Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
"הפניית הגה חדה והחלטית" ??? בנהיגת אספלט ??? אתה בטוח ???

אם יש משהו שקורס נהיגת ראלי תורם לנהיגת הכביש, זה רמת הריכוז הגבוהה, ואולי גם הרצון להוציא מעצמך יותר ויותר.

ופה זה בערך נגמר !

הנה כמה דוגמאות להבדלים בין נהגית ראלי לנהיגת כביש (אספלט) :

1. ראלי - אתה מראש יודע שתחליק, לכן אתה יוזם ומתזמן אותה.

כביש - עדיף להימנע ככל האפשר מהחלקות.

2. ראלי - משחק עם מסת הרכב והעבדות המשקל מייעלים את הנהיגה.

כביש - כל העברת משקל ו/או העמסת הרכב בכוחות חזקים, אינם רצויים.

3. ראלי - עבודת הגה מהירה ואגרסיבית.

כביש - עבודת הגה איטית, עדינה.

4. ראלי - שליטה אגרסיבית ברכב תוך גישוש מתמיד אחרי חלקיקי אחיזה.

כביש - שליטה עדינה וזורמת, תוך דיוק ונהיגה רהוטה ככל האפשר.

5. ראלי - אין משמעות לנהיגה בתחום מגבלות הרכב ומעבר להן, כל זמן שהנהג שולט בנעשה.

כביש - המטרה היא למתוח למקסימוום את מגבלות הרכב, מבלי לעבור אותן.

אפשר להמשיך כך עוד הרבה, אבל אני חושב שדיי ברור שלא רק שנהיגת ראלי אינה תורמת לנהיגת כביש, היא די הפוכה ממנה ברוב המצבים.

לא שאני חלילה נגד קורסי ראלי, אלא שאני חושב שאין טעם לערבב מין שאינו מינו.

לגבי הקורס של אושרי (קורס נהיגת כביש ספורטיבית):

אחד הדברים המעניינים שהוא הופתע לגלות הוא שגם ברכב אוטומטי, אפשר להשתמש בגז ביניים וטכניקת עקב בוהן !

אני חושב שאושרי הוא דוגמא מצויינת למישהו שמהר מאד נפל לו האסימון והבין שאין טעם לנסות להיות מהיר בכח, אלא לנהוג נכון והמהירות תבוא לבד .. (וככה הוא פתאום מצא עצמו על 200 מילימטר לשבוע :wink: כשהמאמץ שנדרש ממנו הרגיש הרבה פחות).

דני G.

כן, אני יותר מבטוח!!!

מצטער דני, אבל כל הדברים שציינת בקשר לטכניקת כביש הם בדיוק אבל בדיוק

ההפך המוחלט ממה שאנו יודעים ומלמדים במסלולים.

כך שאין טעם להכנס לויכוח על זה.

עכשיו גם הבהרת לי את ההבדל התהומי בין מסלולים לאלטרנטיבי.

פוקוס 2002 2.0 אוט'

פורסם

חברה, הויכוח על התאוריות מעניין כשלעצמו, אנה נסו להשאיר אותו בגבולות התאוריה ולא בסגנון "למה תהיה הרבה יותר תותח אם תלמד ב X מאשר ב Y " .

תודה.

פורסם

יש פה דיון מאוד מעניין לדעתי, בואו נשמור עליו ענייני ולא אישי או בין בתי ספר אלא בין דיסיפלינות.

היי נירטל, אני אשמח אם תפרט יותר לעומק את התגובה שלך, אני לא רוצה להפוך את זה לאישי פשוט רוצה הרחבה של הטענה שלך

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם

בהמשך לדבריו של שלומי ...

נהיגה על אספלט צריכה להיעשות במינימום החלקות.

בכדי להימנע מהחלקות יש לייצב את הרכב כמה שיותר, ולדרוש ממנו מינימום העברות משקל.

העברת המשקל מצד לצד, היא אלמנט פיזיקלי שמעצים את עצמו, ולכן גם בהיגוי-יתר, כאשר אתה מקבל את ה"סתירה" לצד השני, היא תמיד תהיה חזקה הרבה יותר מההחלקה הראשונה.

לכן, יש לנהוג ברכב מאד בעדינות, לזרום איתו כמה שיותר, לחשוב הרבה קודם ולתכנן קווים בצורה מדוייקת, וכך לדרוש מהרכב רק את מה שחייבים ומבלי להעמיס אותו בכוחות ותנודות מיותרות.

הדבר הזה הוא ה- א,ב.. של עולם מרוצי המסלול !!

זה הדבר הראשון שמלמדים אותך בבית-ספר לנהיגת מרוצים, כשהמשפט הבא שמגיע אחרי זה אומר "אל תנסה להיות מהיר, תנהג נכון והמהירות תבוא לבד".

אני אשמח לשמוע טיעונים קצת יותר משכנעים, כאלו הכוללים גם תוכן ומגובים באלמנטים מהנסיון שלך בתחום נהיגת המסלול.

להגיד שככה מלמדים אצלכם, זה לא טיעון.

דני G.

נ.ב. - שלומי, כמי שלוחם תמיד למניעת התנצחות בין חברות מתחרות, אני דורש שתמחק את ההערה האחרונה שלו (ואז אמחק את ההערה הזו).

פורסם

הויכוח על מי צודק באמת מיותר כאן. שני הצדדים מלמדים נכון, כל אחד בדרכו. בסה"כ 95 אחוז ממה שמלמדים בקורסי הנהיגה המתקדמת זהה בין כל החברות המתמחות. אני עברתי קורס אחד באלטרנתיבי (לפני הרבה זמן, קורס מגרש), קורס אחד במסלולים וקורס כפול עם און יעקובסון. (שניהם קורסים אישיים).

אני יכול להגיד שמה שמלמדים בכל אחד מהקורסים מאוד דומה, כאשר שיטת הלימוד שונה וכן הדגשים שונים. אפשר לראות הבדלים כאשר במסלולים למשל ניתן דגש יותר על צורת נהיגה המתאימה לראלי, שכן הבוס הגדול (ראם סמואל) הוא נהג ראלי בהכשרתו ובעל ניסיון עצום בתחום. רואים שזה משפיע על המדריכים שלו גם כן. (לא אומר את זה לרעה). עם און יעקבסון למשל, שבהכשרתו הוא נהג מסלול, צורת הנהיגה מתאימה יותר למה שדני G ציין. שתי השיטות נכונות וההבדלים ביניהן אינם משמעותיים מספיק כדי שיהיה טעם בכלל לריב עליהם. בסופו של דבר כל תלמיד לוקח אליו את מה שנוח לו ביותר.

די לשלוף ציפורניים :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

תודה רוני על הסבר ההבדלים בין החברות השונות.

(בשעה טובה מישהו הסביר כמו שצריך ולא זרק מילים באויר)

some people need a high five

in the face

with a chair

• תוכן חדש...