ייעוץ ברכישת רכב
בואו לשאול את חברי הקהילה המנוסים והמומחים שלנו כל דבר שעולה לכם לראש לפני שאתם קונים רכב חדש או משומש, לוקחים רכב בליסינג, או חושבים לעשות טרייד אין.
כללי פורום ייעוץ לפני קנייה והנחיות כלליות
רגע לפני שאתם מקליקים על העכבר ומשגרים את ההודעה שלכם לפורום, אתם מתבקשים לקרוא ולהפנים את הכללים הבאים.
הודעות שלא יפורסמו עפ"י הכללים ימחקו ללא כל הסברים וללא כל מענה. אל תגידו אכלו-לי-שתו-לי.
עיצה גרועה שניתנה על גבי הפורום יכולה לעלות כמה אלפי שקלים במקרה הטוב ויכולה גם להגמר במוות במקרה הקיצוני ביותר.
אם אתם לא יודעים, לא בטוחים, "חושבים ש...", "מאמינים ש..." או כל וריאציה אחרת שבסופו של דבר אומרת שאין לכם מושג במה מדובר - אל תגיבו!
אם אין לכם רישיון נהיגה - תשמרו את הדיעות שלכם לעצמכם. ביקורות על רכבים ממושב הנוסע לא מקובלות ויטופלו ביד קשה. ראו, הוזהרתם!
רכב שמתאים לסטודנט תפרן כנראה שלא יתאים לאמא לשלושה ילדים. רכב עבודה שמתאים לשיפוצניק לא יתאים לזוג מבוגר שצריך בסך הכל לנסוע לקופ"ח.
ככל שתספרו לנו יותר על אופי השימוש והדרישות שלכם מהרכב, נוכל לעזור לכם לצמצם את הבחירה מבין הדגמים. רכבים מסוימים עליהם כבר התמקדתם והם בסגנון שלכם גם כן יוכלו לעזור לנו להבין לאן נושבת הרוח.
ארכיון הפורום מלא באין ספור שביבי מידע קטנים על כמעט כל רכב שנמכר בארץ בשנים האחרונות.
רגע לפני שאתם שולחים את ההודעה הדחופה שלכם וממתינים לתגובה, הקדישו כמה דקות למנוע החיפוש של הפורום ואולי תופתעו לגלות שהשאלה שלכם כבר נדונה בעבר על גבי הפורום.
אם יש לכם שאלות נוספות שטרם נענו, אתם כמובן מוזמנים לשאול אותן על גבי הפורום ולקבל תשובה.
92,576 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אשמח לחוות דעתכם על תוצאות בדיקת הרכב האוטו הוא קיה סיד 2008 ק"מ 93000 נבדק היום במבדק פ"ת אישית הופתעתי שאין בדיקת כ"ס למנוע, והבוחן לקח את האוטו לנסיעת מבחן של אולי 2 דקות. ההסבר על הבדיקה היה מאוד לקוני ולא ממצה מבחינתי, כך שהחוייה לא מרנינה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
רכב עד 45k 1 2
מאת daniel245-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני רוצה לקנות רכב. מה שאני מחפש זה רכב שישרוד אצלי הרבה זמן ולא שאצתרך להליף אותו עוד שנה. רכב בלי בעיות חשמליות אין לי בעיה עם כל הגירים הסכום הוא עד 45k אני כבר מיואש מחיפושים אז תעזרו לי בבקשה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
יונדאי i10 1 2
מאת avivgreen-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, באוקטובר הקרוב אני מתחיל ללמוד תואר ראשון במוסד לימודים שיצריך ממני קניית רכב חדש, כרגע אני גר אצל ההורים, מגיע לעבודה עם אופניים חשמליים ו90% מהפעמים שאני צריך אוטו אחר הצהרים או בסופש אז אני לוקח את אחד מהמכוניות של ההורים. אחד מחברים לעבודה מוכר עכשיו! יונאדי i10 אוטומט שנת 2012 עם 50K קילומאטרז ב32K, בזמנו קרוב משפחה שלו שעובד בסוכנות רכב מכר לו את זה במחיר הזה ככה שהוא לא רוצה להרוויח אלא רק לא להפסיד, כרגע אני שומע מהאנשים שאותם שאלתי שהעלות הזאת זה מציאה ממש גדולה אך יש לקחת בחשבון שאם אני קונה את האוטו אני אשלם "סתם" ביטוחים ודלק חצי שנה עד התואר ועד שהייתי כביכול אמור לקנות רכב. נ.ב התקציב לקניית האוטו לקראת התואר היה אמור להיות סביב ה30K אז מ…
-
רכב היברידי
מאת Meir Alon- 4 תגובות
- 647 צפיות
אני שוקל ללכת לכיוון רכב היברידי , האם בשנתון הזה - 2009 לדוגמה יש הונדה אינסייט ,ב40000 זה כדאי?או טיוטה פריוס... האם האחזקה גבוהה ? הנסיעות שלי - 10000 בשנה גג.. בשבוע - עירוני ,וסופש טיולים בינעירני השאלה אם זה משתלם גם למי שלא נוסע הרבה ...כמובן שאם הצריכה תהיה 1:20 זה אחלה אבל מה החסרונות ועלויות תודה
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 697 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש רכב שני רק לנסיעה מהבית (בראשון לציון) לחניון שפירים. בערך 10 ק"מ לכיוון וסה"כ 20 ק"מ ביום. מחפש משהו מאד פשוט שיעשה את הנסיעות האלו בלבד חמישה ימים בשבוע (100 ק"מ בחודש). התקציב שלי מאד קטן וחשבתי לנסות למצוא משהו עד 5000 שח. יש הצעות מה כדאי לקנות? כמה לדעתכם גם יצא סך העלות השנתית על הרכב? טיפול, טסט וכו'? ראיתי לדוגמא מודעה ביד 2 על פג'ו 206 שנת 2003 יד ראשונה ב-5000. האם זה כדאי? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 818 צפיות
שלום חברים, אני מחפש רכב שישמש בעיקר לנסיעות קצרות, באזור ה 20-25K ידני או אוטומט שיהיה אמין וחסכוני בדלק עדיפות למיני 5 דלתות תודה!
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 932 צפיות
האם כדאי לרכוש יונדאי 1600 והאם 4 אלף פחות מהמחירון זה מחיר סביר או שבשוק שלי היום גם 4 אלף פחות זה לא מספיק ליונדאי ? שורה תחתונה רכב 2006 כזה יכול לעלות לי 20 אלף שקל ואני לא בטוח שלא כדאי לקחת מהגרסא הישנה יותר של 2005 או 2004 יונדאי אקסנט 1500 ב-9 אלף שקל. מה בכלל ההבדלים בין שני הדגמים האלו שמצדיק את ה-11 אלף הבדל? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 863 צפיות
הציענו לנו במסגרת הליסינג לקחת את רנו קלאו (סטיישן) היתרון ביחס למתחרים מאגן\ סיד ו I30 הוא בעלות (ליינג\ שווי) ויהיה יותר נוח להתנייד איתו בתוך העיר. הביקורות שקבל מאוד חיוביות האם הוא מתאים לנסועה של40 אלף קילומטר בשנה, ו3 ילדים (8 6 ותינוק) ?
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- 0 תגובות
- 444 צפיות
לה"ו זקוק לחוות דעת על הרכב הזה, נוחות נסיעה, צריכת דלק, ריג'קטים מיוחדים שצריך לבדוק ולדעת וכו וכו כ"כ אשמח להתייחסות להשוואה למזדה 3 באותם שנים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת iceco, -
היי, הפנו אותי לפה ואמרו שיעזרו לי, אני מתחיל את הלימודים באוקטובר בתל אביב ואני מחפש רכב חסכוני, קטן, יד 1, וידני בסביבות 35-37K הציאו לי יונדאי I10, ספארק ואלטו. מה אתם אומרים מה עדיף והאם יש עוד אופציות טובות יותר? תודה רבה,
הודעה אחרונה מאת Amit Hershko, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 902 צפיות
ברשותי מיקרה חדשה שנרכשה מהחברה, הרכב משרת אותי ואת אשתי נאמנה, צריכת דלק מעולה, גמע נכון להיום 14000 ק''מ ללא דופי. איך לומר? נמאס לי, ממה? הפשטות המוגזמת, הנוחות לא משהו בכלל, המושב האחורי לא מתקפל 40-60 מה שהפך את העסק לפחות פרקטי, הרכב נכון להיום עם עגלה שנמצאת קבוע בתא מטען לכן תא מטען לא קיים, בנסיעות לסופשים להורים וכו' אני כרבע שעה רק מהנדס איך לדחוף את כל הדברים ברכב. אני ואשתי שוקלים להחליף את הרכב לגדול יותר, תקציב להוספה אין לנו ז''א הרכב צריך לעלות כ 60 אלף ש''ח אולי מעט יותר (וזה אחרי שאנחנו מוסיפים כסף). חשבתי על פורד פוקוס סטיישן שנת 2011 - 2012 או דאצ'יה סנדרו סטפווי 2015. הבעיה העיקרית שלי לגבי הפוקוס זה העדר אחריות! פזלתי גם לכיוון הדגם…
הודעה אחרונה מאת system_x, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
הי קיבלתי המלצות על כמה דגמי מיניואן, וכמעט בכולם המליצו לי ללכת על גרסת הדיזל ולא הבנזין (למשל רנו גרנד סניק). היות שאני נוסע כל יום מפ"ת לת"א (20 ק"מ כל כיוון), ורעייתי נוסעת בתוך העיר בלבד, הרי שרוב רובן של הנסיעות שלנו אינן ארוכות. גונבה שמועה לאזני שרכבי דיזל אינם מתאימים לנסיעות קצרות בשל בעיה בניקוי ממיר קטליטי, או משהו בסגנון. אשמח מאוד אם תוכלו לשפוך אור על הסוגיה, האם בשל העובדה שרוב נסיעותינו אינן ארוכות, יש מניעה ללכת דווקא על הדיזל, ומדוע, או שאין קשר בין הדברים. תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
האוטו שנת 2000 יש בעיה עכשיו משהו עם הראש מנוע.(גם החלונות כבר עושים בעיות). בכמה אני יכול למכור רכב כזה? או שהאופציה היחידה שלי זה 500 שקל לפירוק ? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 9.6 אלף צפיות
שלום לכולם, היום הייתי בסוכנות רכבים של "ענק הרכב" בראשון, קיבלתי הצעה + מימון עד 100% + הם נותנים אחריות של שנה על גיר מנוע ושלדה. וכל מה שנותר לי עכשיו זה רק להחליט, ופה אני צריך אתכם - האם מישהו שמע על הסוכנות? - האם בכלל כדאי לרכוש רכב משומש מסוכנות רכבים? אם יש סוכנויות מוכרות שידועים בשירות טוב ואמינים, אשמח לקבל הצעות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת stum, -
מיני אוטומטית עד 25 1 2
מאת AL-GATO-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם! צריך המלצה למיני,חסכונית כמובן, אוטומטית עד 25+- ביצועים ונוחות פחות מעניינים אותי. המטרה היא להגיע מA ל-B בעלות מינימלית. הרכב יעשה בעיקר נסיעות בינעירוניות קצרות. תודה!
הודעה אחרונה מאת AL-GATO, -
-
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום, סופסוף נגמל ממלכודת הדבש של הליסינג במקום העבודה... מחפש לקנות רכב בתקציב מוגבל של כ 60K, עדיפות לגיר ידני, בעיקר לצורך נסיעות לעבודה 30קמ לכל כיוון ולפיזור ילדים בבוקר לבית הספר. ברשותי כעת יונדאי I10 ידנית, האפקט המצטבר שאינו מורגש בהתחלה הינה עייפות אפילו לאחר נסיעה של שעה... המחשבה הראשונה שעלתה לי היא לנסות את הדאצ'יה סנדרו 1.2 בנזין. ואף בצעתי נסיעת מבחן, לא המכונית הכי זריזה... אך לתחושתי עושה את העבודה. וגם גדולה ומרווחת יותר מרוב המתחרות. מכיוון שאין היסטוריה כאן בארץ לגבי הדגם, מה דעתכם? אציין שהיבואן נותן 3 שנות אחריות מלאות ואף ניתן להרחיב ל5. האם יש אלטרנטיבות במחיר הנ"ל? תודה, יניב
הודעה אחרונה מאת yanivsa, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 924 צפיות
מצאתי רכב שבפרסום שלו רשום : רכב שנקנה מאלבר כיד ראשונה 0 ק״מ( לא ליסינג פרטי רק נקנה מאלבר) והוא מבקש מחירון . אני רק לא מבין . האם הרכב צריך הורדה מהמחירון מכיוון שהוא נקנה מחברה ב0 קמ . ולא מהחברה עצמה . ? קצת סדר יעזור לי , אני מעונין לרכוש את הרכב . המוכר מתעקש שאין לזה הורדה.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
אחרי שהיונדאי אקסנט שלי לפני פחות מחודש הלכה טוטאלוס נכנסתי היום לסוכנות אוטו סנטר בנס ציונה. טיפל בי ובאבא סוכן שעשה עבודה מצויינת ומסתבר שגם מכר לבעלה של אחותי את הרככב שלהם מחר בע״ה אקבל אותו וגם יקח אותו לבדיקה משלי בבדיקה שלהם הראה שהוחלף פנס קידמי וגם הראו לי את המחיר מחיר הקנייה היה 45000 קילומטראז:81000 שנה:2014 אני יודע שהרכב רועד אגב קיבלתי את הגירסה המאובזרת מה יש לרכב רצועה או שרשרת טיימינג? צריכת דלק בעיר ומחוץ לעיר מחיר טיפולים וחלפים יקר או זול ?
הודעה אחרונה מאת CRuzer669, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם, הפנה אותי חבר לאתר הזה בטענה שיש פה חבר'ה רציניים שמבינים עניין. אני מחפש רכב שישרת אותי לנסיעות ארוכות מידי פעם, שיהיה נוח, מרווח, לא שותה דלק בכמויות מטורפות. אני צריך את הרכב בעיקר לנסיעות בעיר. כמובן שהייתי שמח למצוא משהו מפנק גם ולא רנו קנגו.. ראיתי כמה אפשרויות כמו הונדה סיוויק שנת 2008 , דגם מפואר ושמור 120,000 קילומטרג'.. אשמח לקבל חוות דעת והמלצות נוספות. 40,000 ש"ח זה התאמצות בשבילי ככה שזה הגג. תודה מראש לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת yogev20, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הי מחפש לשדרג את הפולו TSI שלי לרכב חדיש יד שניה עד 25000 ק"מ. אשמח להמלצות לרכב דומה בצריכת דלק , רכב חזק ומהיר כמו הפולו ואם אפשר קצת יותר זול בטיפולים ואם אפשר אז קונצרן קצת יותר ידידותי למשתמש. פחות מעניין אותי יונדאי, מאזדה. מסקרן אותי, מיצובישי, פורד פיאסטה ועוד כל מיני רכבי עם כח זמין בשפע, כאמור כמו הפולו. תודה למסייעים,
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 705 צפיות
אלו התוצאות שעשיתי היום במכון הבדיקה הרכב הוא יונדאי I30 שנת 2009 המחיר שרצו עליו הוא 45K הלכנו יחד למוסך שטוען שהטיפוליםהאלו סביב ה3000 שקל אשמח לעזרה כי אני לא כל כך מבין בדברים האלו. רשמים? מסקנות תהיות? ובכלל מישהו יודע היכן יש בראשון מוסך אמין להצעת מחיר? תודה לעוזרים ואם התבלבלתי בפורום אז מתנצל מראש
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן חברים רציתי לדעת כמה דעתכם ניתן להוריד את הצעת המחיר מאלבר ? מדובר על יאריס 2013, יד ראשונה מליסינג נהג יחיד. המחירון שלו המשוקלל (כולל השטות הזאת של 5 אחוז תוספת על השבחת רכב ושקרים כלשהם) 64000 המחיר שהציע 61 בלי התמקחות יותר מדי. מניסיונכם, מה המרווח פעולה של הסוכן בהנחות במכוניות מהסוג הנ״ל ? תודה מראש, דור.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, אני מחפש לקנות רכב ל5 שנים הקרובות, רצוי יד שנייה. הכי בסיסי בעולם לא מחפש להתפנק, נסיעות בעיקר מאשדוד לאריאל לאוניברסיטה, אפשר ידני. חסכוני. עלויות זולות. אמין. בתקציב של עד 30 אלף שקלים עם אפשרות לחריגה. שמעתי בינתיים על הסוזוקי אלטו כאחלה אופציה, אשמח לשמוע חוות דעת עליה, ואם יש לכם עוד המלצות גם אשמח לשמוע. תודה רבה מראש ויום טוב.
הודעה אחרונה מאת davemustaine87, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, נתקלתי ברכב באתר יד 2 שהייתי מעוניין בו. ניסיתי ליצור קשר עם המפרסמת ולא הצלחתי. אחרי כמה ימים המפרסמת חזרה אלי לשיחה קצרצרה בה סיפרה שהיא כבר עשתה טרייד אין והיא בדרכה למסור את הרכב. לצערי הרב לא הספקתי להוציא ממנה יותר מידי מידע על מצב הרכב ומאז אני לא מצליח לתפוס אותה למרות אינסוף נסיונות. מיד יצרתי קשר עם המגרש ואמרתי שאמור להגיע אליהם רכב כך וכך ואני מעוניין לבוא לראותו. וכך יצאתי לכיוון כמוצא מציאה. כשהגעתי הרכב כבר שטיפה ונראה נוצץ. עשיתי עליו סיבוב והוא בסה"כ נראה טוב. בעיקרון מדובר בטרייד מורשה של אחד היבואנים הגדולים והוא מתהדר בזה. בכל זאת דברים שהפריעו לי: 1.נאמר לי שהרכב טופל במורשה וביקשתי היסטוריית , הציגו לי דף פנימי חתום של הטרייד המציי…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כרכב ראשון הדגם עם ה110 כוח סוס 3 דלתות עשתה 139 אלף, (דרוש טיפול 10 אלף) שנת 2005 יד 3 הכל פרטי, הוא אומר שיש טיפולים שהוא עשה בעצמו והסביר כי זה בזבוז כסף ללכת למוסך והוא יכל לעשות את זה בעצמו, כל שאר הדברים היותר רציניים הוא טיפל במורשה עם קבלות, הרכב נראה סבבה מבחוץ ופנימי שמור מאוד(ככה לפחות הוא אומר) המחירון שלו זה 18 לאחר שקלול, שאלה איך הרכב בכללי אני מחפש אמינות ביצועים וחסכוני מבחינת צריכת דלק ומבחינת טיפולים. עדיף ללכת לראות אם זה טוב לקנות, או לחכות ליונדאי גטס רמות גימור GLI ומעלה?
הודעה אחרונה מאת admtaynov13?, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
1)איך הרכב מבחינת בעיות ואחזקה? 2)בחורף האם יכנס אליי מים לתוך האוטו או שהגג שלה דוחה מים? 3)לפי מה שראיתי דורשים על רכב זה בין 25-35 אלף שקל, האם שווה להשקיע ? תודה רבה לכל העוזרים אבי נחום
הודעה אחרונה מאת saar101, -
-
- 4 תגובות
- 698 צפיות
שלום! אני שוקל לקנות הונדה JAZZ היברידית ומחפש מכון שיבדקו אותה לפני הקניה, על מי אתם ממליצים באזור פ"ת ובני ברק
הודעה אחרונה מאת DST, -
- 13 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הגעתי לשלבי החלטה סופיים התלבטות בין מאזדה 3 2005 פורד פוקוס 2005/2008 או מיצובישי לנסר קלאסיק 2008 צריך חוות דעת בעד נגד נוחות איבזור וכאלה מה הכי מומלץ, יש להתחשב שאולי אקנה מטקייד אין אז גם מי הכי רגישה להזנחה, יש גם לציין כי זה רכב לצעיר (לא להציע רכבים אחרים)
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם אחרי התלבטויות רבות- אלו שני הדגמים שמתמודדים על הזכות הגדולה- להיות הרכב שלנו! בשני המקרים מדובר על רכישה מיד ראשונה (ליסינג) כולל אחריות לשנה והתחייבות לטרייד אין עתידי. אופציה 1- קיה סיד סטיישן 2011, בנזין אוטומטי, 98,000 ק"מ. מצב טוב. 46 אש"ח. אופציה 2- פולקסוואגן ג'טה 2011, בנזין רובוטי, 114,000 ק"מ, נקייה ושמורה מבפנים ומבחוץ, 45 אש"ח ייתרונות- קיה- עלות טיפולים נמכוה, בגאז' גדול ונוח לטעינה ופריקה, אמינות (מתבטא בין השאר במשך האחריות) ג'טה- חסכון משמעותי בדלק, בטיחות חסרונות- קיה- בזבזנית דלק, סחירות נמוכה ג'טה- טיפולים יקרים מאוד (אם הבנתי נכון...), שמועות על בעיות בגיר בעבר אנחנו זוג+2 ונוסעים לא מעט עם עגלות …
הודעה אחרונה מאת לאון, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 772 צפיות
שלום, רציתי את עצתכם על מקום באיזור המרכז שמבין ברכבים הללו ויודע לעשות בדיקה מקיפה (אני לא מחפש מכון רישוי/בדיקה רגיל שכנראה לא מכיר את הרכבים הנ"ל עם הייחוד שלהם). מוסכים מורשים של פורד מוכנים לעשות בדיקה כולל חיבור מחשב אבל "אין אחריות" על הבדיקה מאחר והם לא מכון בדיקה מוסמך. תודה
הודעה אחרונה מאת nakar, -
-
מי מחובר 33 משתמשים רשומים, 3 אנונימיים, 2,014 אורחים (הצג רשימה מלאה)