Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3850 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני רוצה רכב. בהתחלה חשבתי על רכב עד 20K, שזה אומר רכב בן 10-15 שנה.

אבל נזכרתי שיש מה שנראה ליסינג פרטי, שלפי הבנתי יש מקדמה כלשהיא + תשלום חודשי קבוע כאשר כל ההוצאות של הרכב, למאט דלק, הן באחראיות חברת הליסינג.

בחישוב גס, רכב יד 2 יעלה לי 20K רכישה + בערך 5K בשנה על ביטוח + טיפול + טסט. וזה לא כולל הפתעות שברור שיהיו.

ליסינג פרטי לעומת זאת אמור לעלות בערך 10K מקדמה + בערך 1.5K תשלום חודשי קבוע. אני לא יודע איך עניין הביטוח עובד, לצורך הדוגמא נגיד והוא לא כלול ויעלה בערך 3K (חובה + מקיף).

נניח והעיסקה היא לשנתיים.

רכב יד שניה יעלה לי: 120K תשלומים קבועים + 20K רכישה = 140K כלומר בערך 5.8K בחודש. שוב זה לא כולל טיפולים ותיקונים.

ליסינג פרטי יעלה לי: 36K תשלומים קבועים + 72K ביטוח + 10K מקדמה = 118K כלומר 4.9 בחודש.

* חישובי דלק לא כלולים.

הפרש של כמאט אלף שקל, אבל רכב חדש.

כמובן נשלאת השאלה מה קורה אם אני רוצה להפסיק את הליסינג באמצע, מה קורה בסוף תקופת הליסינג וכדומה.

דעתכם?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לא הבנתי את החישובים שלך..

נניח והעיסקה היא לשנתיים.

רכב יד שניה יעלה לי: 120K תשלומים קבועים + 20K רכישה = 140K כלומר בערך 5.8K בחודש. שוב זה לא כולל טיפולים ותיקונים.

ליסינג פרטי יעלה לי: 36K תשלומים קבועים + 72K ביטוח + 10K מקדמה = 118K כלומר 4.9 בחודש.

* חישובי דלק לא כלולים.

אם אתה מדבר על שנתיים (24 חודשים), איך 120K תשלומים קבועים לרכב שעולה 20K? זה 5K לחודש (!!), אותו הדבר לגביי הליסינג 72K ביטוחים זה 3K לחודש!

התבלבלת פה איפשהו..

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם (נערך)

סליחה, אני ממש עייף. לא יכול לערוך את ההודעה המקורית. ולכן חישוב ל 24 חודשים:

יד2: 20K רכישה + 10K ביטוח + טסט + טיפול לפני טסט = בערך 1.3K לחודש.

ליסינג: 10K מקדמה + 36K תשלומים + 6K ביטוח = 2.1K לחודש.

החישובים לא כוללים דלק, תיקונים שיצוצו ברכב יד2.

עריכה אחרונה על ידי raiden
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

עכשיו החישוב נראה הגיוני יותר, השאלה אם אתה מעדיף את הנוחות של רכב חדש ומוכן לשלם את הפרמיה הנוספת.. החלטה שלך.

Jeep Grand Cherokee Trailhawk
Renault Megane RS Trophy

פורסם

השאלה האם בכלל כל מה שכתבתי הוא הגיוני..

הפרמיה היא 800 שקל לחודש, שתקזז מהר מאוד אחרי שאכניס את הרכב בן 10-15 למוסך..

פורסם

אני חושב שקצת הגזמת עם ה10K ביטוח, טסט וטיפול לפני טסט... ורכב שמור לא יעלה לך בחיים 10K בשנה תיקונים... כלכלית יהיה לך זול הרבה יותר להחזיק רכב יד שנייה מאשר רכב ליסינג.

פורסם
סליחה, אני ממש עייף. לא יכול לערוך את ההודעה המקורית. ולכן חישוב ל 24 חודשים:

יד2: 20K רכישה + 10K ביטוח + טסט + טיפול לפני טסט = בערך 1.3K לחודש.

ליסינג: 10K מקדמה + 36K תשלומים + 6K ביטוח = 2.1K לחודש.

החישובים לא כוללים דלק, תיקונים שיצוצו ברכב יד2.

החישוב שלך לא מדוייק לחלוטין, כי בעוד שבעוד שנתיים את הרכב של הליסינג אתה מוכר ואז משלם לחברה את היתירה(או שמחזיר וממשיך לרכב חדש במקום), את הרכב של ה-20K אתה תמכור בסביבות ה13K. ככה שנישארת עם 13 אלף ביד.

ככה בסיכום כולל :

יד 2: 7K ירידת ערך+15K ביטוח+שאר שטויות(ניקח מצב קיצוני יותר שהרכב קצת עושה בעיות פה ושם)= 875 שקל

רכב חדש:10K מקדמה שלא תחזור+ 36K תשלומים שלא יחזרו+ 11K ביטוח(איפה אתה מוצא חובה+מקיף לרכב חדש ב-3 אלף??, 5.5 אלף יהיה יותר מציאותי) +4K טסט+טיפול=2500 שקל בחודש.

זה תרחיש שנשמע לי מציאותי יותר.

פורסם

מרון:

10K - זה לשנתיים. כלומר 5K בשנה.

חובה + צד ג' זה בערך 2-2.5K מזכרוני. אגרת רישוי זה עוד 1.2K. טיפול לפני טסט זה 500-1K. בערך 5K.

אם נשים רגע דלק בצד, הבאתי למעלה חישוב איך רכב ליסינג עולה 800שקל יותר (במקרה הטוב, במקרה הגרוע רכב ישן מצריך טיפולים ואז הפער מצטמצם), שזה לא מסתדר עם "זול הרבה יותר" כמו שאתה טוען. שוב יכול להיות שאני טועה, אשמח אם תוכל להגיד על מה אתה מתבסס.

פורסם

לך על האופציה שבאמצע - תקנה רכב בן 4-5-6. יעלה משמעותית פחות מרכב חדש (וליסינג פרטי זה רכישת רכב חדש, רק בפריסת תשלומים. בסופו של דבר אתה משלם על רכב חדש),

ויהיה הרבה יותר אמין, נעים, בטיחותי (בדרך כלל) מרכב בן 10-15.

אם יש לך ביד 20K, יותר הגיוני שתקח הלוואה של עוד כ 20K ותחזיר כמה מאות שקלים כל חודש, מאשר ללכת על רכב חדש לחלוטין.

פורסם

davemustaine87

תודה על הפירוט.

לא נגעתי באספקט ה"מה קורה אחרי שנתיים", כי סביר להניח שאחרי שנתיים (או שלוש) ארצה עדיין להחזיק ברכב, ככה שתעמוד השאלה האם לקחת אחד חדש מחברת הליסינג או להישאר עם הישן או למכור את הישן ולקנות את החדש.

כמו כן אני לא בטוח לגבי טסט+טיפולים, האם זה תשלום שעלי לשלם? חשבתי שחברת הליסינג דואגת לזה.

פורסם

אבל החישוב שלך לא נכון, אתה צריך להוסיף עוד לביטוחים וטיפולים.

וכמובן, שוב לא לקחת בחשבון שרכב יד השנייה הוא שלך ואתה יכול למכור אותו.

פורסם

לא מומחה גדול בעסקאות ליסינג, אבל עד כמה שאני יודע זה לא כך.

הדבר היחיד שהם "מביאים" לך, זה רק את ההלוואת בלון, שאתה יכול להוציא משהו כזה כמעט בכול בנק בלי קשר אליהם.

פורסם

אז בעצם ליסינג פרטי זה כמו רכישת רכב חדש, רק בתשלומים ואפשרות להחלפה ברכב אחר בתום העיסקה (או קבלת הרכב עבור תשלום חד פעמי המהווה את שארית המחיר שנותר לשלם על הרכב)?

rolling_stony

הרצתי חיפוש על רכבים עד 40K משנת 2009, לא מצאתי משהוא מיוחד שמלהיב אותי, ולצערי המראה של הרכב כן משנה לי.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

ההבדל בין ליסינג פרטי לרכישה בהלוואה הוא שבליסינג פרטי אתה יודע בדיוק מה יהיו העלויות בתקופה שהרכב יהיה אצלך. ברכישה הסכום שתקבל במכירה הוא נעלם.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...