Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8245 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זוכרים את הת'רד הזה, על האלימות בכבישים?

http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=21793

בדיוק עכשיו חזרתי מבילוי עם חברים, יושבים באוטו, מוזיקה, צחוקים. נוסעים מתחת לגשר בהרצליה פיתוח, ופתאום חותכת אותנו גולף כסופה משמאל (מהנתיב של פנייה שמאלה לנתיב של להמשיך ישר) חבר שלי אינסטינקטיבית צופר לה, ותוך שתי שניות היא עוצרת עצירה מלאה, באמצע הצומת.

חיכינו מאחוריה כמה שניות, כשאנחנו מתפלאים על האידיוט באוטו לפנינו, ואז הוא המשיך לנסוע, נסענו מאחוריו לכיוון הרצליה. חבר שלי שקלט את העניין התעצבן קצת והוציא את היד מהחלון, עשה איזה סימן. אנחנו בינינו צחקנו שאלו ערסים שסתם משעמם להם אז הם מחפשים להציק. מתקרבים לרמזור הבא, נוסעים מאחוריהם. הגולף הכסופה פונה לנתיב הימני ואנחנו נכנסים לנתיב של פניה שמאלה.

פתאום, בלי אזהרה, הוא חותך שמאלה, כמעט מתנגש בנו. חוסם אותנו מלפנים כשהוא עומד באלכסון, יוצא מהאוטו (היו הוא ועוד חבר, שניהם נראים בני 20 בערך, אנחנו ארבעה לא קטנים בתוך האוטו), מתקרב אלינו, פותח את הדלת של הנוסע שבה ישב חבר שלי (אני הייתי מאחור) וצורח עליו "איפה נראה לך שאתה נמצא? איך אתה מתנהג? אתה רוצה צרות איתי? אתה יודע בכלל מי אני?"

מסתבר שכל ערס צעצוע עם זין בגודל אסימון ואגו בגודל של יבשת אסיה חושב שכולם צריכים לדעת מי הוא בכלל, ושהם נורא רוצים להתעסק איתו.

חבר שלי ענה לו, רגוע מאוד, שלא. הוא לא רוצה צרות ולא יודע מי הוא. הערס קלט שאין היענות (או שסתם נבהל כי אנחנו ארבעה) ופשוט נסע משם, בעוד הוא עובר עוד כמה עבירות תנועה.

אני רק חושב מה הוא היה עושה אם זה היה בנאדם מבוגר שצפר לו, או אם חבר שלי היה מעיז לענות לו בחזרה. רוב הסיכויים שהיה שולף סכין. מדהים עד לאן צעירים מפגרים מוכנים ללכת בשביל האגו הדפוק שלהם. אני גם לא רוצה לחשוב על מה היה קורה אם זה הייתי אני לבד באוטו, הוא כנראה היה מרשה לעצמו יותר.

את שאר הנסיעה הביתה העברנו בשתיקה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע זה בעיה רצינית מאוד ומשום מה היא פורצת בכל כוחה בימי שישי...

תשמע ביום שישי אם אתה עוצר ברמזור ומסתכל על המכונית שלידך כל אחד חושב שאתה אומר לו יאללה בא לרייס זה משגע אותי וכבר קרה לי שצפרתי או הבהבתי והסתבר שזה ערסים והתחילו לעשות תרגילים בכביש תוך כדי שהם מסכנים את עצמם ואחרים זה בלתי נסבל... תשמע לא הייתם צריכים לעצור אחריו אלא פשוט לעקוף וממש לא לעשות תנועה ביד כי זה רק גורר אנשים למריבה ממש מיותר

למה? ככה!

פורסם

אז אני עכשיו חזרתי וגם לי היה קטע שיכל להוביל למכות...

עקפתי עם האוטו קבוצה של ערסים שהיו בטנדר מיצובישי...ברמזור הם עומדים לידי ומתחילים לתת גז כדי שאני אסתכל. לא התייחסתי. אחרי כמה שניות יוצא איזה ערס קטן ומושתן ומוציא לי תעודת מתנדב של המשמר האזרחי ואומר לי לעצור בצד כי נסעתי מהר.

עשיתי לו פרצוף מזלזל ושאלתי אותו איך הוא בדיוק מודד לי מהירות??? בקיצור הוא אומר לי תעצור בצד בבקשה....אמרתי לו בסדר אולי פעם אחרת...אני ממהר תשלח לי את הדו"ח בדואר בבקשה..ונתתי גז כי הרמזור התחלף לירוק...

האמת יש לי אלה באוטו שלא השתמשתי בה הרבה זמן...והיד שלי כבר הייתה עליה...יש לו די מזל שהוא החליט להיות די מנומס. :evil:

פורסם

הפעם אני חייב לענות ...

זה לא קשור לערסים לפאנקיסטים או ללא יודע מה ...

זה הכל מתחיל בחינוך והדור הצעיר הזה פשוט רקוב!!

ותיסלחו לי שאני מכליל , אבל תסתכלו סביבכם , תראו מה קורה...

תן לרומני בירה , הוא ישתה 5 דקות , תראה לו מאיפה הבאת את הבירה , הוא ישתה כל היום.

פורסם

איפה השוטרים כשבאמת צריך אותם?

1. נותנים דוח"ות על מהירות.

2. מודדים אלכוהול לנהגים בדם. (ימי שישי)

1 = צריך להפסיק ולהפנות משאבים לטיפול בתופעת האלימות בכבישים

2 = טוב מאוד שהם עושים את זה.

בקיצור, חבל שהשוטרים לא נמצאים בכבישים כדי למנוע כאלה דברים שלצערנו בתקופה האחרונה יכולים להוביל מהר מאוד לאלימות ממשית.

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

פורסם

רוני, מה קרה, הסיטרואן שלך שוב פעם במוסך...? :roll:

ולענייננו....

אני כניראה בן אדם יותר חמום מוח ממך, ומהחבר שלך. בעיקרון חבר שלך ענה יפה מאוד והכל (מי אני שיאשר את זה?), אבל למשל אני הייתי עונה כניראה משהו קצת שונה. הייתי מדבר איתו בהתחלה בטון ידידותי, שירגע, ויסביר לו שלא באתי לריב, אלא רק להגיד לו שהוא כמעט נכנס בי, ושיזהר. במידה והוא ממשיך לצעוק ולהשתגע, ואני רואה שהוא ממש מטומטם, אני יצעק חזרה (לא כדיי להרגיז, אלא כדיי שלא יחשוב שהוא יכול לעשות מה שהוא רוצה. בו זמנית שאני יצעק חזרה, אני ינסה להרגיע אותו ולהסביר לו שאני לא בא לריב. אם אי אפשר להסביר את זה אז אלוהים גדול מה יקרה). אני לא סובל לראות נהגים מטומטמים בכבישים, אבל זה עוד נסבל. מה שלא נסבל זה לראות את המטומטמים, שחושבים שמה שהם עושים זה בסדר כי יש עליהם פוזה.

למשל היום,

מישהו חתך אותי בכביש בצורה ממש סתומה. ממש אבל.... היה מסוכן, כי לא היה לי איפה לתמרן, מצד ימין קיר, מצד שמאל הוא, נתתי גז כדיי לברוח ולהמשיך ישר לפני שהוא ימעך אותי (הוא לא שמע אפילו את הצפצפה!) ונסעתי. ברמזור שהוא עצר לידי, ראיתי שזה איזה נער מסכן ששם לב לטעות שלו רק אחר כך. אמרתי לו יפה: תזהר שאתה נוסע! ותקשיב שמצפצפים לך, חתכת אותי עכשיו לגמריי....שבוע טוב.

במידה והייתי רואה שזה איזה מישהו ששם פס ועושה מה שהוא רוצה בכביש וחותך נתיבים בכוונה בזיג זג (ולא חסר כאלה), מן הסתם הייתי אומר לו משהו אחר כמו: תגיד לי אתה נורמלי? תסתכל איך שאתה נוסע, כמו משוגע, כמעט נכנסת בי!

Back to the original - NC again.

פורסם

סתם 2 דוגמאות מלאחרונה שקראו לי עם סתומים על הכבישים:

אני עומד ברמזור עם עוד שלושה חברים באוטו. עוצר לידי קטנוע, עליו 2 נערים בגיליי 16-17. אומרים לי לפתוח בבקשה אתה חלון, אני פותח. שואלים אותי מאיפה אני מגיע (כלומר, איפה הייתי), אז אני חשבתי שהם ראו אותי או משהו ורוצים לשאול משהו אז עניתי. שאלו אותי לאיפה אני נוסע, מתחיל להיות חשוד, שואל למה, הם שואלים שוב, ואני שוב עונה למה ומתחיל להתרגז. ואז הוא שאל איפה אני גר, ומה אני עושה שם. אמרתי שאני בדרך הביתה, והוא ביקש שאני יגיד לו איפה אני גר! הילדון עונה שהוא מהמשטרה, ושזו בדיקת רשיונות. אז חבר שלי אומר: כן, כולנו כאן מהמשטרה. ההוא אומר לי: טוב, תעצור כאן בצד מייד. הרמזור התחלף, וכמובן שלא עצרתי לו. ילד בן 17, עם קטנוע כמו שיש לילדים מהשכבה שלי, מה למען השם הוא רצה ממני?! כסף?

מקרה שני שקרה לפני כמה ימים....

אני נוסע עם עוד חבר באוטו. נסיעה רגילה. רואה קטנוע נוסע בנתיב הימני, ואני בשמאלי (יש שני נתיבים) ככה שאין בעייה. מגיע לרמזור, והוא מסתכל עליי. הרמזור מתחלף לירוק, מתחילים נסיעה, ושמתי לב שהוא לוחש משהו לזה שהוא מרכיב על הקטנוע, ומצביע עליי. מגיעים לרמזור השני, הבחור עם הקטנוע מתקרב אליי לאוטו ומבקש ממני להוריד את החלון (לא היה לי מושג מה הוא רוצה), ואז ישר הוא מתחיל בצעקות:

תגיד לי, אתה משוגע?! ככה אתה נוהג?! מה אתה מטומטם?! רוצה שאני ישלול לך את הרשיון? בלה בלה בלה....

ילד ישלול לי את הרשיון? פחח. בחיי, אם יש לו רשיון יותר משנה אני חרא. ורואים עליו שהוא ילד! ורואים עליו שהוא רק מנסה להפחיד, ולהצחיק את החבר שלו שנמצא גם כן על הקטנוע. החבר שלו יושב, עם היד על הפה כדיי שלא נראה אותו צוחק, ונקרע מצחוק הדביל. (בחלק מהזמן גם הוא חייך, כשהוא שמע את החבר שלו צוחק). אני לא מתייחס לזה שצועק ואומר לו שאין לי כח לשטויות, ושיעזוב אותי. בטון יפה....ואז הוא התחיל לשחק אותה ערס, לקלל ולאיים. פה התחלתי להתחרפן :evil::mad: . צעקתי עליו בחזרה, והתחלתי לאיים עליו שיסתום תפה ומהר, כי אני יודע שהוא סתם מנסה להצחיק את החבר שלו, אבל זה לא מצחיק אותי, אז שיירגע, ומהר! מפה הוא ישר נרגע, והרמזור התחלף.

ילדים פישרים שחושבים שהכל מגיע להם! עד שהם יפלו על מישהו משוגע לא פחות ואז הם יקבלו את מה שמגיע להם...!

Back to the original - NC again.

פורסם

אה כן, גם לי היה מקרה אתמול... :D מקרה הרבה יותר רגוע, לכן אני צוחק...

משום מה, קצת קשה להבין למה - אני מפחיד אנשים על הכביש... זה התחיל מעצם היותי נער בן 17, קטן ורזה, שנראה כבן 15, על שרייד שנת 85, בצבע שחור, שרואים שמחירה הוא בסביבות ה-3 אלף ש"ח.. נגים אחרים, כשראו את התמונה, נתנו לי זכות קדימה גם אם לא מגיע לי! עשיתי לאנשים הלם פשוט!

כבר קצת יותר משנה, המצב קצת השתנה, וכבר התחלתי לשכוח איך זה כשמפחדים ממני בלי סיבה ממשית, והנה אתמול זה קרה שוב.. אני נוסע בעיר, כבר כמעט בבית, ברחוב שיש בו תמיד בלאגן (אחרי הרמזור זה כבר הרחוב שאני גר בו), אני מתקרב ל-ZX, שבקושי זוחלת.. רמזור ירוק וההוא לא מניד עפעף! אני מנסה לעקוף, מקיץ את הסל"ד כדי לדרבן אותו, אבל אני מבין שהמקרה אבוד, ועד שהגענו כמובן שהתחלף לצהוב... הטמטום הוא, שבאמת היה אפשר לעבור, ולא לעבור כדי לחטוף את הצהוב כבר, אלא לעבור בירוק מלא ועוד היה נשאר קצת זמן... אבל חפיף... ה-ZX נעמדת בנתיב השמאלי, ואני מגיע לימני, כי בטח עד שהוא יזנק, נפסיד עוד רמזור :wink:

כמובן ששתינו ראשונים, ואני רואה אצלו שלט למכירה... אני מתחיל לבחון את הרכב, כי ה-205 מוחלפת בקרוב, ואני רואה אותו אומר משהו... הוא מבין שלא שמעתי ומבקש להוריד חלון.. יאללה, מורידים והוא מתחיל לתרץ לי למה הוא לא ניסה לעבור בירוק, כי הוא כביכול לא היה מספיק וזה, ואני מתחיל להתפקע לו מצחוק, כי מי אני בכלל שהוא צריך לתרץ לי... והקול שלו רועד כאילו אני עוד רגע בא להרוג אותו... אז עניתי לו -אין בעיה, לא קרה שום דבר.. מה יש לנו למהר, הא? חיחיחי.. הבן אדם נשאר בהלם עוד הרבה זמן, וכמובן כשהתחלף לירוק, הוא עמד דום וכמעט שהצדיע עד שעברתי.. :lol:

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם

חפחף רוני ..

יש הרבה ערסים על הכביש וזה רגיל ...

החברשלך עשה בשכל...

אבל אני לא הייתי פותח את החלון ... כדי לא לצעוק או לצחוק עליו !

וכדי לא לקבל מכה פתאומים בעיקרון .. כי בדרך כלל אנשים כאלה מניאקים ונותנים מקום בלי אזהרה ....

לפחות אם זה מתפתח למכות שתדע ותתכונן לזה ולא תשב לאוטו ותקבל איזה סכין או כל דבר אחר ..

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם
אה כן, גם לי היה מקרה אתמול... :D מקרה הרבה יותר רגוע, לכן אני צוחק...

משום מה, קצת קשה להבין למה - אני מפחיד אנשים על הכביש... זה התחיל מעצם היותי נער בן 17, קטן ורזה, שנראה כבן 15, על שרייד שנת 85, בצבע שחור, שרואים שמחירה הוא בסביבות ה-3 אלף ש"ח.. נגים אחרים, כשראו את התמונה, נתנו לי זכות קדימה גם אם לא מגיע לי! עשיתי לאנשים הלם פשוט!

כבר קצת יותר משנה, המצב קצת השתנה, וכבר התחלתי לשכוח איך זה כשמפחדים ממני בלי סיבה ממשית, והנה אתמול זה קרה שוב.. אני נוסע בעיר, כבר כמעט בבית, ברחוב שיש בו תמיד בלאגן (אחרי הרמזור זה כבר הרחוב שאני גר בו), אני מתקרב ל-ZX, שבקושי זוחלת.. רמזור ירוק וההוא לא מניד עפעף! אני מנסה לעקוף, מקיץ את הסל"ד כדי לדרבן אותו, אבל אני מבין שהמקרה אבוד, ועד שהגענו כמובן שהתחלף לצהוב... הטמטום הוא, שבאמת היה אפשר לעבור, ולא לעבור כדי לחטוף את הצהוב כבר, אלא לעבור בירוק מלא ועוד היה נשאר קצת זמן... אבל חפיף... ה-ZX נעמדת בנתיב השמאלי, ואני מגיע לימני, כי בטח עד שהוא יזנק, נפסיד עוד רמזור :wink:

כמובן ששתינו ראשונים, ואני רואה אצלו שלט למכירה... אני מתחיל לבחון את הרכב, כי ה-205 מוחלפת בקרוב, ואני רואה אותו אומר משהו... הוא מבין שלא שמעתי ומבקש להוריד חלון.. יאללה, מורידים והוא מתחיל לתרץ לי למה הוא לא ניסה לעבור בירוק, כי הוא כביכול לא היה מספיק וזה, ואני מתחיל להתפקע לו מצחוק, כי מי אני בכלל שהוא צריך לתרץ לי... והקול שלו רועד כאילו אני עוד רגע בא להרוג אותו... אז עניתי לו -אין בעיה, לא קרה שום דבר.. מה יש לנו למהר, הא? חיחיחי.. הבן אדם נשאר בהלם עוד הרבה זמן, וכמובן כשהתחלף לירוק, הוא עמד דום וכמעט שהצדיע עד שעברתי.. :lol:

אני פגשתי אותך .. אתה לא מפחיד ;)

אגב, אני שלא כמו כולכם , כן נגררתי לאלימות אתמול בגלל האוטו של חבר שלי ..

בערך ב 11 הייתי צריך להגיע לחברה שלי, אני וחבר נוסעים .. פתאום ליידנו עוצרת גולף כסופה עם איזה 4 ערסים... מפה לשם פתאום הפלאפון מצלצל וחברה שלי אומרת "נו ?!@ איפה אתה???" אני אומר לה בדרך וממשיכים..., פתאום הגולף הכסופה (מה יש לערסים עם גולף כסופה?!) חותכת אותנו כאילו אין מחר , וחבר שלי שהתברך ב 1.94 לגובה וקרוב ל 120 ק"ג (הר אדם פשוט ..) החליט שהוא נוסע אחריהם ...

מפה לשם סתם עמדנו ברמזור והוא יצא אליהם , הם נבהלו ופנו ימינה באדום,

כשהיגעתי לחברה שלי , חטפתי מכות על האיחור.... מסקנה.... ערסים בגולף כסופה = ביזבוז זמן = אלימות !

פורסם

אני פגשתי אותך .. אתה לא מפחיד ;)

אגב, אני שלא כמו כולכם , כן נגררתי לאלימות אתמול בגלל האוטו של חבר שלי ..

בערך ב 11 הייתי צריך להגיע לחברה שלי, אני וחבר נוסעים .. פתאום ליידנו עוצרת גולף כסופה עם איזה 4 ערסים... מפה לשם פתאום הפלאפון מצלצל וחברה שלי אומרת "נו ?!@ איפה אתה???" אני אומר לה בדרך וממשיכים..., פתאום הגולף הכסופה (מה יש לערסים עם גולף כסופה?!) חותכת אותנו כאילו אין מחר , וחבר שלי שהתברך ב 1.94 לגובה וקרוב ל 120 ק"ג (הר אדם פשוט ..) החליט שהוא נוסע אחריהם ...

מפה לשם סתם עמדנו ברמזור והוא יצא אליהם , הם נבהלו ופנו ימינה באדום,

כשהיגעתי לחברה שלי , חטפתי מכות על האיחור.... מסקנה.... ערסים בגולף כסופה = ביזבוז זמן = אלימות !

מה יש לערסים עם גולף כסופה?

מה יש לערסים עם גולף כסופה?

איפה אתה חי?

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

פורסם

אותי, הדבר היחיד שמרתיע אותי הוא הסיכוי שבניזונות ישלפו סכין או משהו כזה......

שלשום בלילה ניסה איזה מישהו לפרוץ אלינו הביתה למרות שראיתי אותו דרך ליבני הזכוכית לא העזתי להתקרב שמה יש לו אקדח או משהו כזה,עשיתי כאילו אני צועק על הכלב שלי(כפרה עליו מאמי שלי) שנבח ששמע את הפורץ,והפורץ ברח כהבין שיש אנשים ערים בבית.

עכשיו כשאני חושב על זה אני אומר במוחי הייתי יוצא אליו עם המערוך או משהו והורג אותו במכות.אבל באותו הרגע זה מפחיד,לא משנה מי אתה אם יש לו כלי חם אתה גמור!

איזה מצחיק זה היה עמדתי,מסכל מהחדר על דלת הכניסה ......."אמא מישהו ניסה לפרוץ הביתה" :lol: ......לא הצלחתי לישון אחרי זה רק אחרי שתפסתי את המאגזין אוטו קראתי קצת על הגולפ החדשה ונרגעתי,לילה טוב.

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם
אותי, הדבר היחיד שמרתיע אותי הוא הסיכוי שבניזונות ישלפו סכין או משהו כזה......

שלשום בלילה ניסה איזה מישהו לפרוץ אלינו הביתה למרות שראיתי אותו דרך ליבני הזכוכית לא העזתי להתקרב שמה יש לו אקדח או משהו כזה,עשיתי כאילו אני צועק על הכלב שלי(כפרה עליו מאמי שלי) שנבח ששמע את הפורץ,והפורץ ברח כהבין שיש אנשים ערים בבית.

עכשיו כשאני חושב על זה אני אומר במוחי הייתי יוצא אליו עם המערוך או משהו והורג אותו במכות.אבל באותו הרגע זה מפחיד,לא משנה מי אתה אם יש לו כלי חם אתה גמור!

איזה מצחיק זה היה עמדתי,מסכל מהחדר על דלת הכניסה ......."אמא מישהו ניסה לפרוץ הביתה" :lol: ......לא הצלחתי לישון אחרי זה רק אחרי שתפסתי את המאגזין אוטו קראתי קצת על הגולפ החדשה ונרגעתי,לילה טוב.

טוב :) ...אז גם אתה ניצלת היום ...

הזכרת אותי במשהו מצחיק ... אז בינתיים לך לישון :wink:

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

נסעתי באיילון ופניתי בארלוזרוב לכיוון הים ולידי היה קטנוע.

נסיעה מהירה אני עוקף וברמזור הוא עוקף חזרה.

בכביש הוא נוסע לאט בנתיב השמאלי ואני מהבהב שיזוז ואחר כך עוקף אותו מימין.

בצומת הבאה הוא עוצר לפני באלכסון עם הקטנוע ואני רואה דתי עם זקן וקטנוע שרשום עליו דברי הלל לה' והבחור מתחיל לרדת מהקטנוע.

אני נסעתי קצת רוורס ועוקף אותו ואז הוא מתחיל לנסוע אחרי, להגיד שהוא הולך לדקור אותי ויש לו סכין ומתגרה בי - " נראה אותך נכנס בי, נראה אותך"

אני המשכתי לנסוע והוא בסוף פנה ...

מפחיד.

רק שבמקרה הגרוע תמיד אפשר לדרוס אותו :evil:

פורסם

את האמת, אני לא חושש לומר, אני מת מפחד מערסים שכאלה, כי כמו שרוני אמר אי אפשר לדעת איזה חולה נפש ישלוף לך סכין בגלל שפגעת לו באגו.

לכן, איך שאני מתחיל לנסוע, לא משנה כמה אנשים באוטו, לחיצה על הכפתור, ונעילה של כל הדלתות.

• תוכן חדש...