Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7537 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

שאלה של מתחילים:

האם יש קוטביות בחיבור של הרמקולים למערכת ברכב?

ומה בעצם יקרה אם אני אחבר את הרמקולים הפוך?

תודה מראש,

יניב

פורסם

כן ברור שיש קוטוביות לרמקולים ברכב רמקול לרכב הוא כמו כל רמקול יש לו קוטביות, אין כזה דבר רמקול בלי קוטביות.

מה שיקרה שתחבר את הרמקול בקטוביות הפוכה המברנה תזוז במקום קדימה ואז אחורה , אחורה ואז קדימה כאילו הוא דופק בצורה שונה בדרך כלל מנסים להפוך קוטביות בסאב וופר לפעמים זה נשמע יותר טוב ככה ולפעמים יותר טוב ככה.

אבל אם מדובר ברמקול 6*9 רגיל אז עדיף לחבר בצורה הנכונה פלוס לפלוס ומינס למינוס

פעם הבאה לפניי שתרשום הודעה תקרא את הfaq

כבר מזמן לא בקטע של יפניות,

התאהבתי בצרפתיה (פיג'ו 206XT).

פורסם

קודם כל תודה על התגובה.

שנית, דווקא חיפשתי ב-FAQ - ומשום מה לא מצאתי דבר בנושא...ייתכן שפספסתי משהו?

שלישית - הרמקולים שמותקנים אצלי ברכב יחסית חדשים (בני שנה בערך), רמקולים של PIONEER 6X9, ואני שומע בד"כ בווליום נמוך ביותר (כך שהם ממש לא שחוקים).

שאלתי: האם בגלל חיבור הפוך של האות לרמקול, ייתכן שהבסים ברמקול נשמעים ממש גרוע? כאילו שהרמקול דפוק?

או שאם זה המצב, ללכת להחליף את הרמקולים?

פורסם

בתצורה שבהם הבאס מופק מזוג רמקולים, במידה ואחד הרמקולים יהיה מחובר בקוטביות הפוכה (בדוגמה שאתה מתאר) עוצמת הבאסים הכללית המופקת משני הרמקולים יחד תהיה נמוכה היות ותיווצר התעבכות גלים (או שהתבלבלתי בתופעה) כך שהגלים האקוסטיים (הבאסים במקרה שלנו) המופקים מרמקול אחד יבטלו כיביכול את הגלים האקוסטיים המופקים מהרמקול השני.

למעשה, עם תשים את ראשך בין שני הרמקולים בדיוק במרכז תראה שכמעט ולא תבחין בבאסים כלל.

אין צורך להחליף את הרמקולים, חבר את הרמקולים בקוטיביות הנכונה והתחל להנות מבאסים נורמליים.

היה לי מקרה דומה אצל חבר שהמתקין חיבר לו הפוך.... הוא לא הבין מאיפה הגיעו כל הבאסים אחרי שהחזרתי לו את החיבור למצב הנכון :biglaugh:

T h e C a t

פורסם

גם לי היה מקרה דומה, אבל אצלי זה קרה הפוך - הרמקולים עבדו מצויין עם מערכת ענתיקה, ואז כששמתי את הרדיודיסק החדש - הפ פתאום החלו להשמע על הפנים...

זה נורא ביאס אותי בהתחלה - כי התקנתי באוטו-דיפו וחשבתי שהם ידעו איך להתקין (ועוד לקחו ממני 50 שקל הזבלים! ואמרו שצריך פשוט לכוון את המערכת!)

ואז חבר שלי ישב אצלי באותו, הזדעזע מהצליל - הוציא ת'מערכת, ושינה קוטביות... והכל החל להשמע פצצה!

(חזרתי לאוטו דיפו, נתתי למתקין לשמוע שוב איך זה א-מ-ו-ר להשמע - ובלי שאלות הוא החזיר לי ת'כסף...)

מה לעשות... טעויות קורות... :-)

בברכה!

יונתן.

פורסם

תודה על התגובות, חיזקתם את ההשערה שלי.

אני חוזר למתקין ("פאר הרכב" באזור התעשייה חולון) שלקח 100 ש"ח על ההתקנה (כי היא היתה מסובכת)...

אם ההשערה תמצא נכונה, אולי אמליץ לו לשנות את שם המקום.:smile: (סתם..)

פורסם

אם תהפוך קוטביות הדרייברים ינגנו בפאזה הפוכה של כ180 מעלות

.הדבר משמש לאפקט אקוסטי מסויים בעיקר בין יחס של סאב שמחובר בגישור ועוד 2 זוגות אלמנטים המחוברים ב2 הערוצים הנותרים [מדובר על מגבר 4 ערוצים] כביכול במצב הזה הבאס מהסאב יבוא באיחור ולא"יבטל" את הבאס שהקומפוננט לצורך העניין יפיק ..לדעתי פאזה הפוכה יכול ליעל ולשפר את השמיעה במצבים שונים ולפעמים לגרוע וברוב הפעמים לאוזן שלנו אנו לא נבחין בשינוי ..

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

חיבור רמקולים בקוטביות נכונה הינו דבר מהותי כפי שרשמו לך כאן קודמי.

זאת בניגוד לחיבור סאבוופר בו יש לבדוק קטביות נכונה, לא לפי השרטוט ,אלא לפי השמיעה בסוף שהכל מכוון ומנגן כולל כיוון פניו כלפי אחור או כלפי המושב האחורי.

חיבור רמקולים בקוטביות מנוגדת, לא רק שייעלם הבאס, גם שאר הצלילים יפגעו, ואחד התגובותכאן הסביר זאת יפה מאוד.

בברכה

דני ממצת אור בחיפה

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, אמנם עברו יותר מ-24 שעות - אבל רציתי לעדכן:

פירקתי את המערכת והצלבתי את החוטים שהולכים לרמקול הימני כמו שהמליצו רוב המגיבים.

לצערי הרב אין שינוי בכלל באיכות השמע של הבסים. הם עדיין נשמעים נורא (עם רעד כזה, כאילו שהדלת רועדת).

אגב ניסיתי מספר פעמים להצליב הלוך וחזור - אין בכלל הבדל. (לפחות לא משהו שאני שומע)

יש עוד רעיונות? הרמקול דפוק?

• תוכן חדש...