Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

לוח שעונים עם טורים!!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

הרכבתי ביום חמישי לוח שעונים עם טורים מקורי של פורד סיירה , לי היה הלוח השעונים הרגיל שמגיע בלי טורים.

הרכיבו לי את כל הלוח הכל עובד כמו שצריך ורק הטורים לא במקום להראות למשל על 5 טור זה מראה על 2 וחצי שלוש, יש כאלו שאומרים בגלל שאין לי הצתה אלקטרונית אז הפיקסלים של החשמל לא תואמים או שבגלל שזה ישב על פורד סיירה עם מנוע אמריקאי אז זה שונה בגלל שיש לי מנוע גרמני.

מישהו יכול להסביר לי אולי מה הבעיה?

דרך אגב יש מצב גם הטורים לא טובים כי זה לוח שעונים שבא מפירוקיה!

מקווה שתעזרו תודה מראש:)

יקי!!!

פורסם

שעון טורים למנוע עם 4 צילינדרים יהיה שונה מזה של מנוע 6 או 8 צילינדרים ומפה תיתכן הבעיה.

יתכן ושנוי במעגל האלקטרוני בלוח השעונים יפתור הבעיה או שיש תקלה במד הטורים.

פנה ל "המחוון ספידומטרים" שברח' הפלד 25 א.ת חולון, טל' 03-5507254 ובקש את פניאל או רפי

ואולי הם יוכלו לסייע לך. יש להם גם מעבדת אלקטרוניקה למחווני רכב במקום.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

כל לוח שעונים מותאם הן לשיטת הקריאה של הנתונים, הן למנוע ספציפי והן להילוך הסופי של האוטו. אם מדובר בלוח אלקטרוני, אין סיכוי שניתן לבצע התאמה. הרמה המקצועית בארץ בנושא לא גבוהה בלשון המעטה.

מנסיוני האישי- התקלקל אצלי בפסאט הלוח. נשרף החלק האלקטרוני. תקלה שכיחה. פניתי ליבואן- עלות הלוח כ- 2500 ש"ח. פניתי למפורסם שבין מתקני המחוונים והוא הציע לי לוח מפירוקים המיובא מגרמניה. הצבעתי בפני על קו אדום שונה והוא אמר ש"זאת לא בעיה" והתקין את הפלסטיקים הפנימיים שלי. כעת חיצונית זה נראה זהה והסכמתי. עלות כ- 1000 ש"ח.

בפועל- התברר לי שהלוח מגרמניה נלקח מפסאט דיזל! דגם שלא שווק בישראל בזמן ההוא. הלוח היה מכוייל הן להילוך סופי שונה והן לקו האדום של מנוע הדיזל, נמוך בהרבה מזה של מנוע הבנזין. ה"טכנאי" היה נבוך. מסתבר שהוא מכר עשרות לוחות ואף אחד לא בא להתלונן! מד הק"מ זייף בכ- 15% ומד הטורים בכ- 25%!

בירורים בפורומים אמריקאיים העלו שרק באמצעות רכישת מתאם אלקטרוני מתאים ניתן יהיה לבצע תאום בין האוטו שלי ללוח שהותקן אצלי. האיש לא היה לו מושג על מה אני מדבר... התייעצתי עם עוד "בעל מקצוע" ידוע וזה אמר לי "עזוב, מי מסתכל על זה... "

סופו של דבר שהתחלתי לחפש בפירוקיות ומצאתי לוח מפסאט זהה שעבר תאונה. פירקתי אותו בעצמי וחזרתי אל ה"טכנאי". עלות סופית- 300 ש"ח ללוח זהה בתוספת עלות העבודה.

לסיכום- עיון בקטלוג המקורי של פולקסווגן העלה שיש לוחות כמספר הדגמים שהיצרן מייצר- כל לוח מתאים אך ורק לדגם הספציפי למרות שחלקם נראה זהה לחלוטין חיצונית. ההבדלים הם בכיול הפנימי.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
כל לוח שעונים מותאם הן לשיטת הקריאה של הנתונים, הן למנוע ספציפי והן להילוך הסופי של האוטו. אם מדובר בלוח אלקטרוני, אין סיכוי שניתן לבצע התאמה. הרמה המקצועית בארץ בנושא לא גבוהה בלשון המעטה.

מנסיוני האישי- התקלקל אצלי בפסאט הלוח. נשרף החלק האלקטרוני. תקלה שכיחה. פניתי ליבואן- עלות הלוח כ- 2500 ש"ח. פניתי למפורסם שבין מתקני המחוונים והוא הציע לי לוח מפירוקים המיובא מגרמניה. הצבעתי בפני על קו אדום שונה והוא אמר ש"זאת לא בעיה" והתקין את הפלסטיקים הפנימיים שלי. כעת חיצונית זה נראה זהה והסכמתי. עלות כ- 1000 ש"ח.

בפועל- התברר לי שהלוח מגרמניה נלקח מפסאט דיזל! דגם שלא שווק בישראל בזמן ההוא. הלוח היה מכוייל הן להילוך סופי שונה והן לקו האדום של מנוע הדיזל, נמוך בהרבה מזה של מנוע הבנזין. ה"טכנאי" היה נבוך. מסתבר שהוא מכר עשרות לוחות ואף אחד לא בא להתלונן! מד הק"מ זייף בכ- 15% ומד הטורים בכ- 25%!

בירורים בפורומים אמריקאיים העלו שרק באמצעות רכישת מתאם אלקטרוני מתאים ניתן יהיה לבצע תאום בין האוטו שלי ללוח שהותקן אצלי. האיש לא היה לו מושג על מה אני מדבר... התייעצתי עם עוד "בעל מקצוע" ידוע וזה אמר לי "עזוב, מי מסתכל על זה... "

סופו של דבר שהתחלתי לחפש בפירוקיות ומצאתי לוח מפסאט זהה שעבר תאונה. פירקתי אותו בעצמי וחזרתי אל ה"טכנאי". עלות סופית- 300 ש"ח ללוח זהה בתוספת עלות העבודה.

לסיכום- עיון בקטלוג המקורי של פולקסווגן העלה שיש לוחות כמספר הדגמים שהיצרן מייצר- כל לוח מתאים אך ורק לדגם הספציפי למרות שחלקם נראה זהה לחלוטין חיצונית. ההבדלים הם בכיול הפנימי.

אתה חושב שהרמה המקצועית בארץ נמוכה כי אתה הולך לטפל בכאבי שיניים אצל רופא משפחה !

אם היית ניגש למכון ספידומטרים כמו המחוון היית מבין כמה הרמה בארץ היא גבוהה בתחום הנ"ל.

JDM :twisted:

פורסם
אתה חושב שהרמה המקצועית בארץ נמוכה כי אתה הולך לטפל בכאבי שיניים אצל רופא משפחה !

אם היית ניגש למכון ספידומטרים כמו המחוון היית מבין כמה הרמה בארץ היא גבוהה בתחום הנ"ל.

ידידי, המדובר במכון "אוו" בת"א. נחשב כמומחה רציני בתחום, כך לפחות היה ידוע לי ולמוסכים עימם התייעצתי. הוא קבלן חוץ של מוסכי רשת צ'מפיון!

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

מה קשור ההילוך הסופי למד סל"ד ?

למד אוץ אני מסכים איתך...הוא משפיע על קריאת המהירות של האינקודר...

אבל מד סל"ד לא מושפע מהגיר הוא מושפע נטו ממערכת ההצתה שלך

פורסם
מה קשור ההילוך הסופי למד סל"ד ?

למד אוץ אני מסכים איתך...הוא משפיע על קריאת המהירות של האינקודר...

אבל מד סל"ד לא מושפע מהגיר הוא מושפע נטו ממערכת ההצתה שלך

מי טען כך? מד אוץ מכוייל עפ"י ההילוך הסופי. מד סל"ד מכוייל עפ"י דגם המנוע וביצועיו.

על מנת לבצע התאמה של לוח אחד לרכב אחר צריך לבצע 2 ההתאמות בנפרד וגם לשנות את התצוגה (הגרפיקה) בהתאם.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם
דגם המנוע כן - ביצועייו לא

סיבוב זה סיבוב כמה כ"ס מומנט וכו' הוא מפיק באותו סיבוב זה לא קשור

בהחלט קשור, לעניין הגראפיקה. אם הקו האדום ב5000 סל"ד למנוע דיזל מסויים, כיול השעון יביא את המחוג עד לצד ימין במלואו, היכן שקו ה- 7000 סל"ד נמצא במנוע טורבו בנזין, למשל. אם תשים לוח גראפי של מנוע בנזין על שעון של מנוע דיזל, הקריאה לא תהיה נכונה והסטיה היא לא ליניארית.

BMW Car Club Israel

Official BMW Club

פורסם

ופה נכנס דגם המנוע למשחק

בנזין\דיזל, מספר צילינדרים וכו'

לא קשור לביצועים שלו

אבל לא משנה הדיון הזה הופך קטנוני ואני מניח שגם אני וגם אתה הבנו את הפואנטה !

בברכת יום טוב - רפי לין, אהההה בעצם עתיד :D

פורסם

טוב סבבה לכולכם הבנתי את העיניין אני כבר הרכבתי את לוח השעונים אצל המחוון ואני יחזור אליו כי הוא בחור טוב ואני מקווה שהוא יעזור לי במד הסלד הוא אמר לי משהו על רכיב אלקטרוני או שהוא מסדר את זה ביחס למנוע לא הבנתי כל כך אבל אני מאמין בו!1

תודה רבה לכולכם!!!

יקי!!!

• תוכן חדש...