Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7457 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
שלום אני חדש פה,

אני רוצה בבקשה לדעת מה זה החלק שצילמתי (בקישור) ומה תפקידו..

הרכב הוא הונדה סיויק 98

http://pic.hevre.co.il/UserPicPopup.asp?pid=8590054&alid=332231&uid=4C01423816B5490A96BD4DE7C24FC0C6&AlbumIsOpen=True

ניראה כמו מיכל קניסטר. למניעת ריח דלק , בחלל הרכב!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

כמו שצביקה רשם, זהו מיכל הקניסטר (אוגר אדי דלק וממחזר אותם לסעפת היניקה, בדכ בפיקוח מחשב ע,\י שסתום חשמלי)

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

תוכל להסביר בבקשה איך כל העניין הזה עובד?

אני זוכר שמתי שניקיתי מצערת בלאנטיס שלי בין היתר הוצאתי שני צינוריות דקות שהגיעו מהמיכל הזה אל עבר הצנרת אויר איפשהו בדרך למצערת (זה היה לפני המצערת ואחרי הפילטר אויר).

פורסם
מאיפה הוא אוגר אדי דלק?

מחלל המנוע?

לא ,מצנרת הדלק המגיעה מהטנק!

בברכה

צביקה

פורסם

זאת אומרת שאם בבקרים (או בעצם כל פעם שאני מניע האוטו שהוא קר) שזורם יותר דלק למנוע ויש ריח של דלק מכיוון מכסה המנוע אני צריך לדעת שישנה בעיה באטימות של הקניסטר?

פורסם
זאת אומרת שאם בבקרים (או בעצם כל פעם שאני מניע האוטו שהוא קר) שזורם יותר דלק למנוע ויש ריח של דלק מכיוון מכסה המנוע אני צריך לדעת שישנה בעיה באטימות של הקניסטר?

הקניסטר לוקח את האדים שנמצאים במיכל הדלק מאחור - ובאמצעות בקרה אלקטרונית (שסתום חשמלי) מזרים אותם לסעפת היניקה. כל זאת ע"מ לצמצם את זיהום האויר (או במילים אחרות: כל זאת בשביל למנוע זיהום אויר ע"י אדי דלק באויר).

אם זה קורה רק בבוקר, זה לא מהקניסטר. סביר להניח שמדובר בריח טיבעי של תערובת עשירה שקיימת רק בתנאי התנעת בוקר ו/או בעיה אחרת שנמצאת באיזור תא המנוע (דליפה של דלק, חור באגזוז וכד').

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני יסביר... שמתי לב לפעמים שכאשר אני מניע את הרכב שלי שהוא קר אז אם אני עומד איזה דקה לפני התחלת נסיעה אני מריח ריח של דלק (ממש לא בצורה חריפה!) מכיוון מכסה המנוע.

לעומת זאת, בלאנטיס קודמת לנוכחית שהייתה לי שעשתה רק 40 אלף (וגנבו לי אותה) לא היה לעולם ריח של דלק מכיוון מכסה המנוע בהנעות קרות.

חשוב לציין שיש את הריח רק בהנעות קרות כאשר יש תערובת עשירה של דלק.

פורסם
.

חשוב לציין שיש את הריח רק בהנעות קרות כאשר יש תערובת עשירה של דלק.

קטלני שלום רב!

בציטוט למעלה , ענית לעצמך, וחזרת על דברי איציק.

בברכה

צביקה

פורסם

מיכל הקניסטר (-פחם פעיל) יכול להסריח מדלק רק עם הוא רווי לחלוטין בדלק.

המיכל תמיד פתוח לאויר אטמוספרי, ומכוון שבתוכו ישנו פחם פעיל הסופח אליו אדי דלק , לא מריחים ממנו דלק .

אך במידה וישנה תקלה במערכת הנשם של מיכל הדלק או בשסתום וויסות סתום, עלול הקניסטר להתמלא בדלק נוזלי ואז הוא באמת יסריח. אך תקלה זו נקשרת להתנעת בוקר??? לא יודע.

אם אתה חושד בקניסטר למרות הכל, פרק אותו מהרכב, פקוק את צינורות הוואקום שלא ימשכו אויר, ובדוק בהתנעת בוקר הבאה...יש ריח או אין...

פורסם
מיכל הקניסטר (-פחם פעיל) יכול להסריח מדלק רק עם הוא רווי לחלוטין בדלק.

המיכל תמיד פתוח לאויר אטמוספרי, ומכוון שבתוכו ישנו פחם פעיל הסופח אליו אדי דלק , לא מריחים ממנו דלק .

אך במידה וישנה תקלה במערכת הנשם של מיכל הדלק או בשסתום וויסות סתום, עלול הקניסטר להתמלא בדלק נוזלי ואז הוא באמת יסריח. אך תקלה זו נקשרת להתנעת בוקר??? לא יודע.

אם אתה חושד בקניסטר למרות הכל, פרק אותו מהרכב, פקוק את צינורות הוואקום שלא ימשכו אויר, ובדוק בהתנעת בוקר הבאה...יש ריח או אין...

בחלק מהקניסטרים יש צינורית ניקוז תחתונה (זה למעשה פתח היציאה אחרי הפחם) - ואני עדיין, בדיוק כמוך, לא רואה שום קשר בין התנעות בוקר לקניסטר. אם היתה בעיה בקניסטר, הריח היה שם כל הזמן או שהיו בעיות חריפות של תערובת כאשר השסתום החשמלי היה נפתח (והוא פעיל לסרוגין, לפי הצורך, גם מתי שהמנוע חם).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
בחלק מהקניסטרים יש צינורית ניקוז תחתונה (זה למעשה פתח היציאה אחרי הפחם) - ואני עדיין, בדיוק כמוך, לא רואה שום קשר בין התנעות בוקר לקניסטר. אם היתה בעיה בקניסטר, הריח היה שם כל הזמן או שהיו בעיות חריפות של תערובת כאשר השסתום החשמלי היה נפתח (והוא פעיל לסרוגין, לפי הצורך, גם מתי שהמנוע חם).

איציק

הצינורית זהו דווקא פתח הכניסה- לאויר אטמוספרי. כאשר המנוע שואב את אדי בדלק מהמיכל הוא חייב פתח השוואת לחצים, כמו כן לדלל את אדי הדלק באויר כדי לא להציף את המנוע.

ישנם יצרני רכב, ביחוד היפנים, שלא נוהגים להתקין שסתום בקרה חשמלי לקניסטר. וכל ההפעלה נעשת באמצעות וואקום בלבד. לפי התמונה זה נראה לי אחד כזה..

• תוכן חדש...