Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3846 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אז לאחר כ-10 שנים עם ליסינג ממקום העבודה אני מתכוון להיפטר ממנו ולרכוש לי ולאישתי רכב חדש.

ההתלבטות שלי הם:

1. יד 2 יחסית חדש בן 3 עד 5 שנים.

2. יד 2 שנת 2006 - 2007 (פלוס מינוס)

3. חדש.

קצת פרטים:

זה יהיה הרכב העיקרי שלנו, לאישתי רכב קטן וישן, אני נוסע כל יום לעבודה כ-80 ק"מ ביום כאשר עכשיו החלטתי לעבור לנסיעה משולבת של רכבת (יש לי תחנת בעיר שבו אני מתגורר וליד מקום העבודה) יחד עם עוד פעמיים - שלוש בשבוע עם הרכב.

עם הליסינג הייתי עושה כ-28 אלף קילומטר בשנה ועם הרכב שאני יקנה אני מאמין שזה ירד לכ-20 אלף ק"מ בשנה.

אם אנחנו קונים רכב חדש אנחנו מתכוונים להחזיק אותו כמה שנים ולא להחליף\טרייד אין לאחר 3 שנים.

ההתלבטות ברכישת רכב חדש היא בין קורולה לבין אוקטביה 1.2L כאשר 35 אלף שקל ילכו למקדמה וכ-1200 שקל לתשלום בכל חודש ולאחר התקופה ישאר לי חוב של כ-60 אלף שקל שאותו אני אמור להחליט איך לסגור (תשלומים או במכה, כאמור אני לא מתכוון להחליף את הרכב לאחר 3 שנים).

אשמח לכמה חוות דעת.

עריכה אחרונה על ידי gshhar
פורסם

אני עשיתי מעבר דומה לאחרונה, מליסינג לפרטי, לא רואה הרבה הגיון כלכלי בלקנות רכב חדש מהניילונים, אני קניתי רכב 2012 ממש כמו חדש, בחצי המחיר של חדש. חפש רכב יד ראשונה פרטי ושמור עם קילומטרז' נמוך, גם אם תשלם עליו קצת יותר מהמחירון - זה שווה.

העלות העיקרית שלך בקנית רכב חדש היא בירידת ערך גדולה, גם באחוזים וגם אבסולוטית כי המחיר הוא פי 2.

לדעתי ללכת על רכב 2012-2013 ולהחליף עוד 3 שנים זה הכי משתלם מכל הבחינות. אתה גם נוסע ברכב שהוא לא שונה בהרבה מרכב חדש מבחינת אבזור/בטיחות וכו', הוא עדיין בשנים ה'אמינות' שלו, אתה נהנה מירידת הערך שספג זה שלפניך, ומוכר כשהוא כבר נהיה זקן מדי ועם קילומטרז' גבוה מדי. אם תשב עם אקסל ותכניס קצת מספרים המצב יהיה יותר ברור לך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם (נערך)

רכב חדש בתכנית ליסינג מימוני זאת מלכודת דבש.

כאשר מגיע רגע שצריך להחזיר את היתרה או להתחיל תכנית חדשה, מתאורר אדון מרפי, ויש הוצאות גדולות אחרות על הפרק ( החלפת דירה/ שיפוץ, בר מצווה וכו...), וברוב המקרים, גם אנשים שלא התכוונו להמשיך לעיסקה חדשה בליסינג, נכנסים שום פעם לתשלומים חודשיים וחוב בדחייה ל 3 נוספות.

רכב חדש מליסינג כלכלית לא יחסוך לכם שום דבר, כאשר נוסעים מעל 20 אלף קילומטרים בשנה. ירידת ערך של 3 השנים הראשונות גדולה מאוד. אתם תאכלס משלמים מחיר מלא של רכב חדש, אולי יותר בגלל הריבית ומפסידים 50% מערכו תוך 3 שנים.

הצעתי - למצוא דרך לקנות קיה סיד/ פורטה בת 3 מידיים פרטיות ( בגלל אחריות ל 7 שנים למכלולים חשובים).

עריכה אחרונה על ידי vladclar

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

מה לגבי קורולה 2013 (הצורה החדשה) מליסינג ? (אני יכול לברר אצלנו בחברה עם הקצין רכב אם הוא מכיר רכב במצב טוב)

פורסם

אם הרכב במצב טוב ובמחיר נוח, זאת אופציה טובה מאוד.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

דעתי שונה, אני מממן את הרכבים החדשים שלי בדיוק כך כבר עשר שנים. מבין הבחירות שלך הייתי הולך על הקורולה, משום שייקל עליך למכור אותה ובמחיר גבוה יותר ככל הנראה. בנוסף היא נעימה יותר לנסיעה לטעמי, כאשר לטובת הסקודה יש את המנוע, אבל בתור רוכש פרטי הייתי נזהר מבעיות אפשריות ברכב.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אתה צריך להחליט כמה כסף כל חודש אתה יכול\רוצה להקדיש לסעיף הרכב מתוך התקציב הוצאות הבית (מעבר למקדמה של נניח 35K ש"ח שאתה תוציא בכל מקרה ולהבנתי מדובר בכסף נזיל שיש לך)

תקציב הרכב יהיה בנוי כך:

• ביטוחים: כ- 400 ש"ח בחודש
  • אגרה שנתית: 110 ש"ח בחודש
  • טיפול שנתי (אולי טיפול וחצי בנסועה של 20K בשנה): כ- 125 ש"ח בחודש (לפי 1500 ש"ח בשנה, לקחתי פה אקסטרה ליתר ביטחון)
  • תקלות בלתי צפויות: כ- 200 ש"ח בחודש (לפי 2400 ש"ח בשנה)

הגענו ל- 835 ש"ח בחודש.

עכשיו נכניס את נושא מימון הרכב...

• אם הכוונה היא להוציא על רכב 1500 ש"ח בחודש (חוץ מדלק) אני חושב שאתה צריך להשאר עם רכב בתקציב של 50K-60K ש"ח.
  • אם יש לך יכולת להקציב לכך 2000 ש"ח בחודש יש טעם ברכישת רכב חדש בעסקת בלון כאשר חלק מהוצאות המימון מגיעות מחסכון בסעיף התחזוקה "תקלות בלתי צפויות" שלא רלבנטי במקרה של רכב עם אחריות יבואן.

כל החישוב הנ"ל ללא הוצאה על דלק.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אפשר לשאול מדוע אתה עוזב את הליסינג?

80 ק"מ ביום זה מכובד מבחינת צריכה כלכלית ואני לא בטוח שהייתי ממהר להפטר מזה.

האם זה משום שנמאס לך לנהוג וקיים רצון מכוון לעבור לרכבת?

תומר

"היום הוא המחר שאתמול דאגתם בגללו כל כך"

פורסם

אני הייתי בסיטואציה דומה לפני חודשיים. עוזב את הליסינג אחרי 15 שנים משיקולי מס (שווי רכב). לאחר חיפוש של כמה זמן בשוק המשומשות החלטתי לרכוש רכב חדש 0 קילומטר. נחיתה רכה יותר מאשר רכב יד 2.

אגב בתור מי שמכיר את הנושא של ליסינג מצד המשתמשים (במקום העבודה שלי רבים נוסעים עם ליסינג) לא הייתי רוכש רכב מליסינג (הכוונה ליסינג שנסעו בו, לא רכב חדש ) כי כל מה שאומרים כל רכבי ליסינג הוא נכון...

פורסם (נערך)

pipinoadar, אני מוצא את עצמי נשאר בעבודה עד מאוחר יחסית (בסביבות 19:30) רק משום שכבר נמאס לי מהתנועה והפקקים ועדין לוקח לי כ-50 עד שעה נסיעה הביתה אז החלטתי לעבור לכמה פעמים בשבוע לרכבת כאשר את הכסף שאני חוסך בדלק אני משלם ברכבת (אני חושב שגם אמורה להיות ירידת מחירים בתחבורה הציבורית ממש עכשיו בינואר) כאשר עם ליסינג זה לא משתלם כי אני משלם על הרכב גם אם אני לא מזיז אותו מטר.

עריכה אחרונה על ידי gshhar
פורסם
אתה צריך להחליט כמה כסף כל חודש אתה יכול\רוצה להקדיש לסעיף הרכב מתוך התקציב הוצאות הבית (מעבר למקדמה של נניח 35K ש"ח שאתה תוציא בכל מקרה ולהבנתי מדובר בכסף נזיל שיש לך)

תקציב הרכב יהיה בנוי כך:

• ביטוחים: כ- 400 ש"ח בחודש
  • אגרה שנתית: 110 ש"ח בחודש
  • טיפול שנתי (אולי טיפול וחצי בנסועה של 20K בשנה): כ- 125 ש"ח בחודש (לפי 1500 ש"ח בשנה, לקחתי פה אקסטרה ליתר ביטחון)
  • תקלות בלתי צפויות: כ- 200 ש"ח בחודש (לפי 2400 ש"ח בשנה)

הגענו ל- 835 ש"ח בחודש.

עכשיו נכניס את נושא מימון הרכב...

• אם הכוונה היא להוציא על רכב 1500 ש"ח בחודש (חוץ מדלק) אני חושב שאתה צריך להשאר עם רכב בתקציב של 50K-60K ש"ח.
  • אם יש לך יכולת להקציב לכך 2000 ש"ח בחודש יש טעם ברכישת רכב חדש בעסקת בלון כאשר חלק מהוצאות המימון מגיעות מחסכון בסעיף התחזוקה "תקלות בלתי צפויות" שלא רלבנטי במקרה של רכב עם אחריות יבואן.

כל החישוב הנ"ל ללא הוצאה על דלק.

אני יצאתי מנק' הנחה שרכב חדש יעלה לי כ-1700 ש"ח בחודש לא כולל דלק (מימון וביטוחים) ואני מתכנן (במידה ואני הולך על חדש) להחזיק אותו כ-6 שנים לפחות.

במידה ואני הולך על טויוטה 2013 מליסינג כמה אני חוסך ? עד כמה זה קשה למצוא רכב שמור יחסית ?

פורסם
אני יצאתי מנק' הנחה שרכב חדש יעלה לי כ-1700 ש"ח בחודש לא כולל דלק (מימון וביטוחים) ואני מתכנן (במידה ואני הולך על חדש) להחזיק אותו כ-6 שנים לפחות.

במידה ואני הולך על טויוטה 2013 מליסינג כמה אני חוסך ? עד כמה זה קשה למצוא רכב שמור יחסית ?

הרצתי את הנתונים במחשבון מימון על רכב שעולה 130,000 ש"ח (בערך מחיר של משפחתית). המחשבון מחשב לפי ריבית P+0.2% שזה מה שמקובל היום בבנקים ברכישת רכב חדש.

- מקדמה 35,000 ש"ח

- 36 תשלומים של 950 ש"ח

- יתרה בסוף תקופה 65,000 ש"ח

יש בנקים שמאפשרים עסקאות בלון ל- 60 חודשים כאשר הבלון לא עולה על 40% משווי הרכב ואז:

- מקדמה 35,000 ש"ח

- 60 תשלומים של 828 ש"ח

- סוף תקופה 52,000 ש"ח

מעבר לתשלום החודשי הנמוך יותר, אני חושב שהיתרון העיקרי במסלול השני הוא שהבלון מגיע לאחר חמש שנים ולא מכריח אותך להתמודד איתו לאחר שלוש שנים.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

תודה אני אבדוק את העניין הזה של ה-5 שנים אבל ההתלבטות שלי היא האם זה כדאי לקחת חדש למרות שיש ירידת מחיר רצינית וכל זאת בהתחשב בעובדה שאני הולך להחזיק את הרכב 6-8 שנים.

מה שקורה עכשיו זה ששילמתי על ליסינג כ-10 שנים ואין לי כלום ביד (אפילו רכב ששוה 30 אלף אבל נוסע...)

• תוכן חדש...