Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

TURBO FOR DUMMIES

RACEPAK
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7541 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כול הכבוד אחלה של תמונות והסברים (מעניין מה עשית עם הטורבו שנתתי לך)לגבי השאלה של QKOMAN 545 סופרצירגר או מגדש על פועל על אותו עיקרון אבל יש עדין הבדל קטן.

הטורבו מיסתובב על ידי הגזים שניפלטים מהמנוע וסופרצירגר מיסתובב על ידי החגורות שבמנוע .

סופרצרגר ביחס לטורבו דוחס אוויר קבוע בלחץ נמוך ולכן אתה מקבל כוח אפילו בטורים נמוכים.

ככול שתילחץ על דוושת הגז סיבובי המנוע יעלו, וסופרצרגר שפועל כמו מדחס (קומפרסור) עם סיבובי המנוע היותר גדולים שמסובב על ידי אחת הרצועות גם הוא דוחס יותר אוויר וכן הגדישה עולה.,

גם בסופרצרגר ניתן להרכיב אינטרקולר ופורק, לעלות גדישה ולהוריד.

כמו בטורבו גם במגדש על (סופרצרגר) יש כו מיני גדלים, תלוי בנפח המנוע.

בדרך כלל מישתמשים שמגדשי על (סופרצרגר) במכוניות יוקרה כמו במרצדס וכו'.

המגדש על יקר יותר ברוב המיקרים ולא בכל מכונית ניתן להרכיבו. הוא יותר גדול מיקופסאת נעליים וצריך מתאמים מיוחדים בישביל להרכיבו על המנוע, ולא בכל רכב יש מקום להרכיבו.

יש הטוענים שמגדש על (סופרצרגר) אמין יותר, גם מיבחינת תקלות וגם מיבחינת אמינות לאומת טורבו שנהרס כול 70 אלף קמ בממוצע וצריך לשפץ או להחליף.

מקווה שעזרתי רז...

פורסם
כל הכבוד על היוזמה הברוכה, נהניתי לקרוא !

רק תיקון קל:

אמנם אויר קר יותר בתא הבעירה מפחית את הסיכויים לתופעת הדטונציות, אך זו אינה הסיבה העיקרית לקיומו של האינטרקולר.

הסיבה העיקרית היא שאויר קר יותר = אויר דחוס יותר, מה שמאפשר כניסה של כמות אויר גדולה יותר.

זאת כפועל יוצא של העובדה כי צפיפות האויר הינה ביחס הפוך לטמפרטורה (כלומר, ככל שהאויר קר יותר, כך צפיפות החלקיקים בו גבוהה יותר).

אפי.

חמצן , בבקשה.

זה מה שמעניין אותנו באוויר , לא שאר הגזים המרכיבים...

פורסם

אויר קר מכיל יותר חמצן (לכן באקווריום בטמפ' גבוהות רצוי לשים משאבת אויר)

"יושב לי כאן ומחכה לך, כמו עורב על עץ. ולא חבל לך על תפוח, שנפל והתפוצץ. הרחוב ריק, הלילה קר הגשם כבר שטף את כולי. אני יבש כמו מדבר, הרסת אותי שברת לי את הכלי." (תמוז)

• תוכן חדש...