Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

20000 פיג'ו או גטס?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3848 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לחברי הפורום היקרים,

אני מתכוונת לקנות רכב ואני לא יודעת איזה כדאי, ואשמח לחוות דעתכם.

קצת רקע: עד היום הייתה לי חיפושית שנת 74 שהיה לה ערך סנטימנטלי גבוה עבורי (היא הייתה האוטו הראשון שלי ובמשך 10 שנים) ומכרתי אותה מאחר והיא גבתה מחיר כבד מדי כלכלית.

עכשיו אני מחפשת לקנות אוטו שישרת אותי ולא ההפך. כלומר יותר פרקטי מבחינת עלויות תחזוקה (אמינות גבוהה ובשאיפה לביקורים במוסך לשם טיפולים ותו לא), ובסביבות 20 אלף ש"ח.

אני סטודנטית, ומאוד חשוב לי שלא ידרוש תחזוקה גבוהה מבחינת תיקונים, טיפולים וכו' (בפוסט-טראומה מאז החיפושית), אבל גם שאוכל למכור אותו בתקווה עוד כשנתיים (ולכן מעדיפה לרכוש אוטומט).

רציתי לדעת אם יש לכם המלצות? יצרן/חברה מומלצים (הבנתי שליפניות/דרום קוריאניות יש שם טוב מבחינת עלות תחזוקה) ודגם? אני היחידה שתסע באוטו ולרוב לבדי, אז מחפשת מיני.

הכנסתי את הפרמטרים מ2006 והלאה מבחינת השנתון, ועד 90000 ק"מ ביד2 (אני הדיוטה גמורה ברכישת רכב אבל זה נראה לי הגיוני) ונראה כי יש שתי אופציות: יונדאי גטס, ופיג'ו 206 או 307.

אני ממש אובדת עצות, ועם מעט משאבים, ומאוד אעריך כל טיפ שהוא שתוכלו לתת או עצה שתסכימו לחלוק מניסיונכם.

שבוע טוב ותודה,

תמר

פורסם

אם את מחפשת תיקונים וטיפולים זולים ללא הרפתקאות - לכי על הגטס.

בהצלחה :)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מחפשת ידנית או אוטומט?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

תודה רבה לכל המשיבים.

אני מחפשת אוטומט, כי אני מניחה שיהיה קל יותר למכור בעוד כשנתיים. ומה הכוונה בשמור? טיפולים סדירים?

מצאתי גטס 2007 1400 יד שניה שעשתה 51000 ק"מ. נראה לי קצת חשוד - האם מישהו יכול להנחות אותי כיצד לבדוק אם המנוע מקורי או שהוחלף? וגם למה לשים לב כשאלך לראות את האוטו (בעצמי).

פורסם

את מד המרחק ברכב אפשר לזייף גם בלי להחליף את המנוע.

אם לרכב היסטוריית טיפולים במוסך מורשה אפשר לעקוב אחרי רציפות הטיפולים.

רכב לא נבחן בכמות הנסועה שעבר אלא במידת הבלאי שלו יחסית לזמן שהוא נמצא על הכביש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

ברכב ישן רוב הסיכויים שלא יהיה מטופל במורשה יבואן,לכן אם יש תיעוד לטיפולים גם אם זה לא ביבואן זה בסדר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

כמה טיפים ממי שנפל קצת עם הרכב ג'טס:

ממליץ להביא מישהו שמבין בבדיקת שמנים, לבדוק שמן מנוע ושמן גיר.

הגיר של הגטס מאוד רגיש, ומאוד מומלץ לבדוק את איכות השמן של הגיר לפני הקניה.

יש מוסכים שאומרים שכל 60 אלף יש להחליף שמן גיר, והיצרן אומר כל 45 אלף.

אם האוטו הגיע ל-55 ולא עשו, זאת לא סיבה לפסול. אלא לעשות את הטיפול בזמן.

חסרון נוסף: לאנשים גבוהים יהיה קצת קשה לנהוג עליו. הכסא יחסית גבוה.

בהצלחה

• תוכן חדש...