ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,571 נושאים בפורום הזה
-
תודה. אני עומד בפני קנית רכב (מתלבט כרגע בין "רנו מגאן קופה 1.6" ו "אופל טיגרה"), ולאחר מספר שעות של חיפוש וקריאה בפורום קיבלתי פחות או יותר את מירב האינפורמציה שחיפשתי (בעיות, עלויות, המלצות, וכו'). אומנם עיני חשכו במקצת לאחר קריאה על בעיות ה "רנו מגאן קופה" אך בעידודם של משתמשים אחרים כי ניתן למצוא אחת "נורמלית", אני חושב שאמשיך לדבוק במשימת החיפוש עד אשר אמצא. לגבי הטיגרה, השכלתי רבות מן התגובות (בעיקר לגבי היותה א-ספורטיבית וצפופה במיוחד, נקודות שלא בדיוק חשובות לי כיון שאינני מחפש אוטו ספורטיבי, פשוט התלהבתי מהחיצוניות של האוטו, ולמעט זוגתי, נדיר שאחרים יסעו ברכב...) ואמתין לראות אם לא אמצא רנו קופה טובה, אבדוק ביתר רצינות את ה "טיגרה". בכל אופן, המון תו…
הודעה אחרונה מאת z4ziggy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
האים יש למשהו מושג האים דגם זה מספיק לנסיעה של 60 ק"מ ביום לאדם בודד ברכב והאים זהו דגם חסכוני המחיר הוא 17500 יד שניה (יד ראשונה מהשכרה) כדאי לקנות? 120k
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
לוחות מכירה
מאת bolant- 1 תגובות
- 703 צפיות
איזה לוחות נחשבים פעילים במיוחד ובעלי תחלופה גובה של מודעות לקנית רכב משומש?
הודעה אחרונה מאת volvo 240, -
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם,במשפחה רוצים להתחדש והגיע הזמן לאוטו חדש. ההתלבטות שלנו היא בין מאזדה לנטיס 2.0 שנת 2002 שבאה עם סאנרוף ובלמי דיסק מאחור, לבין פורד פוקוס 2.0 באותה שנה בערך, שבאה עם פחות איבזור וללא סנרוף שזה די חשוב לי המנועים די שווים אני יודע ,ושהפורד פוקוס טובה בהרבה בהתנהגות ,אבל ממה שמעתי בלאנטיס עם המנוע אלפיים ההתנהגות שופרה קצת,ובכל זאת האוטו צריך לשמור על ערכו משפחתית בכל זאת. אז מה אתם אומרים? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ArIeL_sQ, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אשמח לשמוע לגבי מבצעי סוף שנה (הנחות) שמציעים היבואנים לשני סוגי רכבים: האחד: 1600 אוט' - מזדה 3, פוקוס, אימפרזה וכו' השני: 2000 אוט' - משפחתי גדול (כגון שברולט אפיקה) תודה
הודעה אחרונה מאת etz301, -
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 30.8 אלף צפיות
שלום .. הייתי רוצה לדעת (אחרי חיפוש בפורום) איזה עוד סוגים של רכבים חוץ מ-BMW, מיאטה וS2000 קיימים בארץ. בסביבות השנים 97-2002 בערך. בתודה אביתר.
הודעה אחרונה מאת אביתר א., -
-
- 10 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
שלום לכולם ברצוני לדעת את חוות דעתכם על האוטו הנ"ל שמעתי שהאוטו זולל דלק ,אבל צריכת הדלק שלו שופרה שנים המאוחרות כמו שכתבתי בכותרת . אם יש לכם מושג על אמינות , צריכת דלק וגובה טיפולים עלות ביטוח , איכות הרכבה., GROUND CLEARENCE , שמירת ערך. ויש לציין אני מדבר על גרסת הבנזין 2.0 ולא על הדיזל. בכל מקרה כל תגובה תתקבל בברכה תודה.
הודעה אחרונה מאת American-Muscle, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אוקיי מדובר על פגו 106 1.4L דגם XS שנתון 98,האוטו יד שניה עם 155K נקי מתאונות ושמור. התוספות היחידות שלו [שכאמור,לא כלולות באיבזור המקורי]מתבטאות ברבעיית מגנזיום [ככל הניראה של הXSI עם צמיגים רחבים] הבחור דורש על הרכב כ2K מעל למחירון בשל "המצב המזהיר" של ריכבו,השאלה הנישאלת האם גם על הרכב הזה מהדגם שלהלן ,ראוי לשלם בדר"כ מעל המחירון[בדומה לXSI /RALLY/GTI] או שמה הבחור חיי בלפלנד ? מה לדעתכם עליי לעשות? לרדת מה"מציאה" ולהמשיך לחפש הלאה? או שמה יש עילה "להתעסק" עם המקרה שהעלתי פה? בתודה מראש ,
הודעה אחרונה מאת mayrun, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
היי !! מה עדיף פיאט פונטו 97 75SX או סוזוקי סוויפט 94 (1300 סמ"ק) ? יש לי סוויפט שמורה ויפה שאני צריך להחליט עד מחר עם מזגן. או להמשיך להמתין לפיאט פונטו שתצוץ.. בתודה, שרון
הודעה אחרונה מאת Moshe_P, -
-
רכב לסטודנטית עד 40K 1 2 3
מאת s7car-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום מחפשת רכב קטן בתקציב של עד 40 אלף שח. רכב אוטומטי לנסיעות בין עירוניות באיזור המרכז. דגש על בטיחות (כריות אויר ומערכת abs), אמינות ואחזקה זולה. איני מבינה כ"כ במכוניות כך שאשמח לקבל יעוץ ממכם. תודה
הודעה אחרונה מאת RORO, -
-
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
85000 ק"מ 1400 סמ"ק יד 2 הרכב חטף מכה בחניה בצדו הימני -נעשתה עבודת פחחות + הוחלף פנס (לא מקורי) הרכב מבפנים שמור מאוד זהו רכב מאוד יפה... המחירון 26000 הבן אדם רוצה לפחות 22000 האם שווה לי לשלם עבור רכב כזה 22000 ?
הודעה אחרונה מאת אבולושיין, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לאחר עיון מעמיק בפורום נסגרתי על 3 הדמים אללו-פונטו ספיס , דייהטסו סיריון ,סקודה פאביה וגם מצאתי 3 רכבים פוטנציאלים,העדפה שלי היא אוטומט אך לצערי לא מצאתי סקודה פאביה אוטומטית. כך שההתלבטות כרגע היא יותר בין פונטו ספיס ודייהטסו סיריון. אני מחפש רכב סטודנטים,חסכוני,אמין ולא זולל דלק עם הוצאות אחזקה סבירות. יהיה גם מצב שלרכב יורכב וו גרירה לעגלת גרירה שתועמס ב 350 ק"ג(הובלות של פעם בחודש). אשמח לשמוע המלצות בעד ונגד כול אחד מהדגמים. איזה מהדגמים יוכל לסחוב את עגלת הגרירה שתועמס ב 350 ק"ג ללא בעיות? האם הגיר האוטמטי של הפונטו ספיס סובל מבעיות? התקציב הוא 45-50K תודה למשיבים
הודעה אחרונה מאת KoF-sHeLeG, -
-
האם יש כיום איזשהן מכוניות שמשתוות ליאריס ספורט? ברמת האיכות, אמינות, ביצועים, מחיר וכו'? ואני לא מדבר על האיגניס (האוטו מכוער לטעמי.)
הודעה אחרונה מאת Herman, -
כמו שרובכם כבר יודע המיאטה התרסקה, הלכה לעולמה, טוטאל לוס. עכשיו אני מחפש לי מחליפה ראויה. את ה NB אני כבר מכיר הכי טוב בעולם וגם ב NC נהגתי בעבר - נהיגה אתגרית אך לא ארוכה במיוחד - 45 דקות +- . מבחינתי היתרונות של ה NC זה בעיקר יותר כוח ומומנט, איבזור עדיף, מנוע אוהב שיפורים אטמוספריים (לטענת מוטי) ואחריות לטווח ארוך יותר. היתרונות של ה NB - יותר מהנה לנהיגה, נזרקת ונשלטת בקלות, אני יודע בדיוק מה הכיוונונים הראויים לה ומאגר בלתי נדלה של חלקים וכמובן זולה יותר מעניין אותי לדעת האם יש פה אנשים שנהגו על שני הרכבים ויכולים לחדד האם יש ל NC יתרונות מובהקים. השימושים העיקריים שלי הם דריפטים וגימקנות. נוחות הנסיעה הרגילה שלי מוקרבת ברצון בשביל הה…
הודעה אחרונה מאת Moti - Miata R, -
- 4 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, בקרוב מתחיל ללמוד. נסיעה של 50 קילומטר בין-עירוני לכל כיוון , 4 פעמים בשבוע ללימודים + נסיעות בסופ"ש. מחפש רכב ידני. הדרישות: 1. חסכוני 2. אמין זה הדרישות העיקריות, כמובן אם אפשר שיהיה בטיחותי ושיהיה מהנה לנהיגה. תקציב: עד 30 אלף. הצעות?
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני מעוניין לקנות את אחד מהשניים וההתלבטות היא האחזקה שלהם, מישהו יכול לתת קצת פירוט על מחיר האחזקה, טיפולים וכו'? כל מה שאתם יודעים תגידו זה דחוף תודה!
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 2 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
אז ככה, שלום לכל חברי הפורום... חברה שלי מעוניינת לקנות רכב (יד שנייה כמובן) בתקציב של 80,000+-. ההתלבטות שלה היא בין המאזדה 3 (5 דלתות, 1.6) לטויוטה (קורולה-רנקס, גם 5 דלתות, 1.6). השנתונים המדוברים בשני הרכבים הם סביב 04'-05'. מי לדעתכם עדיפה? השיקולים פה הם בעיקר עלות נמוכה של טיפולים, אמינות, וכמובן נהיגה מהירה (כמה שזה נשמע מוזר שזה נוגע לבחורות...). מקווה שתוכלו לעזור.... כי עוד לא מצאתי באף ת'רד משהו שעוסק "למבחן" בין שני הרכבים.... תודה לכוווולם!
הודעה אחרונה מאת נר4, -
רכישת סיטרואן BX GTI אוטומטית 1 2
מאת Guest sharoniko-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
מצאתי רכב כזה מודל 92 . קצת פרטים:מנוע 1900 סמ"ק ,גיר אוטומטי,צבע שחור,יש לו גג נפתח וספויילרים אחורי וקדמי מקוריים,ג'נטים מגנזיום 15 אינצ' וABS. 230,000 ק"מ -מנוע מקורי שעבר שיפוץ שכלל שיפוץ ראש +רינגים לפני שנה וחצי. הרכב נראה טוב חיצונית ללא תאונות ואפילו הצבע במצב לא רע. הוא ללא טסט כבר 4 חודשים,המוכר רוצה 1500 שקל. המנוע נראה נקי מנזילות והרכב מניע בנגיעה בלי כבלים(הנעתי אותו). מזגן פועל טוב,החימום לא עובד. יש למוכר קבלות על שיפוץ מנוע וגם על 3 בומבות מלפני שנה וחצי. יד שנייה. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אוקיי לאחר עליית מחירי הדלק בארץ אני לא חושב שאני יקנה משהו שיזלול לי דלק וירוקן לי תכיס *** תכיס = את הכיס *** אז מה שאני מחפש הוא ככה אוטו קטן נפח עד 1600 שיהיה כמה שיותר חסכוני חלפים זמינים וכמה שיותר זולים שיתקרב למוסך כמה שפחות טוב הכיוון שלי הוא ל106 XSI או 106 XS או ראלי או פונטו או פיאט בראבו או סיאט איביזה אני רוצה את שני העולמות גם שיהיה מהיר וגם שלא יזלול את הדלק והאחזקה שלו תהיה כמו מכונית ספורט אני רוצה תאלטרנטיבה *** תאלטרנטיבה = את האלטרנטיבה *** הכי טובה למשהו עד 20000 אפשרות לעלות קצת במחיר
הודעה אחרונה מאת U.S.A, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
היום לקחתי לבדיקה רכב מסוג 206. בבדיקה נתגלו הדברים הבאים: - מנורת ה"איר-בג" דולקת, והמנגנון מכובה ברכב. לא ידוע האם המנגנון תקין ופשוט מכובה או שהמנגנון לא עובד. - מנוע מצלצל\רועד בסרק, רעש מערכת תזמון ושסתומים ושריפת שמן מנוע, להחליף רצועת תיזמון לפי הוראות יצרן, ניקוי ותיקון מערכת הקירור, קורוזיה וסימני נזילה בחיבורים, סיבובי מנוע לא יציבים, לתאם מנוע. - תושבת תיבת הילוכים פגומה. ~~~~~ פרט לכך אין שום תקלות נוספות ברכב. מדובר פג'ו 206 שנת 2001, 77,000 ק"מ. מה דעתכם? כדי לקנות? האם התקלות לא רציניות? תודה מראש..
הודעה אחרונה מאת idan2002lb, -
-
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן שלום לכולם אני מעוניין לקנות סובארו אימפרזה או מזדה לאנטיס שנת 97-98 1.6 אוטומט. איזה מומלצת? איזה חסכונית יותר? ואיזה אמינה יותר? השוק מוצף בלאנטיס אבל אני נוטה יותר לכיוון של האימפרזה, מה דעתכם? תודה לעונים!!!
הודעה אחרונה מאת GL-10, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מבקש עזרה ברכישת רכב משפחתי, לשני מבוגרים + 3 ילדים, עברתי בפורום וקראתי על טיוטה קורולה נפח 1.6 (שנתון 94-96), סובארו לאגסי נפח 1.8(שנתון 93-95), בלנו (ירדתי ממנה), וולוו 850 נפח 2.5(שנתון 94-95). אני יודע שאין קשר בין המכוניות. חוץ מעודף אינפורמציה לא הצלחתי לקבל החלטה. איזה מהם עדיפה מכל הבחינות? לאחרונה ראיתי מודעה לגביי לגאסי 2.0 האם היא מומלצת?!
הודעה אחרונה מאת טייס, -
-
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שוב אני מבקש סליחה שכל מה שדודים שלי מעוניינים לקונת אני בא וכותב פשוט זה הכרחי יש לי עוד בן דוד דווקא במצב כלכלי טוב שמרוויח 10 אלף ש"ח והחליט לפנק את עצמו בטויוטה לאנדקרוזר ממודלים 2003/2004. רציתי לדעת מה הוא צריך לבדוק לגבי הרכבים ואיזה קילומטראז' ניראה הגון לשנתונים אלו? האם האבזור ב 2003 בגרסאת הלוקשורי היה באמת ללא ריפודי עור? או שזה סתם קישקוש שחבר שלי אמר לי ? בכל מיקרה מדובר על הדגם הקצר. אשמח לשמוע פרטים על הדגם ומה צריך לבדוק לפני שקונים (עדיף רכב שלא היה בשטח!).
הודעה אחרונה מאת co_udi, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכם ,אחלה פורום ובמזל מצאתי אותו. אני מעוניין ברכב ספורטיבי אבל שגם יספק את המשפחה (אני הנהג היחידי במשפחה) ושוקל לקנות אחד מהרכבים הבאים: Golf 2.0 Generation משנת 2000 ומעלה ידנית Mazda 323 2.0 ידנית משנת 2000 >תמונות: http://www.yad2.co.il/Pic/200607/19/o1_1_2_4_20060719190707.jpg מה שמדאיג אותי שבמהלך השנים הוא הספיק לעבור 160 אלף ,האם יש חשש לאוטו אנוס ? אפשרות שלישית BMW 320 coupe 1996 ידנית http://www.yad2.co.il/Pic/200607/30/o1_1_1_4_20060730170706.jpg במחיר סימלי של 53 אלף ש"ח כמה יעלה הביטוח המקיף לאוטו הנ"ל והאם הטיפולים עד כדי כך יקרים ? כי נראה לי זה דיל מושלם האוטו בא עם סלון עור ועוד הרבה תוספות. מה שכן אם המאזדה ב…
הודעה אחרונה מאת co_udi, -
-
יגואר S TYPE
מאת נחמן- 2 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לכל מי שרכש נסיון עם המכונית הזאת: איך היא בנהיגה בשימוש יומיומי? תקלות אופייניות? יחס במוסך? איך היא בהשוואה למתחרות?
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני רוצה אוטו משפחתי משנתון 2004 יד שנייה אני רוצה אוטו אמין ובטיחותי שיחזיק לפחות 5-7 שנים אוטו עם נפח מנוע של 1600 סמ"ק לפחות המחיר הוא עד 120,000 ש"ח ודבר אחרון וחשוב שלא יצרוך הרבה דלק! תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב עד התקציב הנ"ל. על הרכב להיות: אוטומטי בלבד די אמין איכותית מבחינת חומרים ונוחות נסיעה מראה ספורטיבי וצעיר צריכת דלק סבירה (14-10 לליטר) מנוע 1600-2000 משנת 2000 ומעלה חשבתי על פיג'ו 307, גולף, ....עוד הצעות? תודה
הודעה אחרונה מאת שלומי2000, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
some small diesels like punto , saxo , clio , fiesta, - hold a VERY low price and in fact sell for even much lower. are small diesel engines with 250000-300000km very expensive and problematic to maintain ,- is that the reason ?
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום ושבוע טוב. אני צריך קצת פרטים על הרכבים פולו קלאסיק וסיאט קורדובה. איזו עדיפה מבחינת נוחות ובחינה כלכלית וקצת פרטים טכניים כמו צריכת דלק אם יש דגם מסויים שעדיף (שוב כלכלית). וכן אם משהו יודע מה המחירון של שניהם מדובר בשנים 99-02. תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אהלן יש לי 2 אחיות, האחת בעלת רכב טויוטה קורולה משנת 2004, והאחות השנייה החליטה שהיא רוצה רכב. אז מכיוון שאנחנו לא מליונרים החלטנו לימכור את הקורולה ולקנות לכל אחת מהן רכב מיני חסכוני שמתאים לבחורות שנוסעות למרחקים דיי קצרים לפעמים נסיעות בין ערוניות של 20 דקות. כעקרון הרכבים צריכים להיות חסכוניים בדלק, אמינים במיוחד ,בעלי מנוע סוחב ונורמלי כמו שצריך ובעלי גיר אוטומטי בלבד. עדיף ששתי המכוניות יהיו משנתונים כמה שיותר מתקדמים ויהיו מאותו דגם (שלא יהיה אפליות ). אגב יש רכב שיתן לנו מענה מבחנית חוזק מנוע כמו של היאריס ? שיספק בנסיעה כמו ביאירס ויהיה חזק ? יש מצב שנמצא 2 יאריסים בתקציב או שלא אפשרי ? תקציב לשתיי המכוניות ביחד : 100K תודה רבה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת RORO, -