Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3789 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אחרי התלבטויות רבות- אלו שני הדגמים שמתמודדים על הזכות הגדולה- להיות הרכב שלנו!

בשני המקרים מדובר על רכישה מיד ראשונה (ליסינג) כולל אחריות לשנה והתחייבות לטרייד אין עתידי.

אופציה 1- קיה סיד סטיישן 2011, בנזין אוטומטי, 98,000 ק"מ. מצב טוב. 46 אש"ח.

אופציה 2- פולקסוואגן ג'טה 2011, בנזין רובוטי, 114,000 ק"מ, נקייה ושמורה מבפנים ומבחוץ, 45 אש"ח

ייתרונות-

קיה- עלות טיפולים נמכוה, בגאז' גדול ונוח לטעינה ופריקה, אמינות (מתבטא בין השאר במשך האחריות)

ג'טה- חסכון משמעותי בדלק, בטיחות

חסרונות-

קיה- בזבזנית דלק, סחירות נמוכה

ג'טה- טיפולים יקרים מאוד (אם הבנתי נכון...), שמועות על בעיות בגיר בעבר

אנחנו זוג+2 ונוסעים לא מעט עם עגלות ומזוודות, כ18,000 ק"מ בשנה. מחפשים רכב עם בגאז' לא קטן וחסכוני ככל שניתן, גם נוחות ובטיחות חשובות כמובן, פחות חשוב ביצועי ספורט, אנחנו נוהגים בסבלנות ונחת (בדרך כלל....)

התקציב- סביב 45,000 ש"ח.

נשמח שתאירו את עינינו לשיקולים נוספים ושתחוו את דעתכם המחכימה

תודה רבה!

פורסם

כבעל ג'טה אני יכול לאמר לך שזוהי בחירה מצוינת.

הטיפולים לא יקרים מאד, אלא ממוצעים בהחלט, לא בטוח שקיה יותר זולים.

המנוע שלה ותיק ואמין מאד. הרכב נוח מאד, מרווח מאד, בעל תא מטען ענק.

לגבי הגיר מה שאמרת נכון, צריך גם להתרגל אליו, הוא שונה מתיבה אוטו' רגילה, אישית מאד אוהב את ההתנהגות שלו, הוא גם תורם לחסכנות בדלק.

פורסם

רק אנשים מאוד אמיצים יקנו רכב עם DSG בן 5 שנים.

אם אלו שתי המכוניות שעומדות מולי אין לי בכלל התלבטות - הקיה לוקחת.

גם הסחירות הנמוכה שרשמתם איננה נכונה.

שימו לב למצב הדש-בורד בקיה. יש להם נטיה להתנפח.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

גם לגבי החיסכון בדלק, לג'טה לא יהיה יתרון משמעותי בתחום הזה אם בכלל. ה-1.6 שלה עובד בסל"ד בינוני ומעלה והגיר הזה לוקח אותו לשם מהר מאוד בכל לחיצה קטנה.

הרכבים הם ישירות מליסינג?

פורסם

צריכה ממוצעת, בבדיקה מתמשכת מעל שנה בחישוב מתדלוק לתדלוק, של 1:14 זה מספיק גרוע בשבילך (לעומת ה1:10 שהקוריאנית מציגה)?

הג'טה מציגה צריכה ממוצעת נאה מאד, בעיקר בבינעירוני (מן הסתם), והרבה בזכות הגיר. ולא השיוט של בתורים נמוכים, והגיר בכלל לא לוקח אותה לאיזור הגבוהים, תלוי מאד באופי הנהיגה.

העניין עם הגיר נטחן, אני חושב שהמחיר שהג'טה הסצפיפית נסחרת היום מגלם בתוכו את הכשל שהיה בגיר. זהו רכב מאד נוח ובטוח שנותן הרבה מאד, והעלות שלו מגוכחת. אני חד משמעית בעד הג'טה.

פורסם (נערך)

הייתה לי I30 (תאומה של הסיד) מעל 3 שנים צריכת הדלק בעקביות הייתה 12.5 ק"מ לליטר בנסיעה משולבת ובלי להקפיד על חיסכון.

מניסיון שלי עם הג'טה 1.6 בכל נגיעה בדוושה מקבלים הורדה של הילוך או 2 ורעש.

גם לדעתי היא נוחה מהקיה, מבודדת יותר, תא הנוסעים נעים יותר נעים לשהיה וגם התנהגות הכביש יותר לטעמי. אבל בהתלבטות הזאת ולצרכים של פותח השרשור הסיד עדיפה.

עריכה אחרונה על ידי Mike808
פורסם

תודה לכולכם.

אם הבעיה המדוברת בגיר היא רק מעט רעידות בהילוכים/מהירות נמוכים, אני מניח שנסתדר.

המידע ברשת (בעיקר ב- KML אך לא רק) מעיד על פערים משמעותיים בצריכת הדלק לטובת הג'טה אבל שום דבר לא מדעי...

ראיתי כמה קיות ולא שמתי לב להתנפחות הדשבורד, אבדוק.

שני הרכבים אכן ישירות מליסינג.

בגזרת הסטיישן- נראה שהקיה הכי מתאימה לדרישותינו.

בגזרת המשפחתית- אין לי כל עניין מיוחד בג'טה. פתוח לחלוטין לשמוע הצעות אחרות שכמובן יצדיקו וויתור על ייתרונות הסיד סטיישן.

יש רעיון לרכב בסגנון, עם בגאז' גדול, אמינות וחסכון בדלק?

שוב תודה!

פורסם

צריכת הדלק הממוצעת של הקיה היא 12.5 ק"מ לליטר לא מאד רחוק מהג'טה - לו אני במקומכם הייתי הולך על הקיה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

אתה יכול לבדוק גם את הקיה פורטה.

תא המטען פחות שימושי משל הסיד סטיישן אבל הפורטה נוחה ושקטה יותר ומ-2011 מגיעה עם גיר אוטומטי 6 הילוכים בניגוד ל-4 בסיד.

פורסם

אם עניין הסטיישן לא קריטי, לדעתי פלואנס דיזל עדיפה. חסכונית יותר משני הרכבים שהזכרת באופן משמעותי, תא המטען לא גדול במיוחד אבל גדול יותר משל הג'טה.

אחזקה גם כן צפויה להיות זולה יותר מהג'טה.

פורסם

אישית אני חווה בעיות עם הdsg7 על איביזה 2014,

חוץ מהרעידות והמכות בהילוכים נמוכים שזה שגרה.

השבוע עמדתי ברמזור בעליה עם הרכב, שהרמזור התחלף לירוק שמתי גז הרכב העלה טורים אבל לא שילב הילוך אלא פשוט התדרדר אחורה, כמעט נכנסתי ברכב מאחורי(שכמו ישראלי טוב נצמד אלי).

רק מכה על הברקס ולחיצה חוזרת על הגז שיחררה את הרכב קדימה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם
אם עניין הסטיישן לא קריטי, לדעתי פלואנס דיזל עדיפה. חסכונית יותר משני הרכבים שהזכרת באופן משמעותי, תא המטען לא גדול במיוחד אבל גדול יותר משל הג'טה.

אחזקה גם כן צפויה להיות זולה יותר מהג'טה.

ב-45000 ש"ח הם יוכלו לרכוש פלואנס דיזל טחונה - אם בכלל.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם
תודה לכולכם.

אם הבעיה המדוברת בגיר היא רק מעט רעידות בהילוכים/מהירות נמוכים, אני מניח שנסתדר.

המידע ברשת (בעיקר ב- KML אך לא רק) מעיד על פערים משמעותיים בצריכת הדלק לטובת הג'טה אבל שום דבר לא מדעי...

ראיתי כמה קיות ולא שמתי לב להתנפחות הדשבורד, אבדוק.

שני הרכבים אכן ישירות מליסינג.

בגזרת הסטיישן- נראה שהקיה הכי מתאימה לדרישותינו.

בגזרת המשפחתית- אין לי כל עניין מיוחד בג'טה. פתוח לחלוטין לשמוע הצעות אחרות שכמובן יצדיקו וויתור על ייתרונות הסיד סטיישן.

יש רעיון לרכב בסגנון, עם בגאז' גדול, אמינות וחסכון בדלק?

שוב תודה!

הבעיה המרכזית בגיר איננה רעידות אלא האמינות, כמו שדובר פה רבות בפורום.

במקומכם לא הייתי מתפתה לצריכת דלק מעט טובה יותר של הג'טה, עם פוטנציאל תקלות גבוה בגיר. זה חסכון מדומה בלבד.

אגב, למה שלסיד תהיה סחירות נמוכה? ודאי לא נמוכה יותר משל ג'טה מהשנים הגרועות ביותר של הגיר הרובוטי..

פורסם

הג'טה היא לא מכונית לא טובה. היא אכן קצת יותר חסכונית מהקיה - אבל לא בפער שיצדיק (לדעתי) קניה שלה על פני הסיד סטיישן. כמו"כ יכולה לבוא בחשבון גם תאומתה היונדאי i30CW.

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

פורסם

בעבר נסעתי על הסיד (לא בגרסת הסטיישן) ומאד נהנתי מהרכב. אני לא מכיר את הג'טה ברמה כזאת שאני מרגיש בנוח לתת עליה חוות דעת לכאן או לכאן - מרבית האנשים שאני מכיר שרכשו אחת בסה"כ חשבו שמדובר במכונית לא רעה. בכל מקרה, לדעתי הסיד סטיישן יכול להתאים בול לצרכים שלכם כפי שתיארתם אותם, אבל אני חושב שבכל אופן כדאי לקחת את שתיהן לנסיעת מבחן ולראות איזו מביניהן אתם יותר אוהבים. תתחדשו!

• תוכן חדש...