, כמו לרוב המכוניות החדשות ופשוט צריך להתרגל.

ד. באשר לאמינות ומחירי מוסכים אין ביכולתי לשפוט, שכן, מנסיוני בשתיהן לא נזקקתי אלא לטיפולים שוטפים והעלויות דומות. חלקים בVW לרוב יקרים ולא את כולם אפשר להשיג במקומות חליפיים (וגם שם המחרים מופקעים לפעמים).

ה. והכי חשוב המזגן בטויוטה בינוני למדי ואילו זה שבגולף פשוט מעולה. אבל בשביל זה צריך לחכות לקיץ. אכן לגולף מזגן טוב.

ו. בברכה.

12345
פורסם
12345
אני ניסיתי לפרט ע"ס נסיוני הפרטי, אתה הצלחת להכליל. איני רואה כל טעם להכנס לויכוח עקר. מה שנותר לי הוא לחזור על עצתי לפותח השרשור, לנסות את שתי האלטרנטיבות ולהחליט בעצמו. אני אגב נוהג בטויוטה כמעט מדי יום, כמו גם בגולף ולכן הרשיתי לעצמי להכנס לשרשור. ואגב, אני לא מתלהב מהאור הכחול שבגולף.
פורסם

ירדתי מגולף. בגלל העלויות ההחזקה הגבוהות.

אמי מחפש ראנקס.

מה ההבדל בין 3 הדגמים הקיימים.?

GLI

לקצו'רי

והדגם הכי זול.

ומה ההבדל בין מנוע 1600. וב2000 שיש בשנת 2004

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

הדור הנוכחי של הפוקוס מעולה!

אני נוהג על אחת כזאת יום יום ונהנה מחדש למי שלא מחפש את הלמבורגיני דיאבלו הבאה זה הבחירה האולטימטיבית...

המנוע של הפוקוס והטויוטה לא שונה בתחושה במיאוץ ובכל דבר אחר אלא שתי מכוניות משפחתיות לא מכוניות כמו 106 ראלי או זריזות אחרות...

הפוקוס אוטו מאוד יציב נותן תחושה מאוד בטוחה...

האיבזור שלו שופע את האמת בשתי הדגמים...

מעוצב לפי דעתי בהרבה יותר יפה מכל 5 דלתות אחרת בשוק...

בטוח יש עוד דברים אבל זה סתם בשביל להביע דעה אז לא נסחף...

hu: jvc kdlhx501 amplifier1: nakamichi pa1004 amplifier2: magnat pantera one sub:cerwin vega v-max front stage: xetec gravity 5.25

פורסם
ירדתי מגולף. בגלל העלויות ההחזקה הגבוהות.

אמי מחפש ראנקס.

מה ההבדל בין 3 הדגמים הקיימים.?

GLI

לקצו'רי

והדגם הכי זול.

ומה ההבדל בין מנוע 1600. וב2000 שיש בשנת 2004

ב-2004 היה גם מנוע דיזל 1.9, אולי התבלבלת איתו.

GLI וסאן אלו רמות גימור של גרסאת הסדאן. הסאן היא גרסת הליסינג, בלי חלונות חשמל מאחורה, בלי נעילה מרכזית, לוח שעונים בצבע אדום ירוק, בחלק אין מערכת בילד אין (מ-2005 אין מערכת בילד אין בכל דגמי הסאן), אין בקרת אקלים. ב-GLI יש את כל הנ"ל כולל לוח שעונים בצבע לבן בוהק (הרבה יותר יפה) וקונסולה עם גימורים דמוי ניקל (כסופים).

הראנקס הגיעה (לפחות ב-2003) רק ברמת גימור לקצ'ורי שהיא זהה (עד כמה שידוע לי) לרמת אבזור הגבוהה של הסדאן (GLI).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תוכן חדש...