Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

BX-GTI 90'-מחיר ריאלי לתת?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7471 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

שאלה שלי היא כזאת: מצאתי סיטרואן BX Gti.

האוטו משנת 90' (עד כמה שאני זוכר).

היה פעם 1600 ועבר הסבה ל-1900.

גיר רגיל.

מצב פנימי טוב.

מראות חשמל לא עובדות.

ABS לא עובד.

נוסע טוב (לפחות בסיבוב שעשיתי).

עולה/יורד בסדר, עד כמה שאני יכול להבין, ואין לי הרבה ניסיון ב-BX ים.

חיצונית טוב, מעט מאד חלודה, נראה ממש בסדר, עם כל מיני תוספות מעניינות (בעיניי, לפחות) וגלגלי מגנזיום.

האוטו די בוודאות עבר צביעה, אבל לא מצאתי בשום מקום עדות לתאונה רצינית- רק מכות/חלודות קלות פה ושם. כמובן, שלטענת המוכר האוטו מעולם לא עבר תאונה רצינית:-) .

שוב לטענת אותו המוכר (שאגב מוסכניק בעצמו), האוטו במצב מכני מושלם, וחלק גדול מהחלקים- עכביש, צנרת וכו', הוחלפו לא מזמן. כמובן, שוב- לטענתו בלבד. מה שכן - האוטו באמת נראה מטופל ולא מוזנח.

אה - והאוטו ללא טסט כבר חודש, והאגרה לא שולמה עדיין- כלומר, למה, שאני נותן, צריך להוסיף עוד 1000 ש"ח!

בקיצור, חברים- כמה נראה לכם שהאוטו שווה? (אני יודע, כמה הוא רוצה, וזה המון, לפחות בעיניי, והוא ממש לא רוצה להיות גמיש - מבחינתו, הוא יכול פשוט לפרק את האוטו, ולמכור לחלקים - מוסכניק:? ... )

להזכירכם- לא מדובר ב-BX 1.6 אוטומטי "רגיל" - כזה ללא טסט בטח אפשר להשיג גם ב-500 ש"ח, אלא ב 1.9 GTI. עדיין- די מבאס לשלם הרבה יותר, ממה שהוא אמור לעלות, אפילו שזה עדיין לא כזה יקר בטירוף.

תודה על התשובות מראש!:-)

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

רוצים - 8.

מה נחשב "ריאלי"? - זה מה שאני שואל!

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם

המחיר הראלי לנבלות האלה (צר לי פשוט רובן במצב של פרוק מתקדם) הוא בין 1000 ש"ח ל - 2000 ש"ח. מעבר לזה מדובר בביזבוז כספים ראלי על גרוטאה אבסולוטית.

Never drive faster than your guardian angel can fly

פורסם

ידידי נאמר כבר בפורום,שאותו סכום ריאלי שאתה מבקש שנגיד לך הוא בעצם תלוי בעומק השריטה שלך אל מול עומק השריטה של המוכר,ואולי איפהשהו להתפשר שם באמצע..הכל מאד,מאד תלוי באמת במצב הרכב האמיתי.עולה יורד ונוסע אחלה זה לא מספיק..מנסיוני בעלי המוסכים רובם""סנדלרים ללא נעליים" כלומר נסה לשחרר קצת את הלהט שבך,ונסה בצורה אובייקטבית להבין מה הסיפור שם,עם קצת חושים של חושחש הבלש:wink: .מי נוסע ביום יום על הרכב?מדוע אין טסט?שימש את המוסכניק או שהגיע מלקוח למטרת מסחר?כמה זמן הוא ברשותו,ולמה לא עשה לא טסט?

תראה בעיני ה BX ובמיוחד ה1.9 רכב אטרקטיבי,אך למצוא אקזמפלר טוב,קשה מאד היום.כשמכוניות אלו היו חדשות הן סבלו מאי אלו תקלות,על אחת כמה וכמה רכבים ישנים,שעברו הסבות למינהן,וממתינות לגואל אצל מוסכניקים למינהם.אבל ויש אבל אם ננעלת,אין לי אלא להמליץ לך אלה לקחת את הרכב לבדיקה מקיפה ויסודית במכון בדיקה מכובד{ואם אפשר אפילו בפג'ו-סיטרואן-לא להתקמצן},שלא מכיר את הרכב ובעליו,ולבדוק בעיקר שילדה,מכלול פנואמטי,וכמובן הדברים הרגילים כגון{גיר,מנוע,היגוי,נזילות,וכו',וכו,}.

שיהיה בהצלחה:-) .

פורסם
ABS לא עובד.

ככל שאני זוכר, ABS גם לא עבד, כי לא היה ABS ב 16GTI. בכל מקרה, גם אם תחליט לשלם את הסכום המפואר שהוא רוצה (התחושה שלי היא שהוא חושב שהוא מצא "פראייר"), תתעקש שהרכב יעבור טסט לפני שאתה מעביר בעלות. אולי תגלה שהוא נכשל על בעיה מורכבת לפתרון.

לדוגמה - במבט מאחור, גלגלים אחוריים לא ניצבים לחלוטין אלא עם נטייה קלה \-/ -דוגמה לתקלה שכיחה שמצריכה שיפוץ ציר אחורי.

יש בהרצליה BX19GTI אוטומטית במצב באמת-באמת טוב. הבעלים, שגם הוא חי בעולם דמיוני, רוצה 10,000 ש"ח. אם כבר, נראה לי הגיוני יותר לדון איתו, לנסות להתפשר קצת, ולקנות מכונית מודל 92 (ABS פועל...) במצב נסיעה, מאשר אחת עם סיפורי אלף לילה ולילה של מכונאי.

פורסם
המחיר הראלי לנבלות האלה (צר לי פשוט רובן במצב של פרוק מתקדם) הוא בין 1000 ש"ח ל - 2000 ש"ח. מעבר לזה מדובר בביזבוז כספים ראלי על גרוטאה אבסולוטית.

האם הקליאו שלך בגיל 15-16 תהיה "גרוטאה אבסולוטית" וסתם "נבלה"?

פורסם
ככל שאני זוכר, ABS גם לא עבד, כי לא היה ABS ב 16GTI. בכל מקרה, גם אם תחליט לשלם את הסכום המפואר שהוא רוצה (התחושה שלי היא שהוא חושב שהוא מצא "פראייר"), תתעקש שהרכב יעבור טסט לפני שאתה מעביר בעלות. אולי תגלה שהוא נכשל על בעיה מורכבת לפתרון.

לדוגמה - במבט מאחור, גלגלים אחוריים לא ניצבים לחלוטין אלא עם נטייה קלה \-/ -דוגמה לתקלה שכיחה שמצריכה שיפוץ ציר אחורי.

יש בהרצליה BX19GTI אוטומטית במצב באמת-באמת טוב. הבעלים, שגם הוא חי בעולם דמיוני, רוצה 10,000 ש"ח. אם כבר, נראה לי הגיוני יותר לדון איתו, לנסות להתפשר קצת, ולקנות מכונית מודל 92 (ABS פועל...) במצב נסיעה, מאשר אחת עם סיפורי אלף לילה ולילה של מכונאי.

מסכים עם ארנון לגבי נושא ה ABS, עד שנת 92 לאף GTI לא הייתה מערכת ABS, גם לא ל 1.9.

כך בחשבון שהיו מספר הבדלים נוספים בין GTI 1.6 ו 1.9, אני יודע בוודאות על הבדל בברקסים הקדמיים.

לגבי המחיר, אם אכן יתגלה כי הרכב במצב טוב, אז לדעתי יכול להיות שווה. אני מכרתי לפני שנה וחצי BX 1.9GTI שנת 91 ידנית מקורית, ב 15,000 ש"ח.

שחר

פורסם

מה, הוא כבר "ירד"? -לפני כמה חודשים, רצה נידמה לי 15! ואם זה אותו האוטו, שאנחנו מדברים (אפור?), אז אני ממש לא אהבתי את החלודה הרצינית, שהתחילה אצלו בפינה הימנית הקידמית של הגג, ולדעתי כבר ירדה מתחת לגומיית החלון. מעבר לזה, הוא באמת נראה במצב טוב, ומאד שמור. אבל אני גם לא רוצה אוטומט, והחלפת גיר - שוב כסף...

אגב, דווקא יש לו נורית ABS, אבל היא דולקת- "תקלה" - הוא אמר, שה-ABS לא מעניין אותו... (האמת - גם אותי, אני אפילו מעדיף בלי, מאותה הסיבה:twisted: )

לגבי הבעיות "המורכבות" - בטסט לדעתך יגלו לפחות חלק? בהנחה, כמובן, שהבחור בעצמו יעשה את הטסט, ובטח יש לו קשרים שם - מוסכניק, לא?

בכל מיקרה, בלי טסט אני לא אקח אותו, אם יעשה טסט בעצמו - נראה...

הבעיה עם המכוניות האלה, שעולות גרושים, לפחות אמורות, אבל קשה למצוא אחת, שבמצב לפחות יחסית סביר, בגלל חוסר השקעה מינימלית. מי כמוך יודע!:-)

פורסם
מסכים עם ארנון לגבי נושא ה ABS, עד שנת 92 לאף GTI לא הייתה מערכת ABS, גם לא ל 1.9.

כך בחשבון שהיו מספר הבדלים נוספים בין GTI 1.6 ו 1.9, אני יודע בוודאות על הבדל בברקסים הקדמיים.

לגבי המחיר, אם אכן יתגלה כי הרכב במצב טוב, אז לדעתי יכול להיות שווה. אני מכרתי לפני שנה וחצי BX 1.9GTI שנת 91 ידנית מקורית, ב 15,000 ש"ח.

שחר

ובגירסת דיזל (מוניות) - או שלא היו עד אמצע ה-90?

• תוכן חדש...