Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

ברכבי מותקן כעת מגבר JBL מסוג GTO P.4000 (אם אני לא טועה-600 וואט) 4 ערוצים.

המגבר מפעיל כרגע זוג קומפוננטים של JBL וסאב מגנט ריפלקס.

הצלחתי להשיג מגבר של פלטינום, V12 800 watt במחיר ממש זעום של 150 ש"ח (2 ערוצים) ואני מעוניין לצרף אותו למערכת.

2 ערוצים מה-JBL יחוברו לזוג פיוניר 9*6 300 וואט שיושבים על המגש (כרגע מחוברים ל-HU)

והמגבר החדש יפעיל את הסאב.(מציעים סידור אחר?)

השאלה שלי היא לגבי המתח שיצרכו 2 המגברים יחדיו:

האם יכולה להיות בעיה כלשהי שקשורה למתח ברכב ככלל ומהמצבר בפרט?

הכוונה לנפילות מתח, אולי עומס על המצבר/אלטרנטור?

האם הדבר יחייב קבל? (אין כרגע תקציב)

תודה לעונים

אמיר.

פורסם

לא. לא תהיה מחויב בקבל.

תראה יהיה מעט יותר עומס על האלטרנטור, שכן - יש בעצם עליה בכמות הזרם שאתה משתמש בו ברכב, והרכיב המייצר אותו הוא האלטרנטור ולכן יהיה עליו עומס גדול יותר מהקיים.

אבל, עם המגברים שרשמת אתה לא הולך להגיע לעוצמות זרם שיחייבו קבל. באופן כללי מומלץ לשים קבל שכן תפקידו למזער את נפילות המתח שיוצרת המערכת וכעקרון כל מערכת חשמלית שתוסיף לרכב תגרום לנפילות מתח כשהתורם העיקרי לעניין הזה הוא הסאב ברכב שצריך כמות גדולה של זרם כדי ש"יזוז" וברגע הראשון שלאחר ה"תזוזה" שלו יש נפילה במתח הרכב, שכן כמות זרם גדולה (יחסית) נצרכה על ידי המגבר בצורה פתאומית, ודרוש לאלטרנטור זמן תגובה כדי להשלים את הפער ועד שהוא עושה את זה- מגיע באס נוסף, וחוזר חלילה...

כאמור, קבל מונע זאת משום שבתוכו אגורה כמות חשמל קטנה יחסית, הניתנת לפריקה מיידית.

אז כשהסאב פעל ואמור להיווצר מחסור רגעי בזרם (נפילת מתח) פה בא הקבל ומפרק מיידית את החשמל האגור בו ומצמצם משמעותית את נפילת המתח ברכב שלך. (דרך אגב, באותו האופן בדיוק הוא נטען - מיידית. הסבר לזה הוא קצת יותר מעמיק ואמנע ממנו כרגע - אם תרצה אתה מוזמן לשאול, בכיף.)

אני יודע שקצת נסחפתי עם ההסבר, אולי זו השעה... :)

SPL - 143.6DB

"

פורסם

סימון, התחלת ממש טוב, אבל ההמשך ..

הוא לא יצטרך קבל, הפתרון קסם אותו המתקינים המציאו כ"פתרון האולטימטיבי להבהובי אורות"

אינו מחוייב המציאות ואף במצבים מסויימים (ולא שכיחים) עשוי להחמיר את הבעייה.

בתחרות הקבלים מעולים, אנחנו מבצעים מדידה של 2-3 שניות, ואז הקבל נפרק ונותן

מה שהוא צריך בכמה חלקיקי שנייה שיש נפילות מתח. לעומת זאת, ברכב במוזיקה יומיומית,

הוא מפריע ! ומעמיס על האלטרנטור !

הפתרון הנכון למי שבונה מערכת לעומסים גדולים (ולא, המערכת שלך BMW לא מגרדת את ההגדרה הזו, עם שני המגברים)

זה שידרוגים אחרים לחלוטין, להפקת כוח, שידרוג החיווט בין האלטרנטור למצבר,

בין המצבר לשילדה ובין המצבר למגבר [bIG THREE] , מצבר ג'ל פריקה מהירה,

הוספת מצבר, ואז אולי אפשר להעמיס על המערכת שלך קבל אם תצטרך אותו.

השימוש בקבל בעייתי מסיבה פשוטה, ברגע שהוא צריך להתפרק הוא אכן נותן פריקה בפיק שמחסה על

נפילת המתח, אבל אח"כ מוסיף עוד צרכן לרשימה הארוכה של צרכנים ברכב, כי עכשיו

נוסף על המצבר, המגברים שלך, ועוד הרבה צרכני חשמל ברכב ויש עוד צרכן, שרוצה עכשיו להטען - הקבל.

ההסבר שלי כללי, אבל אני מניח שתבין שקבל זה לא מה שאתה צריך.

מה גם שאני משום מה מניח שבBMW שלך יש אלטרנטור שמסוגל לעבור את ה"התעללות" שאתה

רוצה להעביר אותו(שווה לברר), מה שכן, כדאי לשקול לחווט מחדש או להוסיף על הקיים חיווט יותר עבה (אולי זה הזמן לעבור ל4G) .

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=57624&highlight=%F2%E5%E1%E3%E5%FA+%F7%E1%EC%E9%ED

ועוד משהו קטן לסט אפ שלך - את האחוריים תגביר עם הפלטינום אודיו. הם ממילא לא צריכים

עוצמה, אלא רק REAR FILL...

Race Smart

פורסם

תודה סימון, תודה יותם.

אני שמח לשמוע שאני לא צריך קבל.

החיווט ברכב הוא 4G וכל החוטים הם עבים כפי שהמלצת.

הרכב אגב הוא 306 (למקרה שלא ציינתי קודם).

הפחד שלי נובע מזה שיש לי בעיה כלשהי כנראה ברכב...

אם הרכב לא מונע כמה ימים ברציפות, המצבר מתפרק. זאת בעיה שאני צריך לבדוק.

למה אתה ממליץ לחבר דווקא את הפלטינום לאחוריים?

לדעתי ה-JBL מתקשה להרים את הסאב יחד עם הקומפוננטים, והוא מתחממם ומאבד את כושרו!

לא עדיף שהסאב יעבוד עצמאית עם המגבר של פלטינום? (אולי גם בגישור הוא יהיה יותר חזק?!)

אמיר.

פורסם

תבדוק מה תוקף המצבר, אם הוא יותר משנתיים תחליף, העלות זניחה לעומת התועלת

(עם קצת קומבינות מפה ומשם ותשלום מזומן אפשר להביא שנפ ב300 ש"ח, ואפילו פחות)

במידה והבעייה ממשיכה צריך לשלול בעייה באלטרנטור, סה"כ זה טבעי שמצבר שהוא יחסית ישן

יתפרק בכמה ימים ללא עבודה.

אני ממליץ להגביר את הרכיבים שאתה צריך בשבילם הגברה טובה עם הJBL. אתה יכול

לנסות את שתי הקונפיגורציות ולהחליט בעצמך מה יותר טוב לך.

Race Smart

פורסם

יותם, לא ממש הבנתי מה בהמשך לא היה נכון...?

ה "עומס שהקבל גורם למערכת החשמל ברכב, הוא מזערי, מדובר כמות זרם מאוד מאוד קטנה-ובדיוק כשם שהקבל נפרק מיידית הוא גם נטען מיידית והעומס שהוא גורם למערכת החשמל הוא זניח, שכן מייד לאחר הפריקה, חלקיק השנייה אחר כך, הוא נטען, והזרם הדרוש להטעין אותו הוא אפסי כמעט- ביחס לוואטים שצורכת המערכת ברכב. בוא נדבר במספרים.

בוא נאמר שהוא עומד על 13.5 במצב נייח ואז הוא הפעיל את המערכת והיא נעה לו בפיקים של 12.5 - 13. ללא קבל. הוא יוסיף קבל והתנודות יהיו הרבה פחות קיצוניות משהו כמו 12.7-12.95. אז כן, יהיה עוד רכיב חשמלי שדורש זרם, אבל כמות הזרם הנדרשת להטעין אותו היא אפסית ומיידית כמעט, (בדיוק כמו הזרם שנפרק ממנו) ביחס לכח החשמל ברכב, והתועלת של תנודות הרבה פחות קיצוניות של המתח ברכב שווה את זה.

כמובן שלמשוואה אם לשים קבל או לא יש עוד הרבה פרמטרים, ובמקרה של BMW התשובה, כמו שהסכמנו עליה היא שלילית.

SPL - 143.6DB

"

פורסם

OK, תודה חבר'ה.

המצבר באוטו חדש (בן חודשיים-שלוש)

נכון לרגע זה אגב, אין לי נפילות מתח כשהסאב עובד (ממש מזערי, רואים אולי טיפה בלוח שונים ומעט בתאורה הפנימית כשהיא מופעלת)

יותם, מה-HU יוצאים לי 2 זוגות של RCA, ומכאן שזוג אחד צריך להתפצל לעוד זוג.

אני פשוט חושב באופן טבעי, שאם האחוריים יחוברו לפלטינום אני אזדקק להעריך את ה-RCA עם כבל נפרד, ואני מעדיף למנוע את זה.

מה גם שזה לא יסתדר לי בין כה וכה עם ה FADER..

אמיר.

פורסם

הייתי ממליץ על הJBL שיוחבר לרמקולים ופלטיניום לסאבוופר.

לא תהייה בעיה עם החשמל ההספק של שני המגברים ביחד לא אמור להוות בעיה לאלטרנטור.

תמיר

פורסם
הייתי ממליץ על הJBL שיוחבר לרמקולים ופלטיניום לסאבוופר.

תמיר

כמו שחשבתי גם כן.

תודה תמיר!! תשובה שחיפשתי.

אמיר

• תוכן חדש...