רכבי אספנות
הכניסה למכוניות מגיל 30 ומעלה בלבד! פורום אספנות מרכז המלצות לבלי מקצוע, פרסום וסיקור מפגשים, פרוייקטים, ותמונות של מכוניות נדירות כמו ש"כבר לא עושים היום".
27,352 נושאים בפורום הזה
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום חברים, ברשותי לאונה קופה 87. על השמשה הקדמית מורכב אטם לא מקורי שאינו מבצע אטימה מלאה בין השמשה לקורות. ב2 קורות הקדמיות (מצידי השמשה) התחלתי לגלות ריקבונות וברצוני להכניסה לעבודת פחחות לשחזור מסגרת השמשה הקדמית כדי למנוע התפשטות החלודה. אטם השמשה הקדמית המקורי בלאונה הינו "מרובע"- בכל אחד מארבעת פינות השמשה ישנו חלק קשיח המעוטר בניקל/דמוי ניקל ובמעין פלסטיק או חלק קשיח. ברצוני להשיג את האטם המקורי טרם ההכנסה לעבודת הפחחות: 1. האם גודל השמשה הקדמית ןכך גם גודל האטם זהים בגדם הקופה ובדגם הסדאן הרגיל? 2. מאיכן ניתן להשיג אטם כזה (לא איתרתי באיביי, יכול להיות שאני לא קורא לו בשמו הנכון)? בעדיפות לא אצל היבואן. תודה לעונים, ברי.
הודעה אחרונה מאת מגאן קבריו, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
צריך לייצר אטם עבור האוזינג של הטרנספר האם אפשר לקנות בכל חנות של חלקי חילוף?
הודעה אחרונה מאת מועדון סאאב, -
- 6 תגובות
- 990 צפיות
שלום, כיצד משיגים יחידות תאורה (פנסי חזית, בקליות וכיוצ"ב...) לרכבים ישנים שהיצרן כבר לא מספק יותר ואין תחלפיים ? אני שואל מתוך סקרנות כי היתה ברשותי RS2000 משנת 94 שאמנם אינה ישנה כל-כך אך פנס החניה שלה הוא יחודי לדגם הזה (יחד עם קוסוורט ו XR3i) היצרן הפסיק ליצר אותו לפני כשנה-שנתיים ולא קיים תחליפי. שברו לי כזה בחניה ולאחר חרישה רצינית של ebay לאורך מספר שבועות הגעתי למסקנה שפשוט לא ניתן להשיג אותו יותר... כאשר צץ כבר אחד כזה למכירה המחיר היה מופקע בעליל. הרכב בסופו של דבר נמכר עם הפנס השבור אבל מאד מעניין אותי כיצד מסתדרים עם רכבים ישנים יותר שהחלקים הפכו להיות נדירים מאד עד-כדי כך שלא ניתן להשיג כאלו ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Spark Plug, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2 אלף צפיות
קראתי ולמיטב ידיעתי, במקרה של הנעה אחורית, ישנו הפסד כוח סוס בין 20% ל 22% עד שהסוסים מגיעים לצמיגים האחוריים (במנוע של 180HP, יגיעו "רק" 140HP+-) במידה ובתקווה כי איני טועה, כוחות הסוס של המנוע מתרכזים ב Flex Plate, שהוא בעצם החלק האחרון של חיבור מנוע-גיר ומשם לטורק ומשם לגיר וכן הלאה האם ישנה כדאיות בקניית High Performance Flex Plate ? או שהקניה מחייבת בנוסף Torque Converter משודרג? וכמה כוחות סוס "ירוויח" החלק האחורי של הרכב? או שהדבר דורש שדרוג של כל המכלולים שבדרך (דרייבשאפט, אקס אחורי מחוזק ואולי עוד משהו שלא עולה לי בראש כרגע) הרכב שברשותי הוא קפריס 9C1, שבבסיסו בנוי כ Heavy Duty בהשוואה לאחרות. כך שבשאלתי הכוונה היא האם המכלולים (דרייבשאפט …
הודעה אחרונה מאת אדם1969, -
-
מפגש NSU ישראל 1 2
מאת NSU_Nadav- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום לכולם, מתוכנן מפגש NSU ביום שישי בעוד שבועיים, כל בעלי רכבים מתוצרת NSU מוזמנים. כרגע התכנון הוא תחנת הרכבת בהרצליה, 7.12.2012, בשעה 15:00, אך זה עדיין נתון לשינויים. כמובן שכל מי שרוצה להגיע, יכול, ואם זה עם מכונית מיקרו.. עוד יותר טוב. רק לחנות בצורה כזו, שכל מכוניות ה NSU יוכלו לחנות יחד, בנפרד מהשאר. נתראה שם.. נדב
הודעה אחרונה מאת שביט, -
המפגש הצפוני- חוגגים עצמאות 65 למדינה במצעד רכבי אספנות בטבעון- יום שני ה- 15.4.13 1 2
מאת דודי ff 1- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
גם השנה, המפגש הצפוני משתתף בחגיגת העצמאות ה- 65 למדינה, וחגיגת 75 שנה לטבעון, במצעד מרשים של רכבי אספנות. ביום שני, ה- 15.4.2013, לא יאוחר משעה 19:30, נפגשים במרכז טבעון, למצעד רכבי אספנות לאורך רח' האלונים. בתוכנית:- 19:30 כיבוד קל למשתתפים, וסידור הרכבים בשיירה למצעד (רח' אלונים יסגר לתנועת כלי רכב החל מ- 19:30). 20:25 התחלת תנועת רכבי האספנות בשדרת המצעד. החברים מתבקשים להודיע ולאשר השתתפותם לטובת התארגנות נכונה - הכנת הקריינות מהבמה המרכזית לבעל הרכב, סוג הרכב , ועוד. אודה לרישום מוקדם לדודי בטלפון 054-5354535. כולם מוזמנים !! להתראות וחג עצמאות שמח, לכל חובבי שימור הרכבים ובית ישראל.
הודעה אחרונה מאת NSU_Nadav, -
- 0 תגובות
- 642 צפיות
שלום לכולם, רכשתי לאשתי היקרה וולבו S80 2.4 שנת 2001, יד 01 ברישיון. אשמח לעזרתכם בקבלת מידע על מקום אמין, רציני ושלא שוחט במחיר לטפל אצלו ברכב (גם יש כמה דברים קטנים שאני רוצה לסדר...) בלי קשר, הרכב נהדר..שיוט נעים ושקט, נקנה כרכב שני..מתכנן בתקווה להישאר איתו עד גיל אספנות אצלי - פשוט רמה אחרת מכל יפנית/משפחתית אירפופאית שנסעתי עליה תודה ושבת שלום ניר
הודעה אחרונה מאת גרצמן, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מועדון החמש מזמין להשקת פונטיאק פיירבירד 400 קונברטיבל משנת 1967 (התמונה להמחשה) PONTIAC FIREBIRD 400 CONVERTIBLE 1967 הרכב שופץ ע"י חבר מועדון החמש : רפי קגנוביץ' ההשקה תתקיים במגרש הצמוד לצומת ספרים 100 מטר דרומית לתחנת הדלק דור אלון /ביום ו', 03.05.13, ***בוטל***. הארוע בוטל מסיבות טכניות נאום פתיחה וברכות- יו"ר מועדון החמש, נחום קדמיאל. סקירה היסטורית – קובי מילוא. בעלי רכבים מתוצרת פונטיאק מכל שנות הייצור (גם אלה שאינם חברים במועדון החמש) מוזמנים להגיע עד השעה 16:00 לסידור התצוגה. לבירורים יש לפנות אל: אבי שרייבר, רכז מועדון החמש בשרון, טל' 5514465- 052 מתניה הלוי, אחראי השקו…
הודעה אחרונה מאת מתניה הלוי, -
- 0 תגובות
- 631 צפיות
Armoured cars of 6th AB Div await orders to begin patrols in Tel Aviv יהודה.
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
אין כמו בני ל 1 2
מאת mish_indi- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
בפורום מכובד זה אני רוצה להודות לבני. לפני כחודש וחצי פרסמתי בפורום שיש ברשותי MGB שירשתי מאבי ז"ל שאני רוצה לשפץ ולהשמיש כדי שאוכל להגיע איתה לחתונתי ביוני הקרוב. דרך קובי המקסים, שהכיר את הרכב מהעבר, הגעתי לבני. כבר בהתחלה היה ברור לי ולאחי שמדובר באיש מקצוע ברמה הגבוהה ביותר. בהמשך התברר לנו שמדובר גם באיש רגיש חכם ומצחיק. בני בדרכו המיוחדת ליווה אותנו לאורך כל התהליך, הסביר בסבלנות ומקצועיות ודאג שנקבל את הרכב חזרה במצב מדהים ובמהירות מפתיעה. לפני כשבועיים קיבלנו חזרה את הרכב, מוכן לנסיעה, עם טסט והסברים לתחזוק שוטף, והוא חזר להיות גאווה משפחתית ותזכורת יומיומית למפעלו הצנוע והמקסים של אבי. מחכה בקוצר רוח להעלות לפורום תמונות מהדרך לחתונה
הודעה אחרונה מאת צ'יף1583435475, -
מועדון אלפא קלאסיק מזמין להשקת אלפא סוד 1979 שישי 26/4 בשעה 16:30, יד חרוצים פינת יגע כפיים, תל אביב, מפות מצורפות. האלפא סוד השייכת לחברנו חיים שופצה במשך תקופה ארוכה ועבור כולנו העלאתה לכביש היא חגיגה גדולה. בואו כולם לחגוג איתנו.
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
Hi Anyone?x
הודעה אחרונה מאת bender, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
תמונות מהמפגש היום לצפייה חופשית. אריק
הודעה אחרונה מאת kanfi, -
-
- 1 תגובות
- 631 צפיות
שלום לכולם, אני לא יודע עד כמה אני נכנס באיזור הזה, אבל אני מחפש קונסולה מרכזית לפיאסטה 87, דגם C 1.1 .. אשמח להמלצות על פירוקיות באיזור שלי (פ"ת) שיש בעיקר פיאסטות ישנות שאני יכל לחפש חלקים לרכב
הודעה אחרונה מאת yairw, -
- 0 תגובות
- 688 צפיות
Hello dear friends i have an old car jack that wont lift but it have no oil leak i checked the oil level and its fine . ill post some pics maybe you can help me to find rebuild kit
הודעה אחרונה מאת Os8a, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
כך , חזרנו מטיול ופתאום פגשתי ... חתן וכלה , אז מדוע לא להזמינם להצטלם . עשיתי להם את היום ... למה לא ..... שיהנו . ואפילו אני והמוריס גאים
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הודעה אחרונה מאת ג'קלין, -
- 2 עוקבים
- 43 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
אז ככה.... התהליכים שנעשו עד כה וחלק מעלו שעוד ייעשו, פירוק לגורמים, גילוון שחור למתכות כגון תושבות, ברגים וכו', ניקוי חול וצביעת חלקי מתכת (הרוב אדום-כתום), השלמת חוסרים כגון כנפיים מקוריות, החלפת חלקי בלאי כגון בלמים, בולמים, מחזירי שמן, מיסבים וכו', צביעת מיכל עם מדבקות מקוריות ופירוק מנוע לשם בדיקת מצבו ובעיקר בשביל הכיף כך הגיע אליי הכלי, רוב החשמל לא מחובר לעצמו, טלסקופים נוזלים, לא מניע, ללא שרשרת ויתר החלקים הנלווים אליה, כנף קדמית של מונטסה, אך יבשה וכל נגיעה פשוט מפוררת אותה והכנף האחורית של פנטיק.... בקיצור... התחלה טובה לאופנוע מספר שלדה שמסתיים ב00047, משמע הינו מספר 47 בסדרת הייצור הראשונה של ה-MH …
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
אחרי תקופה ארוכה של חיפושים ..
הודעה אחרונה מאת beta1, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
ישנם מספרים על גבי הפלגים בהנחה והפלאג עצמו תואם מה ההבדל בין מס' 6 למספר 7 ואיזה מומלץ לשים בארץ שלנו? תודה-רן
הודעה אחרונה מאת lulisa, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכם, שמי שגו, אני כותבת ביוגרפיות. הקשר שלי למכוניות עתיקות היה סבא שלי שנולד ב-1905 (ונפטר בן 102 ורבע) לסבא היה אוסף של דגמי מכוניות של פעם וכמה דגמים בודדים מהאוסף נמצאים אצלי. אבל אני בעניין אחר כאן כרגע. אני כותבת כרגע ביוגרפיה של מישהו בן 80, הוא סיפר לי ואני מצטטת: במצרים, היה לנו אוטו דגם "אוסטין" בעל גלגלים עם סיחים כמו אופניים. ראיתי דומה בקרית אתא. לנו היה עם 4 מקומות ותא מטען. בשנת 1958 היה לי כזה דגם סטנדרט 8 משנת ייצור 46 עם ותק של 12 שנה. צבע פגושים שחורים ו צהוב חלמון , בלי גג. חשבתי להפתיע אותו ולצרף לספר תמונה של הרכב (של אביו או שלו), חיפשתי בגוגל ולא מצאתי. האם מישהו מכם יכול לעזור לי ולכוון אותי היכן ניתן למצוא תמונה כ…
הודעה אחרונה מאת lulisa, -
-
אז היום רישמית התחלנו לעבוד על סבטלנה שלנו רום סטיישן 1301 מבציר 81 התוכניות שלנו לגבי סבטלנה קצת שונות (נקבל בחום כל הערה ) אבל ככה אופק בחר וזו הדרך לצרף את אחיו הגדול ממנו בשנה תכירו את יניר סבטלנה לא תשופץ לפי המקור! אבל נשמור על אופיה כיצירת מופת ישראלית . (אני מכיר הרבה סבטלנות שנולדו שחורות ועם פרונט פשוט והפכו במרוצת השנים לבלונדות עם פרונט ספיישל) אז ככה חישוקי מגנזיום היא כבר קיבלה ! והיום התחלנו לשפץ חלקים מכניים בגלל שהבקאקס תפוס(כנראה רפידות). הוחלט לשפץ בקאקס חלופי ולהחליפו קומפלט (ככה יעשה במרבית החלקים). הנה קצת תמונות לתזכורת 1. איך מצאנו 2. חישוקים 3. ספויילר 4.בקאקס ספייר תחילת עבודות רענן/אופק/יניר [ATTACH]…
הודעה אחרונה מאת חולה~הגה, -
ספרינטים יש בארץ (לא הרבה) וזה ידוע (לפחות משנות ייצור 85' והלאה - עד 88' לפחות). יש שרשור ארוך מאוד בפורום האלפיסטים, רק על ספרינטים, מי שרוצה, יוכל להציץ. השאלה שלי, אם יש בארץ (או היו) הדגמים המוקדמים של הספרינט, ה-sud sprint, אלה שיוצרו בין השנים 76' עד 83' (מבוססי שילדת הסוד). זכרונות ילדות לא מעלים באוב איזו sud sprint לרפואה. לא זוכר כאילה. האם הובאו אקזמפלרים כאלה שלא מן המניין (יבוא אישי, בזמנו או "הבאת אספנות" מאוחרת יותר) לארץ הקודש ? ואולי כן מן המניין ? "חומר לעיון נוסף" - http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=83707&highlight=sud+sprint http://en.wikipedia.org/wiki/Alfa_Romeo_Sprint
הודעה אחרונה מאת amiger, -
אז כמו שאמרתי בעבר הסברה ניכנסה לשיפוץ קוסמטי לאחר שעברה יישור קו מכני. הרכב מתנייד עם טסט ונוסע מצויין וכך יותר קל לעבור מבעל מקצוע אחד לשני. בתמונות רואים שהסברה מתחילה לקבל גוון אפור קצת חומר והרבה שיפשופים. הנה מקבץ תמונות של איך מצאתי אותה וקצת בשיפוץ. ולאלופי העולם הוירטואלים בהסרת חלודה אין הערות בשרשור זה הרכב ברובו פיבר.
הודעה אחרונה מאת hearse, -
כפי שאתם יודעים מזה שבוע ברשותי רום כרמל 79 היום קיבלנו החלטה לבצע החייאה למנוע ... מצויידים במיכשור המתאים וכמובן בצוות מיומן אריה בן זקן (שבעברו היה עוזר מנתח בבלינסון ) יצא הצוות לבית המנוחה.. חיבור מהיר לאינפוזיית דלק אריה מאבחן שהבעלים איבד את המפתח ומיד מציע לבצע ניתוח מעקפים ישירות לכוהל. אני מבחין ביובש קיצוני ברדיאטור ומיד מזליף נוזלים (השתמשנו במשפך גינה סטרילי) מוכנים לנסיון ראשון מגשרים בסטרטר ו.......... נדה אריה משחרר הוראה תזליף לה ישירות לפה (קרבורטור) אני מרסס ישירות ניסיון שני וואו יש דופק לשניות ואופס קו ישר . טוב עוברים לאלימות אריה לוקח את הדפיברילטור ומשחרר שתי שוקים חשמליים. נסיון שלישי ו...............יש החיאה מוצלחת אחרי 11 שנ…
הודעה אחרונה מאת LION-MAN, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 778 צפיות
שלום לכולם לחבר שלי יש יגואר MK 2 מנוע 2400.יפיפייה אך לדעתו אזור לוח השעונים לא בדיוק תואם למקור. השאלה שלי היא האם למישהו יש רכב כזה מקורי והוא מסכים שחברי יסתכל על לוח השעונים. אשמח גם לרעיונות אחרים לפתרון. בתודה אריק
הודעה אחרונה מאת צביקוש25, -
-
- אחראי פורום
- 33 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
אני פותח את השרשור עבור חבר מאוד קרוב אלי שהיו לו כבר סובארו ישנות בעבר אבל הדגם המפואר הזה של הסובארו היה החלום הרטוב שיתגשם ביום רביעי האחרון שאבא שלו הפתיע אותו לרגל יום הולדתו ואמר לו בוא נקנה לך את החלום שלך. אז ככה כבר אני מצרף תמונות ראשונות התכנון בשלב הראשוני טיפול מקיף החזרת כל המכלול של החלקים למצב המקורי שלהם פנימי וחיצוני ובשלב השני פחחות צבע השיפוץ אמור להיות מאוד מהיר בגלל שהסובארו תשמש רכב שני במשפחה אומנם אבל תשמש לנסיעה יום יומית. קצת רקע למי שלא מכיר זה הדגם המפואר שיצרו באותה שנה 1981 של הדגם הזה מנוע 1800 במקור כרגע הוא 1600 הדש בורד שונה בדגם הזה משאר הדגמים של Dl הנפוץ פנסי חזית שונים כולל הגריל 4 פנסים מרובעים במקום שתיים עגולים ועוד כל מיני ת…
הודעה אחרונה מאת אלירן שוורץ, -
-
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
לפני כמה ימים ראיתי בעירי (נצרת עילית) את האלפא הזו. היא נראית משופצת לגמרי, עם צבע חדש ובוהק (ממש אדום פרארי) וסימנים לשיפוץ שעודנו טרי (גרילים במכסה המנוע שעוד לא הורכבו, למשל.) נדלקתי על הרכב. ועוד איך. הייתי רוצה לקרוא על תהליך השיפוץ, השאלה היא אם הבעלים אכן העלה את התהליך. מישהו ראה ? אולי ידוע לכם מפורומים אחרים על שרשור שיפוץ של הרכב הספציפי ? האלפא הייתה פשוט מדהימה ביופיה.
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
מי מכיר את הדגם הזה
הודעה אחרונה מאת Tatra, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 973 צפיות
שלום ברצוני להתקין סוף סוף את ריפוד הגג הבנוי קשתות בדומה לחיפושית. אצלי במקור השוליים של הגג מודבקות בדבק מגע לשפתות קורות הרכב ומעליהם מותקנות אטמי הדלת. לא מצאתי אף שרשור בעניין זה. האם ההדבקה זו הדרך היחידה הנהוגה ?
הודעה אחרונה מאת datsun280z,
-
מי מחובר 12 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 126 אורחים (הצג רשימה מלאה)