ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שלום למכובדי. בשבוע הבא -אני כנראה הולך לבדוק ג'מפי באשקלון. מי מכיר מכון בדיקה אמין ולא חאפר שיעשה עבודתו נאמנה? תודות אייל
הודעה אחרונה מאת tavor, -
-
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מדובר ברכב יד שלישית אוטומט מנוע 1200 שנת 2001 מחיר 38000 ש"ח כמובן בנזין מפרטי הרכב מטופל במוסך מורשה יש ספר טיפולים הרכב עשה 60K ק"מ ... כדאי לי ללכת על זה ? אני לפני קנייה אז מאוד תעזרו לי אם תגיבו מהר...
הודעה אחרונה מאת audi A8, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני משתמש חדש. אני מעוניין לרכוש מכונית משפחתית שתשרת אותי ביום יום ואת בני בערבים. אני רוצה להתחשב בבני ולתת לו לטעום ומנסיעה בגיר רגיל מאשר באוטומות הפופלרי יותר. יש העדפה למכונית בעלת 5 דלתות, שתראה בסגנון של 306/גולף וכו'. התקציב הוא 50 אלף . תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת nitch, -
יגואר S TYPE
מאת נחמן- 2 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
יש למישהו נסיון עם המכונית הזאת?
הודעה אחרונה מאת נחמן, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
שלום אנשים. בזמן האחרון אני מחפש ובודק (עד כמה שאני יודע ומבין) רכבים שאני מעוניין בהם. רציתי לשאול לכל מי שמבין ויודע,איך אני בודק בדיוק ומה לבדוק? מה שבדקתי,זה שהסתכלתי מתחת לרכב מקדימה ומאחורה לראות אם יש הלחמות כלשהן שיצביעו על תאונה בעבר,הסתכלתי גם על המנוע אם הוא נוזל שמן,מער' חשמל לוודא שעובדות,שאין עשן מוזר באגזוז (היה מים מהאגזוז ומכונאי אמר לי שזה כלום שזה רק אדיי מים...) האזנתי כמה שאפשר למנוע אם יש רעש שונה,נסעתי עליו ולא היה חריג,בדקתי מים במצבר,שמן-הסתכלתי והיה שחור יחסית ואני לא יודע אם זה בגלל הלכלוך שיש במנוע או שלא מחליפים שמן פשוט ועוד בדיקות פנימיות. מישהו יכול לומר איך בדיוק עושים את הבדיקות ומה עוד צריך לעשות? רצוי מלווה…
הודעה אחרונה מאת Wiking, -
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני אחרי תאונה שהשביתה את ה פולו 16V שלי וחשבתי לקנות 206 1.4 ידנית הייתי רוצה לדעת מה דעתכם על הרכב הנ"ל בעיקר איך הוא מבחינת אמינות ודלק, ולבסוף האם הוא זריר והאם יש טעם בכלל ללכת לכיוון הזה.
הודעה אחרונה מאת talknopf@netvisi, -
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז כמו שנאמר בכותרת אנחנו מחפשים אוטו , זה התקציב בגדול , ישנה של אפשרות של הגדלת התקציב אם זה באמת יהיה שווה את זה. הדרישות : אמינה כמה שיותר , צריכת דלת סבירה (רצוי מנוע 1600) , מהנה כמה שאפשר לנהיגה, אוטומטית , אם אפשר שתהיה ברמת איבזור גבוה של הדגם, לא ישן מ 2003 , מרווחת עד כמה שאפשר. האמינות + צריכת הדלק + שנתון הכי חשובים. המכוניות שכרגע על הפרק : קורולה \ רנקס שנת 2003 , לנסר 2005 (עולה 79K) . אלה 2 האפשרויות שחשבנו עליהן (וכרגע יש לנו הצעות לגביהן) , ניראות כרגע הכי מתאימות. אשמח להצעות נוספות + דעות על 2 המכוניות הנ"ל. בתודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת spidrman, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, לאחר חיפושים ממושכים בפורום שמעתי הדים לכאן ולכאן על ההבדלים בין סקודה פליסיה ל ניו פליסיה, אמרו שהן זהות לחלוטין מבחינה מכנית וההבדל הוא רק בעיצוב (פנימי וחיצוני) חלק אמרו שההבדל הוא כן מכני (משו כמו מנועים שונים, אני לא בטוח...) ארצה להעמיד בבקשה דברים על דיוקם ולבקש תשובת מומחה שיסגור את הנושא אחת ולתמיד כמובן שאני מעוניין לרכוש רכב זה לכן אשמח לחוות דעת איזו יותר עדיפה והאם יש תקלות אופיניות או דברים מיוחדים שאני צריך לדעת (תקציב עד 20K ידנית) תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לגבי חוות דעת על מכונית אופל קורוסה 1.4 , הכי חשוב לי אמינות של הרכב ! האם האמינות שלו ברמה של היפניות ? וסחיבה? ושמעתי שיש דגם דיזל זה נכון ?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לא משהו חדש, בערך עד 30 אלף שקל קיימת כזאת חייה? אפילו משהו ישן שיתאפשר כפרוייקט?
הודעה אחרונה מאת shellcase, -
-
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בקרוב אני קונה אוטו חדש (כלומר יד 2). האם ניתן לרשום רכב על שם שני אנשים? (במקרה שלי- אני ואישתי) במה זה כרוך? נוכחות שני האנשים במעמד העברת הבעלות (קניה ומכירה)? איזה ת.ז. תרשם ברישיון הרכב? תודה מראש לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מחפש רכב עד 20000 ש"ח שיהיה חסכוני בדלק 1.15 לפחות ,מישהו יכול להמליץ לי על איזה רכב ללכת מנסיון? רכבים שחשבתי עליהם: פיאט פונטו - 1.25 פג'ו 306 - 1.6 סיאט איביזה - 1.4 רנו מגאן - 1.4 או 1.6 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם! אני חדש כאן, אז קודם כל רציתי להגיד שיש פה פורום מעולה ואני בטוח שאלמד מכאן המון ואולי אף אעזור לכמה. אז לשאלתי: בדקתי רכב בין שני מחירונים (לוי יצחק ומגזין הגה) וההבדל בין שני המחירים היה יותר מ-10,000 ש"ח! מדוע ועל מי אפשר לסמוך? נ.ב הנתונים שהוקלדו היו זהים לחלוטין. תודה מראש לעונים.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
מצאתי סיאט לאון 1800 שנת 2002 יד ראשונה 65000 אלף קילומטר מה אתם אומרים איך האוטו הזה ?? בבחינת אמינות וצריכת דלק ??
הודעה אחרונה מאת ehzehz, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מדובר על דגמים בשנים 97 - 99 . אני מחפש כרגע רכב ומעוניין לדעת מה ההבדל בינהם .
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, אני עומד לפני קניית רכב יד שניה ויש לי התלבטות. אז ככה, ההתלבטות היא בין מזדה6 למזדה 3 והונדה סיוויק. כיום יש הונדה סיוויק שאני מאושר ממנה עד הגג חוץ מבעיה קטנה של בולמים זעזועים אחוריים מאוד נוקשים וכל קפיצה בכביש מורגשת 1. הונדה סיוויק - החיסרון שאני רואה כרגע בקניית סיוויק במודל יותר מתקדם זה שהאוטו כבר ישן (התחלת ייצור שנת 2000), טכנולוגיות ישנות באוטו (בקרת אקלים שלא קיימת, בקרת יציבות שלא קיימת וכ'ו) ובנוסף האוטו כבר ירד מפס הייצור ועלול לסבול מירידת מחירים במחירון. 2. מזדה 3 - המחשבה הייתה ללכת על הספיריט שכולל מנוע 2000, 6 כריות אוויר, בקרת יציבות ומשיכה אבל נדהמתי לגלות שמי שיושב מאחורה סובל מצפיפות, קטסטרופלית. 3. מזדה 6 - אוטו גדול ומרווח, מנו…
הודעה אחרונה מאת SFI, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שלום רב, אני מתעניין ברכישת איגניס משנתון 2004 ומעלה, קראתי את הדעות לכאן ולכאן במנוע החיפוש. הייתי מבקש בכל זאת מבעלי איגניס בהווה או בעבר אם ישנם כאן דיעה לגבי הרכב. אין לי עניין בחלופות אירופאיות כי היו לי מספיק (ומספיק עגמת נפש איתן). יאריס בהחלט מעניינת אבל יקרה בהרבה. בקיצור חברים אשמח לתשובות יובל,
הודעה אחרונה מאת ROEY B, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אשמח להמלצות.
הודעה אחרונה מאת sud כמוס, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אז ככה -יש לנו כרגע מאזדה MPV 2003 שאבא רוצה למכור בקרוב ולהחליף במשהו אחר כי קצת נמאס לו מהרכב וגם מהעלויות - דלק בין הייתר. הוא תמיד רצה משהו חזק לטענתו בסגנון פאסאט , אודי A6 וכדומה. הסדרי עדיפויות: 1. ביצועים 2. אמינות 3. בטיחות 4. נוחות הסכום עומד על 120-125 אלף ש"ח. וחשוב שהרכב יהיה מעל שנתון 2001 ומעלה. תודה.
הודעה אחרונה מאת diller, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
הכתי היום לראות רכב שנת 2005, אבל ברשיון רכב כתוב שתאריך הרישום הוא 10.08.2004 כמו כן שנת הייצור היא 2004 איזה שנה הרכב ? בדקתי אצלי ברינו קליאו הישנה שלי וראיתי ששנת היצור שלי היא 96 כמו השנה האמיתית של הרכב שלי. תאריך הרישום של הרכב שלי הוא 6.6.96 אמר לי איזה חבר שאחרי מאי זה כבר שנתון הבא - אבל זה לא עובד כנראה לגבי הרכב שלי מישהו יכול להאיר לי אור על התעלומה ? זה מאוד משמעותי במחיר של קניית הרכב החדש. יש איזה מקום ברור שכתוב השנתון של הרכב ? שאלה נוספת אם אני כבר פה - האם מישהו יודע אם אפשר לשנות קילומטרג ביאריס - הקילומטרים מופיעים מתוך המחשב, ואני לא יודע אם אלו שמשנים מתוחכמים עד כדי כך. מדובר ברכב עם 6000 קילומטר. ואם אני כבר פה, עוד שאלונת ל…
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אמנם עשיתי חיפוש בפורום ומצאתי דעות שונות מגוונות שעזרו לקו מחשבה שלי. בכל אופן הייתי שמח אם אנשים היו מכוונים אותי דדוקא לשנתון הזה כי עליו מדובר בקניה שלי ולא מצאתי עליו הרבה מידע. מדובר על אסטרה כאמור שנת 99 1,600 אוטומטית. אני אשמח למידע שיש לאנשים לגבי מחלות,תקלות, עלויות תיקונים, אחזקה וכל מידע נוסף שיכול להועיל לפני הקנייה. האם מדובר גם בגיר איזיטרוניק או שזה התחיל בשלב מאוחר יותר ? תודה רבה מראש !
הודעה אחרונה מאת יובל501, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום לכולם. התקציב שלי עומד על 25-30K ,אני מחפש רכב שישרת אותי,את אחי,ואת אבא שלי. בבית גיבשנו דעה על יונדאי אקסנט מאחד השנתונים הבאים 96\97\98, מדגם GLS בעל המוסך אמר שהיא אמינה מאוד וחסכונית,וחלקים ממש לא יקרים. וזה בעצם מה שאנחנו מחפשים- כי זה אוטו שני. לפי החיפוש שערכתי בפורום הבנתי : 1) ש "הוא לא נוח" "שובר את הגב". 2)שיש בעיה עם שנת 96 משהו עם קורות האוטו,לא הבנתי ממש, אשמח להסבר. לסיכום: יונדאי אקסנט מנוע 1500 אוטומטית,איזה שנה אתם ממליצים ,וקצת טיפים על האוטו אני אשמח. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת p.i.m.p, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! אחרי הרבה זמן שחסכתי כסף הגעתי להתלבטיות מטורפות ונכנס לי גוק עצבני שאני רוצה לקנות במוו סדרה 7 שנת 95' 728. עד כאן הדבר אפשרי אבל הבעיה מתחילה עם ההחזקה של האוטו שמתחיל בביטוח יקר יחסית טסט והנושא הכאוב מכולם הדלק במיוחד שמחכה לי מיכל של 85 צמא דלק (+- 8 ק"מ לליטר).... וכל זה בהנחה שהאוטו די אמין... האם יש פה משהו שיכול לשפוך עוד מידע על הרכב על עלויותיו בשוק (ביטוח טסט וכיו') והאם הדבר אפשרי בכלל אם כי די דימיוני..? חשבתי גם על מאזדה קסדוס9 98' ששם דברים נראים הרבה יותר טוב אוטו אמין יותר מעט שכיר יותר מנוע קטן יותר... מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת שלומי2000, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 8 אלף צפיות
בוקר טוב ושנה טובה, ביום שני "שריינתי" לעצמי אודי A6 שנת 2001 יד ראשונה פרטית עם 79000 ק"מ באוטדיל (סניף ב"ב). הרכב היה של איזו גברת מבוגרת מהרצליה (ראיתי את הרשיונות), למרות שאני מאמין שהיא לא היתה זו שנסעה 15000 ק"מ בשנה, אולי כן - בסה"כ הרכב ח-ד-ש בלי שריטה, שמור מאוד בפנים. הציגו לי את הבדיקה שהרכב עבר במכון מ.מ.מ לפני כמה ימים, ולפיה הכל תקין מלבד "ליקויים בעלי משמעות נמוכה" - שריטות, מעיכות, סימני פגיעה בצד שמאל, לא מעבר לכך. מנסיוני המשמעות היא שהרכב לא עבר תאונה, אלא "מכות יבשות", שריטות וכו'. יש לי עין לא רעה לתיקוני צבע, בדקתי את ה"אמבטיה" מאחור, את הדומדום בצדדי הכנפיים האחוריות ואת הגשר הקדמי, והכל נראה נקי ועם המדבקות המקוריות מהמפעל. שאלתי גם את המ…
הודעה אחרונה מאת pipinoadar, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 8.6 אלף צפיות
ערב טוב לכולם, אבא של חבר החליט להחליף את הבורה שלו והוא מתלבט בעיקר בין 2 הדגמים הללו: 1. VW JETTA, 1.6 אוטו'. 2. סקודה אוקטביה 2 (החדשה), 1.6, אוטו'. שניהם בנזין כמובן. הוא לא רוצה FSI (לדבריו: אני לא ממהר לשום מקום ואין לי כסף ל-98 ). הוא מעריך מאוד את האיכות ו"חסינות" שהציע הבורה, כמו כן את איכות הגימור והירידה לפרטים. זה בעיקרון מה שחשוב לו. הוא בדק את המזדה 3, לנסר, ליאנה, ניסן נוט וקורולה - כולן לא נראו לו. האם יש אלטרנטיבות אחרות? ואיזה מבין ה-2 מומלצת?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום. אני מתכוון לנסוע כ-25000 ק"מ בשנה (עבודה בדרום), מה יותר משתלם בקילומטרז' הנ"ל: דיזל או בנזין? לצורך העניין ההתלבטות היא בין דגמי ה-TDI של פולקסווגן וסיאט(בורה, גולף, טולדו) לבין דגמי הבנזין המקבילים שלהם (1.6 ליטר - גולף או סיאט לאון) תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאחר חיפוש מקיף לא הצלחתי למצוא תשובה, בימים הקרובים אלך לבדוק פוקוס משנת 2000 רציתי לדעת אם יש לרכב מהמודל הנ"ל איזה מחלות כרוניות שייתכן שלא טופלו ובאופן כללי האם יש בדגם הנ"ל דברים שכדאי לבדוק ( בדיקה ראשונחת ,לא מכון) באופן מיוחד ? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת Tvr_speed_12, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 5 אלף צפיות
אמא שלי מתכננת לקנות רכב תקציב של עד 110,000ש"ח ולכן על הפרק עומדות 2 המכוניות הללו ראיתי בפרוספקט של הניסן כי היא מגיעה עם מיזוג אוויר מקורי בתוספת ערכת שדרוג בהרכבה מקומית מה זה אומר? ובנוסף רשום כי הצריכת דלק עירוני 8.7 בין עירוני 5.7 למאה קילומטר האם זה הגיוני? זה נראה לי כאילו הרכב שותה דלק אנחנו נעולים על 2 הדגמים הללו היות ואלו מכוניות יפניים והם עומדים בתקציב אשמח לקרוא מי מבין שתיהן יותר זולה בתחזוקה מבחינת חלקים ומי מפגינה אמינות וצריכת דלק יותר טובה ובנוסף מי לדעתכן תשמור על מחירה תודה מראש
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
-
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
במקרה הספציפי שלי היום בדקתי סיאט טולדו , המוכר טען שמדובר בדגם הסיגנו פלוס(שעולה 5% יותר) אבל לי נראה שמדובר בדגם הסיגנו הרגיל. האם הדגם המדויק צריך להיות רשום ברשיון הרכב?
הודעה אחרונה מאת efi_shams, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 882 צפיות
אז זהו, הכותרת מכסה את הרוב... חוץ מזה: נפח מנוע קטן ידני שוק טוב אני מעוניין באחזקה נמוכה אז מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת genesis,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 262 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- discoTD5
- מור 1
- T_A
- SlowRide
- אייל
- סידן
- Pika007
- Chmimo
- o.r
- David32
- מ.צ
- שי מולכו