Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בוקר טוב לכולם,

אם יש לי מד תדר, איפה אני צריך לחבר אותו כדי לראות מספר הסיבובים במנוע? אפשרי בכלל?

מה האמפליטודה של האות? מה זמן הפולס? זה מספיק כדי שמד תדר יוכל לקלוט אותו?

אני יודע שני לא אוכל לראות את ה RPM אבל זה לא משנה לי, מה שני רוצה לראות זה קשר ישיר בין התדר

לסיבובי מנוע (RPM).

תודה לכל העונים!

דניאל

פורסם

אם יש לך מערכת הצתה שהיא לא מסוג פריקת קבל, והיא עם קויל יחיד, אז אתה יכול להתחבר להדק השלילי של הקויל.

האמפליטודה שם היא 0-12 וולט , עם ספייקים שעוברים את המתחים האלה למעלה ולמטה. התדר שתקבל יהיה סל"ד המנוע חלקי 60 כפול מספר הבוכנות , חלקי 2 . צריך להסתייג כאן ולכתוב שיש רכבים שבהם יש ניצוץ גם בסוף דחיסה וגם בסוף עבודה, ושם יהיה צריך לשנות את הנוסחא הזו.

פורסם
אם יש לך את ההודעה אחת מעל ' date='אין צורך שתצטט אותי.[/quote']חנן,

תודה על התשובה.

מדובר ברכב ישן (מיצובישי גאלאנט 91)! קויל יחיד אני בטוח, אבל איך אוכל לבדוק את הנושא של "פריקת קבל"?! (לרכב יש מד סיבובי מנוע אנלוגי)!

הדק שלילי של הקויל ביחס למה? (שילדה?!)

תודה

דניאל

פורסם

תבדוק כמה חוטים נכנסם למפלג בתקע.

אם נכנס חט אחד זה הצתה מסוג פטינה ושם יש קבל

אם נכנס 2 או 3 הצתה אלקטרונית ואין שם קבל המודול זה שעושה תעבודה :D

בקשר לקויי כון בין המינס קוייל לשלדה

פורסם

אם יש לך מד סל"ד ברכב אז הכי בטוח זה להתחבר לחוט של הסיגנל שלו.

אני לא יודע איך בודקים אם יש לך מערכת הצתה מסוג פריקת קבל, מעבר לחיפוש בספרות המתאימה. רוב הסיכויים שזה לא מה שיש לך, כי זו לא מערכת מאוד נפוצה במכוניות. אני מניח שעם היכרות טובה יותר עם המערכת ניתן לגלות את זה גם בדרך אחרת, על הרכב, אבל אין לי את הידע המספיק בשביל לייעץ לך בנושא הזה.

פרוב חיובי על הדק שלילי של הקויל ופרוב שלילי על המינוס של המצבר, או על על השילדה.

פורסם

זאהר, אני לא התכוונתי לקבל שנמצא בהצתת פלטינות (בהצתת פלטינות אין בעייה להשתמש בהדק השלילי של הקויל) אלא על מערכת הצתה אלקטרונית מסוג פריקת קבל - CDI , שנמצאת בחלק מהרכבים. במערכת כזו המתח שנמצא על ההדק השלילי של הקויל הוא שונה לגמרי מבמערכת הצתה אלקטרונית סטנדרטית.

פורסם
את כל הרשימה אתה רוצה?

אין לי שום דרך למצוא רשימה כזו.

בגלל שאני לא שמעתי על מוסג כזה CDI אני מכיר כזאת מערכת במערכות הזרקה דיזל הזרקה ישירה אבל הבצתות :?

DIS הצתה ללא מפלג אולי אתה מתכוון לזה :-)

אם לא אז תביא לפחות דוגמא באיזה רכב קיימת המערכת

פורסם

לא, אני לא מדבר על דיזל, וגם לא על DIS .

אני לא יודע על אילו מכוניות זה מגיע כציוד מקורי, אם בכלל, לכן גם כתבתי שרוב הסיכויים שזה לא מה שיש אצל השואל.

זה קיים כמעט בכל דגמי האופנועים והטרקטורונים. זה קיים כמערכת אפטרמרקט לשיפור הצתה למכוניות.

במערכת ההסבה להזרקה של הוול למשל, שמיועדת למכוניות עם מאייד, הם מזהירים לא להשתמש בהדק השלילי של הקויל ללא TACHOMETER FILTER אם ברכב יש מערכת הצתה מסוג CDI .

פורסם
CDI ("Capacitive Discharge Ignition)Commercial development of CDI happened around the mid 60's. Up till then it was regarded as worthless and even dangerous. Well.. the dangerous part is somewhat right as you will see. If your really bored here's a 1965 Danish sketch of an early CDI design and the bike it was tested on (a 90cc Kawasaki motorcycle). Automotive CDI was pioneered mainly by Bosch in Europe. In 1979 they introduced the "Bosch Motronic". Today we see a variety of names to include: Ford's TFI (Thick Film Integrated), GM's HEI (High Energy Ignition), DIS (Distributorless Ignition System), ECU (electronic control unit), and many others.

CDI ignition is most widely used today on automotive and marine engines. A CDI module has "capacitor" storage of its own and sends a short high voltage (about 250+ volts) pulse through the coil. The coil now acts more like a transformer (instead of a storage inductor) and multiplies this voltage even higher. Modern CDI coils step up the voltage about 100:1. So, a typical 250v CDI module output is stepped up to over 25,000v output from the coil. The CDI output voltage of course can be higher. So you'll see CDI systems claiming coil output capability over 40,000-60,000 volts!!? As you will see this is not exactly what happens at the plug but for math purposes it works out. The huge advantage of CDI is the higher coil output and "hotter" spark. The spark duration is much shorter (about 10-12 microseconds) and accurate. This is better at high RPM but can be a problem for both starting and/or lean mixture/high compression situations. CDI systems can and do use "low" resistance coils.

מכאן:

• תוכן חדש...