Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4811 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

כיצד משיגים יחידות תאורה (פנסי חזית, בקליות וכיוצ"ב...) לרכבים ישנים שהיצרן כבר לא מספק יותר ואין תחלפיים ?

אני שואל מתוך סקרנות כי היתה ברשותי RS2000 משנת 94 שאמנם אינה ישנה כל-כך אך פנס החניה שלה הוא יחודי לדגם הזה (יחד עם קוסוורט ו XR3i) היצרן הפסיק ליצר אותו לפני כשנה-שנתיים ולא קיים תחליפי. שברו לי כזה בחניה ולאחר חרישה רצינית של ebay לאורך מספר שבועות הגעתי למסקנה שפשוט לא ניתן להשיג אותו יותר... כאשר צץ כבר אחד כזה למכירה המחיר היה מופקע בעליל.

הרכב בסופו של דבר נמכר עם הפנס השבור אבל מאד מעניין אותי כיצד מסתדרים עם רכבים ישנים יותר שהחלקים הפכו להיות נדירים מאד עד-כדי כך שלא ניתן להשיג כאלו ?

תודה.

פורסם

תגובותי בכחול:

... כאשר צץ כבר אחד כזה למכירה המחיר היה מופקע בעליל.

זה הכלל הראשון בכלכלה: כשהביקוש גבוה, וההיצע נמוך - המחיר עולה...

מאד מעניין אותי כיצד מסתדרים עם רכבים ישנים יותר שהחלקים הפכו להיות נדירים מאד עד-כדי כך שלא ניתן להשיג כאלו ?

מחפשים, מחפשים - ולפעמים גם משלמים מחיר הנראה "מופקע בעליל" בעיני לקוח סביר שה"שריטה" עדיין לא פגעה בו...

עודד

פורסם
לאחר חרישה רצינית של ebay לאורך מספר שבועות הגעתי למסקנה שפשוט לא ניתן להשיג אותו יותר... כאשר צץ כבר אחד כזה למכירה המחיר היה מופקע בעליל.

אתה רואה? זה לא שאי אפשר להשיג. אפשר ועוד איך להשיג, רק שאינך מוכן לשלם את המחיר.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

צריך פשוט סבלנות ולחכות לרגע המתאים כדי לקנות. בסוף מוצאים, ואם אין מה לעשות משלמים. איזה עוד פתרון כבר יכול להיות...

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

וכיצד אפשר להשיג יחידות תאורה לרכבים קצת יותר חדשים (נניח לרכב בן שמונה)?

אם אני רוצה שהרכב יעבור טסט, יחידת התאורה צריכה להיות עם תקן EU, נכון?

איך אפשר לברר דברים כאלה ב-EBay?

לא הצלחתי למצוא אפילו אחד שמזכיר את זה במכירה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לרכבים חדשים יותר יש 4 אופציות:

1. לקנות משומש מפירוק.

2. לקנות חדש תחליפי מחנות חלפים.

3. לקנות חדש מקורי מהיבואן.

4. להזמין מאיביי, ולשאול את המוכר אם לפנס יש תקן ארופאי.

כיצד משיגים יחידות תאורה (פנסי חזית, בקליות וכיוצ"ב...) לרכבים ישנים שהיצרן כבר לא מספק יותר ואין תחלפיים ?

בדקת אצל היבואן בארץ? אולי יש סיכוי קלוש שנשאר להם. בכל אופן, כשאתה מחפש משהו נדיר זה אף פעם לא יהיה זול.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

שלום,

אני לא צריך כרגע את הפנס, כמו שכתבתי האוטו כבר נמכר...

אני פשוט מניח שמגיע רגע שפשוט אי-אפשר להשיג את החלק בזמן סביר מבלי קשר למחירו.

תהיתי (סתם מתוך סקרנות) אם ישנם פתרונות יצירתיים יותר, לדוגמא קבוצות רכישה לרכישת תבנית ליצור חלק מסויים... או יצרנים שמייצרים חלקים כאלו ע"פ הזמנה מיוחדת...

• תוכן חדש...