רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,615 נושאים בפורום הזה
-
- 28 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היום נהגתי בפעם השנייה מאז קיבלתי את הרשיון שלי, התחיל לרדת גשם ואני האטתי את הנסיעה שלי. הגעתי לצומת שהייתי צריך לפנות בה ימינה והיה מוצב בה תמרור "עצור". היה אוטו אחד לפניי ואני נסעתי אחריו והאטתי עד לכדי עצירה, פתאום אני מסתכל במראה ואני רואה אורות של אוטו מתקרבים במהירת גבוהה מאד אמרתי לעצמי הוא בטח יבלום ואם לא אז אכלתי אותה כי מלפניי יש אוטו ואין לי מה לעשות. קיצר, הבחור שנהג שלא היה נהג חדש או משהו וכנראה הוא נסע ממש מהר, בלם חזק והגלגלים ננעלו לו. היה לו טנדר רנו ישן כנראה בלי ABS, קיצר פתאום פתאום אני שומע BOOM מטורף מאחורה, בלמתי את האוטו ויצאתי החוצה, הדביל במכונית ששני פנסיה נשברו כתוצאה מההתנגשות יצא ואמר לי …
הודעה אחרונה מאת BigMan, -
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הינה הקישור: http://nicotine.golden.net/Movies/
הודעה אחרונה מאת דניאל14, -
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
מידע על הפרוייקט המוטורי המוזר: http://www.eliseusa.com/rotary.htm והסרט: http://www.eliseusa.com/d3webadl.wmv
הודעה אחרונה מאת Daniel83, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום נתקלתי בדגם של פורד יפיפייה ואולי גם נדירה אך אני לא מכיר את השם. הנה התיאור של הדגם בעל 6 ספרות->כלומר הדגם הוא מלפני שנת 80 הוא היה בעל במנה קופה , צבע לבן -פנינה/שנהב הקדימה היה ארוך, והפנסים הזכירו את הפנסים של ה אלפא GTV.(גם הצורה של הדגם הזכירה מאוד את ה GTV) מקדימה היה סמל אדום וכתוב פורד עוד פרטים זה בעל 2 אגזוזים משני הצדדים. ולקינוח הוא גם עושה פשששששששששש מישהו אולי מכיר דגם כזה של פורד ? בבקשה (די חשוב לי). בבתודה אלי. תמונות יעזרו
הודעה אחרונה מאת חיים_k, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בכותרת הראשית שנמרחת על כל הדף הראשון של העיתון "מלאבס" מופיעים רוכבי אופנוע , הלא היא ליגת האופנוענים המחתרתית "סופרמוטו" שמתחרה באיזור התעשיה בפ"ת במגרש נטוש . הכתבתה מתמקדת בליגה הזו באור חיובי , ומתמקדת גם במרוצי המכוניות שנערכו בשבוע שעבר בדרך אם המושבות בפ"ת. הכותרת מבטיחה : "איזור תעשיית המירוצים" פ"ת היא היעד המועדף - נו אחרי הכל אני חיי בעיר מוטורית לא?. אם אני אצליח לסדר את הסורק שלי אני יעלה את הכתבה , מי שמקדים אותי הרי הוא מבורך.
הודעה אחרונה מאת ZiCo, -
-
- 9 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
יש איזה אתר שמראה לכאורה דגמים של שברולט שנת 2005, בבירור קצר (לאכזבתי) מסתבר שזה רק חילטור של תלמיד לעיצוב והנדסת רכב... כמה חבל, וכמה טוב זה יכל להיות. http://hp-car.com/2005.html מצורף קישור סרט לפירסומת של שברולט קמארו Z28 לכל חובבי השרירים. RIGHT CLICK - SAVE AS http://mysite.verizon.net/vze70ek0/sitebuildercontent/sitebuilderfiles/1977camaro.mpg
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני עד עכשיו בהלם-אודי A6 דנדשה אולי חצי שנה על הכביש התמלאה במים כי הבעלים חשב שהוא יצלח את השלולית,אחרי זה מראים מאזדה 3{לעזאזל) שנדחפת ע"י מ"ס אנשים החוצה מהשלולית אחרי שגם היא התמלאה במים. איך לעזאזל מפגרים כאלה מרשים לעצמם לקנות רכב חדש?!
הודעה אחרונה מאת sparrow, -
- 21 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אתמול היה בחדשות כתבה על זה שמשרד הבריאות החליט לחלק מזרקים לנרקומנים כדי שלא יעבירו מחלות ביניהם. מה הקשר לספורט מוטורי? זה שהמדינה מספקת מזרקים זה לא אומר שהסמים הפכו לחוקיים פשוט יש תופעה וצריך לטפל בה בצורה הטובה ביותר ומכיוון שאי אפשר לתפוס את כל הסוחרים ולגמול את כל הנרקומנים אז שלפחות זה יהיה עסק קצת יותר בטוח . למה שלא יהיה אותה יתיחסות לספוט המוטורי יש מרוצים והם לא נגמרו בסופ"ש בפ"ת הם כבר פה משנות ה70 עם עליות וירידות ועכשיו הם בעליה חזקה. חוקי או לא חוקי שיתנו מסלול \מנחת רק בשביל שלא יפגעו אנשים . כי ספורט מוטורי היה וימשיך להיות . תנו דעתכם תודה מראש
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הנה כתבה מפרי עטו של כתב YNET עלום שם, תהנו! http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2829489,00.html לדעתי - מרשימה מאוד חיצונית, אבל לא נראה כאילו היא מחדשת במיוחד טכנולוגית... רוני
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אני מחפש מגרשי ניסויים / מגרשי אספלט נטושים, כדי לבדוק את התנהגות הרכב במצבים קיצוניים, לכן אני צריך מגרשים מאוד גדולים ונטושים. אם מישהו פעם נסע / היה על מגרשים כאלה באיזור מרכז הארץ (אל תתנו לי מגרש בנגב או ליד הקריות), אני מבקש שיכתוב על מיקום המגרש וחוות דעתו עליו. תודה
הודעה אחרונה מאת SPL, -
- 21 תגובות
- 3 אלף צפיות
מאחר וה 107 תפנה למחוזות המיקרו-ואן העירונית (תמונות מצורפות). נראה לי שזו מועמדת מתאימה להיות מחליפה ל 106 ראלי ספורטיבית וזולה. Citroen C2 GT הכתבה כאן : http://www.autoexpress.co.uk/?http://www.autoexpress.co.uk/previews/previews_story.php?id=42268
הודעה אחרונה מאת Herman, -
לחוצים לקראת הטסט? 1 2
מאת UrbanDK- 22 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
עברתם כבר ואתם לא בטוחים שאתם יודעים מה אתם עושים? מבחן נהיגה מעשי ברשת האינטרנט... מעולה http://venisproductions.com/games/drivers_ed/drivers_ed.html לא ברור לי למה זה עבר לפה... זה היה יותר בצחוק כזה. אבל סבבה, BKF.
הודעה אחרונה מאת wil, -
מספר מנוע מחוק/מושחז בדיסק.........
מאת Guest Anonymous- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אל תשאלו .... הפיאסטה שלי שנקנתה במחיר מופרז - הועברה בעלות יומיים לפני פקיעת הרישוי (טסט) הושקעה מכאנית לקראת הטסט בשוי הערך שלה: כעת בטסט מתברר שהמספר מנוע הושחז עם דיסק !!!!!!!!!!!! אין לי את המספר של הבעלים הקודמים - וה"חבר" המתווך לא עונה לטלפון..... מה אני שואל? קודם כל אני ממש לא צריך עכשיו תגובות כמו "טמבל" ו "פראיר". לדעתי זה מעשה פלילי ואני צריך לפנות למשטרה לא? או שזה לא סיפור גדול ופשוט הולכים למכון הטבעת מספרים - משרד הרישוי בחולון - ומסדרים את הענין? מה המשטרה תגיד בעינין? יש סיכוי שהיא תפיל את זה עליי? אשמח להערות בונות מבעלי נסין!!!! (פיאסטה מודל 85 שלא עברה בדיקה לפני קנייה (וגם אומרים שבבדיקה לא תמיד בודקים התאמות לרשיונות- מניסיון …
הודעה אחרונה מאת TaZoK, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
ראיתי רשיון נהיגה, כשבסעיף "דרגות" רשום 03. בנוסף בתיאור רשום "רשיון משא עד 15 טון", רוח הדברים. העיקר: _עד_ 15 טון. לכאורה, הכל ברור: יכול לנהוג רק עד 15 טון, נכון? אז זהו, שב"הגבלות והיתרים" וכן באנגלית (בצד האחורי של הרשיון), רשום שהרשיון הוא רשיון משא 15 טון ומעלה, OVER 15 T. מה לעזאזל קורה פה??
הודעה אחרונה מאת razer, -
-
מעניין באיזה אור ינסחו את המירוצים האלה ומאיזה צד turbo
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מתוך HWzone לאחר שהיא השתלטה על רובו המכריע של שוק המחשבים הביתיים, מחפשת חברת Microsoft שווקים חדשים אליהם היא יכולה לשלוח את ידיה ושוק שכזה היא מצאה דווקא בתחום המכוניות, אשר משתכללות יותר ויותר עם השנים וכניסתה של Microsoft לתחום זה טומנת בחובה יתרונות רבים לנהג במילניום החדש. המערכת ש Microsoft מתכננת להטמיע ברכבים החדשים נקראת TBox והיא תוכל לקשר באמצעות ממשק נוח בין הנהג לבין הרכיבים השונים במכונית (אשר חלקם כבר כיום נשלטים על ידי מעבדים זעירים), היא תתריע כאשר יגיע הזמן להחליף שמן, תציג מידע מפורט על המסלול הקצר ביותר ליעד הנסיעה באמצעות שימוש במערכת GPS, תדאג לתפקוד תקין של המכונית על כל חלקיה ותסייע לנהג לתקשר עם הסביבה באמצעות חיבור אלחוטי למחשבים נייד…
הודעה אחרונה מאת feint, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום רציתי לשאול אם אסור להשאיר את הרשיון הרגיל ברכב? התקשרו אלי היום מהמשטרה ואמרו לי שהרשיון שלי אצלם (כנראה שאיבדתי אותו אתמול) בכל אופן- במהלך השיחה הם שאלו אם יכולה להיות אפשרות שהרשיון היה בתוך הרכב ועניתי שיכול להיות שהוא נפל מהארנק או משהו כזה ונשאר ברכב ואז הם אמרו לי לבוא מחר לחקירה של חוקר נוער (למרות שמלאו לי כבר 18). האם אסור להשאיר את הרשיון האישי ברכב? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת avvvi, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אתמול חבר שלי הרס את המצבר שלו באוטו, הוא לא חיבר טוב את הכבלים.. הוא קודם שם + + ואז - - משהו כזה.. ואיכשהו במצבר פשוט נהרס!
הודעה אחרונה מאת malky, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
צוטט מידיעות: "אתמול אישרה הכנסת בקריאה טרומית הנהגת מירוצי מכוניות בישראל. שר התחבורה מבטיח שבתוך כשלושה שבועות תוגש תוכנית מסודרת, וייתכן שהמסלול ימוקם ברמת-הגולן....." ואומרים שאין תיירים... הנה, המשיח הגיע.....
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- 6 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
איפה אפשר למצוא מידע מדוייק לגבי קניית רכב בהנחת עולים, כלומר בלי מכס ?
הודעה אחרונה מאת ferrari test driver, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מי אמר שלשוטרים אין מכסת דו"חות http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2825248,00.html ***נלקח מ-ynet
הודעה אחרונה מאת ferrari test driver, -
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
למרות שעות נהיגה מעטות ה307 מתנהגת באופן מוזר כשאני מגיע לפול גז. נניח ואני לוחץ עוד ועוד גז, וב3,500 אני מגיע לפול גז. אז המנוע יורד ב500 סל"ד (ל3,000), אך אין שינוי בגיר, ואפילו נדמה שכוח המנוע חלש יותר אך התאוצה היא פחות או יותר באותו קצב. חשבתי על "חצי הילוך" כתופעה שאני מתאר, אבל לא רשום לגבי זה שום דבר בספר רכב או באינטרנט. אם כבר 307 אז מותר להגיד שיש לה חרא של תיבה?
הודעה אחרונה מאת idokk, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איך נוסעים רוורס עם גיר רציף? מה קורה מבחינה מכנית?
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 51 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
עד אז - אזי השגתי את מטרתי! נעלבתי עד עמקי נשמתי מהעובדה שמישהו שנוהג על GTI 1.9 טוען שמיצה אותה(בדיון על הפשיטה - אני חושב שזה נושא דיון בפני עצמו, לכן זה כאן).... אז אחד משתיים: או שהרכב לא 1.9 מקורי (למרות שגם 1.6 קשה למצות ב 6 חודשים) או שהבן אדם לא ממש נהג בדם (אין כוונה להעליב - ממש לא).... מצטער אבל, עוד לא נבנה רכב 2 על 4 הנעה קידמית יותר טוב מ GTI 1.9 גם אם היא לא משופרת. אפילו ה 206 RC החדשה על כל 180 סוסיה, לא הצליחה לרגש את רוב כתבי הרכב כמו ה GTI 1.9 (עיינו כתבה בטופ גיר, כתבה מועתקת באוטו וכו')... גם הרנו עם 170+ סוסיה לא יכולה ל GTI 1.9 אפילו לא משופרת בכביש עקלקל במיוחד. נכון ישנם תחליפים טובים כמו הרנו לעיל וה 306 עם ההיגוי המעולה (S16/GTI כמובן…
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
-
מצלמת רמזור ושלילה 1 2
מאת LiranAr- 15 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ידידה שלי צולמה ( כנראה *) עוברת באדום היא תיארה לי שני פלשים. בכל מקרה השאלה שלה היא האם מקבלים שלילה רק בגלל העבירה הזו. כלומר האם שמגיע הדו"ח הוא מגיע עם שלילה מנהלתית מסויימת או משפט כי אחרי הכל מדובר ב 10 נקודות לפי אתר המשטרה. בעבר שלה יש עברה אחת של אי מתן זכות קדימה כלומר ביחד 16 נקודות.. האם היא תקבל שלילה , או האם הנקודות יחשבו והיא תוזמן בעתיד לנהיגה מונעת.?
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
- 21 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
ידעתי שהכותרת הזו תמשוך את תשומת הלב, אבל אני באמת מתכוון לזה - וגם אסביר. כחובב מכוניות אני רוצה שיהיה ספורט מוטורי בארץ שיקדם את ההתענינות, הידע, וההתמקצעות בתחום. אנחנו מפגרים בעשורים אחרי מדינות רבות בעולם בזכות המובילים של "ענף הרכב" בארץ שרואים אותו כתחום מקביל ל"ענף החלב" או לתחומים כלכלים/מסחריים אחרים. בהחלט דרוש שינוי קוטבי בגישת המדינה לתחום. אבל לא זאת הדרך! קיום של מירוצים לא חוקיים הוא גם מסוכן וגם.....לא חוקי. אי אפשר לשנות את החוק ע"י אי ציות לו. כל פשיטה משטרתית מתוקשרת כזו מרחיקה את הציבור הרחב וגורמת לו לחשוב שמדובר בכנופיות עבריינים מהעולם התחתון שצריך לכלוא אותם ולכמה שיותר זמן. חמותי (הפולנייה) משוכנעת שתפסו פושטקים נוראים שמאיימים ישירות…
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 13 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
כתבה שהיתה בידיעות אחרונות היום ... וגם נמצאת ב YNET ... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2824678,00.html זה גם אותו דבר לגבי מכוניות בעלות נפח גדול יותר ... מחקר מעניין
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מה קורה אם רכה מצולם בזמן שהוא עושה עבירה(רמזור אדום או מהירות) ולבעל הרכב אין רשיון נהיגה? הרי לא יכולים לתת לו נק' .... האם הוא יואשם בנהיגה ללא רשיון בתוקף? יגמר בכנס בלבד?
הודעה אחרונה מאת חלי, -
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
כמובן עם פרטים... תודה אדם
הודעה אחרונה מאת shachar_bd, -
-
- 25 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני יודע שהנושא נידון כבר הרבה פעמים בפורום פה ואולי הוא כבר מאוס בעיניי חלקכם אז החלטתי בתחילה לבדוק ב"חיפוש" תשובות לשאלותיי, לא מצאתי והנה אני פונה אליכם. אז השאלה הראשונה שלי בלי הסתבכויות או תאוריות, האם העברת הגיר למצב טיפטרוניק ממצב DRIVE תגרום לאוטו להאיץ מהר יותר או שכמו שאומרים לי רבים, כאשר לוחצים על הדוושה עד הסוף אז גם ככה הטורים ממשיכים לעלות עד הקו האדום ככה שאין בעצם בכלל הבדל בין זה לבין המצב של הטיפטרוניק. שאלה שנייה היא האם אתם חושבים שלשים צ'יפ למנוע 1.6 זה דבר חכם? או שכדאי לוותר? האוטו הוא באמת די איטי, AUDI A3 חדשה 1.6 שמאיצה מ-0-100 קמ"ש במהירות מאכזבת של 12.9 שניות, מה אתם חושבים על…
הודעה אחרונה מאת Guy,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 877 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- locus
- itzik123
- NAPOLEON
- Matanb1998
- meny5
- discoTD5
- o.r
- yor2
- גולדן191
- meir_gi
- מה רע בשביט?
- SlowRide