רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כשמצלמים את המבחנים של המכוניות מתוך האוטו בסיבובים אפשר לראות שהנהגים לא מסובבים את ההגה ונותנים לאוטו לפנות אלה מסובבים בפולסים זאת אומרת מסובבים מחזירים מסובבים מחזירים. למה זה ? האם זה מונע תת היגוי?
הודעה אחרונה מאת אוהד, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כתבה מעניינת עם "טוויסט" מיוחד המקודשת לכל מי שחושב שאופנועים, ובעיקר מרוצי אופנועים, תמיד מסוכנים.. תהנו ! http://www.fullgaz.co.il/focus/unbreakable.html
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אופל קורסה 2002 מנוע 1200 סמ"ק אוטומטית .. מישהו יכול לתת לי הערכה לכמה יעלה ביטוח חובה וכמה יעלה ביטוח מקיף ? יש לציין שאני נהגת חדשה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת redroze, -
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ברכות ואיחולים לבביים לכולם. כבר כמה פעמים ראיתי רכבים שונים מסוג מיצובישי לאנסר, מהדגם הראשון (והמפואר ) שהגיע לארץ, כשעל הגריל ישנו סימון המעיד על המצאות הנעה כפולה ברכב. ראיתי את הסימון הזה במספר רכבים שונים, ולאו דווקא אצל אנשים שהיית מצפה מהם לשים "תוספת" פיקטיבית שכזו על רכבם. למיטב זכרוני, לא יובאו לארץ לאנסרים בעלות הנעה כפולה, אבל אולי אני טועה, וסימונים אלו עושים יותר מהפקת מומנט משופר בסל"ד נמוך... יש למישהו מושג?
הודעה אחרונה מאת Jeka, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אבא של חברתי (נהג מונית) קיבל לפני חודש דוח הביתה כביכול על עבירה שביצע חודשיים לפני. באותו תאריך הרכב היה אחרי תאונת דרכים ככה שהוא שהה כל הזמן בבית חונה או במוסך בתיקונים. פרטי הדוח: "לא ציית לתמרור ב-29 בכך שעצרת את הרכב הנ"ל בדרך בצד שבו מוצב התמרור הנ"ל בניגוד לתקנה 22 0 א" ניסיתי למצוא משהו חריג בדוח אך לא מצאתי את תמרור ב-29 בספר התמרורים, תמרור מספר 29 הוא "זהירות ילדים בדרך" מהו תמרור ב-29? מהי תקנה 22 0 א? תודה שי
הודעה אחרונה מאת Shays, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
בוקר טוב, לפני כשלושה שבועות קיבלתי דו"ח על חניה בחנית נכים ברחוב הרברט סמואל 54 ת"א בשעות הערב (מפרצי החניה של הטיילת). את הדו"ח ראיתי רק לאחר כחצי שעה מתחילת הנסיעה. הופתעתי מאד לראותו מכיוון שלא עלה בדעתי שחניתי בחניה אסורה (לא ראיתי שום סימון של חניית נכים במקום הדו"ח ואני מאד מקפידה לא לחנות בחניות נכים/ חניות אסורות). חזרתי למקום הדו"ח, והתברר לי כי ישנן שתי חניות נכים צמודות, תמרור חנית נכים מופיע רק בחניה השמאלית+ סימון על הכביש שקשה מאד לראותו בשעות החושך. מצורפות בלינק http://community.webshots.com/album/101722572TdEzJy 4 תמונות להמחשת המצב. אני חניתי בחניה הימנית (איפה שהלנטיס הימנית עומדת). אני מעונינת לשלוח מכתב בקשה לביטול למחלקת חניה…
הודעה אחרונה מאת חלי, -
-
כתבה מYNET - יפנאוטו
מאת Guest brk- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2823439,00.html בושה וחרפה מה שהולך שמה...
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 0 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מתוך מגזין אמריקאי car and driver: http://www.caranddriver.com/article.asp?section_id=19&article_id=7366&page_number=1 אני יודע שהאמריקאים לא מבינים מי יודע מה במכוניות אבל משום מה אני סומך עליהם הפעם. הדבר הזה אמור להיות אוטו שווה בטירוף לפי דעתי. מה אתם אומרים, נראה לי יש לה פוטנציאל גדול להיות מכונית על מס` 1 בעולם. ac cobra - אם תצליח להביא איזה סרט שלה אתה מלך(טוב נו גם ככה אתה תותח)!
הודעה אחרונה מאת Enzo, -
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.arik555.com/BMW.wmv
הודעה אחרונה מאת Volvo740, -
- 39 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכולם. הרבה פעמים קראתי/ראיתי מבחנים על רכבים ששם נאמר: "בזכות הבלמים המעולים מרחק הבלימה קצר מאד....בלה בלה בלה..." אני לא מבין איך בלמים טובים יותר יכולים להשפיע על מרחק בלימה. מרחק בלימה מינימלי מושג כאשר הגלגלים נעולים (על משטח יבש) - וזאת עובדה. מה משנה אם אלו בלמי ברמבו 6 בוכנות (לדוגמא), מול בלמים צנועים אם שניהם מצליחים לנעול את הגלגלים? כדי לקצר מרחק בלימה צריך צמיגים רחבים יותר/דביקים יותר, מתלים אחרים, חלוקת משקל שונה, אבל למה ברקסים משחקים פה תפקיד? (אני לא מדבר על נסיעה ספורטיבית המצריכה בלימות תכופות שגורמות להתחממות הבלמים ה"זולים" ועקב כך לירידה בביצועיהם יותר מהר מאשר ה"ספורטיביים", אלא על בלימה אחת חזקה) יובל.
הודעה אחרונה מאת xturbo, -
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
קרב הענקים שווי יחד של שני הרכבים האלה עובר את ה חצי מיליון $ (הפגני 325אלף$ והשוודית דווקא זולה יותר כ270 אלף דולר) הנה לכם 2 מבחנים שלהם (הראשון מטופ גיר השני מה הילוך החמישי) ואז תחליטו מי עדיפה מבין השתיהן ג'רמי קלארקסון בודק את ה Koenigsegg מצד שני הפאגני זונדה בונוס נחמד להיום (משהו דומה לGIS רק עם מיצובישי אני אוהב את הKoenigsegg שבדי שלי נ.ב איך מבטאים את החרא הזה ->Koenigsegg בעברית ? (פרסי מסטיק בזוקה יגרלו בין הזוכים) צפיה מהנה אלי
הודעה אחרונה מאת דניאל14, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הסיפור לא קרה לי, אלא לחבר לעבודה. לפני כשנה הוא עמד לצאת מחנייה בעזריאלי אך לפני שהספיק - נתקע בו טנדר שנסע רברס ובו נהגת מבוהלת. הנזק לא היה גדול במיוחד אך כמובן שהוחלפו פרטים. הוא גם הגדיל לעשות וביקש ממנה לחתום לו כי היא אשמה בתאונה. הבחורה המבוהלת שנכנסה כנראה להיסטריה בסגנון "אבא שלי יהרוג אותי", חתמה על דף שבצידו האחד הוא כתב "אני מצהירה כי נסעתי רברס ונתקעתי ב..." וכולי, ובצידו השני מרשם לעוגה. (זה מה שהיה באותו הרגע). רק מה - הזמן חלף והנהגת החליטה לתבוע את הבחור. לטענתה - הוא זה שנסע רברס ופגע בה, והיא אפילו לא זזה מהמקום. היום היה המשפט. בגלל אופי התביעה (אני לא מתמצא בזה במיוחד) זה נעשה בבית משפט השלום ומונתה לחברי לעבודה עו"ד ולה מתמחה. לפני המשפט פ…
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
יש לי שאלה: אני מתכנן לקנות רכב בארץ, לקחת אותו לחו"ל במעבורת שם לשפר אותו מפה ועד הודעה חדשה (שיפורי מנוע קלים מתלים משולשים מסרקי הגה הוספת הגה כוח כסאות ועוד...) ואז לחזור איתו... יש לציין כי אני מתכנן לשמור על הופעה תקנית ומקורית, אני לא אחליף את הצביעה לא אוסיף רשתות לא אשים אגזוז, ואפילו לא אחליף גלגל הגה וידית הילוכים... השאלה שלי היא איך להעביר את האוטו במכס בדרך חזרה??? מה אני יכול לעשות?
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 5 אלף צפיות
אני מפרסם את זה כאן מכיוון שזה נושא מעניין לדיון, לדעתי. עלי לציין שזה לקוח מתוך מוסף הרכב ב"גלריה" של עיתון "הארץ" ביום שישי, כל הזכויות שמורות להם אנשי "הארץ" לקחו ארבע מכוניות - משפחתית בנזין, משפחתית דיזל, סופר מיני בנזין וסופר מיני דיזל. ובדקו את עלויות האחזקה השנתיות שלהן, עם דגש על מידת ההשפעה של עלות הדלק לתמונה הכוללת. כבונוס המשפחתית המונעת בנזין היא האימפרזה LPG המונעת בגז. כך שגם היא נבדקה. אחסוך מכם את קריאת כל הכתבה, ואפנה לטבלאות. הטבלה הראשונה היא טבלת צריכת דלק המראה כי ההשפעה של סגנון הנהיגה יכולה להגיע לכ-75% הבדל בצריכה בממוצע. הטבלה השנייה היא המעניינת יותר. יש בה בדיקת עלויות חודשיות ושנתיות מכל התחומים אשר אמורות להציג את העל…
הודעה אחרונה מאת NASHNASH, -
-
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בעקבות אתמול היום דווקא משהו קצר יותר רק 23 דקות, של ההילוך החמישי. בין היתר מדברים על הקרוספייר ועוד צפייה מהנה אלי
הודעה אחרונה מאת OAking, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
האם אני יכול למדוד הכ"ס של האוטו לפי נתונים עכשויים שאני יכול למדוד "בבית" (כמו תאוצה וכו')?
הודעה אחרונה מאת Liviur, -
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.peugeot106gti.tk סהר.
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 22 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
28 בספטמבר 2003, בהתראה דיי קצרה מצאתי את עצמי סוף סוף במסלול הנכון. מצוייד בZ4 מסוכנות http://www.turtlerent.de/autovermietung_index.html?content/coole.php. מקסימום כיף כפול חמש הקפות רוויות אדרנלין ט-ה-ו-ר. כמובן שיש מאות תמונות וקליפים , פה נעלה שלוש, השאלה היא מי מצטרף בפעם הבאה ??
הודעה אחרונה מאת Luffield, -
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
ההילוך ראשון משולב. הקלאץ' הנקודתי מחייב שחרור איטי וזהיר. יוצא מהפיטס בזהירות. עושים סיבוב ראשון להיכרות. אני מתחיל לאט, לומד את האוטו אך גל, המדריך ממסלולים, שישב לצידי דוחק בי לתת יותר גז. אני מהסס אבל בישורת הבאה אני כבר עם הגז ברצפה. לכזאת תגובה לא ציפיתי. האימפרזה פשוט נתלשה מהמקום כמו טיל בליסטי, צמיגי הראלי היעודיים נאבקו באמא אדמה כדי למצוא אחיזה ואני נדבקתי למושב הספארקו העוטף והמחבק. תמונות, קטעי וידאו והמשך החוויה בקרוב...
הודעה אחרונה מאת GodLike, -
- 12 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לחבר שלי יש פיאט אונו 93' והוא החנה את האוטו ליד קו אדום לבן. העיריה גררה לו את האוטו ( עם הגרר הזה שמרים מכוניות). את דמי השיחרור+הדוח הוא שילם, בא להכנס לאוטו להניע, והאוטו לא מניע. אחרי מחשבות, בדיקות וניסויים הוא מגלה שבאיזושהי צורה נזל לו כל הדלק מהאוטו (כנראה נוצר חור). הגוררים הסכימו "לפצות" אותו במיכל דלק חדש או משופץ. אבל הבעיה היא שהוא גם הפסיד טנק דלק מלא. העיריה לא מוכנה למלות לו את המיכל. מה עושים במקרה כזה? למי מתלוננים? מגיע לו בכלל שימלאו לו דלק?
הודעה אחרונה מאת YOSY_baleno, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אין מילים 200 מגה 59 דקות של טופ גייר נטו ומלא למבורגיני'S זאת תוכנית מהחודש!!! צפייה מהנה מומלץ להצטייד באוכל ושתייה ומטלית לנקות את הריר אלי
הודעה אחרונה מאת UrbanDK, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תמיד ישבו שוטרים עם ממל"ז בסופי שבוע בכניסה להוד השרון כ- 500מטר מצומת קניון מרגלית לכיוון רמתיים (כביש שמוגבל ל- 50קמ"ש, וניתן לסוע בו גם 100קמ"ש בלי להרגיש), תמיד שאני עובר שם אני רואה 2-3 מכוניות עומדות בצד ליד השוטרים, אחלה קופה לסופ"ש. כנראה שהשוטרים החליטו לגוון קצת בכביש הזה (הכנסה מצויינת, מכרה זהב!), ועכשיו הם העמידו הונדה אקורד לבנה סמויה (המפורסמת..) בצד השני (של אותו הכביש) ביציאה מהוד השרון כ- 200מטר לפני צומת קניון מרגלית ומה שהולך שם חבל"ז! כמעט כל רכב שעובר מצולם (כביש מוגבל ל- 50קמ"ש), לפי בדיקה שלי המצלמה מצלמת מ- 70קמ"ש. מה שהיה יפה אתמול בערב בדיוק שעברתי שם צולם רכב משטרתי (מסחרי), אני נסעתי על 50קמ"ש והוא נסע לפחות על 80קמ"ש (עקף אותי וצולם…
הודעה אחרונה מאת senda, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
סגנית : מאזדה 3....
הודעה אחרונה מאת דניאל14, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
איך זה יכול להיות ש מכונית עם 180 כ"ס יש לה פתיחה כל כך גרועה 10 שניות למאה שהגרסא הפחות כוחנית 138 כ"ס עושה את זה ב 10.9 ההבדל במשקל הוא רק 30 ק"ג והמשפחתית 10.1 עם הבדל במשקל של 80 ק"ג. וגם במהירות המירבית השינוי לא גדול. מה קרה פה בדיוק? מכוניות אחרות עם נתון דומה של כ"ס נחשבות ספורטיביות (אני לא חושב שאני צריך לתת דוגמאות) מה פז'ו עשו פה עגלה אם מנוע מפלצת?
הודעה אחרונה מאת TWEG, -
- 0 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני מצטער שאני נאלץ לפתוח עוד שרשור של קישור לאתר, אבל זה אתר באמת מדהים, עם המון קישורים. החל משיפורים ואתרי בית ועד מועדונים ברחבי העולם. מומלץ. תהנו, סהר. http://www.peugeotlinks.com
הודעה אחרונה מאת CaRReRa, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כרגיל דווקא מבחן מאוד מעניין, של ג'רמי קלארקסון צפייה מהנה אלי
הודעה אחרונה מאת ראלימן, -
- 1 תגובות
- 2 אלף צפיות
שמעתי שהמאזדה 3 קופה ספורט *אמורה* להגיע בינואר 2004 אבל כמו תמיד אני בטוח שהיא תתעקב. רציתי לשאול אולי מישהו שמע עליה? תמונות? משהו? כי חבר שלי יש לו מאזדה 3 של אבא שלו. ואבא שלו [הלוואי אלי אבא שכזה...] מוכן לקנות לו אוטו. עכשיו חברי היקר פשוט התאהב במאזדה ועכשיו הוא שמע על הקופה ספורט ורוצה אותה. אז רציתי לדעת פרטים עליה...
הודעה אחרונה מאת Inoni, -
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
זה היה בצהריי יום ראשון או שני כאשר אמא שלי נהגה בתל-אביב ובן-אדם ממורמר שחנה ליד המדרכה התקרב למכונית, צבר רוק בפיו וירק את כל הזבל שלו על השימשה של המכונית. כן כן, אותו זבל חסר כבוד או ערכים פשוט ירק על האוטו של אמא שלי, היא עקבה אחריו וצעקה לעברו שהיא רשמה את מספר האוטו שלו (לא שזה מועיל לה או למישהו כלשהו) אותו בן אדם סימפטי וחביב החל לקלל אותה בקללות שאתם לא מאמינים וירק עוד פעם על השימשה, בשלב זה אמא שלי הבינה שאין עם מי לדבר ומי שעומד מולה הוא חתיכת זבל קנאי ואלים. זה היה המקרה הראשון. המקרה השני אירע בתחנת כוח בצפון כאשר חנינו ליד משאבת הדלק כשאיזה ערס יצא מהאוטו וצעק: "זה שיש לכם את האוטו הזה זה לא אומר שמותר לכם הכל…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חיפשתי בכל אתר של נתוני יצרן וכאלה של מכוניות וכל פעם שאני נכנס לאלפא הם מתעלמים מהדגם המדהים 33 אם מישהו יודע איפה אני יכול למצוא מידע על הרכב המצויין הזה נתוני יצרן או סתם תמונות או כל דבר אחר בבקשה להגיד תודה
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
משעשעת (הפרסומת כמובן... האוטו פשוט ) http://www.arik555.com/rx8.wmv
הודעה אחרונה מאת fast cars,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide