ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,582 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום חברים, בקרוב אקבל הוצאות רכב על סך 2500 שח (נטו). על מנת לא להוציא כסף רב על רכישת רכב יד2, חשבתי על רכב שני במשפחה שיהיה מהייטק זון. ראיתי פיקנטו בעלות כוללת של 1500 שח. פלוס 1000שח דלק נסיעות לעבודה = 2500 שח. יש המלצות אחרות לרכב בעלות דומה? נסיעות - 70 קמ' ביום. תודה
הודעה אחרונה מאת chenrp, -
-
פורד פוקוס 2016 1 2
מאת מוטי קליין- 3 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
ב-2012 רכשתי כמו בים אחרים פורד פוקוס. הרכב, כפי שידוע לכולם, מצויד בתיבה רובוטית, והוסבר לי בעת הקנייה שהתיבה מתנהגת כמו תיבה אוטומטית, עם היתרונות של תיבה ידנית. ההבדל היחיד הינו שבעלייה הרכב אינו מתדרדר למשך 3 שניות. בנסיעת המבחן בדקתי את העניין בעליה והשתכנעתי שאין לי בעיה. מייד כשקיבלתי את הרכב ונסעתי מעט, שמעתי רעשים מתכתיים מהגיר וחיכוך מטריד,הגיר היה מקפיץ הילוכים בחבטות והתחושה הייתה כלל לא נעימה. אחרי כ3000 קילומטר הלך הקלטצ'. עדכוני תוכנה שנעשו מיד פעם שיפרו את התנהגות הגיר אבל הקירקושים והחבטות לא נעלמו לחלוטין. אחרי נסיעה של ארבע שנים עם הרכב אני לא מצליח למכור אותו ובמסגרת שבוע ההשקה של הפוקוס החדשה כנראה אבצע טרייד אין. אשמח לשמוע מה דעתכם על ה…
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
היי, רציתי לקבל חו"ד של משתתפי הפורום המכובדים על מושבי עור מול בד? לכאורה, במושבי עור אפשר ללכת על צבע בז' כיוון שהם קלים יותר לניקוי (יש לנו 3 ילדים), שזהו הצבע המועדף עלינו על פני שחור. מה דעתכם? האם מנסיונכם מזיעים יותר במושבי עור (כשיש מזגן)? האם הם נשחקים מהר יותר (לא בא לי להחליף ריפוד אחרי 3 שנים)? (האוטו עומד בחוץ כשהוא בבית, בעבודה בחניון)
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
לאחרונה מכרתי הונדה CRV מודל 2013 ידנית, שהאמת די סבלתי ממנה ואני מחפש מחליף ראוי, נוסעים בערך 20000 קמ בשנה שרובם בתוך העיר, ראיתי סניק 7 מקומות מודל 2014 בנזין שהתברר שחטף מכה בשלדה (באסה דווקא היה מפנק ולא מאוד יקר) ,חשבתי שאם אני מוכן לשלם מעל ל 100000 על רכב אז אולי כבר נלך על רכב חדש, בלי הפתעות, יש לנו 3 ילדים שאוהבים לריב מאחורה ואני רגיש למושבים לא נוחים ומחפש גם קצת חווית נהיגה ואבזור. חשבתי לקנות טויטה ורסו אז נכנסתי היום לסוכנות טויטה ושם דווקא הציעו פריוס פלוס בסכום שבחיים לא חשבתי שאשלם על רכב, זה הגיע ל 173000 בפריסה ל 70000 מקדמה, 60000 ב 60 תשלומים ו 40000 בסוף תקופה, הרכב נראה מאוד נחמד עם מנגנון חשמלי לתמיכה בגב תחתון, מתחייבים לקנות אותו ממך במחירון ב…
הודעה אחרונה מאת sh88, -
-
- 1 תגובות
- 725 צפיות
שבוע הבא אנו הולכים לראות בלובינסקי את הפיקאסו החדשה. אנו נראה גם רכבים אחרים כגון סאן יאנג, קיה קרניבל ופורד גלקסי. שאלתי האם בקניית רכב חדש ניתן להתמקח על הסכום או לבקש תוספות ללא עלות נוספת של וידאו מאחור, וו גרירה וכדומה. כמה חזק כושר המיקוח שלנו? הרכב לטווח הרחוק , 8 שנים אז נשמח גם לשמוע דעתכם על מה כדאי לקנות.
הודעה אחרונה מאת SportsCar, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אז לאחר כ-10 שנים עם ליסינג ממקום העבודה אני מתכוון להיפטר ממנו ולרכוש לי ולאישתי רכב חדש. ההתלבטות שלי הם: 1. יד 2 יחסית חדש בן 3 עד 5 שנים. 2. יד 2 שנת 2006 - 2007 (פלוס מינוס) 3. חדש. קצת פרטים: זה יהיה הרכב העיקרי שלנו, לאישתי רכב קטן וישן, אני נוסע כל יום לעבודה כ-80 ק"מ ביום כאשר עכשיו החלטתי לעבור לנסיעה משולבת של רכבת (יש לי תחנת בעיר שבו אני מתגורר וליד מקום העבודה) יחד עם עוד פעמיים - שלוש בשבוע עם הרכב. עם הליסינג הייתי עושה כ-28 אלף קילומטר בשנה ועם הרכב שאני יקנה אני מאמין שזה ירד לכ-20 אלף ק"מ בשנה. אם אנחנו קונים רכב חדש אנחנו מתכוונים להחזיק אותו כמה שנים ולא להחליף\טרייד אין לאחר 3 שנים. ההתלבטות ברכישת רכב חדש היא בין קורולה…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 993 צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב חדש (עקב טוטאל לוס משבוע שעבר..) מאסתי בצרפתיות (הרכב הקודם היה סיטרואן C3 שנת 2003), ארצה המלצה לרכב מיני או סופר מיני ( אפילו סדאן אם עונה לדרישות המפורטות למטה).. הדרישות העיקריות : חסכוני בדלק, אמין , טיפולים לא יקרים מאוד, ושהערך שוק שלו לא נופל דרסטית כל שנה (מניח שהאוטו יהיה לשנתיים שלוש), ושאוכל למכור אותו במחיר סביר לעומת הקניה, התקציב שלי כפי שמפורט בכותרת הוא עד 45 אלף (כמובן שאם אפשר להשיג בפחות זה יהיה מעולה). אשמח לעזרה ורעיונות.. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת Itzhak Levi, -
-
MG 550 2011
מאת 1idan- 0 תגובות
- 695 צפיות
אפשר חוות דעת על הרכב ממישהו שיש לו אותו יחסית תקופה ארוכה? בחיפוש אני מוצא נושאים מפלני 3-4 שנים שהרכב היה חדש מעוניין לדעת איך הוא עכשיו אחרי 5 שנים על הכביש והאם כדאי לקנות. תודה שנה 2011 כ 7-100 ק"מ 45K
הודעה אחרונה מאת 1idan, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, כיום יש בבעלותי מיצובישי לנסר שנת 2008 , הצורה החדשה נפח מנוע 1800 דגם ספורט. כבר המון זמן מחפש מכוניות ומתלבט הרבה מה לעשות , לאחר חיפושים ארוכים החלטתי ללכת על הונדה סיוויק הצורה החדשה 2012 או 2013. מחר יש לי פגישה בסכונות ליס4יו. מכיוון שאף פעם לא ביצעתי טרייד אין , הייתי רוצה לדעת מה אפשר לעשות? מה צריך לשאול ? , מה חייב לוודא לפני כן , האם המחיר יורד? , הבנתי שבהונדה לא מורידים מחיר על ליסינג , מה כן אפשר לעשות? , איך אפשר לבדוק האם יש באוטו רצועת טיימינג (אצלי במיצובישי אין). אשמח לטיפים בנושא בברכה, איליה.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום היקרים, אני מתכוונת לקנות רכב ואני לא יודעת איזה כדאי, ואשמח לחוות דעתכם. קצת רקע: עד היום הייתה לי חיפושית שנת 74 שהיה לה ערך סנטימנטלי גבוה עבורי (היא הייתה האוטו הראשון שלי ובמשך 10 שנים) ומכרתי אותה מאחר והיא גבתה מחיר כבד מדי כלכלית. עכשיו אני מחפשת לקנות אוטו שישרת אותי ולא ההפך. כלומר יותר פרקטי מבחינת עלויות תחזוקה (אמינות גבוהה ובשאיפה לביקורים במוסך לשם טיפולים ותו לא), ובסביבות 20 אלף ש"ח. אני סטודנטית, ומאוד חשוב לי שלא ידרוש תחזוקה גבוהה מבחינת תיקונים, טיפולים וכו' (בפוסט-טראומה מאז החיפושית), אבל גם שאוכל למכור אותו בתקווה עוד כשנתיים (ולכן מעדיפה לרכוש אוטומט). רציתי לדעת אם יש לכם המלצות? יצרן/חברה מומלצים (הבנתי של…
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
שלום, אני מחפש רכב סטיישן גדול ובטיחותי במיוחד. בסוכנות וולוו מציעים V50 , שנת 2011, 2000 סמ"ק אוטומט בנזין, 71000 ק"מ יחליפו צמיגים, יעשו טיפול, ונותנים אחריות מנוע וגיר חצי שנה. מחיר יפה. נשמע די טוב. אני רק חושש מעלויות אחזקה בהמשך, וגם רוצה להתייעץ מה לבדוק לפני שאני קונה. אשמח לשמוע מנסיונכם ארז
הודעה אחרונה מאת erezts, -
שלום אבא שלי נוסע היום על הונדה אקורד 2014 ומחפש רכב חדש , דרישות: 1. יותר גבוה מההונדה (נמוכה וקשה לצאת ממנה) 2. עדיפות ל SUV בסגנון Q3 3. לא גרמני 4. נסיעה חלקה לפחות כמו ההונדה 5. מחיר : 200-230 א"ש (גמיש מעט) 6. לא נראה גדול ומסורבל מדי (למשל לי יש CX5 והוא טוען שזה נראה מפואר וגדול מדי ) 7. מנוע 2000 לפחות אשמח להצעות תודה רבה
הודעה אחרונה מאת shai_ka, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, מחפשים להחליף את הרנו גרנד סניק ברכב מקביל חדש. נסועה שנתית גבוהה במיוחד כ-65,000 ק"מ. תקציב סביבות 170 א' סה"כ הרנו היה רכב לא רע, אבל מתחיל לעשות בעיות, לא יזיק משהו נוח יותר. האופציות כמדומני הן: סיטרואן c4 גרנד פיאקסו מציבושי אאטולנדר תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 663 צפיות
אני בתהליכי רכישה של הרכב מסוכנות הטרייד אין של הונדה אתמול העברתי אותו בדיקה באוטוטופ באר שבע הכל ייצא בסדר חוץ מכמה דברים הזעת שמן, ניקוי מערכת קירור, ותצרוכת דלק HC גבוהה עכשיו התייעצתי עם כמה אנשים חלק אומרים שזה סתם שטויות שצריך לשים תוסף לדלק וזה משפר את הביצועים מוריד את הפיח ובכך מוריד את התצרוכת. חלק אומרים גם שהרכב מלא בבעיות ושהוא שותה דלק אז הוא גם שותה שמן ... מה דעתכם ? אשמח לחוות דעת מקצועית.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 460 צפיות
שלום לכולם אני מחפש רכב ראשון עבור זוג, אשמח אם תוכלו לייעץ. תקציב: לכל היותר 25000 -רכב סופר מיני-אוטומט (לא גיר רובוטי) -בטיחותי -כמה שיותר חסכוני בדלק -לא נמוך משנת 2008. האם מומלץ ללכת קודם כל למגרש ולנסות לקנות רכבים שהיו בליסינג? שמעתי שזה יותר בטיחותי, מפחד ליפול על רמאים (רכב ראשון כמו שרשמתי.. ) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 2 תגובות
- 625 צפיות
שלום, אני מחפש המלצות לרכבים ספורטיבים (עדיפות לגג נפתח או סאן רוף, לא חובה בכל אופן), עם שני מושבים במחיר של עד 60,000 ש"ח. שנה - עדיפות מ2009-2010 ואילך. דברים בסגנון של פיג'ו 207cc למשל. אשמח לעצתכם!
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 532 צפיות
שלום, רצינו לקבל המלצות לקניית רכב משפחתי אמין וזול, מבחנת דלק וטיפולים. הרכב צריך להיות מספיק רחב להכיל 2 כיסאות תינוק מאחורה + אדם בוגר. האם יש חיה כזאת?! עדיפות לשנים מעל 2006
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום לכולם אני צריך חוות דעת על אופל קורסה OPC. אמינות, צריכת דלק, הנוחות שלה בנסיעות מנהליות, המושב האחורי שלה יכול לאכלס מישהו, משהו? ובכמה התחזוקה תהיה יותר יקרה מרכב סטנדרטי?
הודעה אחרונה מאת Avia, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 44 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
אני סובל מבעיות גב. החלטתי לרכוש רכב חדש, מתאימה לי קטגוריה מתחת למשפחתית מה שנקרא סופר מיני, רכב בעל מתלים רכים שלא ארגיש את זעזועי הכביש. מהו הרכב המומלץ? ובאותו עניין, האם נכון שבגלל הגודל, רכב משפחתי ייסע רך יותר? בתודה מראש, דורון
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 632 צפיות
שלום יש לי תקציב של 70k מתלבט בין רכבי מיני קיה פיקנטו lx אוטומט 1.25ופיאט 500 my pop 1.2 :שניהם 2016 מה עדיף ??
הודעה אחרונה מאת eyalkar, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 875 צפיות
אישתי מאוד רוצה עקב הגודל לקנות את הרודיוס חדש מהיבואן. הזיהום וצריכת הדלק איומים , האם יש משהו מקביל בגודל אשר עדיף? מה דעתכם על הרכב באופן כללי? אין כמעט יד שנייה שלו למכירה, לא יודע אם זה מדד טוב או רע.
הודעה אחרונה מאת tulltull, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 939 צפיות
שלום, לאחרונה רצינו להתחדש ברכב חדש. הסתכלנו על אאוטלנדר, טוסון, ספורטג', קשקאי, מזדה, ראב4. לצערנו בכולם ראינו אותו דבר: במושבים האחוריים, ה"מושב" האמצעי אינו נוח לשבת. גם בגלל שלא דאגו לריפוד לטוסיק וגם בגלל שמשענת הגב היא משענת היד ואינה מרופדת. בכמה רכבים (במיוחד האאוטלנדר) המושבים הצדדיים גם אינם נוחים וההרגשה היא שיושבים על ספסל. אז, בהנתן אותו טווח מחירים פחות או יותר (150 - 167 אלף), איזה רכב אתם ממליצים למשפחה עם 3 ילדים שרוצה לעשות נסיעות ארוכות בכיף, לנסוע בשבילי עפר בלי לחשוש, אבל לא מחפשת רכב שיטפס ג'אבלאות? (וחוץ מהמושבים שזה העיקר, גם רצוי יציאות מזגן אחוריות, התנעה ללא מפתח וכמובן שמירת ערך)
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 494 צפיות
שלום חברים. אני מחפש לאחותי רכב משומש (במקרה הזה לפחות 6 מקומות) בתשלומים נמוכים ללא מקדמה. מישהו מכיר מקום כזה? קיים?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מתעניין ברכישת פיג'ו 407, שנים 2007-2008 רציתי לשמוע את חוות דעתכם. 1. בקשר לאמינות 2. בעיות, טיפולים, תיקונים ועוד 3. מחיר שנראה סביר. 4. צריכת דלק. תודה רבה רבה
הודעה אחרונה מאת עקיבא 123, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אשמח לעצתכם בנושא רכישת רכב בתקציב של 30000 ש"ח עפ"י הצרכים הבאים: אוטומט. בטיחותי, אמין, ורצוי שיהיה יחסית חסכוני בדלק [נוסעת כ-400 ק"מ בשבוע, עירוני+בינעירוני] מבחינת גודל, אני לא צריכה רכב משפחתי, אבל כן חשוב לי שיהיה מרווח ברמה אנושית. זה יהיה רכב ראשון שלי, ואני לא בדיוק יודעת מה אני צריכה, כך שאם יש נתונים שלא כתבתי אשמח אם תאירו את עיני. תודה גדולה.
הודעה אחרונה מאת משתמש5, -
-
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
הי לכולם, התלהבתי מאוד מהפג'ו 3008 שנמכר ב-137,900 ש"ח במבצע עד סוף השנה. מבחינת כל הפרמטרים הוא מתאים לי. במעבר על כל הביקורות והתגובות של הגולשים, יש המון אנשים שקוטלים את המכונית מבחינת אמינות. האם יש אמת בדברים? האם זה באמת רכב לא אמין? כמו כן, האם תהיה לו ירידת ערך משמעותית? תודה אייל
הודעה אחרונה מאת robertf, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 960 צפיות
שלום, לפני כמה ימים היתה לי תאונת דרכים והרכב שלי ירד מהכביש, זה היה פורד פוקוס 2003 דגם GHIA מנוע 2000 סמ"ק, הייתי מאוד מרוצה ממנו, הוא גם קיבל את המכה כמו שצריך ויצאתי מהתאונה בנס (אבל עם המון כאבים עד עכשיו). בקיצור, אני מחפש עכשיו אוטו חדש, אני מתלבט בין פוקוס שנים 06-09 או מאזדה 3 שנים 04-08 התקציב שלי הוא 25K, ראיתי שניתן להשיג את הדגמים האלו בשנתונים שרשמתי למעלה. בנסיעה על פוקוס 1.6 סדאן ראיתי שהיא קצת עגלה, אבל בפוקוס האצ'בק 1.6 ראיתי שהיא קצת יותר זריזה, מאזדה 1.6 זריזה משתיהן. מה שחשוב לי ברכב זה: אמינות' בטיחות, אחזקה לא יקרה וקצת כח כי יש לי עליות בדרך לעבודה. חשבתי על שברולט קרוז, אבל אחרי קריאה בפורום מצאתי שיש לה לא מעט בעיות אמינות והיא גם …
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חברים אשמח לקבל חוות דעת לגבי רכב שאני שוקל לקנות סקודה סופרב 2010 דגם Ambition 1.8 100K ק"מ יד 2 (פרטי*2) אשמח לקבל חוות דעת על הרכב ואם יש לו "מחלות".. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום רב, מתלבט בין לנד קרוזר לפגא'רו. התקציב עומד על כ- 150-160 אלף ש"ח, מה שאומר לנד קרוזר עד מודל 2008 או פגא'רו עד מודל 2011. ביום יום הרכב ישמש את האישה לנסיעות עירוניות קצרות בסופי שבוע נשתמש גם בשורה מס' 3 (4 ילדים) לנסיעות משפחתיות וטיולי שטח מפעם לפעם (אחת לחודש נניח, ולא שטח קשה מידי) נסועה שנתית כ-10,000 ק"מ/שנה. תודה
הודעה אחרונה מאת ohadohad2, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יודע מהם המבצעים המוצעים עבור סקודה פאביה ברמת איבזור style? לא הצלחתי למצוא על זה שום מידע והנציגים הטלפוניים לא ממש מנדבים מידע. אני יודע שעל רמת איבזור ambition יש הנחה של 5000 ש"ח. מה לגבי תוספות איבזור?
הודעה אחרונה מאת matanya cahana,
-
מי מחובר 44 משתמשים רשומים, 15 אנונימיים, 1,382 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- הדיין
- נהג מירוצים ותיק
- טויוטה סופרה
- Ash1
- פאר האורה
- 123Shmuel
- ypz
- shlomiko
- matanff
- yoav911gt2
- lior_mu
- Tom78