רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
הTSוקונית באשתאול 1 2 3 4
מאת רועי צוקרמן-
- אחראי פורום
- 58 תגובות
- 6.9 אלף צפיות
קרוב ל-2,000 ק"מ לאחר שהכרנו לראשונה, נסענו היום לאשתאול, אני והמיניוואן הספורטיבי. הנה כמה תמונות משם, תהנו: ה"כוכבי(ת)" MPV ספורטיבי Bug's life נס הרים תמונות נוספות אפשר לראות כאן. רשמים מהנהיגה? העיקרי שבהם הוא שיקח לי הרבה זמן ככל הנראה להתרגל ל-TS, שונה משמעותית מהעגלה הקודמת שלי... מה גם שהנהיגה היום היתה מנהלתית-רגועה ברובה. אבל על רגל אחת: נכון לעכשיו, לטובה: אחיזה, תיבת הילוכים (הן יחסי ההעברה והן מהלך ידית ההילוכים), זוויות גלגול מתונות, איכות הרכבה. נכון לעכשיו, לרעה: תקשורת (הטרוניה הכמעט-בלעדית היא כלפי הצמיגים שלא משמיעים קולם גם במהלך החלקה), נוחות נסיעה, רעש מנוע לא מזמין.
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
- 24 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני נהגתי בטרקטורון ללא רשיון וללא ביטוח או טסט... הרכבתי מישהו שתינו היינו בלי קסדות והטרקטורון היה בלי קשת בטיחות... עצרו אותי בילוש לא ניידת רגילה... יש לי צו לבית משפט עוד חודשיים מישהו יכול להגיד לי מה בערך העונש שאני צפוי לקבל... אל תגידו לי שלילה אלה תגידו לכמה זמן.... תודה רבה לעוזרים.. ניר.
הודעה אחרונה מאת zvikel, -
- 16 תגובות
- 5 אלף צפיות
אני בן 16 ו7 חודש...... אני רוצה להתחיל ללמוד נהיגה... מתי אתם ממליצים לי להתחיל ללמוד......? והאם כדאי להתחיל ללמוד לפני שעשיתי תאוריה..? וכמה עולה בממצוע שיעור כיום ?
הודעה אחרונה מאת imri, -
- 15 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
מהילת דלק ולהלן התחנות שעושות זאת: פז קריית מלאכי דלק אבן יהודה דור קדמה, מעלה אדומים סונול בית שאן פז קריית מנחם, ירושלים פז רמלה אלון נתב"ג דלק שועפת פז רמת אשכול, ירושלים דור סגולה, פתח תקווה פז רח' אילת, יפו אור חן, כפר מנדה סונול מלי, באר שבע דרום דור, גן התעשייה תפן סונול דרך יריחו דור בקעה אל גרביה פז ל', תל ברוך, ת"א פז פסגת זאב, ירושלים דלק הסדנא, תלפיות ירושלים אלעד שמנים, תלפיות ירושלים דיאלוג 2000, רחובות דיאלוג 2000, דימונה דלק קריית משה, רחובות פז עבדת, הערבה דור שעריים, רחובות סונול נווה שלום, ערד
הודעה אחרונה מאת GoGoMobile, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
לאחר יעוץ קטן של גורם מוסמך וקרוב, עדיף ללכת למשפט כשמקבלים דו"ח על דוד אחורי, את הדו"ח מקבלים על רעש כמובן (יש סיבה אחרת?) לכן אין ביכולת השוטר לקבוע את מידת הרעש אלא רק במעבדה סגורה (!) ועם מכשיר מיוחד לבדיקת דציבלים, זאת אומרת שאם הוא אומר שהרעש גדול באוזן שלי הוא נשמע סביר ועד שהוא לא יקח אותי למעבדת דציבלים (שאין להם) אין לו כל זכות לתת את הדו"ח ואם הוא נתן אז עדיף להישפט ולהציג את הטענות הנ"ל וכבר בשני מקרים שנוכחתי בהם בעלי הרכב יצאו זכאים לתשומת ליבכם.
הודעה אחרונה מאת BigMan, -
-
- 5 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אז ככה, לאופנוע שלי נגרמה פגיעת שילדה בתאונה ולכן הורד מהכביש. רציתי לדעת מה התהליך בהחזרתו לכביש? נגיד והחלפתי שלדה ועכשיו לאופנוע אין פגיעות. למי הולכים? מה עושים? תודה!
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, ברשותי מכונית פולקסווגן חדשה שנת 2004, אוטומטית, מנוע 2000. ארבעה חודשים אחרי הקנייה ויש לי רק בעיות איתה, מנורת EPC נדלקת, הוחלף מחשב ניהול מנוע, זימזומים מהגיר, קשיים בהתנעה.... אני רוצה לשלוח מכתב ליצרן בגרמניה. מישהו יכול לעזור לי עם מציאת כתובת האימייל? במוסך המורשה הם מבקשים שאתן להם הזדמנות לטפל באוטו, אבל איבדתי את הסבלנות. הפסדתי הרבה ימי עבודה והאוטו יושב במוסך. אני מתחיל להתעקש על אוטו חדש. יש לכם אולי עוד הצעות לעזרה? תודה שגיא
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם איפה הכי משתלם לעשות ביטוח חובה + צד ג ( מדובר בדייהטסו שרייד 88) ?
הודעה אחרונה מאת BigMan, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מה הקשר בין HONDA ל ACURA? שמעתי הרבה שמות...כמו אינטגרה...תמיד קשרתי אותה עם הונדה למרות שהיא של ACUR...בקיצור הבנתם שיש לי בלבול רציני במוח... אז תסבירו לי...בבקשה...
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 26 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
היום אני בא ל חבר שלי ובחניה אני רואה רכב כסוף רכב איטלקי רכב שאני מאוד אוהב! אני משפשף את העיניים וצובט את עצמי,זה חלום ?! אחחח איזה רכב פשוט יפיפה! איזה התרגשות נכנסתי לבית של חבר שלי ושאלתי... "של מי הרכב בחוץ?" חבר שלי מעלה חיוך "ידעתי שתשאל"(הוא יודע שאני חולה על רכבים) ואז קם בעל הרכב ואומר "שלי למה?" עניתי"סתם"(בתוך תוכי אמרתי"מנייאק תניע,תניע ונטוס מפה") בקיצור יצאנו שוב למלכה "שלי" אני מסתכל ובוחן את הרכב מבחוץ כאילו רק אתמול המציאו את הדבר המדהים "מכונית"! ואז הגיע רגע האמת ההתנעה...איזה צליל של מנוע איטלקי בנפח 3.2 v6 בעל עדר של 250 סוסים הבעסה היא רק שלא נסעתי בה מספיק כדי לדעת מה שיא היכולת שלה אבל גם כך נהנתי וגם כשאני רושם …
הודעה אחרונה מאת עדי, -
אוטו נגד הגה 1 2
מאת ali-g- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אלה שני המגזינים הטובים בישראל לדעתי, רציתי לשאול את דעתכם איזה מגזין עדיף כי אני וצה לעשות מנוי לאחד מהם ובבקשה לכתוב למה מבחינת סקירות, מקצועיות, ענייניות, וכדומה. יש לי נטייה לאוטו אבל אני רוה להיות בטוח.
הודעה אחרונה מאת עופר106R16V, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
כביש 443, פניה ארוכה ורחבה, נחמד, בדיוק בשביל האוטו שלי, זה מה שהוא אוהב... הצצה קטנה למחוג המהירות מראה לי פתאום שאני קצת מעל 200 (מטר לשעה...) ואוו, מהירות כזו בסיבוב עוד לא יצא לי לקחת.והאוטו אפילו לא מצייץ. לא, לא, זה לא הקורס עצמו, זה שבועיים אחרי, וזה פתאום מפתיע, כמה שזה ברור שזה בזכות הקורס. הכל התחיל באלטרנטיבי, לפני כמה חודשים, קורס בסיסי לנהיגה מתקדמת. היה נחמד, למדנו כמה דברים חדשים, רעננו קצת את הזיכרון לגבי דברים שאמורים להיות ברורים, אבל משום מה הם כבר מזמן לא, ותרגלנו קצת בלימות, החלקות, ושליטה ברכב. אני לפחות, ונראה לי שגם שאר המשתתפים דיי נהנו, למרות שכולנו רצינו שהתרגול במגרש ההחלקה לא יסתיים, וקצת התאכזבנו שהוא נגמר כל-כך מהר...ככה זה שנה…
הודעה אחרונה מאת ToMeR, -
-
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
על המרוצים הלא חוקיים בהשתתפות חכ"ים ו קצין ממשטרת ישראל ומשתתפים אחרים .
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205, -
Citroen C2 GT 1 2
מאת David A- 26 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
עפ"י פורום peugoet-gti.net אם זה כבר פורסם איתכם הסליחה. מה יש ל-4car לספר על הקטנה החדשה בגירסת VTR מצערת אלקטרונית,מולטיפלקס וסנסודרייב - יאק...
הודעה אחרונה מאת ~TB~, -
- 4 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
מישהו יודע את הטלפון או אמצעי כלשהו שבה אני אוכל להשיג את החבר'ה מהמקום ? תודה מראש . ניסיתי את החיפוש ... לא יעיל במיוחד ! (הקדמתי תרופה למכה - לכל הפלצנים שקופצים עם התשובה המטופשת של "לך תעשה חיפוש , חאפר ! " )
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
נשמע לי ככה וגם זכור לי טיפה מלימודי פיזיקה, שהאחיזה טובה בעליה כי היא מתנגשת יותר עם כח המשיכה או משהו כזה, האם יש אמת בדבר? בכמה באמת גדולה האחיזה, נניח סיבוב של 90 מעלות, בעליה/ירידה של 30 מעלות, בכמה בערך יהיה הפרש המהירויות שיאפשר הסיבוב לעשות?
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2835441,00.html זה רק מראה שגם ה"מומחים" כביכול שאחראים על הנושא מטעם המדינה, לא ממש מבינים בנושא... אפילו לא לדעת שהוספת שמן-מים בתחנות דלק זה רמאות העיקר הכוונה
הודעה אחרונה מאת RS6, -
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
יכול להיות שראיתי פיאט ריתמו מנופחת בצבע כחול מטאלי כהה? עם כל הניפוחים מהצד היא נראית כמו לנצ'יה דלתא S4, אבל לפי הפרונט והמבנה היא נראית כמו פיאט ריתמו סטרדה אברט 130/105TC. מישהו יודע פרטים??
הודעה אחרונה מאת HFturbo, -
- 20 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
נלקח ממקס טיונינג תהנו.. save as.. http://145.7.35.33/peugeot/peugeot205gti.wmv
הודעה אחרונה מאת 205cti1.6, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לאחרונה קיבלתי איומים על רכושי וממוני בגין דו"ח חנייה שלא שילמתי בשנת 98 . כפי שידוע לי קיים חוק התיישנות על עבירות חנייה של שלוש שנים מיום קבלת הקנס, החוק חל גם על פיגורים של התשלומים. שאלתוי מופנות בעיקר לאלה שבקיאים בדיני חוקה ומשפט בארץ , האם להתעלם מהזהרות העיריה ? איך אני דורש להישפט ובפני מי אני נשפט בנושא כזה ? מה בדיוק אומר חוק ההתישנות ואיפה אני יכול למצוא מידע עליו ? יש לציין כי במשך השנים שחלפו מאז קבלת הדו"ח לא קיבלתי התרעות שוטפות לתשלום , לא בדואר רגיל ובטח ובטח לא בדואר רשום.
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
אני פותחת את הת'רד הזה לא כדי לקבל תגובות בסגנון "מי נתן לך רישיון", אלא כדי לקבל ביקורת בונה. זו הפעם הראשונה מזה זמן רב שקורה לי דבר כזה (די מלחיץ הייתי אומרת), אני מודעת למצב הבעייתי שנכנסתי אליו, ורוצה להפיק את הלקחים הרצויים. אז ככה, אני נוסעת כמה קילומטרים טובים מאחורי אוטובוס שנמצא מאחורי משאית, ונוסעים בקצב מאד איטי. מחכה למקום עם שדה ראיה, כביש פנוי וקו מקווקו שבו אפשר לעקוף. מגיעה לכפר ערבי קטן, הכביש פנוי, קו מקווקו ונראה כמו מקום מצוין לעקוף (יש בערך חצי קילומטר של שדה ראיה קדימה). מתחילה את העקיפה, עברתי כבר את רוב האוטובוס, ואני רואה שהמשאית מאותתת שמאלה לפניה לשביל עפר קטן שאפילו לא נחשב צומת. קודם לכן לא הייתה אפשרות לראות את האית…
הודעה אחרונה מאת magen, -
-
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
רוב האנשים (לפי עניות דעתי) יתפלאו לשמוע כמה זולים השיפורים בחו"ל לעומת השיפורים בארץ, הפרשים אלו גדלים אפילו יותר אם רוצים לעשות שיפורים איכותיים ברכב (לא רק שיפורים לרייסים). כלומר לא רק מנוע עצבני, אני מדבר על שיפורי שלדה מתלים בולמים וכ"ו. לא ראיתי הרבה רכבים בארץ שבהם הותקן מסרק הגה מחוזק (תקנו אותי אם אני טועה) ובנוגע למתלים במקרה הטוב החליפו בולמי זעזועים ולא החליפו משולשים למשולשים מחוזקים (תקנו אותי שוב!) שאלתי נשארת זהה... האם עובדי המכס בנמל ישימו לב לשינויים שהכנסתי ברכב כאשר ארצה להכנס חזרה ארצה או לא??? הנושא המקורי: לחצו כאן
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שמעתי שי כל מיני קורסי נהגה מתקדמת ונהיגת מירוצים בגרמניה ובבלגיה. אני בטוח שיש עוד בכל מיני מדינות באירופה ואני בטוח שגם בארה"ב. מישהו יודע פרטים על הקורסים האלה? איפה הם נעשים? מה הם כוללים? כמה הם עולים? עם מי צריך ליצור קשר? אני משתחרר עוד מעט ואני רוצה לאסוף את כל הפרטים כי הטיול שלי אחרי הצבא הוא לא להודו למזרח וכל זה אלא לנהוג באקזוטיות למיניהן ולשפר את הנהיגה שלי? תודה
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מודעה שתפסה את עיניי בעיתון גלובס. MAZDA 3 מודל 2005 קבוצה 2 ב -****- זה קורה היום. ועכשיו לתוכן המודעה : בואו להיות הראשונים שיעלו על הכביש עם מזדה 3 קבוצה 2 לציי הרכב. מזמינים עכשיו את דגמי 2005 ( ) ונהנים ממחיר מובטח, גם במקרה של העלאת מחירים עתידית. רוצים עוד ? בבקשה : עד למסירת מזדה 3 במאי-יוני הקרוב תקבלו מזדה לנטיס 2004. ככה זה כשמשתדלים יותר. היה צפוי ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יש משהו שקצת לא ברור לי מאז יציאתן של המאזדה 3 והמגאן החדשה (הסדאן), יצא לי לראות על הכביש אינסוף מאזדה 3 ורק 2 מגאן. עכשיו מה שמוזר פה זה שהמחיר של המאזדה 3 די מתקרב למחיר של מכונית מנהלים, כשאין לה מערכות שבאות היום כסטנדרט אפילו במכונית משפחתית (בקרת שיוט, בקרת אקלים........). ולעומת זאת המגאן- המחיר שלה הגיוני למכונית משפחתית, יש בה את כל המערכות שצריכות להיות בה ואפילו זכתה ב5 כוכבים במבחני הריסוק. והמאזדה 3 עדיין נמכרת בהרבה יותר מהמגאן! יותר מזה, שמעתי שמאזדה בעצמה יצאה בהצהרה (אני קצת לא סגור על העניין הזה....) שהחודשיים הראשונים של המאזדה 3 היא גרסה נסיונית ומומלץ לחכות קצת, ועדיין נמכרו בארץ 1500 מכוניות בזמן כל כך קצר אז השאלה שלי- פספסתי משהו…
הודעה אחרונה מאת YOSY_baleno, -
-
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הועלתה גלריה חדשה באתר, ובה תמונות אקשן. העליתי כבר כמה דוגמאות, אתם מוזמנים להוסיף עוד, כמובן. http://www.carsforum.co.il/phpBB2/album_cat.php?cat_id=4 אנא הוסיפו רק תמונות באיכות טובה, עם עדיפות לתמונות גדולות ככל הניתן (גודל שומר מסך 1024X768 הוא אופטימלי). הגלריה משמשת לתמונות אקשן מכל הסוגים. החל מסתם תמונות אקשן של מכוניות רגילות, ועד תמונות משלל ענפי הספורט המוטורי - מפורמולה 1, דרך ראלי, מירוצי אופנועים ועד מונסטר טראקס. אנא אל תשימו תמונות דומות למה שכבר הושם אלא נסו לגוון. תהנו!! רוני
הודעה אחרונה מאת sronis, -
זוכרים את הת'רד הזה, על האלימות בכבישים? http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=21793 בדיוק עכשיו חזרתי מבילוי עם חברים, יושבים באוטו, מוזיקה, צחוקים. נוסעים מתחת לגשר בהרצליה פיתוח, ופתאום חותכת אותנו גולף כסופה משמאל (מהנתיב של פנייה שמאלה לנתיב של להמשיך ישר) חבר שלי אינסטינקטיבית צופר לה, ותוך שתי שניות היא עוצרת עצירה מלאה, באמצע הצומת. חיכינו מאחוריה כמה שניות, כשאנחנו מתפלאים על האידיוט באוטו לפנינו, ואז הוא המשיך לנסוע, נסענו מאחוריו לכיוון הרצליה. חבר שלי שקלט את העניין התעצבן קצת והוציא את היד מהחלון, עשה איזה סימן. אנחנו בינינו צחקנו שאלו ערסים שסתם משעמם להם אז הם מחפשים להציק. מתקרבים לרמזור הבא, נוסעים מאחוריהם. הגולף הכסופה פונה לנ…
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מסתבר שיש את ה80 עם נפח מנוע 1296 סמ"ק, שמפיקה 60 כ"ס ו10 קילוXמטר מומנט, ויש עוד גירסה, נפח מנוע 1272, שמפיקה 55.8 כ"ס ו9 קילוXמטר מומנט.. מה הקטע???
הודעה אחרונה מאת malky, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
הנה החלום שלי.... 309 מנוע 2.0 8V טורבו מהמם!!!!!! (יש המשך ותודה לgs על העזרה)
הודעה אחרונה מאת Serginio, -
-
- 21 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
במשך כמה חודשים הבאתי כאן חלקים נרחבים ממוסף "עשרת הגדולים" של מגזין CAR. מקווה שנהנתם מקריאת החומר המתורגם. לפניכם לינקים לכל אחת מהודעות "עשרת הגדולים", כאשר הנושאים השונים בכל אחת מההודעות מוארים בצבע שונה, בכדי להקל על הקריאה. כמו כן אנצל את הבמה הזאת בשביל להודות למי שעזר לי ביצירת ההודעות (מי שעזר - יודע) וכן להזכיר לכם שאתם גם יכולים להעלות נושאים מעניינים בעצמכם, או לחילופין להציע הצעות להעלאת נושאים בידי המנהלים. מי שיש לו רעיון לנושא שיכול לעניין את חברי הפורום מוזמן לשלוח אלי ה"פ ונדבר על זה. רוני סקר המכונית המכוערת ביותר המכוניות ששינו את העולם, פעלולים עם רכבים מכוניות פתוחות, אביזרים מדליקים, אביזרים גרועים, מכוניות אספנות נהגי…
הודעה אחרונה מאת UrbanDK,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide