ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,581 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 992 צפיות
איזה רכב עדיף מבחינת עלויות תחזוקה, חסכון בדלק, טיפולים שוטפים וכ'ו..? אני מתלבט בין יונדאי גטס בשנתון 2008, דגם GLX לבין דייהטסו סיריון שנתון 2007. שני הרכבים עם נתונים מעולים וההפרש בניהם עומד על 4K לטובת היונדאי, אבל זה הפרש שלא צריך לשנות משהו בהחלטה של בחירת הרכב. תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, לאחר 4 שנים עם לאנטיס זוללת דלק, וצרכי נסיעה שלא עולים בקנה אחד עם הרכב הזה, אני די מתלבט ברכישת רכב מיני חדש עד 65k ידני בלבד, נמאס לי מאוטומט. הרכב שהכי מושך אותי מבחינת מחיר ונוחות נסיעה הוא הסוזוקי אלטו (סה"כ 48 אלף שקלים במזומן). אני נוסע על אחת של אחד המפקדים אצלנו בבסיס, והרכב הזה די זריז ושקט. רק המנוע אוהב קצת לרקוד וצוץ מזה הכל טוב. כמובן ישנן גם את ההתלבטוית בין הרכבים הבאים: 1. פיאט פנדה 2. שברולט ספארק 3. סקודה סיטיגו 4. יונדאי i10 אשמח לעצות מבחינת הנושאים הבאים: 1. ביצועים כשהרכב מלא אנשים 2. צריכת דלק (לא כל כך קריטי כי כולם לדעתי באותו טווח) 3. עלות ביטוחית לנהג צעיר 4. שרידות מכאנית וחשמלית ללפחות 5 שני…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 606 צפיות
מי יכול לעזור לי בנושא ב. לבדוק מה אומר הבדיקת רכב המצורף doc00985920151227081538.pdf
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 441 צפיות
אם הממון מצוי בכיסך, יש 208 דיזל ידנית ב-89K חדשה. לדעתי שווה בדיקה. תבדוק C3 רגילה\פיקאסו דיזל
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 772 צפיות
אנחנו לקראת רכישת רכב שני, שישמש בעיקר לצורכי נסיעה לעבודה (כ-70 ק"מ ביום). תקציב: עד 35K. נשמח לשמוע את דעתכם. תודה!
הודעה אחרונה מאת dollsteak, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 456 צפיות
שלום לכולם, אשמח לעצה איזה רכב כדאי לרכוש בתקציב של כ30,000 ש"ח שישמש כרכב שני במשפחה ויהיה מיועד בעיקר לנסיעות עם ילדים. מעדיפה רכב קטן ולא ישן. חשוב שיהיה אמין, שהתחזוק שלו לא יהיה יקר ושיהיה חסכוני בדלק. מקווה שרכב כזה קיים בכזה תקציב. תודה
הודעה אחרונה מאת Klieber, -
-
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אז ככה חברים ערב טוב , אני צריך להתייעץ איתכם לגבי קניית רכב בזמן הקרוב התקציב שלי יגיע עד 55 אלף גג . הדרישות שלי מהרכב הם : פוזה , עוצמה . הכיוון שלי בעין שנראה הכי נכון זה :יונדאי קופה 2008 2.7 ידני 170 כ"ס או סיאט איביזה טורבו 1.8 250 כ"ס עכשיו אשמח לייעוץ מבחינת כל הפרמטרים : צריכת דלק , סיפוק אישי , חווית נהיגה ועוד .. ידוע לי שביונדאי יש יותר פוזה יותר " סקסי " , אך בולע דלק ואין הכי הרבה תמורה שהופכת לכ"ס בסוף .. לעומת זאת האיביזה לפי מה שנראה לי יותר חסכונית ויותר חזקה אבל חסר לי העוד קצת פוזה ( זה גם רכב שיש להרבה ) .. ייעוץ יעזור לי מאוד הכיוון שלי שיהיה ספורט , חוויה , תמורה לכסף , ושתהיה עם שנתון גבוה עד כמה שאפשר ( 2006+ ) . באמת תודה למי…
הודעה אחרונה מאת סיוויק 08, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני מחפש כבר זמן רב הונדה סיוויק האצ'בק כבר תקופה ארוכה הגעתי לחברת ליסינג ומצאתי את הרכב שתמיד רציתי מדובר בהונדה סיוויק האצבק דגם ספורט שנת 2010 נסע כ-90,000 ק"מ יד-2 פרטי לקחתי את הרכב למכון בדיקה ורשמו מספר דברים שאני לא יודע לפרט מרכב שלדה, משמעות נמוכה: סימני פגיעה לפנים , שלוחות שלדה פגומות, עקום. תקוני מרכב, משמעות נמוכה: תקוני מרכב וצבע מעיכות/מעוף שריטות בצבע + פגמים וגשר מצנן מנוע פגום רציתי לדעת עד כמה זה קריתי האם מדובר בפגיעה בשאסי/שילדה? מה זה שלוחות שלדה? האם זה נחשב לשלדה? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת beamvelavan, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אקדים ואומר, לא חשבתי שאי פעם אפזול לכיון הרכב הזה, אבל המציאות חזקה מהכל. לצערי לאון במחיר שפוי ולא עשיריה מעל המחירון לא נראה באופק, ואפילו התחלתי לפזול לכיון פונטו 105/135 או בראבו 120 אבל נאדה. אוטוטו סוגר 3 חודשים בלי רכב. האופציות הזמינות כרגע בלוח הן הפאביות המוזכרות בכותרת (2008-2012) או 206xs שנתונים 2007-2008 (הרכב האחרון שלי היה 206xs שנתון 02). לגבי הפיגו כמובן אין צורך להרחיב, מכיר את הרכב מספיק. אשמח להרחבה על הפאביה בעיקר על ה-1.6. כולל צריכת דלק, ביטוחים, בידוד רעשים, וכל מה שחשוב לדעת. האם הרכב נסחר במחירון? מעל? מתחת? ה-1.2 tsi עדיפה? אני יודע שהפאביה היא חביבת הפורום אבל לא הצלחתי למצוא מידע אודותיה. תודה לכולם. נ.ב כמובן שרק ידני.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 718 צפיות
שנייה לפני שהשנתון מתחלף ל 2016 האם צפויה ירידת מחירים כלשהי? סלחו לי על הבורות אני פשוט באמת לא כזה מתמצא, הרכב המדובר הוא מאזדה 6 שנתון 11 או 12, השאלה אם לרכוש עכשיו או לחכות כמה חודשים? אגב המחירים שאנשים מפרסמים לדעתכם האם יש מקום לגמישיות? למי שמכיר את השוק של מאזדה 6 האם הוא נמכר במחירון או שניתן להוריד? מה נהוג? + בשנים 11/12 מהוא נחשב קילומטראז טוב? אני רואה המון מכוניות שהם עם מעל 100 שזה לא בא בחשבון מבחינתי וגם קרוב ל 100 נראה לי מוגזם מאוד האם אני מגזים ? ועוד שאלה האם עדיף מפרטי או שגם כדאי לי לחפש במגרשים אויס אללבר שלמה סיקסט וכל אלה? האם הם אמינים? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום אני מעוניין לשדרג את הרכב שלי, יש לי אופל אסטרה 2002, ואני יכול למכור אותה בין 8-9 K עכשיו אני מעוניין להוסיף קצת כדי להשתדרג גם מבחינת השנה וגם מבחינת הרכב. יש לי כמה דגמים שהם די עונים למחיר שאני רוצה, והייתי מעוניין לדעת מה הכי כדאי מבחינת אמינות, נוחות וכו'. *רק אציין שכרגע הנסיעות שלי אינן ארוכות כל כך ולכן הדגמים שאציין מהווים בערך את אותה הצריכה, יש לכך שיקול אבל הוא לא העיקרי. אם נוחות ואמינות עולות על הצריכה כמובן שאעדיף לקחת זאת. אלו הדגמים: (כל הדגמים מעל 2006 ולפי מה שבדקתי נעים בטווח מחירים. שנה יותר שנה פחות לא קריטי, אבל בגדול רוב הדגמים עומדים על שנת 2008) 1. פורד פוקוס 2. יונדאי אקסנט 1.4 /1.6 3. קיה ריו 4.סובארו איפר…
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 716 צפיות
את הקנגו אני מכיר כרכב עם מרווח גחון מכובד (זה ונפח פנימי מכובד יספיקו), וסובארו 4X4 סטיישן. אבל אולי יש עוד כאלה שלא עלו בדעתי? אין צורך בהנעה לכל הגלגלים, והרכב צריך להיות סביר פלוס מבחינת בטיחות, נוחות וצריכת דלק. תודה, דב
הודעה אחרונה מאת דב קרדו, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב שיחליף את המונדאו 2002 שבבעלותי. רכב שתמיד אהבתי הוא מאזדה 3 מהדור הראשון, ואני רוצה לשאול לגביו. דרישות הכרחיות לרכב: - אמינות מוחלטת - שיהיה פשוט על מנת שאני אוכל לעשות טיפולים פשוטים בעצמי, שיהיה פשוט בלי כל מני משחקים ודברים שיכולים להתקלקל. - התנהגות כביש סבירה (הגה ושלדה). - גיר אוטומטי 4 הילוכים פשוט. - זמינות חלקים ענקית כדי שיהיה אבל לא מהווה בהכרח: - בטיחותי לא מעניין בכלל: - צריכת דלק התקציב הוא 30,000 אלף מקסימום. ההתלבטות שלי זה או מאזדה 3 שנת 2009 או פוקוס 2009. הבנתי שבעקרון זה אותו רכב (כמו המונדאו והמאזדה 6 של אז), אבל למאזדה 3 יש יתרון אחד משמעותי בשבילי וזה שיש לו ש…
הודעה אחרונה מאת lze22, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 15.2 אלף צפיות
שלום לכולם.. אני בדרך לרכישת הרכב הנ"ל ורציתי לדעת כמה תשובות... מדובר על אלפא ג'ולייטה מנוע 1.4 טורבו. ידני, 170 כ"ס. 1.איך הרכב מבחינת תחזוקה? מחלות ידועות.? אמינות? 2. עלויות טיפולים תקופתיים, כמה יעלה טיפול קטן וגדול? 3. מבחינת חלפים הכוונה לעלויות (מחירים), זמינות חלקים בארץ. 4. מה הצריכת דלק האמיתית של הרכב בנסיעה הכי רגועה שיש... 5. ולשאלה הכי חשובה אני מעוניין לרכוש את האלפא בטרייד אין, יש לי משפחתומטית מנוע 1600 רק ככה אני יוכל "להיפטר מהרכב" כי אם אני ימכור באופן עצמי יקח לי מלא זמן, מכירים מגרשים אמינים שאפשר לבצע משם את הרכישה? כי אני לא מעוניין לקנות את הרכב חדש עם 0 ק"מ (עקב ירידת הערך עם השנים). וזהו לבינתיים אשמח ע…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי הפנו אותי לפה האמת כי הבנתי שיש פה אנשים שמבינים ארשום קצת נתונים על הרכב פיג׳ו 208 מודל 2013, ק״מ 52,000, יד ראשונה מפרטי הגעתי היום לסוכנות וראיתי את הרכב, נראה אחלה. לגביי המחיר, הם מוכרים את הרכב ב8 אלף פחות מהמחירון שזה קצת מוזר לא? וגם לא מצאתי כלום על הסוכנות רכב הזאת באינטרנט. חוץ מזה הוא גם אמר לי שאם אני ארצה לקחת את הרכב לבדיקה אצטרך לדאוג לביטוח כי הרכב ללא ביטוח ולכן אסור ליסוע איתו. אשמח להצעות מצדכם כי אני לא כ״כ מבינה בזה.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם אמא שלי מחפשת רכב חדש ולאחר הפרסומות היא רוצה או קיה ספורטאז או הונדה CRV. אני לא מכיר כל כך את הקיה אבל הונדה (סיוויק2010) היה לי לפני וממה שאני יודע המנוע והגיר ללא בעיות ותקלות בכלל והרכב בכללי מצוין גם איכות חומרים מישהו יכול לתת לי פרטים בין שניהם מה יותר טוב מה פחות טוב ובעיקר בנוגע לקיה מה החסרונות שלה. אשמח גם לדעת אולי על עוד מכוניות דומות בסגנון. עוד דבר חשוב לי רמת הבטיחות של האוטו מה יותר בטוח מבינהם בכל זאת אמא שלי נוהגת וחשוב לי לדאוג לבטיחות שלה לפני הכל תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת asafasraf, -
- 5 תגובות
- 884 צפיות
שאלה לחברי הפורום האם סיאט לאון 2012 גיר רגיל נפח 2.0 קופרה נסחרת באזור המחירון או מעליו וחוות דעת כללית על הרכב תודה
הודעה אחרונה מאת goose, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי היום קשקאי visia 2012 יד 2 שמורה סהכ. כדאי לעשות טרייד ? למכור במקום אחר ? אין לי זמן וכח לכאב ראש של ההתעסקות אבל רוצה לעשות עסקה טובה כמה שאפשר. שמעתי שבלי טרייד אקבל יותר מהיבואן, אין לי מושג אם זה נכון
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 559 צפיות
שלום רב, כעת יש לי רכב יונדאי i20, במרץ הרכב יחגוג 3 שנים ואני מעוניין להחליפו בטרייד אין, יש לי מס' שאלות בנושא. - האם אכן מומלץ להחליף את הרכב כל 3 שנים (במידה ואין לי בעיה כלכלית) על מנת להנות מאחריות יצרן ולא לאבד בהמשך את ערך הרכב ולהתקשות למכור אותו - האם מומלץ לקנות כבר בחודש ינואר/פבואר, בתחילת השנה. - אני רווק בן 28, רוב נסיעותי עם לבד ברחבי העיר, מדי פעם מחוץ לעיר, אני מרוצה מהi20 אך שמעתי שהפאביה יותר "צעירה" ויותר מהירה, איזה רכב מומלץ יותר לצרכים שלי? - האם בסקודה יציאו לי עסקת טרייד אין בדומה לזו שביונדאי? תודה רבה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת ronengr79, -
-
- 4 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אני מתלבט ביו רכישת יונדאי טוסון החדש, 2000 סמ"ק לבין רכישת פורד קוגה 4*2, עם מנוע 1500 טורבו. אשמח מאד לקבל התיחסויות בכלל וגם לגבי צריכת הדלק של הטוסון.
הודעה אחרונה מאת Nadav1980, -
- 3 תגובות
- 794 צפיות
שלום לכולם. בשעה טובה, זוגתי מתעתדת ללדת בעוד כחודש- צריך עוד מושב באוטו. כיום אני מחזיק 2 רכבים והתכנית היא להחליף אחד מהם, אבל בפועל ניסע באוטו בהרכב מלא כנראה רק כל סוף שבוע שני או משהו כזה. הילדים קטנים, בגילאי 6- newborn. אז חיפשתי ובדקתי הרבה, גם כאן. בסופו של דבר התכנסתי סביב 2 האפשרויות שבכותרת. אימפלה 6 מושבים בנפח 3400, או ספייסוואגן סטנדרטית יותר. השיקולים שלי בבחירה הם בעיקר : א.אמינות, ב. צריכת דלק, ג. זמינות חלפים, ד.תא מנוע שיחסית יהיה לי קל לעבוד בו. ה. התאמה לעבודה על גפ"מ. אשמח לחוות דעתכם בנושאים שציינתי ובכלל. התקציב שלי כולל מערכת הנעה בגז עומד על כ20 אש"ח, אם יש לכם מועמדות אחרות בגבול התקציב הנ"ל שלדעתכם יתא…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 688 צפיות
טנדר 4X4 חדש מהחברה - מה מומלץ יותר מהשלושה מבחינת כוח, אמינות? אני יודע שהדי-מקסים של 2007-2008 היו אמינים הרבה יותר מאלה שבאו אחריהם עד בערך 2012-2013, מה המצב כיום?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלומות אודה להמלצות ,מתלבט כעת בין ימאה בנזין מוזרק לבין מרשל חשמלי או כל הצעה אחרת תתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת altman, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 848 צפיות
שלום, לקחתי יונדאי i20 שנת 2011 לבדיקה - מצורף הטופס. יש הרבה מאוד סעיפים לא תקינים אז השאלה שלי האם כדאי בכלל להתקרב לרכב? האם אלה סתם סעיפים שוליים? אשמח לעזרה. תודה.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
שבוע טוב לכולם, מישהו אולי יודע מה צפוי במבצעי סוף השנה של מאזדה? לפני שמישהו יגיד ״תתקשר ותדע״ אז התקשרתי והם לא מוכנים לספר מה הולך להיות. תודה רבה לכל מי שיעזור.
הודעה אחרונה מאת משההה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 680 צפיות
התקציב עומד על 32,000 מקסימום. בשיטוט מהיר ביד 2 ראיתי סיריון 2008 יד 3 עם 91,000 ק"מ ב-28 ואחת 2006 יד 1 עם 99,000 ק"מ ב-27. בהנחה ששניהם מטופלות מס' ידיים הוא קריטי בשנתונים האלה ? על איזה דגשים כדאי לשים לב ?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 0 תגובות
- 545 צפיות
שלום לכולם, אני כנראה אקנה מחר את הרכב המדובר (צורה חדשה). הדגם הבסיסי ביותר, עלה לכביש בנובמבר 2012. כתוב בבעלים: 01 כאשר הרישום כתוב: "השכרה\החכרה", מדובר על ליסינג או על השכרה? הבעלים טוען שזה ליסינג תפעולי נהג יחיד (כמה אחוזים זה מהערך?) תודה לעוזרים!
הודעה אחרונה מאת Joshlomo, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני רוצה רכב. בהתחלה חשבתי על רכב עד 20K, שזה אומר רכב בן 10-15 שנה. אבל נזכרתי שיש מה שנראה ליסינג פרטי, שלפי הבנתי יש מקדמה כלשהיא + תשלום חודשי קבוע כאשר כל ההוצאות של הרכב, למאט דלק, הן באחראיות חברת הליסינג. בחישוב גס, רכב יד 2 יעלה לי 20K רכישה + בערך 5K בשנה על ביטוח + טיפול + טסט. וזה לא כולל הפתעות שברור שיהיו. ליסינג פרטי לעומת זאת אמור לעלות בערך 10K מקדמה + בערך 1.5K תשלום חודשי קבוע. אני לא יודע איך עניין הביטוח עובד, לצורך הדוגמא נגיד והוא לא כלול ויעלה בערך 3K (חובה + מקיף). נניח והעיסקה היא לשנתיים. רכב יד שניה יעלה לי: 120K תשלומים קבועים + 20K רכישה = 140K כלומר בערך 5.8K בחודש. שוב זה לא כולל טיפולים ותיקונים. ליסינג פרטי…
הודעה אחרונה מאת ronshul, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני מחפש רכב משפחתי עד 50Kמה דעתכם על הג'טה (1.6 וגם 1.4tsi)אם יש המלצות לרכב אחר גם טוב.
הודעה אחרונה מאת PsyOr, -
- 1 תגובות
- 547 צפיות
לצורך בדיקת פיאט איבו 2010 תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת גיא .ב,
-
מי מחובר 3 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 1,304 אורחים (הצג רשימה מלאה)