רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בהמשך לסקירתו של Redroze אודות תולדות חברת אופל, מובאות לפניכם קיצור תולדותם של יצרני רכב שונים ועוד קצת על היסטוריה מוטורית. הסיבה שהתרד נפתח כאן ולא בתרד אספנות הינה שיצרני מכוניות אלו חיים ובועטים גם היום ולאף אחד מאיתנו לא תזיק קצת היסטוריה . זהו חלק ראשון בסדרה ובקרוב "נשחרר" סדרה של קיצור תולדות יצרני רכב נוספים (פג'ו, סיטרואן, למבורגיני, לוטוס, לנצ'יה ועוד...). ההיסטוריה המוטורית - מאיפה הכל התחיל? : לאחר המצאת טכנולוגיית מנוע הקיטור בתחילת המאה ה17, נעשו ניסיונות רבים ליישם אותה בכלי תחבורה עצמאיים על הכביש. כישלונות רבים�. קישור לכתבה: http://classiccar.msn.co.il/articles/article.asp?A_ID=12 קיצור תולדות � Toyota: כיום, טויוטה הינה יצרן הרכב…
הודעה אחרונה מאת Sprint, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.auto.co.il/Content/Articles/ArticlesView.asp?ArticleId=708&SubjectId=81 " ובכן החדשות האחרות מצד מיצובישי בהחלט מעודדות. מנכ''ל קבוצת כלמוטור-כלמוביל, צביקה פולק, הצהיר במפורש כי הלאנסר אוו 8 אכן תגיע; לגבי מחיר ומועד לא ניתן עדיין להתחייב, אבל זו כבר אמירה חד-משמעית. בשורה אחרת, שתעניין אלפי לקוחות של מיצובישי " ציטוט מהכתבה של מגזין אוטו ברשת (לינק למעלה) אז אני חוזר ושואל זה נכון ... הEVO 8 תגיעה בשעה טובה???? סוף סוף יהיה פה איזה רכב נורמלי (במחיר) שיכול לתת בראש לאיזה STI או WRX ... נ.ב אין לי משהו נגד הsti\wrx אבל אני אוהב יותר את הEVO
הודעה אחרונה מאת BigMan, -
תראו, הזמנו רכב מהסוכנות של החברה, הרכב מחכה כעת בנמל בגלל כמובן (עמיר פרץ) ואנחנו החלטנו ברגע האחרון שאנחנו רוצים לשנות את הצבע של האוטו. (כבר שילמנו את כל המחיר של האוטו). קיצר התקשרנו אליהם והם אמרו לנו שהדבר אינו אפשרי, אבל זה נשמע לי מפוקפק, כי הרי בכל משלוח באות עשרות מכוניות כאשר את רובן עוד לא הזמינו, אז האם אתם חושבים באמת שאני לא יוכל להחליף את הצבע של האוטו? אולי זאת שאלה קטנה ודבילית אבל אני צריך לדעת..... בתודה... אדם.
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בעיניין נתונים על רכב ספיציפי, מבחינת רמת גימור, כ"ס, ABS, מס. כריות אויר וכו'. יש יוזמה מבורכת של משרד הרישוי, שלכל רשיון רכב יש ספח שאמור לציין את הנתונים האלה לגבי הרכב הספיציפי שהספח מוצמד לרשיונו. הרעיון הוא לעזור לקונה של הרכב, ע"מ שבעת קניה/מכירה לא יוכל המוכר לשקר לקונה ולטעון שהדגם הוא דגם באבזור גבוה, או בעל כוחות סוס מסוימים ולכן מחירו צריך להיות בתוספת למחירון או מחירון גבוהה יותר. אבל.... כמו כל דבר בארץ הזאת, לא יודעים איך לתכנן ואיך לבצע! ברשיון רכב של האסטרה שלנו, מופיעה ב"רמת גימור": CDX בעוד האוטו הוא ברמת גימור CD (שגם מופיע על הרכב). ומופיע 125 כ"ס בעוד בשנת הייצור שלנו זה רק 115 כ"ס. בקיצור פיספסו בגדול את המטרה, בדיוק בדברים ה…
הודעה אחרונה מאת BigMan, -
- 10 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
ההורים שלי חזרו מטיול: מנתניה לאילת. אז אני יספר בקצרה את השאלה הם עשו טיול באוטו ללא עצירה עד אילת מנתניה עד אילת כמה ק"מ זה ? אז לא יודע והם עוד נסעו בתוך העיר גם אז הם חזרו הביתה והאוטו אכל 30 ליטר דלק חישבנו כמה אכל סהכ בטיול יצא 1:17 זה טוב?
הודעה אחרונה מאת דניאל14, -
- 0 תגובות
- 881 צפיות
לא יודע אם זה קשור לOFF TOPIC או לרכב כללי אבל קראתי את הכתבה וחשבתי שתתעניינו בה, על למבורגיני חדשה, בפחות מ-200 אלף $, כלומר 100 אלף $ פחות מהדגמים האחרים. אבל עדיין תאוצה מ-0-96 קמ"ש ב-4 שניות. הנה הקישור לכתבה שתורגמה מעיתון N.Y.Times בצירוף תמונות שאני הוספתי- תהנו. http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=371102&contrassID=2&subContrassID=23&sbSubContrassID=0 והנה התמונות----> [/url][/img]
הודעה אחרונה מאת iceman, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האם זה יתכן?? היום (בסביבות 22:00 ) בנתיבי איילון מבת-ים לתל-אביב, עקפו אותי במהירות מטורפת (מעריך בסביבות 250) שני אופנועים שמקדימה ומאחור יש להם מעיין צ'קלקות כאילו... יותר כמו פליקר אדום כחול... האם יש אפשרות שעל אופנועים אילו ישבו דרדסים??
הודעה אחרונה מאת תומR, -
-
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
טוב, נסעתי היום שמח ומאושר לאחד הברים באיזור דרום ת"א. בירידה מאיילון, לטענת השוטר "כמעט נתקעת בקיר" (עזבו את זה שאין שם קיר בכלל) עליתי על "תמרור" הפרדה, (אי תנועה מצוייר על הכביש) בכל מקרה, השוטר לא ידע להגיד לי אם יש נקודות או לא, הוא רק ציין ש"זאת אחת העבירות החמורות" וזה לפחות 4 נקודות . "תבדוק באינטרנט" הוא אמר. ואכן כך עשיתי התנהגות בצומת אי ציות לתמרור ד-14 00 022 א 05512 אין נקודות , למרבה המזל. בכל מקרה, כל טענותיי שלא היה ולא נברא , השוטר החזיר לי ב: "תראה איזה אוטו יש לך , אין לך בעיה לשלם 250 שקל" כאן התייאשתי, לקחתי את הדוח בלי לחתום עליו והלכתי. עכשיו שאלת השאלות שתמיד נשאלות, אני יודע שלא כשדאי להתעסק עם דוח כזה ושה…
הודעה אחרונה מאת השושנים, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת noameshel, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
האם יש בתי ספר ל TUNING בחו"ל? אם כן, אפשר לקבל אתרי אנטרנט? או כל מידע אחר, תודה.
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
במקום להצמד או לאותת בעצבנות עם האורות הגבוהים או שניהם, נסו לשמור מעט מרחק להצמד לשמאל ולאותת עם הוויקר השמאלי, פטנט זה עובד מצויין (בעיקר בלילה אך גם ביום) הוא מנומס יותר לא מסנוור ולא יוצר דווקאיות אצל אנשים. ד.א. כאשר נהגתי בפולין לפני כחודשיים כמה וכמה רכבים השתמשו בטקטיקה זו עלי (הייתי גאה מאוד ) ... אשמח לשמוע תגובות.
הודעה אחרונה מאת טייס על גRאס, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 925 צפיות
אני משלם ביטוח חובה 2240 ש"ח וביטוח מקיף 4669 ש"ח סה"כ: 6909 !!! אומנם אני נהג חדש, האוטו נחשב בפי החברה "רכב גניב" ועוד, אבל עדיין, המחיר נראה לי מופרז לגמרי ואנשים רבים אמרו לי שזה אכן כך. א. האם המחיר באמת מטורף? ייתכן כי הביטוח כולל גרירה, שמשות ועוד כמה דברים וזו הסיבה? ב. למישהו יש הצעות לחברה שבה אוכל לקבל הצעת מחיר טובה יותר? ג. בעלי הראלי - כמה אתם משלמים ????? סהר.
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
באיזו שנה הוחלף המנוע של ה106XSI ממנוע 102 כ"ס למנוע 125 כ"ס ??? אילו הבדלים מהותיים ישנם ברכבים אלו חוץ מהמנוע,
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- 24 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
נסיעת המבחן היא למצלמה ולצלם - באמצעות הכביש-שטח החדש והחביב למראה (לטעמי) של מיצובישי. בבקשה, שלא כמנהגי - ללא מילים אם אתם בכל זאת רוצים מילים, נסיעת המבחן שכתב אלי שאולי מתארת בדיוק את דעתי על האאוטלנדר - נסיעת מבחן אאוטלנדר
הודעה אחרונה מאת ali-g, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נכון שתמיד ראיתם שוטר נוסע ללא חגורה או מדבר בפאלפון או זורק סיגריה דולקת מחלון הרכב? אז הנה המקום שבו אפשר להתלונן על שוטרים! *דרך אגב אפשר גם להתלונן על אלימות משטרטית! http://www.police.gov.il/App/complaintcivil/complaint.asp ------------------------------------------------------------------------------------ הטיפול בתלונות הציבור במשטרת ישראל מתבצע באמצעות קציני בירור תלונות ציבור במטה הארצי , במחוז ובמרחב . המערך כולו מברר תלונות בנושא התנהגות בלתי נאותה של שוטרים, וליקויים בביצוע תפקיד של שוטר או של יחידת משטרה. הנושאים שלהלן אינם מטופלים במערך תלונות הציבור: דוחות תנועה עררים על גניזת תיקים פלילים בקשות ל…
הודעה אחרונה מאת השושנים, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יש לי חופשה ממילואים. יש המון חדשות רכב באינטרנט. אלפא 147 עם מנוע 3750cc ו 328 כ"ס TVR Sagaris עם עיצוב יותר מופרע מתמיד ובלי קלאצ'. TVR Typhon עם ידית הילוכים חדשה. ותמונות של BMW6 גג פתוח
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 3 תגובות
- 984 צפיות
נניח קיבלתי רשיון ועכשיו יש לי חודשיים לנסוע עם נהג מלווה... יש אפשרות שהנהג המלווה הזה ישב מאחורה ברכב ולא מקדימה? יכולים לעצור אותי על זה?לתת לי קנס? תודה מיכאל
הודעה אחרונה מאת Chevair, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום לכולם, במקרה יצא לי לשמוע מורה לנהיגה מונעת מלמדת תאוריה, היא אמרה שאם רכב נוסע מולי אם אורות גבוהים אני צריך להבהב לו בחזרה... עכשיו אותי לימדו שאם נוסע אוטו מולי עם אורות גבוהים אני צריך להאט במקצת ולהוריד את העיניים לקו הצהוב וקטע של ההיבהוב זה מן משהו שפשוט נהגים עושים על הכביש וזה לא רשום בספרי תאוריה. רציתי לדעת מי צודק, אני כמעט בטוח שאסור להבהב בחזרה {למרות שאני בעצמי עושה את זה} כי הרי זה מסנוור גם אותו, ואם אני צודק מישהו יכול להביא לי הוכחה מהכתוב אשמח.
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
תראו איזה אבסורד, רק בגלל לחץ של האירופאים, דברים מתחילים לזוז. השחיתות של היבואנים עיצבנה גם אותם והם גרמו לאוצר לשנות את החוק המפלה יבוא אישי. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2836377,00.html
הודעה אחרונה מאת !Bully!, -
-
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כמה היא עושה מ-0 ל-100 ומהי צריכת הדלק של האוטו הזה תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Ford Prefect, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בפשיטה שעשתה על תחרות ראלי שהתקיימה אי שם בדרום. סמויים חסמו את כל היציאות מהאזור ובסיוע מסוק עצרו את כל המשתתפים בדיוק בתחילת המירוץ. כל המכוניות ובעליהם נעצרו ונלקחו בשיירה לתחנת המשטרה. עצוב לשמוע כמה משאבים המשטרה משקיעה בשביל לעצור את הספורט המוטורי בארץ. זו לא התארגנות על כבישים ציבוריים שמסכנת אנשים, אלה התארגנות שרחוקה מהציבור הרחב ואינה מסכנת איש.
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
"הנתיב לא של אבא שלך!" 1 2
מאת gs- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום לכולם כמו שניתן להבין אני חוזר מנסיעה(כמו פעמים רבות) ונוהג לי להנאתי לביתי על גבי כביש 40. הנסיעה הזו הייתה אמורה להימשך כ20 דקות במהירות ממוצעת של כ100-110 קמ"ש. אך כמובן שנסיעה זו ארכה כ-35 דקות מסיבה שלא נראתה לעין. מסתבר כמו הרבה פעמים שאיזה מיקרוב/פוסטמה ושות' החליט/ה לנהוג בנתיב השמאלי,כאשר בימני יש רכב אחר,במהירות של אותו הרכב בנתיב הימני. כמובן שהבהובי באורות,הציפצופים,הצעקות והקללות(צודקים כאן אני לא הייתי בסדר) לא הועילו בגרוש,הפיוזים נשרפו לעבדכם הנאמן,וכמובן כאשר הרכב מצד ימין( ) החליט לפנות דרך,למרות איטיותו נפתרה הבעיה בצעקת "הנתיב השמאלי לא של אבא שלך!" ושאגת מנוע קלה(יש לי 205GR ). גם במקרה זה כמו בשאר המיקרים בהם ראיתי דבר ז…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 22 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מה דעתכם? אדם.
הודעה אחרונה מאת Discover, -
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חברה, היום יצא לי להפגש עם הונדה אקורד לבנה, משטרתית למהדרין עם מתקן למדידת מהירות בנסיעה מאחורי\לפני (לא יודע בדיוק איך זה עובד) האוטו נראה אזרחי לחלוטין ואפילו החליפו לו ג'אנטים. מ.ר 43-385-00 הזהרו.
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
- 0 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
האם יש אתר עם החומר לתאוריה לנהיגה על רכב מסחרי? בבקשה אל תגידו לי lamed.dapim.co.il, כי שם יש לינק אבל אין תוכן תודה
הודעה אחרונה מאת malky, -
- 8 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לחובבי הסיביק תהנו. http://studentwebs.colstate.edu/lam_eric/videos.htm
הודעה אחרונה מאת eli_85, -
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
בתאריך 19/12 אנו רוצים לצאת במבצע "סרט כחול", במסגרת מבצע זה אנו רוצים לגייס את כל החברים בעלי מצלמות הוידאו והסטילס לצלם שוטרים המבצעים עבירות תנועה, שימו לב שאת החומר נגיש במרוכז ולכן אין חשש ל"סגירת חשבון" של שוטרים עם חברים, למי שמפחד מכך. אנו נעביר את החומר המצולם גם לערוץ 2 לשידורו. כל מי שרוצה לקחת חלק במבצע זה ישלח מיל ל [email protected] .
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ונתחיל ב"קצת" היסטוריה: אדם אופל, המייסד של "אופל", נולד בעיר רוסלשיים (Rüsselsheim) בגרמניה בשנת 1837. אדם החליט לטייל באירופה בשביל לחקור את התפתחות התעשיה. לבסוף הוא הגיע לפריז, העיר שתמיד ציפה לבקר בה. בפריז הוא ראה המצאה חדשה שמאוד קסמה לו- מכונת התפירה. אדם התחיל ללמוד הכל על מכונת התפירה ובמיוחד איך לבנות אחת כזו. לאחר כמה שנים חזר אדם לגרמניה והתחיל לייצר מכונות תפירה. ב- 14.8.1862, בגיל 25 ייסד אדם את חברת "אופל". ההצלחה של חברת "אופל" הייתה מדהימה ותוך כמה שנים הפכה חברת "אופל" ליצרנית מכונות התפירה הכי גדולה בגרמניה והתחילה לייצא מוצרים מחוץ לגרמניה. שנת 1884 היא עוד נקודת זמן חשובה בהיסטוריה הגדולה של אופל, אדם החליט להתחיל לבנות אופניים אחרי פגיש…
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ככה...כמו שחלקכם יודעים,יש לי אודי 80 (בקרוב אצלכם ) לפני כמה זמן קרתה לנו תאונה,נכנס לנו ג'יפ לצד הימני האחורי של האוטו... האוטו תחת תיקון ברגעים אלו ממש (ללא פגיעת שאסי או משהו מיוחד רק קצת פחחות) אני רוצה לדעת עד כמה הערך שלו יכול לרדת בעקבות התאונה הזאת... המחירון של האוטו עכשיו בסביבות ה18 אלף... אני פשוט מתכוון למכור,לא במחיר של מחירון אבל אני רוצה לדעת עד כמה התאונה הקטנה הזאת יכולה לפגוע בערך...
הודעה אחרונה מאת DOHC, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
למי שלא יודע לאחר הקליאו הבעייתית שהייתה לנו לפני 3 או 4 חודשים (לא זוכר בדיוק ) הקליאו הוחלפה ב 206 עם 20,000 (על הקליאו היה 29,000). לרכב מנוע 1.4 8 שסתומים 75 כ"ס, תיבה אוטומטית חכמה AL4 PROACTIVE. כניסה לרכב, אבזור רגיל, שום דבר מיוחד. כסא נח עם תמיכה מועטת, קל מאוד למצוא תנוחת נהיגה נוחה והגה שמתכוונן למעלה למעטה. הנדסת אנוש לא רעה, אם כי מתגי חלונות החשמל ממוקמים לפני בלם היד וצריך להיות קצת אקרובט בשביל להגיע אליהם, ותמיד תיגע בברך של מי שיושב במושב השני. הכנסת מפתח לסוויץ', הדלקת אורות, לוח מכוונים נאה בצבע כתום ליידו צג עם תאריך ושעה (חסר מד טמפ'), כאשר כל המחטים בלוח השעונים בצבע לבן - שילוב יפה. התנעת הרכב ישר מודיעה לך שאין פה עסק עם מנוע שקט …
הודעה אחרונה מאת Vovka,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide