Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מאחר שאני עומד לרכוש בקבוק שמן מנוע של 4 ליטרים (דלקול 5W30), והרכב אוכל שמן (מעט מאד מאד), אני מעוניין לדעת האם מותר לערבב שמנים מאותה רמת צמיגות? חצי סינתטי עם סינתטי בעתיד וכד'?

שאלה נוספת: מדיד השמן מראה מינימום ומקסימום. מה המרחק ביניהם בנפח? ליטר?

בספר הרכב כתוב שהקיבולת (כולל פילטר) היא 4.25 ליטר והשמן שארכוש הוא 4 ליטר (אין בקבוק של ליטר). האם זה יספיק או שצריך לרכוש שמן אחר?

פורסם

יש סינטטי מלא 5 ליטר שבמקרה רכשתי היום 5W40 WOLF ב175 ש"ח ... והרכב נראה יותר מאושר וחייכני איתו ...

(לא מומלץ לערבב שמנים שלא מאותה איכות )...

בהצלחה ...

נניח ואתה נוסע במהירות האור מה יקרה אם פתאום תדליק אורות.....

איך הנהג של המפלסת שלג מגיע לעבודה ביום מושלג....

it's better to die on your feet than to live on your knees

פורסם

לא שלא מומלץ.....אסור בתכלית האיסור!

לכל שמן יש תכונות משלו והספרות המקצועית מזהירה שלא ניתן לערבב שמנים לא מאותו הסוג ובטח ובטח לא של אותה חברה!

יכולות להופיע תכונות מנוגדות בין השמנים שיגרמו לאיכות הסיכה לרדת, לחימצון, לפגיעה בתוספי הצמיגות וע"י כך העלאת הצמיגות, לנקודות קיפאון והתאדות שונות, ניטרול תוספים והפיכתם לבוצה וכו.....

פורסם

הבעיה היא האם בקבוק של 4 ליטר יספיק לי למרות שהקיבולת כולל פילטר היא 4.24.

אם המרחק בין מינימום למקסימום במדיד הוא בערך ליטר, אז אין לי בעיה (אני מניח).

יש למישהו מושג מה קורה בפוקוס מודל 2000'?

פורסם

רוב הסינטטים מלאים מגיעים 5 ליטר

בקשר לאסור התכלית האיסור....לא מעט מכוניות שהיו ברשותי ספגו ערבובי שמן אשם ישמור...ולא סתם, לפעמים אפילו 10\40 חצי סינטטי כתוספת של איזה חצי קילו לרכב שהיה בתוכו 5\40

גם 40\50 אלף קילומטר אחרי זה לא היה לי שום משהו לא שיגרתי האוטו לא התחיל לאכול שמן ולא קרה כלום מוזר

שמע ספרות והכל זה אחלה, וללכת מרובע לפי הספר אולי זה מצויין אבל יש דברים שמגזימים לדעתי

פורסם

כן, נשמע באמת קצת מוגזם...

מקסימום יגרום לדילול התוספים, אבל מאותה רמת צמיגות אמורים להסתדר שמנים גם מיצרנים שונים...

...Carpe Diem

פורסם

אתם לא בכיוון בכלל.....שמן בלי תוספים לא שווה הרבה....

עתיד אני בטוח שאתה לא יכול להרגיש ביכולת ההגנה מבלאי של השמן ויכולת הסיכה.....

גם משום שפשוט אתה לא יכול פיזית וגם כי לא עברת עםפ כל רכב 500,000 קילומטר ואתה יכול להעיד על מצב המנוע....

שמן מחומצן או לא יציב שווה ערך לפחות משמן אמריקן איגל ב 30 שקל!

אם היית מבצע בדיקה לשמן המנוע היית יכול לדעת במדוייק את מצב השחיקה בינתים מדיברים אף אחד לא יכול לשכנע לפה ולפה....

אני לא מדבר על ספרות מקצועית מפי מכונאים וכו.....אלה מפי כימאים שתפקידם להנדס נוזלים כאלו!

• תוכן חדש...