Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה לגבי בעיה במנוע

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7463 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי בעיה בקפרי שהמנוע אוכל המון אבל המון שמן, איך אפשר לדעת אם האכילת שמן נובעת מרינגים של שמן גמורים או שהאכילה נובעת מגומיות שסתומים דפוקות או מכיוון שסתומים לקוי ??

עשיתי ראש מנוע לפני שנה וחצי ואני יודע שהקומפרסיה טובה במנוע.

אחד הפלגים תמיד רטוב בשמן.

אני רוצה לדעת אם שווה לי להתעסק עם המנוע שיש לי או שיותר שווה להתקין אחר מייבוא.

אם מדובר על בעיה ברינגים אני אחליף מנוע, אבל אם זה יהיה גומיות או כיוון שסתומים לקוי אני אסדר את זה,

אם הרינגים של השמן שחוקים צריכהלהיות לדעתי גם בריחה של קומפרסיה, לא ?

הבעיה שכל אחד אומר לי משהוא אחר.

תודה

אופיר

פורד קפרי 1600GT 1973 + פורד קורטינה 1975 1600XL + פורד פוקוס 2005 1600 GHIA

מעוניין במידע על קפרי או כל פורדים ישנים אחרים נטושים/זרוקים/למכירה.

פורסם
יש לי בעיה בקפרי שהמנוע אוכל המון אבל המון שמן, איך אפשר לדעת אם האכילת שמן נובעת מרינגים של שמן גמורים או שהאכילה נובעת מגומיות שסתומים דפוקות או מכיוון שסתומים לקוי ??

עשיתי ראש מנוע לפני שנה וחצי ואני יודע שהקומפרסיה טובה במנוע.

אחד הפלגים תמיד רטוב בשמן.

אני רוצה לדעת אם שווה לי להתעסק עם המנוע שיש לי או שיותר שווה להתקין אחר מייבוא.

אם מדובר על בעיה ברינגים אני אחליף מנוע, אבל אם זה יהיה גומיות או כיוון שסתומים לקוי אני אסדר את זה,

אם הרינגים של השמן שחוקים צריכהלהיות לדעתי גם בריחה של קומפרסיה, לא ?

הבעיה שכל אחד אומר לי משהוא אחר.

תודה

אופיר

אופיר שלום רב!

קבל את אבחנתי בערבון מוגבל, בהתחשב שאבחנתי מאובחנת במבלי לראות ולבדוק פיזית את המנוע!

לדעתי בעייתך קשורה לרינג שחוק/ שבור בצילנדר הבודד שמרטיב את הפלג, ומכיוון שבבוכנה

יש גם טבעות דחיסה, והם כנראה תקינות, לכן הדחיסה נשארת גבוהה, אך יתכן והיא לא קבועה בכל הצילנדרים!

ללא החלפת טבעות בכל הצילנדרים, ספק עם בעייתך תפתר!( האם הרכב מעשן בצורה חריפה , עשן לבן, בעת הצת המנוע?!)

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

בזמן הנעת הרכב וגם בנסיעה הוא לא מעשן אבל יוצא ריח חריף מהאגזוז,

יש לציין שאני מישתמש כבר הרבה זמן עם שמן בצמיגות גבוה בתוספת תוסף לשמן על מנת למנוע את העשן שהיה כשהייתי מישתמש בשמן רגיל.

אופיר

פורסם

שלום

יש מספר אפשריות

במידה והרכב מעשן תוך כדי נסיעה {בעיית בוכנות רינגים}

במידה והרכב מעשן בתחילת נסיעה לאחר חימום מנוע או לחילופין בהאצה ברמזור או

לאחר עמידה של מספר שניות אזי גומיות שסתומים

בדיקה נוספת ע"י מכשיר נפילת לחץ לבדיקת מקור הדליפה

מתוך נסיון במנועי פורד זוהי תופעה ידועה לאחר טיפול בראש מנוע נוצר לחץ דחיסה גבוה שפוגע בחלק התחתון{בוכנות רינגים על פי הצורך לאחר פרוק ומדידה}

בהצלחה

עזיזי אריאל

פורסם

הי אופיר. לפני שאתה עושה בדיקת לחץ תעשה בדיקת קומפרסיה פשוטה, זאת בהנחה שאין מים בשמן או אין שמן במים. תרים מכסה מילוי שמן (פקק מילוי שמן) ותבדוק שאין עליו חלב. החלב נוצר כאשר מים חודרים לשמן ואז תהייה מעין עיסה לבנה על הפקק בחלקו התחתון. אם יש חלב תצטרך להוריד ראש. אם אין חלב סגור פקק מילוי שמן ופתח פקק רדיאטור. תניע ותן לאוטו לעבוד כמה דקות. אם המים עולים או שיש בהם הרבה בועות כאשר המנוע מגיע לטמפרטורת עבודה - שוב, יש בעיה בראש (לחץ וגזים מתערבבים במים). אם כל זה תקין קח נשימה ארוכה או סיגריה ותירגע... ועכשיו לקומפרסיה - שחרר חוטים מעל הפלגים ופרק את כל הפלגים. חפש שעון קומפרסיה שמראה לחץ ב - PSI תקע אותו במקום הפלג הראשון (זכור כל הפלגים מפורקים) ותן לחבר שיושב בתוך האוטו שילחץ על מצערת הגז עד הסוף ובעת ובעונה אחת יסובב המפתח שבסוויץ וכאילו יניע. השעון יראה לך את הלחץ בצילינדר הראשון. רשום את הערך ותחזור על הפעולה לכל ארבעת או ששת הפלגים (תלוי כמה צילינדרים במנוע שלך). שים לב במיוחד לצילינדר עם הפלג הרטוב. אם הוא מראה קומפרסיה נמוכה אזי הבעיה ספיציפית שם ויכולה להיות או לגר ראשי שם או רינגים. כדי להיות בטוח שהבעייה שם קח משמנת עם שמן מנוע וטפטף שמן לתוך הצילינדר הבעייתי. אל תפחד. לאחר שטיפטפת שמן לתוך הצילינדר עם הפלג הרטוב חזור שוב על בדיקת הקומפרסיה. השמן שטיפטפת אוטם מיידית. אם הקומפרסיה בצילינדר הנתון עלתה יש בעייה ברינגים (יכולה להיות גם ברינג שמן ו/או גם ברינגים קומפרסיה) במקרה כזה תצטרך לפתוח מנוע. לגבי כיוון השסתומים - יכול לשפר ביצועים ולחסוך בדלק אך גם אם הכיוון לא טוב הוא לא גורם לעולם לאכילת שמן!! לגבי העשן - החברה כבר הסבירו לך. בכל מקרה אל תמהר לפסול את המנוע שלך אפשר לעשות אותו בקלות ובלי הרבה הוצאות. אותו כנל לגבי הראש. אם אתה מעוניין בעזרה טלפונית או פיסית אני אשמח לעזור. שלח לי הודעה פרטית. נעים

פורסם

אין לי בעייה במנוע (תודה לאל, אני אחרי סרט באורך מלא עם ראש מנוע....), אבל מחמם ת'לב לראות אנשים עוזרים - בעצה, מילה טובה, ואף יותר מכך.........

כל הכבוד חבר'ה !!!

פורסם

אין לי בעייה במנוע (תודה לאל, אני אחרי סרט באורך מלא עם ראש מנוע....), אבל מחמם ת'לב לראות אנשים עוזרים - בעצה, מילה טובה, ואף יותר מכך.........

כל הכבוד חבר'ה !!!

פורסם

נעים שלום רב!

נעים לקרוא את עצותיך המקצועיות, אך לצערך רוב הבדיקות שבקשת לעשות מיותרות,

משום שהבעייה היא צריכת שמן, הסימפטום הוא פלג שמרטיב לעתים קרובות. המסקנה אחת,

טבעת שמן שחוקה, וטבעת דחיסה לא קשורה לעיניין, לכן שיפוץ ראש המנוע, גרם להגברת הדחיסה,

בתא השריפה, אך גורם לבריחת דחיסה לעוקת השמן והגברת הלחץ שם, ולמעבר שמן לתא השריפה,

ובעקבות כך להרטבת הפלג, ולשריפת שמן גבוהה, מעבר לשמן רב דרגתי, או שימוש בתוסף"דבש",

יעזור לטווח קצר , והוא יהיה ככוסות רוח למת!

בברכה

צביקה

**אסף בקר אנא מחוק את כפילות תגובתך!

פורסם

יופי של הסבר ,

מדוייק ומפורט !

ביי

דרור .

הי אופיר. לפני שאתה עושה בדיקת לחץ תעשה בדיקת קומפרסיה פשוטה, זאת בהנחה שאין מים בשמן או אין שמן במים. תרים מכסה מילוי שמן (פקק מילוי שמן) ותבדוק שאין עליו חלב. החלב נוצר כאשר מים חודרים לשמן ואז תהייה מעין עיסה לבנה על הפקק בחלקו התחתון. אם יש חלב תצטרך להוריד ראש. אם אין חלב סגור פקק מילוי שמן ופתח פקק רדיאטור. תניע ותן לאוטו לעבוד כמה דקות. אם המים עולים או שיש בהם הרבה בועות כאשר המנוע מגיע לטמפרטורת עבודה - שוב, יש בעיה בראש (לחץ וגזים מתערבבים במים). אם כל זה תקין קח נשימה ארוכה או סיגריה ותירגע... ועכשיו לקומפרסיה - שחרר חוטים מעל הפלגים ופרק את כל הפלגים. חפש שעון קומפרסיה שמראה לחץ ב - PSI תקע אותו במקום הפלג הראשון (זכור כל הפלגים מפורקים) ותן לחבר שיושב בתוך האוטו שילחץ על מצערת הגז עד הסוף ובעת ובעונה אחת יסובב המפתח שבסוויץ וכאילו יניע. השעון יראה לך את הלחץ בצילינדר הראשון. רשום את הערך ותחזור על הפעולה לכל ארבעת או ששת הפלגים (תלוי כמה צילינדרים במנוע שלך). שים לב במיוחד לצילינדר עם הפלג הרטוב. אם הוא מראה קומפרסיה נמוכה אזי הבעיה ספיציפית שם ויכולה להיות או לגר ראשי שם או רינגים. כדי להיות בטוח שהבעייה שם קח משמנת עם שמן מנוע וטפטף שמן לתוך הצילינדר הבעייתי. אל תפחד. לאחר שטיפטפת שמן לתוך הצילינדר עם הפלג הרטוב חזור שוב על בדיקת הקומפרסיה. השמן שטיפטפת אוטם מיידית. אם הקומפרסיה בצילינדר הנתון עלתה יש בעייה ברינגים (יכולה להיות גם ברינג שמן ו/או גם ברינגים קומפרסיה) במקרה כזה תצטרך לפתוח מנוע. לגבי כיוון השסתומים - יכול לשפר ביצועים ולחסוך בדלק אך גם אם הכיוון לא טוב הוא לא גורם לעולם לאכילת שמן!! לגבי העשן - החברה כבר הסבירו לך. בכל מקרה אל תמהר לפסול את המנוע שלך אפשר לעשות אותו בקלות ובלי הרבה הוצאות. אותו כנל לגבי הראש. אם אתה מעוניין בעזרה טלפונית או פיסית אני אשמח לעזור. שלח לי הודעה פרטית. נעים

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

פורסם

המון תודה לעונים ולמר נעים :wink:

אין לי סימני שמן במים ולהיפך, האוטו לא מעשן בצורה קריטית אבל כמו שאמרתי יש ריח חריף מהאגזוז והמנוע לא עובד בצורה חלקה בסרק, אולי בגלל שסתום דופק (כניראה צריך כיוון),

אני עדיין לא מבין אם יכול להיות קשר לגומיות שסתומים פגומות, כי גם מהשסתומים יכול להיכנס שמן אם הגומי דפוק, ממש לא בא לי לפתוח שוב את המנוע המקולל הזה, השקעתי בו כבר יותר מידי כסף והייתי יכול להביא בכסף הזה מנוע אחר מפרוק,

כשהבאתי למכונאי לעשות לי ראש מנוע אני הבאתי לו את סט האטמים ורק אחרי שהוא הרכיב את הראש הוא אמר לי שהסט לא משהוא, אחרי שראיתי סטים אחרים הבנתי שהסט שקניתי ממש דפוק באיכות שלו, לכן אני חושב שמדובר על גומי שסתום דפוק.

אופיר

פורסם
המון תודה לעונים ולמר נעים :wink:

כשהבאתי למכונאי לעשות לי ראש מנוע אני הבאתי לו את סט האטמים ורק אחרי שהוא הרכיב את הראש הוא אמר לי שהסט לא משהוא, אחרי שראיתי סטים אחרים הבנתי שהסט שקניתי ממש דפוק באיכות שלו, לכן אני חושב שמדובר על גומי שסתום דפוק.

אופיר

השאלה אופיר מדוע הבאת למכונאי את הסט אטמים?

האם גם כשתלך למסעדה תביא את את הסטייקים, ותבקש מהטבח לצלות אותם על האש, ולגלות בביס הראשון שהסטייק מקולקל ותפל.. ומה חסכת בזאת מאומה, עכשו אתה לא יכול לבוא בטענות גם למכונאי, הוא בפרוש אמר לך שהקיט סתמים לא איכותי!

ולמרות כל זאת, נסעת כבר שנה וחצי עם הראש המשופץ, ובעייתך צילנדר אחד בעייתי בעל פלג מרטיב,

אם כך המסקנה היא שהבעייה לא בגומיות שסתומים, אלא ברינג בצילנדר הבעייתי, ולכן אל תחפש את המטבע מתחת לפנס...!

בברכה

צביקה

פורסם
השאלה אופיר מדוע הבאת למכונאי את הסט אטמים?

האם גם כשתלך למסעדה תביא את את הסטייקים, ותבקש מהטבח לצלות אותם על האש, ולגלות בביס הראשון שהסטייק מקולקל ותפל.. ומה חסכת בזאת מאומה, עכשו אתה לא יכול לבוא בטענות גם למכונאי, הוא בפרוש אמר לך שהקיט סתמים לא איכותי!

ולמרות כל זאת, נסעת כבר שנה וחצי עם הראש המשופץ, ובעייתך צילנדר אחד בעייתי בעל פלג מרטיב,

אם כך המסקנה היא שהבעייה לא בגומיות שסתומים, אלא ברינג בצילנדר הבעייתי, ולכן אל תחפש את המטבע מתחת לפנס...!

בברכה

צביקה

היי צביקה, את הסט אטמים אני הבאתי כי המכונאי לא רצה לגעת באוטו אם אני לא מביא לו חלקים, הוא לא רצה להיסתבך בלהשיג אטמים לכן אני להלכתי וחיפשתי את הסט המתאים, המנוע שלי הוא כמו של סיירה אבל הסט אטמים מעט שונה, ולא היה פשוט למצוא סט כזה,

אגב, זה לא החלק היחידי שהבאתי לו להרכיב, אם אני משיג חלק יותר בזול מהמכונאי מה שקורה הרבה למה שאני לא אקנה אותו ? לדוגמא בשוק עתיק יוצא לי לקנות לפעמים חלקים, אז אם ילך לי חלק מסויים באוטו אני לא ארכיב את החלק שקניתי בשוק ? בטח שכן.

אתה אולי לא אוהב שבאים עם חלקים אבל המכונאי שמטפל לי הרבה באוטו מעדיף שאני אביא את החלקים, זה חוסך לו כאב ראש ולי זה חוסך בכיס.

אופיר

פורסם

שלום

שלום אופיר ומה שלומך.

אני מיתפלא ולמה הרי אתה יודע בדיוק מה יש למנוע שנינו יודעים מה יש למנוע.

אגב כבר הסברתי לך שלא כדאי להרכיב מנוע מפרוק מקומי כי תאכל אותה.

בנוסף ברכב כמו שלך שבאמת השקעתה שוה וכדאי לשפץ את המנוע שלך.

אתה מזכיר לי את הסיפור אם הכוהל היפה לאומת המתאים אם אתה זוכר.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

בני ל. אנה עדכן אותנו בסיפור על הקויל המתאים לעומת הקויל היפה?!

ואכן אני מסכים עם בני, אפשר וכדאי להשקיע במנוע של הקפרי, והרכבת חלקים פנימיים למנוע אסור להתפשר על איכות ויש להשתמש באטמים ובגומיות שסתומים האיכותים ביותר... אבל זה כבר לא אקטואלי,

הראש החזיק שנה וחצי, ועכשו יש לשפץ את הבלוק ולהחליף טבעות שמן, ואז תוכל לנסוע עם הרכב

עוד 10 שנים לפחות!

בברכה

צביקה

פורסם
שלום

שלום אופיר ומה שלומך.

אני מיתפלא ולמה הרי אתה יודע בדיוק מה יש למנוע שנינו יודעים מה יש למנוע.

אגב כבר הסברתי לך שלא כדאי להרכיב מנוע מפרוק מקומי כי תאכל אותה.

בנוסף ברכב כמו שלך שבאמת השקעתה שוה וכדאי לשפץ את המנוע שלך.

אתה מזכיר לי את הסיפור אם הכוהל היפה לאומת המתאים אם אתה זוכר.

בברכה בני ל.

אויי בני, אתה מזכיר לי נשכחות, אם רק הייתי גר קרוב אליך הייתי הופך לך למיטרד, אולי בכל זאת אני אבקר אותך שוב מתי שהוא.

בברכה

אופיר

• תוכן חדש...