Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

172 כ"ס?

shooter h
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יכול להיות שאני טועה, אבל נראה לי שההבדל הגדול טעון במומנט .

אומנם מנועי אופנועים יכולים להשיג הרבה יותר כוח אבל זה בעיקר בגלל העובדה שאין להם ממש צורך במומנט גבוה עקב המשקל שלהם , לא ?

אתה טועה :)

שים לב לנתונים הבאים של ה-R1000 של סוזוקי:

האופנוע מוציא מ-998 סמ"ק 160 כ"ס

ו- 11.2 קג"מ.

אם תחשב את המומנט הזה למנוע של 1600 סמ"ק תגיע לכמעט 18 קג"מ.

אני לא יודע מה איתך, אבל אני לא מכיר מנוע של רכב בנפח הזה שמוציא כזה הספק.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אומנם מנועי אופנועים יכולים להשיג הרבה יותר כוח אבל זה בעיקר בגלל העובדה שאין להם ממש צורך במומנט גבוה עקב המשקל שלהם , לא ?

ו- 11.2 קג"מ.

לא דיברנו על הספק, דיברנו על מומנט .

וכמו שאתה רואה, אין המון הבדל כאן, המנוע של הונדה מספק 21.2 קג"מ מנפח של קצת פחות מ 2000 סמ"ק, בחישוב מהיר, ההבדל לא כזה גדול .

פורסם

ו- 11.2 קג"מ.

לא דיברנו על הספק, דיברנו על מומנט .

וכמו שאתה רואה, אין המון הבדל כאן, המנוע של הונדה מספק 21.2 קג"מ מנפח של קצת פחות מ 2000 סמ"ק, בחישוב מהיר, ההבדל לא כזה גדול .

אח שלי,

המנוע של ה-R1000 יוציא היפוטטית הספק של 320 כ"ס ו-22.4 קג"מ מ-2000 סמ"ק.

זה חתיכת חמור אתה לא חושב :?:

דרך אגב, אם אתה מדבר על ה-S2000, הרי שהיא בנויה במקורה על מנוע של אחד

מאופנועי ההיפר ספורט של הונדה (אם אני לא טועה, על בסיס הבלק בירד)

פורסם

לגבי ב.מ.וו זה כמעט נכון,

גם להם יש אופנועים שמוציאים 100 כ"ס מאלף סמ"ק (שזה גם מכובד),

הקטע היותר חזק הוא, שזה ממנוע שני צילינדרים בלבד.

לאופנועי ב.מ.וו תצורת מנוע של טווין בוקסר

לא מדוייק.

לסדרה K של BMW אין מנועי בוקסר.

אגב גם אני שמעתי שלחלק מאופנועי הספורט הכבדים יש פתיחת מנוע בק"מ יחסית

נמוך בהשוואה לרכב אבל אני לא מוצא כרגע סימוכין לכך.

אפשר גם להכניס להשוואה מנועי טורבו סטנדרטים של רכבים כגון מנוע ה STI בעל

265 כוחות סוס ומומנט ענק. נא לא להשוות לאופנוע עם טורבו אלא אם הוא

סטנדרטי. לSTI מומנט של 35 קג"מ. עם מכניסים פנימה את הפרו דרייב אשר

איננו מקביל לסדנת שיפורים פסיכית אלא משהו מאושר על ידי היצרן מדובר על 305

HP ומומנט של 41 קג"מ.

גיא

פורסם

נכון. הספק זה פונקציה של מומנט וסל"ד.

אול לאופנועי ליטר יש שיא מומנט גבוה למדי, אבל שיא זה מגיע בסל"ד אסטרונומי (לא נמוך בהרבה משיא ההספק), ולא בסל"ד נמוך כמו במנועי מכוניות.

ההבדל המהותי בין מנועי אופנועי ספורט למנועי מכוניות זה שלמנועי האופנועים אין צורך בגמישות רבה, מכיוון שהמשקל שהם צריכים להניע הינו כרבע ממשקל המכוניות.

הדרך לקבל מומנט גבוה בסל"ד נמוך היא לתכנן מנוע עם מהלך בוכנה ארוך יחסית.

כשמהלך הבכונה ארוך, הבוכנה והטלטל צריכים לעמוד בתאוצות חזקות מאוד ככל שהסל"ד עולה, וכך גם העומסים על גל הארכובה.

מכיוון שבאופנועי ספורט אין צורך במנוע גמיש, המנועים שלהם בעלי מהלך קצר ביותר, וזה מקטין באופן משמעותי את עומסי התאוצה שהבוכנות/טלטלים/גל ארכובה צריכים לעמוד בהם, וזה, בד בבד עם רכיבי מנוע קלים וחזקים, מאפשר להגיע לסל"ד גבוה שמאפשר להפיק הספקים גבוהים.

תבדקו את גרף ההספק של מנוע אופנוע ליטר ספורטיבי, ותראו שההספק שלו לא גבוה יותר מהספק של מנוע מכונית ב 6000 סל"ד, ואולי אפילו נמוך יותר.

באופנועים שאינם ספורטיביים - תיור וכאלה - יש מהלך בוכנה ארוך יותר לטובת גמישות המנוע הדרוש לסחוב אופנוע כבד יותר+שני רוכבים+ציוד במעלה האלפים.

במנועים אלה תמצאו את הקו האדום בסביבות 7000-9000 סל"ד, ולא ב 11000-13000 סל"ד כמו באופנועי הספורט החדישים.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

אול לאופנועי ליטר יש שיא מומנט גבוה למדי, אבל שיא זה מגיע בסל"ד אסטרונומי (לא נמוך בהרבה משיא ההספק), ולא בסל"ד נמוך כמו במנועי מכוניות.

ההבדל המהותי בין מנועי אופנועי ספורט למנועי מכוניות זה שלמנועי האופנועים אין צורך בגמישות רבה, מכיוון שהמשקל שהם צריכים להניע הינו כרבע ממשקל המכוניות.

כשמהלך הבכונה ארוך, הבוכנה והטלטל צריכים לעמוד בתאוצות חזקות מאוד ככל שהסל"ד עולה, וכך גם העומסים על גל הארכובה.

מכיוון שבאופנועי ספורט אין צורך במנוע גמיש, המנועים שלהם בעלי מהלך קצר ביותר, וזה מקטין באופן משמעותי את עומסי התאוצה שהבוכנות/טלטלים/גל ארכובה צריכים לעמוד בהם, וזה, בד בבד עם רכיבי מנוע קלים וחזקים, מאפשר להגיע לסל"ד גבוה שמאפשר להפיק הספקים גבוהים.

תבדקו את גרף ההספק של מנוע אופנוע ליטר ספורטיבי, ותראו שההספק שלו לא גבוה יותר מהספק של מנוע מכונית ב 6000 סל"ד, ואולי אפילו נמוך יותר.

באופנועים שאינם ספורטיביים - תיור וכאלה - יש מהלך בוכנה ארוך יותר לטובת גמישות המנוע הדרוש לסחוב אופנוע כבד יותר+שני רוכבים+ציוד במעלה האלפים.

במנועים אלה תמצאו את הקו האדום בסביבות 7000-9000 סל"ד, ולא ב 11000-13000 סל"ד כמו באופנועי הספורט החדישים.

בדיוק מה שאמרתי, רק מפורט . :wink:

פורסם

אם אני מאריך את הבוכנה אני עושה זאת על חשבון העובי. ז"א שאני מפחית מהכוח של הבוכנה , כיוון שמומנט זה פונקצייה של כוח x זרוע אז בעצם לא עשיתי כלום. יש עוד פרמטרים למשוואת המומנט במנוע, לא?

instead of bieng pussy whiped...WHIP THAT PUSSY!

פורסם

מנוע של אופנוע הוא דבר חביב.

אבל קראתי באיזה אתר שהאותו עם ה0-100 הכי טוב (2.6 שניות)

מחזיק מתחת למכסה מנוע עם 750 (שבע מאות וחמישים !! :!: ) כ"ס

כשהנתון המדהים באמת הוא שהמנוע הוא בנפוח של 3 (!!) ליטר בלבד !

האתר פורסם פה בפורום לא מזמן ואין לי כוח לחפש אותו.

לגבי מנוע של אופנוע ..... זה יהיה רעיון רע לקחת מנוע של אופנוע ולתת לו לסחוב אוטו רגיל , אבל אם לדוגמא ישאירו יחד עם המנוע את הגיר שלו המצב ישתפר (כי יש הרבה הילוכים והם ביחסים טובים ומתאיםמים למנוע שלהם) החוכמה תהייה לקחת מיני מיינור ולדחוף בתוכה כזו שטות , ואז יהיה אותו עם מנוע חזק , גיר טוב ,ושלדה מצויינת וחוץ מזה (וממערכת ) לא צריך באוטו כלום ...

להסברים על הקשר בין אורך הבוכנה , הקוטר שלה , המהלך ,וכל זה אין לי כוח כרגע , ואם תבקשו יפה אני אוסיף .

פורסם
מנוע של אופנוע הוא דבר חביב.

אבל קראתי באיזה אתר שהאותו עם ה0-100 הכי טוב (2.6 שניות)

מחזיק מתחת למכסה מנוע עם 750 (שבע מאות וחמישים !! :!: ) כ"ס

כשהנתון המדהים באמת הוא שהמנוע הוא בנפוח של 3 (!!) ליטר בלבד !

האתר פורסם פה בפורום לא מזמן ואין לי כוח לחפש אותו.

.

אני לא ידוע לאיזה אתר התכוונת אבל הנה אחד:

http://www.supercars.net/index-sixty.html

פורסם

לגבי מנוע של אופנוע ..... זה יהיה רעיון רע לקחת מנוע של אופנוע ולתת לו לסחוב אוטו רגיל , אבל אם לדוגמא ישאירו יחד עם המנוע את הגיר שלו המצב ישתפר (כי יש הרבה הילוכים והם ביחסים טובים ומתאיםמים למנוע שלהם)

מה זה הרבה הילוכים :?: שישה :?:

שנתחיל לעשות לך רשימה של רכבים עם שישיה הילוכים :?:

לא צריך נכון :?::?

פורסם
מה זה הרבה הילוכים שישה

שנתחיל לעשות לך רשימה של רכבים עם שישיה הילוכים

לא צריך נכון

שישה הילוכים זה מעל הסטנדרט וזה כבר משהו ... חשוב לציין שאם באופנוע 50 סמ"ק יש 6 הילוכים אז בטוח שיש אופנועים עם יותר , בנוסף יש להם מנגנון נחמד שמשמש להעברת הילוכים מהוא חצי אוטומטי (יש קלאץ , אתה בוחר מתי מעבירים הילוך ומעביר אותו על ידי משיכה למעלה או למטה כמו בטיפטרוניק (מי שלא הבין - חבל)).

אני לא ידוע לאיזה אתר התכוונת אבל הנה אחד:

http://www.supercars.net/index-sixty.html

אכן זה האתר , האוטו הכי מהיר שם מ0 ל 100 מוציא מ3 ליטר 750 כ"ס ו 70 קג"מ ( נכון צריך להשתמש בניוטונים ... אבל קג"מ זה קיצור נחמד).

פורסם
שישה הילוכים זה מעל הסטנדרט וזה כבר משהו ... חשוב לציין שאם באופנוע 50 סמ"ק יש 6 הילוכים אז בטוח שיש אופנועים עם יותר , בנוסף יש להם מנגנון נחמד שמשמש להעברת הילוכים מהוא חצי אוטומטי (יש קלאץ , אתה בוחר מתי מעבירים הילוך ומעביר אותו על ידי משיכה למעלה או למטה כמו בטיפטרוניק (מי שלא הבין - חבל)).

וואי, עצבים על הבוקר זה ממש לא בריא:

1. שישה הילוכים זה כבר לא כזה "thing" היום ברכבים.

2. באופנוע 50 סמ"ק יש שישה הילוכים כי אין לו כוח בגרוש, מה שאומר שאופנועים אחרים

יכולים להסתדר עם פחות, ואכן יש רבים כאלה.

למעשה האופנוע היחיד שאני מכיר שיש לו 7 הילוכים הוא הקאג'יבה מיטו 125 סמ"ק,

שהוא רפליקת מרוץ מטריפה ומטורפת.

3. מנגנון העברת ההילוכים באופנוע לא דומה בשום דבר לטיפטרוניק. טיפטרוניק הוא חשמלי,

ומה לעשות באופנוע הגיר הוא פשוט סיקוונסיאלי, ולכן מעבירים הילוכים למעלה ולמטה.

idokk, תעשה לעצמך ולנו טובה, ותפסיק לכתוב שטויות.

נ.ב.

רק לי זה מביא את הקריזה אנשים שכותבים שטויות על דברים שהם לא מבינים בהם :?:

(זה ברור שלא עלית על אופנוע בחיים שלך)

• תוכן חדש...