Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8421 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני פונה לאלו אשר SQ הוא בראש מעיינם, רציתי לשאול מה בעצם אתם מחפשים במערכת SQ טהורה? כזו שתנצח בתחרויות למשל.

האם מדובר בנאמנות מוחלטת למקור? נאמנות מוחלטת לאוזן שלכם? שילוב של השניים?

כמו כן נשאלת השאלה מה הוא בעצם המקור לדעתכם?

האם מדובר בניסיון לשחזר את המידע שעל הדיסק באופן הכי מדוייק או שמה דווקא לעיתים שינוי המידע (ע"י אקולייזר) כדי להגיע כמה שיותר קרוב לחוויה שאתם חווים כאשר אתם שומעים את המוסיקה בקונצרט למשל (אם זה קלאסי, רוק וכו')?

פורסם

אחלה של נושא..!

אני חושב שיש להבדיל בין מכונית לתערוכות ותחרויות לבין SQ בשביל עצמך.

בשביל עצמך אתה תחפש :

א. את הדבר שאתה הכי אוהב. את סגנון הצליל שאתה הכי מעדיף.

ב. אחרי שמצאת את הסגנון תוכל לחפש רמקול מדויק וכזה שמתאים ל-SQ.

בשביל לנצח בתחרויות הדיוק שלך צריך להיות ממש מדע מדויק. לכן תחפש רמקול מדויק מאד. לדוג' :

יבוא נגיד שופט בתחרות וימצא את הרמקולים שלך צורמים טיפה, לדעתך צורם זה ב-ד-י-ו-ק מה שאתה מחפש וזה הכי מתאים לך שבעולם, אבל לדעת השופט זה ישמע לא מדויק וצורם.

רוב המוסיקה שאני שומע מצריכה דיוק רב אבל בעיקר באס עמוק ומוחשי. לא זה לא טראנסים, זה דאונביט, ג'אז פרגרסיבי וניו אייג' בעיקר. הייתי מחפש מערכת שתוכל לשחזר ולהכניס אותי למצב שבו אני אוכל לעצום עיניים ולדמיין שאני בהופעה של אותה להקה. קצת קשה להסביר את זה אבל אני מניח שתפסתם :wink:

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

כשאתה הולך להופעה האם מישהו מתחשב באיך שאתה אוהב לשמוע?

אתה רוצה להגיע לרכב שתרגיש כמו באותה הופעה שגוון הצליל נקבע לא על פי טעמך או שאתה אולי לאוו דווקא רוצה לשמוע כמו בהופעה אלא להוסיף "נגיעות מכחול" משלך?

שוב השאלה היא האם אתה נאמן למקור (ומה הוא בעינייך הדיסק או ההופעה והאם הם שונים) או נאמן לעצמך כי הבאת כאן סטירה עצמית.

פורסם

וואו.. לא חשבתי על זה..

אני לא חושב שכשאתה נמצא בהופעה אתה שם דגש על איך אתה שומע ואם היית מעדיך את הצליל ככה או אחרת. מה שכן משנה זו האווירה.

עכשיו כשאמרתי הופעה לא התכוונתי להופעה ספציפית, אלא נגיד להכניס דיסק של להקה מסוימת וכאילו לדמיין אותם מנגנים לפניך. רק אתה, האוטו והלהקה. לשמוע כל תו שהם מנגנים מודגש בצורה שאתה אוהב. דברים כאלה יכולים להעלות חיוך.. :D

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם
אני פונה לאלו אשר SQ הוא בראש מעיינם, רציתי לשאול מה בעצם אתם מחפשים במערכת SQ טהורה? כזו שתנצח בתחרויות למשל.

האם מדובר בנאמנות מוחלטת למקור? נאמנות מוחלטת לאוזן שלכם? שילוב של השניים?

כמו כן נשאלת השאלה מה הוא בעצם המקור לדעתכם?

האם מדובר בניסיון לשחזר את המידע שעל הדיסק באופן הכי מדוייק או שמה דווקא לעיתים שינוי המידע (ע"י אקולייזר) כדי להגיע כמה שיותר קרוב לחוויה שאתם חווים כאשר אתם שומעים את המוסיקה בקונצרט למשל (אם זה קלאסי, רוק וכו')?

אאאווווו, סוף סוף נושא נורמלי !!!! כל הכבוד איל, אתה מונע מהפורום הזה מלהדרדר למצב של שאלות כל היום לגבי MBQ, פירלס, PROAUDIO, DLS וכו' ....

ועכשיו חזרה לנושא, עזוב אותך מתחרויות !!! אותי לא מעניין מה שופט חושב על המערכת שלי, אני בונה את המערכת בשבילי ולא בשביל לנצח תחרות !!!

אבל זה מה שאני חושב, לי לא אכפת מה אומרים לי על המערכת כל עוד היא תואמת בדיוק לטעם שלי !!! כמובן שיש אנשים שרוצים לנצח בתחרויות אבל אני לא אחד מהם, אני מסתפק בזה שהאוזן שלי אוהבת את מה שאני שומע ...

זו הסיבה שאני מאמין באקולייזרים ולא מאמין ב"שחזור המידע שעל הדיסק" ...

כתור אחד שמתעסק בהגברה מקצועית אני יכול להגיד שהתוצאה שתקבל עם עריכה תהיה הרבה יותר מספקת מאשר להגיע למקור, אבל מה שמספק אותך לא חייב לספק מישהו אחר ולכן בהופעות וכו' מומלץ להגיע כמה שיותר לסאונד המקורי (זה לפחות מה שההגיון שלי אומר, זה לא אומר שזה מה שקורה במציאות) ...

אין פה תשובה נכונה ותשובה לא נכונה, כל אדם חיי באמונתו. לדוגמא אתה חושב שאין הבדלים בין HU ויש עוד מיליון אנשים שיחלקו עלייך, אותו הדבר גם במגברים ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אמרתי כבר מאה פעם, יש הבדלים בין מגברים אבל מרמה טובה ומעלה לדעתי ההבדלים יהיו פחות בסאונד עצמו אלא יותר באמינות, הספקים, עמידה בעומסים, קרוסים וכו' וכן שוב אני אומר שבעולם האמיתי זה לא כך כי RC בכל זאת מבטל למשל רעשים של הדלקה וכיבוי אם יש.

כנ"ל לגבי HU.

אין כאן עניין של אמונה, שחזור הסאונד לא משלב בתוכו שום דבר על טבעי לכן אין כאן מקום לאמונה. אבל בוא לא נסטה מהנושא המרכזי.

דרך אגב אין שום סטירה בין שימוש באקולייזר ונאמנות למקור (בין אם הוא ההופעה עצמה או הדיסק) בכל מקרה אתה לא תשמש בהגברה ובמוניטורים שבהם השתמש טכנאי הסאונד כאשר הקליט את הדיסק ובמיוחד ברכב כאשר יש לנו החזרים ופיקים בתדרים מסויימים ללא אקולייזר לא תוכל להגיע לאותה נאמנות.

האמת פעם ראשונה שמעתי בארץ התנגדות לאקולייזר ברכב, בשאר הפורומים שביקרתי בהם (אמריקאים ובריטיים) טוענים שמערכת SQ אמיתי לא יכולה ללא אקולייזר.

פורסם

וווי אני חושב שאנשים קצת מגזימים זה בסך הכל אוטו כמה אתה כבר נמצאים בו שצריך רמת דיוק כל כך גבוה? אתם מדברים על רמות דיוק גבוהות והנה עבר לידכם אוטובוס ובופ הלכה כל הרמת דיוק...:)

תחשבו על זה..

פורסם

אני לא מאמין שאפשר להגיע לרמה שלא תשמע אוטובוס!

גם ב BMW 745 שומעים אוטבוס!

אלה אם יש לך וואחד סאבים אבל אז אין לך SQ:)

פורסם

ישבתי כבר במכוניות שלא שומעים משאית עוברת.

המכונית לא עברה שום שינוי מהרגע שיצאה מהמיפעל.

פורסם
אני לא מאמין שאפשר להגיע לרמה שלא תשמע אוטובוס!

גם ב BMW 745 שומעים אוטבוס!

אלה אם יש לך וואחד סאבים אבל אז אין לך SQ:)

ועוד איך אפשר!!

אייל אכתוב את דעתי כשה יהיה לי קצת יותר זמן!

פורסם

אייל, יש מקרים של שאיפה לטוב ביותר, אנשים מנסים להגיע לזה תוך עבודה קשה שנמשכת שנים (אני מדבר על המשוגעים באמת, שמוציאים סכומי כסף אדירים על המערכת) ואנשים כאלה הם אלה, שזוכים באליפות אירופה או לפחות כאלה שמגיעים לשם. ושים לב הם כמעט ולא מקבלים שום תמורה על כך (חוץ מהנעה כמובן) האנשים האלה נתונים לחסדיהם של השופטים בתחרות , כי הם בונים מערכת שתרצה את השופטים (אין מה לעשות, ככה זה בתחרויות).

ויש גם אנשים פשוטים (אפילו בארץ) שבשלב הראשון לא כ"כ אכפת להם מהתחרויות אבל עדיין שואפים לשלמות ומנסים לבנות מערכת שתענה לפחות לסטנדרטים בסיסיים שמערכת דורשת וזה הסטייג' (לדעתי בארץ רק בזמן האחרון התחילו להבין מה זה)

ואל תשכח שאחד הדברים החשובים ביותר זה האטימה של הרכב.

לסיכום: בשבילי ה-SQ זו התקרבות מירבית למקור בלי שום הפרעה מבחוץ (מצב FLAT)

פורסם

כוונה שלי לא לשחק עם אקווליזר ולהשאיר הכל על 0 ולנסות להנות מהצליל הטבעי עד כמה שהמערכת שלך מאפשרת לך לשמוע

• תוכן חדש...