Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קנגו לא מניע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב: קנגו 2002 דיזל 1.9 אטמוספרי. 135000 ק"מ. מטופל רק במוסך של רנו. הרכב בבעלות החברה שאני עובד בה.

מבערך לפני חודשיים עד אתמול קרה כחמש פעמים שלאחר התנעה בבוקר הטורים עלו וירדו בצורה קיצונית למשך כשתי שניות ואח"כ התייצבו. באחת מהפעמים הרכב אפילו כבה.

במוסך, מוסך של ניסן-רנו ניסו לראות מה הבעייה ולא מצאו.

( "תבוא כשהתקלה תופיע כל הזמן, לא פעם ב... אתה בא אלינו כשאין תקלה " )

אז אתמול הנעתי את הרכב, הטורים עלו, ירדו, הוא כבה, ומאז הוא לא מתניע. הסטרטר מסתובב והמנוע לא מניע.

הרכב נגרר היום בבוקר למוסך, ושם, לאחר שהורידו אותו מהמשאית, הוא התניע ללא בעייה. המחשב לא מזהה תקלה.

מצתי חימום הוחלפו למצתים מקוריים לפני כ20K ק"מ, ובכל מקרה, הסימפטום מאוד מאוד שונה מאשר כשמצתי החימום הולכים. כאן הרכב מניע בנגיעה ראשונה, ואז הטורים עולים ויורדים, אבל המנוע עובד עגול.

חוץ מזה, צריכת הדלק בסדר, לא השתנתה, הרכב לא מעשן, והוא עובד בצורה מושלמת למעט מה שתיארתי.

מישהו נתקל בזה? ופתר את זה?

אגב, זו פעם שישית שאני מעלה מכונית רנו על גרר: שלוש פעמים מגאן בת פחות משנה, פעמיים הקנגו הנוכחי, ועוד פעם רנו5 . תמיד על תקלות משמעותיות. ויוה צרפת.

פורסם
בלה בלה בלה .....

אגב, זו פעם שישית שאני מעלה מכונית רנו על גרר: שלוש פעמים מגאן בת פחות משנה, פעמיים הקנגו הנוכחי, ועוד פעם רנו5 . תמיד על תקלות משמעותיות. ויוה צרפת.

ויוה אחזקה פושעת ולא נכונה של הרכב.

פורסם
קבל ח"ח על הסקת המסקנות. איך הגעת אליהן? למעט ה5 (שטופל בידיי ע"פ היינס) הרכבים טופלו בצורה סדירה במוסכי יבואן.

עוד אחד שמנסה להוסיף תגובות למונה שלו? (הערה למנהלים: לא שווה להעלים את המונה הזה? הוא גורם לגולשים לז... את המוח בצורה סיטונאית) .

פורסם

שלום, משחקים בס"לד ברכב לוגם דיזל אומרים אחד משתי דברים:

1.אוויר במערכת

2.משאבת סולר יונקת אוויר , ובסוף חייה.

כמו כן, קושי בהנעה קשור לשתים הנל.

איך לבצע בדיקה:

ברכב שלך צריך להיות פומפה שנראת כמו רימון, (ככה זה בPSA) יש לנקז אוויר מהמערכת, ע"י לחיצת הפומפה ללא הפסקה, עד אשר היא מתקשה כאבן. ואז להמשיך ללחוץ עליה ולפמפם , בזמן שמישהו מניע. לאחר ההתנעה יש להשאיר את דוושת התאוצה לחוצה בערך עד 2000 סלד למשך כמה שניות - אם האוטו נשאר מונע והכל בסדר, ניקזתה אוויר בהצלחה - אם הוא נכבה, יש כניסת אוויר מאסיבית , או מהבית של הפילטר סולר עצמו, או מהמשאבה.שחכתי להוסיף - אם הרכב מניע אחרי הפימפום - וממשיך לעבוד כסדרו עד ההנעה הבאה, גם אני סבלתי מהתופעה, שיפוץ משאבת סולר LUCAS פתרה את הבעיה, עלות: 3000 ש"ח

תוספת תמונה של הפומפה:

http://www.johns306.com/guides/dumpvalve/bosch_switch.jpg

צד שמאלי, עליון -

פורסם

חנן שלום

הייתה לי בעייה דומה פעם שנגרמה (ונגמרה) באטם מסנן סולר.

ולגבי ההתחכמויות של 16V, אל תכעס. יש לך סיקס וטויוטה 4X4 אני מניח שהוא הבין שגם הקנגו שלך קיבל יכולות שטח...:wink:

תיקון:

אמרתי סיקס? התבלבלתי... התכוונתי לאייט!

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
פורסם

תודה.

חזרתי עכשיו מהמוסך. דיברתי איתם על הרעיון של משיכת אוויר ממסנן הסולר או ממקום אחר בקו הדלק. הם חושבים שאם זה היה המצב אז הסימפטומים היו שונים. היום בבוקר , לפני שהגיע גרר, הגיע טכנאי של ממסי, והוא ניסה לנקז אוויר ולפמפם עם המשאבה הידנית, ולא הצליח להניע. המוסכניק טוען שאם היתה בעיית אוויר, אז היא היתה נפתרת ע"י ניקוז האוויר והפמפום. זה לא קרה. לאחר נסיונות הפמפום, הרכב עלה על הגרר, הגיע אל המוסך, ירד מהגרר, ושם הם הניעו בנגיעה, ללא כל בעייה. יתכן שזה מרמז על תקלה חשמלית/מחשב או השד יודע מה.

בקיצור" "קח את האוטו, אין לנו מושג, סע עד שתיתקע שוב" .

בפועל, סיכמנו איתם שהם משאירים אצלם את הרכב, ומנסים לראות אם מחר בבוקר התקלה תחזור על עצמה.

למרות הנימה הצינית בהודעה ובתגובה שלי, אני עדיין לא מזלזל במוסכניק. ברור לי שישנן תקלות מסריחות שנעלמות כשהרכב במוסך, וקשה מאוד עד בלתי אפשרי לאתר אותן.

פורסם

חנן, גם אצלי באוטו זה היה כך, פעם כן פעם לא, וכן - ישנה אפשרות שזה מהאטם של המכסה פילטר, ראה ערך 1. כניסת אוויר.

תן לי להסביר לך משהו פשוט חנן, אם הנורה של האימובלייזר הפנימי שיושב במאשבה (יוניט ON OFF וחוט נוסף, סה"כ 3 חוטים - אחד למחשב.) נכבת כראוי לאחר פתיחת מתג ההצתה, מבחינת מחשב אתה READY TO GO, והוא לא יעצור מבעדך.

לדעתי הבעיה היא במשאבת סולר, וכדי לבדוק זאת - לא מנקזים אוויר - אם ניקזתה אוויר הרסתה את הבדיקה , העניין הוא שלעיתים (ובפוזות מסיומות ) המשאבה לא מצליחה לשאוב סולר, ע"מ להניע את הרכב (אפקט זה גם זהה לתיאור משחק בס"לד .) ולכן יש משחק בסלד בנוסף , כתוצר לוואי של התקלה. שים לב: יש לפמפם בחוזקה, עד אשר הפומפה מתקשה, ואין לפתוח את בורג הניקוז -אלא להניע מיידית. עם ליטוף קל של דוושת האצה, אם הרכב מניע - מצאתה את המקור.

פורסם

יכול להיות שהתקלה איננה כה מסובכת...אם כל פעם שהאוטו עולה על גרר,נוסע בכבישינו המלאים בבורות למוסך,ושם מניע חופשי...יכול להיות שסך הכל הסטרטר "ניתפס" בהנעה קרה,ומישתחרר מכל הבורות שהגרר עולה עליהם.

אם אמרתי שטות-בבקשה להתעלם ולא ליפול עליי עם ירידות.........

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
אין ספק, מגאן בת פחות משנה מגיעה למוסך = אחזקה פושעת :mm_tongue:mm_tongue:mm_tongue:mm_tongue:mm_tongue

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

ברווז, שווה לקרוא, ואז לא תצטרך להתלבט אם כתבת שטות או לא:

הסטרטר מסתובב והמנוע לא מניע.

עומרי, תודה. עד היום לא הסתכלתי אף פעם על הנורה של האימובילייזר בלוח השעונים. אני אלמד להסתכל עליה, ולראות איך היא מתנהגת במצב נורמלי, ובמצב של תקלה. אני אנסה כנ"ל את עניין הפמפום במשאבה הידנית.

בינתיים קצין הרכב לא משחרר לי את האוטו, כדי שאני לא אתקע עם הרכב באמצע NOWHERE , וכרגע אני עם אוקטביה חלופית, והרנו במוסך. נראה אם מחר תהיה למוסך איזו תובנה חדשה.

פורסם

הייתה לי את אותה הבעיה בקנגו צבאית, כל בוקר קר הרכב היה מסרב להניע

וברגע שהצלחתי להניע, היו קפיצות קטנות בסרק ל2-3 שניות עד שנכבה

ולא מניע שוב (רק אחרי מספר ארוך של נסיונות)

במוסך בדקו את מערכת ההצתה, החליפו מצתי להט וניקזו אוויר.. בנוסף שמו א?ת?ר על פילטר האוויר ומאז הרכב מניע הרבה יותר מהר.

רצוי רק לציין שהקנגו המדוברת עברה 410,000 והיא כבר קרועה.

כרגע הבעיה מתחילה שניה אחרי הנעה קרה כשהרכב מתחיל לצלצל כמו פעמוני חג המולד, בגלל השמן (26W40 שמן מכונות צבאי) וסולר מלוכלך.

לפי דעתי שווה גם לבדוק את המערכת החשמלית (חיישנים,מגעים רופפים,חוטים קרועים וכו')

פורסם

לשמחת כולם, הקנגו לא הניע בבוקר, במוסך. קצין הרכב אמר לי שהם החליפו "חיישן הצתה" (לא בטוח שזה המינוח הנכון, מדובר בטלפון שבור) והוא הניע להם. משאירים אותו עכשיו לעוד לילה לראות מה יקרה בבוקר.

האמת? האוקטביה דווקא לא רעה :wink: אני מתחיל להתרגל... סתם, אני מעדיף את הקנגו, כשהוא תקין, מה שלא קורה הרבה. אין תחליף ליכולת לזרוק בבאגאז' שתי עגלות, מנשא טיולים, צידנית, אוהל, מזרונים, מנגל ויש לי בו גם וו גרירה שמאפשר לי לקחת נגרר עם הג'יפ של הבנות.

פורסם

האמת? האוקטביה דווקא לא רעה :wink: אני מתחיל להתרגל... סתם, אני מעדיף את הקנגו, כשהוא תקין, מה שלא קורה הרבה. אין תחליף ליכולת לזרוק בבאגאז' שתי עגלות, מנשא טיולים, צידנית, אוהל, מזרונים, מנגל

ואתה רוצה להגיד לי שכל זה לא נכנס בבאגז' של אוקטביה ? :wink:

פורסם

אם מחליפים חיישן הצתה, דאג ואל תוותר שיחליפו גם את התקע החשמלי לחיישן זה.

זה מהותי.

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...