Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7467 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

ברצוני לקבל מידע והסבר על OBD:

• מה המטרה של הכלי? איזה דיאגנוסטיקה הוא עושה?
  • אופן השימוש? חיבור למחשב PC? איזה תוכנה דרושה?
  • האם מדובר במשהו יוניברסלי למספר רכבים?

בנוסף, ראיתי מספר מכירת ב- EBAY, אשמח לקבל פידבקים מאנשים שאולי רכשו את הכלי:

http://cgi.ebay.co.uk/UNIVERSAL-USB-OBD-2-Ford-BMW-Mercedes-OPEL-VW-VAG-KKL_W0QQitemZ8029464359QQcategoryZ30921QQtcZphotoQQrdZ1QQcmdZViewItem

תודה מראש

The New Opel Astra :grin: Trust Your Eyes

www.opel.de

פורסם

תודה על הלינק אבל כבר קראתי ולא ממש החכמתי...

אני מבין שמדובר בכלי שמבצע דיאגנוסטיקה אבל מה שמעניין אותי הוא:

- הבנתי שמדובר בסטנדרט שתקף לרוב המכוניות אבל יתכן שוני בצורת ההעברה של הקודים, האם הדבר

נכון?

- ראיתי שני סוגי קונקטורים:

- קונקטור שניתן לחבר אותו למחשב בכניסת USB: כנראה שבמקרה הזה יש צורך בתוכנה כלשהי אשר

תציג, תתרגם ותתן אינפורמציה און-ליין, האם התוכנה מסופקת עם הקונקטור בד"כ? אם לא, מהיכן

ניתן לרכוש\להוריד אותה? האם מדובר בתוכנה אחת ויחידה או שישנן תוכנות שונות לרכבים שונים?

- קונקטור עם צג קטן אשר מראה קוד תקלה וכנראה שיש צורך בטבלה הממירה את הקוד לתאור תקלה,

האם אני צודק? האם הקודים אחידים לכל הרכבים?

- אני מעוניין בכלי בעיקר לרכבי אופל ואולי לגרמניות נוספות (VW ו AUDI ...)

www.opel.de

פורסם

אז ככה :

אתה ראית את שני הסוגים הנפוצים, אחד זה כבל OBD

והשני זה סקאנר !

סקאנר מתחבר לרוב המוחלט כמעט של הרכבים ונותן לך (בסקאנר שאתה ראית - לא כל סקאנר !) את הקודים של התקלות בלבד....מה זה אומר ? אם אני רוצה לראות מה הנתונים שכרגע משדר חיישן הAIR FLOW METER אין לי איך לעשות את זה...רק במידה והמצב שלו מספיק גרוע לתת קוד תקלה אני אדע עליו

האופציה הראשונה של כבל - מתחבר למחשב נייד...ובעזרת תוכנה אתה יכול גם לקרא קודי תקלות וגם (חשוב יותר!) לראות את הפרמטרים המשודרים ע"י כל חיישן וחיישן און ליין !!

לרכבים כמו VW\AUDI יש תוכנה יעודית שמקיפה אותם גם בדגמים אשר אינם תומכים בOBD II

לרכבים אחרים אני מאמין שגם יש תוכנה אבל אני אישית לא מצאתי כאלו שעובדות טוב ונותנות מענה כלשהו

באותה נשימה : אם למישהו פה יש מושג על שם של תוכנה שטובה לרכבים אחרים מVAG, או יותר טוב : את התוכנה עצמה...אני אשמח לדעת על כך...תודה

פורסם

OBD = On Board Diagnostics

והפירוש בעברית: אבחון מובנה.

מערכות הבקרה בכלי הרכב מסוגלות לעשות אבחון תקלות עצמי, עד רמה מסוימת כמובן. זה מוצא ביטויו באותם קודי תקלות שניתן לשלוף בכמה אופנים: גישור שני פינים וספירת הבהובי נורה, חיבור סורק יעודי של כלי הרכב או סורק גנרי (כללי), חיבור מערכת מבוססת PC שגם יודעת לתת משוב ואפשרויות קידד ותכנות במערכות הרלוונטיות. (מעט מאוד סורקים יודעים גם לתת משוב ותכנות).

ה OBD החל בשנת ייצור 1988 כדרישה בארה"ב ומייד אח"כ באירופה.

בתחילה לכל יצרן היה שקע אבחון עם הצורה שהוא בחר וכמובן קודי תקלות בשפתו הוא.

לקראת מחצית שנות ה 90 הרשויות החלו לעשות סדר בנושא וקבעו שני דברים חשובים: הראשון הוא שקע אבחון אחיד ובו מקום ל 16 פינים, מהם ארבעה במיקום זהה אצל כל היצרנים: מתח, ארקה, ושני פינים לתקשורת עם יחידת בקרת המנוע לטובת קריאת תקלות זיהום אוויר (מאפשר לכל סורק גנרי לקרוא את הקודים האלו בלבד). השני הוא שפה ופירוש אחידים לקודי תקלות במערכות נגד זיהום אוויר ובמערכות בטיחות (ABS, כריות אוויר וכיו"ב). קודי התקלות זהים אצל כולם על פי תקן מוגדר שנקבע על ידי יצרני הרכב הגדולים והרשויות בארה"ב ובאירופה.

OBD II : זהו תקן מחייב כל רכב הנע על כבישי ארה"ב משנת ייצור 96 ואילך. בתחום ה OBD הוא משתמש כמובן בהגדרות שרשמתי לעיל, אולם עוד הגדרה חשובה בו היא העובדה שגם תקלה רגעית בנושא זיהום אוויר מפעילה את נורת התקלה באופן קבוע עד לתיקונה ומחיקת הקוד. תקן זה מגדיר גם כל מיני מערכות ומאפיינים ברכב, דוגמת ויסות לחץ במיכל הדלק. תקן OBD II לא מחוייב באירופה ובארץ, אולם תקן יורו 4 מחייב את ההדלקה הקבועה של נורת התקלה כמו ב OBD II.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

תודה על התגובות...

עתיד, האם רכשת את הכבל USB-OBD מ-EBAY? האם קיבלת את התוכנה איתו?

איך אני יכול לדעת איזה תוכנה אמורה לעבוד עם רכבי OPEL בעיקר...?

בנוסף, מה אתה אומר על הכלי הבא? אני חושב שמדובר בכבל OBD-USB...

http://cgi.ebay.co.uk/USB-OBD-2-Diagnose-BMW-Mercedes-OPEL-AUDI-VW-Renault-MB_W0QQitemZ8031191418QQcategoryZ30921QQtcZphotoQQrdZ1QQcmdZViewItem

www.opel.de

פורסם

לא יודע איזה תוכנה טובה לאופל (ואני אשמח לדעת)

את הכבל רכשתי מEBAY אכן כן.....במקרה של USB\OBD אתה צריך גם תוכנה וגם דרייבר - שים לב ! הדרייבר לא! מגיע עם הכבל....את הדרייבר אתה מקבל בניפרד לחלוטין באחת משתי דרכים

1.יצירת קשר במייל וקבלתו מהמוכר....

2.הורדה מדף ההזמנה\חברה של המוצר

בלי הדרייבר הכבל שווה לתחת...תקפיד שברשותך דרייבר שאתה יודע שעובד...ולכן גם כדאי מאוד לרכוש כבל שכבקר מישהו רכש ספציפית...

בכל מקרה אני אישית לא יודע איזה להמליץ לך כי אני לא יודע אם הכבל KKL של הVAGים מתאים לך במאה אחוז כי לפי האתר של ההזמנה הדרייבר מסונכרן עם VAG COM

פורסם

אני דווקא נתקלתי בתוכנה שמתקינים על PALM ומראה לך בLIVE נתונים.

בכל מקרה לשאלה שלי, עתיד, יש לך מושג אם סיטרואן קסנטיה שנת 97 תומכת בOBDII או הראשון?

פורסם

ארז,

OBD II קיים במכוניות נוסעים מתוצרת ארצות הברית, מקסיקו וקנדה, וכן במכוניות האחרות העונות לתקן האמריקאי. בארץ מדובר במכוניות יבוא אישי בלבד למעט האמריקאיות. היות ולסיטרואן אין גרסאות ליבשת אמריקה מזה שנים רבות, הקסנטיה אינה עונה לתקן OBD II. סביר להניח ששקע האבחון הוא השקע הסטנדרטי עם 16 פינים.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

התקן הארופאי המקביל ל OBDII הוא E-OBD . השקע אבחון זהה גם כן.

לרכבים הארופיים שמגיעים לארץ משנת 2001 ומעלה, כבר מצוידים במערכות ניהול מנוע E-OBD.

התקנים די זהים, כאשר תקן ה E פחות מחמיר בנושא זיהום האויר.

פורסם
התקן הארופאי המקביל ל OBDII הוא E-OBD .

התקנים די זהים, כאשר תקן ה E פחות מחמיר בנושא זיהום האויר.

דניאל,

תקני מניעת זיהום האוויר האירופיים של היום מחמירים בהרבה מהתקנים האמריקאיים, גם אם נורת התקלה לא נשארת דולקת קבוע ביורו 3.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

בדיזל, אתה צודק. בבנזין, החל מיורו-4 (מתחיל ב 2007) התקנים מתחילים לחפוף, ועדיין ארה"ב (קליפורניה בפרט) מחמירים הרבה יותר.

תקנים שלא קיימים בEOBD למשל :

בקרת EVAP, בקרת RGR ורמות מזהמי פליטה נמוכים יותר, כאשר אתה לא עובר 'טסט' ללא סריקת מערכת בקרת המנוע לבדיקת תקלות שקשורות לזיהום אויר.

פורסם

בקרת EVAP: המערכת קיימת בתקן האירופי מסוף שנות השמונים. ב OBD II יש בנוסף בקרת לחץ למיכל הדלק עצמו.

RGR ?

אם הכוונה ל EGR, הרי שהוא אינו מחוייב בכל תקן, כל עוד המנוע עומד ברמת מניעת הזיהום הנדרשת, וזה נכון בתקנים האמריקאים והאירופיים כאחד.

מבחן רישוי בארה"ב בודק את פליטת המזהמים בלבד, כולל בדיקת קודי תקלות החל משנת ייצור 1996. גם השוטרים בארה"ב מצוידים בסורקים גנריים ויכולים לבדוק את המכונית בבקורת בדרכים כולל הורדה מהכביש.

עדיין, התקנים האירופיים הנוכחיים מחמירים יותר מהאמריקאים, למרות העדר בקרת לחץ מיכל הדלק. יורו4 למכוניות נוסעים נכנס לתוקף החל משנתון 2006 באירופה. הרבה מכוניות אירופיות מצוידות במנועי יורו 4 כבר מאז 2001, כולל אלו שנמכרות בארץ.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

טוב, הכרחת אותי להכנס לטבלאות ולהתעמק בנתונים....אתה צודק, מר סאאב.

הופתעתי, מכוון שאני מתעסק מספר שנים ברכבים EOBD ואך פעם לא טרחתי להכנס לנתונים.

ב 96' שיצא ה OBDII הארופאים היו די מאחור, שיצא ה EOBD ב 01' התקנים לזיהום האויר היו די זהים, מאז הם רק מחמירים משנה לשנה, ובארה"ב הם די נשארו לצעוד במקום. (למעט קליפורניה).

אמנם הנתונים נמדדים ביחידות שונות, מייל מול ק"מ, ושיטת הבדיקה שונה גם כן, ניכר העדיפות לטובת הארופיים.

למרות האמור, בפועל הרכבים בעלי מערכת בקרה OBDII עמוסים יותר בטכנולוגייה לבקרת כשל במערכות הזיהום אויר, שאגב תורמת לשכיחות תקלות ו'טריגר' רגיש מאוד להדלקת נורת EMISSION.

וזה בכל אופן גם מניסיון אישי.

חן חן , ותודה על ההתעקשות בצדקת דבריך.

• תוכן חדש...