Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7255 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעבר התלבטתי בין מכוניות טורבו למיניהם ,וביניהם Seat leon האגדית ,בעדיפות שניה A3 1.8t

ממה ששמעתי הטורבו צריך לעבור טיפולים ובדיקות סדירות במוסכים וזה משאבת כסף ,פשוט ירד החשק איך ששמעתי את זה מפיהם. אני רוצה לאמת את הדברים האלה ,האם זה נכון ?

בפירוש לא.

אין שום בדיוקת למערכת הטורבו, אם הולך טורבו, הולך.

עסק יקר הטורבו, אבל חוץ מזה טיפולים במחירים סבירים למדי, צריכת דלק טובה מאוד 1:10-11

הסיאט לאון אוטו אמין מאוד, יש לנו את הרכב 4 שנים+ ולא היו לנו תקלות ברכב.

תעשה חיפוש דובר רבות על הלאון טורבו.

מומלץ :mm_yeah:

פורסם

אני חושב ששללת מוקדם מדי את הלאון טורבו.

גם היא כאמור לא עונה במלואה להגדרה "ספורטיבית", אבל היא יכולה לענות לך ללא דופי על כל הדרישות והצרכים שהזכרת בעקיפין.

מנוע ה-1.8T שנמצא בסיאט נחשב למוצלח ונפוץ בכל דגמי הקונצרן.

כל העניין סביב הדאגה לטורבו הוא שגוי- חשוב לבדוק בקניה שהטורבו תקין(אין חופשים, נזילות שמן וכו'), מעבר לזה, ובנחה שתמצא רכב שמור (לא חסרים כאלה, מנסיון), לא צפויה שום בעיה כלשהי.

עלויות האחזקה שלו יהיו תואמות +- לגולף שאתה מעוניין בה.

הוא מרווח מאחור, משפחתי לכל דבר, 6 הילוכים ובסה"כ חבילה מאוד מוצלחת במחיר שפוי.

ההבדלים בין הלאון טורבו לגולף 2 ליטר הם שמים וארץ.

אמיר.

פורסם

ואייל, זכור לי שכתבת שחיפשת גולף GTI שמורה ולא מצאת, האם זאת לא הוכחה שערסים מתעללים בה קשות?

למען האמת, הערסים הם אלו שמתעללים במראה שלה עם כל מיני קיטים מכוערים,

ובתכלס כמעט ולא נוסעים ברכב.

מי שמתעלל זה ילדים מתלהבים , שבדרך כלל גם גורמים לשאסי.

לשמוע מבעל ניסן אלמרה, הרכב המשעמם ביותר עלי אדמות, שגולף הוא רכב של סבתות,

זה מעט מקומם לא? :-D

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מנוע ה V5 בגרסאת ה 170 כ"ס הוא ממש לא כשלון.

מנוע מוצלח לדעתי.

ישנם מספר 306 S16 שמסתובבות באצרנו הקטנטונת.

רכב מדהים,העיצוב שלו תמיד נראה רענן.

והרכב לא צריך שום שיפורים בשביל להקרא ספורטיבי,הוא פשוט כזה.

החתימה נמחקה על ידי הנהלת האתר.

פורסם

אייל, נתחיל מזה שאני לא הבעלים של הרכב, אני רק נוהג בו.

נמשיך בזה שלא עשיתי כאן שום השוואה עם הרכב שלי

ונסיים עם זה שאני גם, כמוך, חושב שזה רכב שכל קשר שלו לנהיגה מקרי בהחלט.

לענייננו - גולף זה רכב פופולארי אצל ערסים - עובדה.

היא אולי לא משעממת כמו האלמרה (שאגב בגרסת האצ'בק עם מנוע 2.0 ומתלים מוקשחים - ע"ע GTI, לא משעממת בכלל) אבל היא בטח ובטח שלא ספורטיבית, פשוט כי היא לא נועדה לזה.

בגלל זה הצעתי לבחור את ה306.

אין צורך להתעצבן ממה שאני אומר, דעתך היא זו שקובעת - הרי את הרכב קנית בשבילך!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
מנוע ה V5 בגרסאת ה 170 כ"ס הוא ממש לא כשלון.

מנוע מוצלח לדעתי.

ישנם מספר 306 S16 שמסתובבות באצרנו הקטנטונת.

רכב מדהים,העיצוב שלו תמיד נראה רענן.

והרכב לא צריך שום שיפורים בשביל להקרא ספורטיבי,הוא פשוט כזה.

מה מוצלח בו?

נהגת על אוטו כזה?

היה בבעלותך רכב כזה?

אם כן אתה אמור לדעת שצריכת הדלק של המנוע הנ"ל גבוה מאוד, מנוע לא ספורטיבי בעליל (עצל) ואמינות מפוקפקת, אפילו בעלי הV5 מתלוננים שהרכב מרגיש אנמי משהו וזולל המון דלק.

אם כבר, מנוע הV6 הרבה יותר מוצלח.

פורסם
אייל, נתחיל מזה שאני לא הבעלים של הרכב, אני רק נוהג בו.

נמשיך בזה שלא עשיתי כאן שום השוואה עם הרכב שלי

ונסיים עם זה שאני גם, כמוך, חושב שזה רכב שכל קשר שלו לנהיגה מקרי בהחלט.

לענייננו - גולף זה רכב פופולארי אצל ערסים - עובדה.

היא אולי לא משעממת כמו האלמרה (שאגב בגרסת האצ'בק עם מנוע 2.0 ומתלים מוקשחים - ע"ע GTI, לא משעממת בכלל) אבל היא בטח ובטח שלא ספורטיבית, פשוט כי היא לא נועדה לזה.

בגלל זה הצעתי לבחור את ה306.

אין צורך להתעצבן ממה שאני אומר, דעתך היא זו שקובעת - הרי את הרכב קנית בשבילך!

לא התעצבנתי, בפורום הזה קיימת "חיבה" ארוכת ימים לניסאן אלמרה, בין היתר נגזר ממנה

שאדם שנוהג בניסאן אלמרה, הינו פסול מלזלזל ברכבים אחרים.

כמו כן,

זאת היתה דרכי לשאול אותך את השאלות הבאות:

א) כמה רכבים היו בבעלותך האישית?

ב) מהו נסיונך עם גולף? האם תחזקת אחת כזאת?

ג) מהו נסיונך עם 306? האם תחזקת אחת כזאת?

ד) מהו נסיונך עם מזדה? האם תחזקת אחת כזאת?

ה) מהו נסיונך עם BMW? האם תחזקת אחת כזאת?

ו) אותו דבר לגבי פוקוס

האם תשובותיך מסתמכות על נסיון אמיתי או הסתמכות על סטיגמות רווחות בציבור וקריאה בפורומים?

נסה לענות ברצינות ובלי כעס.

אייל.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
לא התעצבנתי, בפורום הזה קיימת "חיבה" ארוכת ימים לניסאן אלמרה, בין היתר נגזר ממנה

שאדם שנוהג בניסאן אלמרה, הינו פסול מלזלזל ברכבים אחרים.

כמו כן,

זאת היתה דרכי לשאול אותך את השאלות הבאות:

א) כמה רכבים היו בבעלותך האישית?

ב) מהו נסיונך עם גולף? האם תחזקת אחת כזאת?

ג) מהו נסיונך עם 306? האם תחזקת אחת כזאת?

ד) מהו נסיונך עם מזדה? האם תחזקת אחת כזאת?

ה) מהו נסיונך עם BMW? האם תחזקת אחת כזאת?

ו) אותו דבר לגבי פוקוס

האם תשובותיך מסתמכות על נסיון אמיתי או הסתמכות על סטיגמות רווחות בציבור וקריאה בפורומים?

נסה לענות ברצינות ובלי כעס.

אייל.

בבעלותי אין רכב, אני נוהג על הרכב של אבא.

לפני שתתחיל לזלזל תשים לב שלא רשמתי שום דבר שאין לי מושג בו.

עד עכשיו כתבתי ש:גולף יותר מעניינת לנהיגה מאלמרה (נהגתי על שני הרכבים לא מעט), שגולף היא רכב שערסים אוהבים, בשביל זה צריך עיניים - לא נסיון עם הרכב, שה306 היא מתנהגת יותר מכל הרכבים שהיו כאן )פרט לבמוו אולי, אבל זה סוג אחר של התנהגות)

(אגב נהגתי על ה306)

על המאזדה אין לי ממש נסיון, אבל תסכים איתי שמשפחתית שכזאת היא לא בדיוק ספורטיבית, היא כן חזקה, אבל לא מתנהגת! ועל הרכב שבתמונה לא הייתי ממליץ רק בגלל שהוא נראה כמו שהוא נראה!

אני מבין שהכעסתי אותך כשאמרתי שגולף זה רכב של סבתות וערסים.

אבל מפה לשאול אותי על אחזקה של פוקוס? או במוו?

מה זה קשור?

אתה רוצה להגיד לי שיהיה זול יותר להחזיק במוו מגולף או ממאזדה?

אה ו..

ALMERA RULZ :p

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ראשית, לא פגעת בי עם עניין הגולף בכלל.

לא מעניין אותי מי נוהג לקנות רכבים אלו ,אלא הרכב עצמו.

הדבר היחיד שהפריע לי הוא שאחד שנוהג בניסאן אלמרה של ההורים ומעולם לא היה רכב בבעלותו,

אינו יכול לזלזל או להמליץ על רכבים אחרים.

קח בחשבון אנשים לוקחים ברצינות את העצות בפורום !

בנוסף, האם אתה יודע התנהגות מהי? האם תוכל להבחין בין התנהגות של רכב X לרכב Y ?

האם נתון ההתנהגות של ה306 הוא משהו שקראת בפורומים או שהיתה אחת בבעלותך ? (בבעלותי היתה 306 דרך אגב והתנהגותה ללא ספק בין הטובות בקבוצה)

בנוגע לעלויות אחזקה, כשתגדל ,ותקנה רכב,תגלה כמה מפתיעים דברים יכולים להיות.

אני יכול לומר לך בוודאות, שיש חלקים מסויימים ב BMW שעולים יותר זול מאשר בלאנטיס ומן הסתם גם ההפך.

אני גם יכול לומר לך שיפניות אולי אמינות, אבל כשהן צורכות חלפים הן לא יותר זולות מרכבים כגון גולף,

ולעתים קרובות ההפך הוא הנכון.

בקיצור : אל תמהר להמליץ ולחוות דיעה על דברים שקראת עליהם בפורומים ואין לך מושג בהם , כי המידע שאתה נותן כאן איננו אמין ולא מבוסס.

נ.ב. אתה סתם קורבן תורן. יש עוד הרבה אנשים שגם רשיון נהיגה אין להם, אבל נוהגים להמליץ ולפסול רכבים בפורום , חדשות לבקרים.

אייל.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אייל, יש לי מושג התנהגות מהי, אני לא סתם ילדון מתלהב, מה שאני לא יודע - אני לא אומר\רושם. וברור לי היטב שהמידע הזה הולך לאנשים כייעוץ לרכב הבא שלהם.

לא מוצאת חן בעינייך העובדה שאני רושם כאן? פנה למנהלים שישימו אותי תחת מעקב או משהו.

זה שיש חלק בבמו שזול יותר מחלק במאזדה לא אומר שהאחזקה זולה יותר, בדרך כלל אחזקה של רכב יוקרה כגון במוו תהיה יקרה יותר מאחזקה של לאנטיס, נקודה. (כמובן שיש יוצאים מהכלל, אבל לא עליהם אנחנו מדברים.)

עד עכשיו לא רשמתי שום דבר על משהו שאני לא בקיא בו חוץ מעניין העלויות של BMW, כי את העלויות של המשפחנועית יפנית אני מכיר והן דיי דומות.

האלמרה עולה לנו פחות מ1000 שקלים לשנה טיפולים לידיעתך.

נ.ב.

אתה כל פעם מזלזל בניסאן אלמרה.

האם זה משמועות? או שיש לך נסיון אמיתי עם הרכב? אחזקה? נהיגה? ישבת פעם ברכב?

או בקיצור - האם כרגע חפרת לעצמך בור?

מבחינתי הוויכוח מיצה את עצמו. אני אמרתי את דעתי בקשר לשאלתו של הכותב, אתה אמרת מה שאמרת. לי אין שום עניין להמשיך ולטחון מים.

נתראה בשמחות.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא לריב חב'רה לא לריב יש מספיק ערסים לכולם. סתם ספאם שנפרס על גבי הדף ולא מועיל לא לפותח ההודעה ולא למשתמשי הפורום האחרים.

עכשיו הודעה לפותח ההודעה אני במקומך הולך על לאנטיס 2.0 מהסיבות הבאות.

1) אתה אומר שזה יהיה רכב משפחתי אך אומנם אתה תנהג עליו רק.

2) הב.מ.וו תהיה ייקרה לאחזקה, חלפים וכו'.

פורסם

מנועי ה1.8T של VAG אמינים בהחלט,הן המנוע והן הטורבו,עברו תחת ידי שתי גולף GTI 01/02 ללא בעיות אמינות,כולל צ'יפ שהפך לסטנדרט כבר בכל אחת בארץ... גם לאחי יש אחת(3 שנים),אמין בהחלט.

אל תפסול את הליאון ,אוטו מאוד מוצלח ותמורה PER כסף מעולה,פשוט יהיה קשה עד בלתי אפשרי למצוא שמורות מהמודל הראשון,ומהשנים הבאות הן כבר התייקרו במקצת אבל יותר נפוצות (ולדעתי נראות טוב בהרבה),אני באופן אישי לא אוהב את הזולות הפנימית אבל הרכב מאוד מומלץ.

סביר להניח שבעל המאזדה הידנית די שחט עם הרכב וגם לא הייתי הולך עליה בתור מקור להנאה מנהיגה כי התנהגות-אין, איכות-אין ,יופי-אין,מנוע??? אם 2.0 נחשב חזק בסטנדרטים שלך אז שיהיה בכיף פשוט בשביל הפרש של 20 כ"ס לטובת המאזדה מהגולף אז מהגולף היית נהנה הרבה יותר שהוא רכב שנעים לשהות בו,נעים להסתכל עליו (ג'נריישן) והרבה יותר נוח מהמאזדה,התמורה מבחינת האיכות רבה יותר וההתנהגות טובה משל המאזדה באופן וודאי(ברקסים מעולים,צמיגים רחבים,נוחות,הגה ספורטיבי-לא בתחושות אומנם אבל לאחר שמתחברים לרכב ועוד דברים שכרגע לא עולים לי לראש...).

יהיה מעט קשה יותר למצוא ידנית אבל הסיכוי ריאלי.

הבימר הכי מומלצת מבחינת ספורטיביות אבל יש לי חשש כבד שהיא די תכביד עליך בהוצאות כשהביטוח הוא העומס הראשי,לא יודע בוודאות אבל סביר להניח.

לפי דעתי לך על הליאון שהיא לפי תאורך הבחירה הנכונה עבורך ואם לא אז על הגולף(אומנם אני חבר במועדון VAG אבל דעתי המשוחדת לטובה נובעת מניסיון אישי ומשפחתי-לבן דודי יש ליאון וגם V6...), או הבמוו לאחר שתברר באופן עמוק יותר על אחזקתה,על המאזדה לא הייתי טורח להסתכל,אני לא רואה בה אף סממן ספורטיבי,רק ליסנגי...

בהצלחה בבחירה,אודי.

ד"א לגבי האלמרה-לאקסית שלי הייתה כזו ממודל 2004 אם אינני טועה והיא כן נכנסת להגדרה של משפחנועית יפנית,אין בה שום ייחוד לעומת חברותיה היפניות והיא אף אפרורית יותר (2004,לגבי החדשה אינני יודע).

CONTROL IS NOTHING WITHOUT POWER - GT35R

• תוכן חדש...