Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הייתי מתקרב לג'טה, יש לי חבר עם אוקטביה 2011 שהוציא עכשיו 11 אלף שקלים על תיקון הבעיה בגיר \ מנוע (ה DSG הארור).

הקיה אמינה יותר.

פורסם
הבעיה המרכזית בגיר איננה רעידות אלא האמינות, כמו שדובר פה רבות בפורום.

במקומכם לא הייתי מתפתה לצריכת דלק מעט טובה יותר של הג'טה, עם פוטנציאל תקלות גבוה בגיר. זה חסכון מדומה בלבד.

אגב, למה שלסיד תהיה סחירות נמוכה? ודאי לא נמוכה יותר משל ג'טה מהשנים הגרועות ביותר של הגיר הרובוטי..

שוב תודה לכולם

כפי שנראה, נלך על הקיה סיד סטיישן.

בכל זאת אשמח להבין- מה הכוונה שהבעיה היא באמינות הגיר (בג'טה ודומיה)?

ממה בדיוק החשש?

פורסם

הגיר של הג'טה הוא גיר כפול מצמדים DSG שמנצל טוב יותר את המנוע (ובגלל זה הג'טה חסכונית יותר) לגיר הזה בשנים המדוברות יש בעיות במצמדים שלו שגורמות לפעולה שלו להיות לא נעימה. הפתרון הוא החלפת מצמדים/מוח גיר שאינה זולה ולא תמיד עוזרת.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אם אינני טועה זה לא רק חוסר נעימות. הוא עלול גם להתקלקל לגמרי בקילומטראז' נמוך יחסית. והוא גיר יקר לתיקון/החלפה

פורסם

חבר'ה אתם מנפחים בלונים לא הוגנים, היה ריקול על הגיר, עודכנו מכטרוניקס וקלאצ'ים מחוזקים, עד כה מאז הריקול נראה שלא צובאים אלפי רכבי VAG מהשנתונים הללו על דלתות המוסכים.

לי יש אחת, כולכם יודעים שאני גם חוויתי החלפת קלאצ'ים יזומה, לא היה לפניכן משהו בלתי נסבל, אני דחקתי לכך, אמנם אצלי היה סיבוך נוסף עם הגלגל תנופה, מי שמעניין אותו יכול לחפש בפורום, יחד עם זאת הגיר מתנהג למופת, פשוט כיף לנהוג עליו, העברות חלקות, ואני מאד מסתדר איתו, אולי בגלל שאני "נהג ידני" באינטואיציה.

מוקדם לקבוע עם הריקול שבוצע הביא לפתרון הבעיות באופן מלא, אבל כבר ניתן לראות ששכיחות התקלות והתלונות ירדו, והגיר יציב יותר ולא שורף קלאצ'ים או דופק מכטרוניקס כפי שהיה בשנותיו הראשונות בחלק מהרכבים.

נכון שזה נראה שאני מגונן על הרכב שלי כי יש לי עניין, אבל מי שמכיר אותי יודע שאני לא כזה, אין לי בעיה להעביר ביקורת על החלטות או על רכוש שבחזקתי, ואני ממש לא ואג פאן, אבל לטעמי בשרשור הזה נוצרה תמונה מעוותת מידי כאילו גירים מתפוצצים מידי יום על הכביש. זה עושה עוול.

פורסם

משום מה לפות''ש יש אשליה שהנסועה שלו גבוהה. זה לא נכון. בהנחה שנוסעים 18,000, בהנחה שג'טה צורכת 1:14 וקיה סיד סטיישן צורכת 1:11 , אז ההבדל השנתי הוא 2000 שח.

חשב עלות ביטוחים, שכנראה יקר יותר בג'טה, פוטנציאל תקלות שקשה מאוד להערכה בג'טה, ולא בטוח שיש פה הבדל.

אני עשיתי חישוב דומה לגבי פלואנס דיזל, וראיתי שכלכלית זה די דומה, בהינתן 25000 קמ בשנה ועלות פלואנס גבוהה יותר, גם ברכישה, אחזקה וביטוחים.

הקיה כנראה לא תצרוך 1:11 כי יש לי בדיוק יונדאי i30cw מקבילה ואני אומנם לא נוסע הרבה בתוך העיר אבל אנחנו לוחצים בריא ויש לי צריכת דלק טובה יותר, וכנראה שהג'טה תצרוך יותר גרוע מ1:14.

פורסם

ממליץ לך גם לוודא מה האיבזור (העלוב) שתקבל בג'טה לעומת הקיה.

חוץ מתחושה "פולקסווגנית" בפנים מבחינת איכות חומרים אני לא רואה שום סיבה להעדיף אותה על הקיה.

• תוכן חדש...